2024-01-05 1624 瀏覽
一大班朋友聚會😊要搵個夠大地方又坐得舒服最後選擇唐 餐廳好有氣氛👏🏻🥳職員服務態度都ok食物唔算好好食 正常西餐廳食物🥘志在可以一班朋友聚會🎈開開心心🥰
2024-01-01 1077 瀏覽
今年倒數留在香港,特別挑選了這一間餐廳,戶外環境不錯,戶外環境空間大,而且還有一個戶外遊樂場,最適合小朋友一邊吃飯,一邊去玩。食物質素也很好,上菜速度也很快,特別值得稱讚他們的海鮮拼盤,分量大且十分新鮮,個人也很喜歡他們的卡邦尼意粉以及薯角,最後我們也叫了抹茶甜品,非常好味。倒數日活動氣氛十分熱鬧,有現場音樂表演,主持人也跟每一桌互動,更有抽獎環節,當晚我們跟抽中了一支香檳,下年倒數也會考慮去多次這一間。
2023-12-31
除夕
  • 海鮮拼盤
  • 卡邦尼意粉
  • 菠蘿沙冰
2023-10-07 1618 瀏覽
服務態度一般,生𧐢不要點,不新鮮,價錢貴,室內環境很嘈!好似茶餐廳。整體來講,不值一提!泊車有約10個,有戶外和戶內,一坐落要你入會,要付成1000幾元,雖然話可即塲扣$400, 但是即要你下次再光顧!我沒有入會。

• Pizza
2023-10-04 1558 瀏覽
趁中秋假期約埋成班朋友去左元朗食好西。間餐廳最近仲搞緊德國啤酒節,每晚都有舉啤酒耐力比賽同啤酒競飲比賽,可以嬴取餐廳嘅啤酒通行證。👀〰️傳統瑞士燒芝士、牛角窩夫、金門火腿($138)牛角窩夫好鬆脆,好香牛油味道。Gammon ham帶點煙燻嘅香味,芝士即場炙燒,芝士控一定大愛,三樣加埋一齊真係好夾。😍仲有pickles、車厘茄等等去解膩。〰️德累斯頓燴牛肉、紅椰菜、煎薯餅 ($268)手撕牛肋肉燴得好腍好入味,入口即溶。配埋新鮮薯餅同紅椰菜,口感豐富。〰️慕尼黑啤酒節特色拼盤 ($1588)同行六個人都食唔哂🤫。店員搬完個拼盤上枱之後,會淋啲酒係中間再點火。中間嘅火焰牛肉串同燒虎蝦經過火嘅洗禮後帶點灸香味更香。另外仲有酥炸薄牛仔、脆皮燒豬肘及豬腩、聖路易斯燒排骨、紐倫堡腸、維也納豬肉腸、酸椰菜、燒粟米同埋炸薯。炸薯最令我驚喜!全部都好啱用嚟送酒!!〰️Berry treasure ($78)雖然溝左vodka但其實酒精味道唔明顯,飲落有淡淡嘅玫瑰、荔枝同藍莓嘅味道。😆〰️〰️📍 唐 (元朗)元朗屏山唐人新村路1號地舖

〰️傳統瑞士燒芝士、牛角窩夫、金門火腿($138)

〰️德累斯頓燴牛肉、紅椰菜、煎薯餅 ($268)

〰️慕尼黑啤酒節特色拼盤 ($1588)

〰️Berry treasure ($78)

〰️〰️📍 唐 (元朗)
元朗屏山唐人新村路1號地舖
早幾日,決定要帶家人出去chill 下呢間店幫襯過幾次,每次都冇令我失望適逢而家餐廳搞緊啤酒節活動提供不同互動活動,包括🍺舉啤酒環節,競飲啤酒環節又有live band ,幾有feel 👉🏻喜歡飲德國啤酒嘅你,餐廳推出德國啤酒Passport $260 可飲5杯餐廳依家搞緊family 活動,適合一家大細逢星期日及公眾假期 (17/9-22/10 ),成年人可以享用德國豬手,海鮮拼盤香腸拼盤等buffet ,而小朋友可以上烹飪課,玩攤位遊戲價錢方面:成人 368/位 ;兒童(3-11歲)$190/位食拼盤之前要返杯嘢飲先☺️🍹我同家人點了以下飲品Fruit Punch Yellow Star Fish Apple Merry Iceberg 價錢大概$68左右自己揀左德國啤酒🍻Maisel’s Weisse $92,友幼滑細緻泡沫點了個超爆大拼盤-慕尼黑啤酒節特色拼盤 (6-8人享用) $1588中間掛住嘅燒虎蝦,火焰牛肉串都好惹味外圍的食物包括酥炸薄牛仔扒,脆皮燒豬肘及豬腩,聖路易斯燒排骨,紐倫堡腸,維也納豬肉腸,炸薯角,燒粟米材料好豐富全部都係肉😹😹不同的腸仔都好味德累斯頓燴牛肉,紅
早幾日,決定要帶家人出去chill 下
呢間店幫襯過幾次,每次都冇令我失望
適逢而家餐廳搞緊啤酒節活動
提供不同互動活動,包括🍺舉啤酒環節,競飲啤酒環節
又有live band ,幾有feel

餐廳依家搞緊family 活動,適合一家大細

食拼盤之前要返杯嘢飲先☺️
🍹我同家人點了以下飲品
Fruit Punch
Yellow Star Fish
Apple Merry
Iceberg
價錢大概$68左右

中間掛住嘅燒虎蝦,火焰牛肉串都好惹味
材料好豐富
全部都係肉😹😹
不同的腸仔都好味

德累斯頓燴牛肉,紅椰菜,煎薯餅 $268
薯餅煎得好香脆,牛肉係面頰部份,炆得好稔、又大舊

傳統瑞士燒芝士🧀️,牛角窩夫,金門火腿
見住燒到融既芝士慢慢片落去火腿同少少鹹的waffle 面,呢個餐要熱辣辣咁食先好味

呢度提供泊車服務,一家大細黎都非常方便

2023-09-24
  • 傳統瑞士燒芝士,牛角窩夫,金門火腿
德國菜食過好多次,啤酒節亦聽得多,但由餐廳舉辦的德國啤酒節嘉年華都係第一次參與。今次襯住係星期日,嚟到元朗屏山呢間隱世西餐廳親嚐一下德國啤酒節嘉年華的特色食品及感受一下熱鬧氣氛。餐廳雖然唔係處於當眼位置,但距離屏山輕鐵站步行約5分鐘左右可到,餐廳外亦有好多空間可供泊車,離遠都見到五光十色的燈光佈置,所以都唔難搵。餐廳分室外區及室內區,室外區都有好多座位,空間非常充足,十分適合帶同毛孩一齊用餐。室內區裝修及座位亦同樣闊落舒服。今次啤酒節嘉年華提供期間限定special menu,包括3款德國特色食品及每人自選飲品。飲品都有好多選擇,今次揀咗兩款mocktail: Virgin Kiss及Mango Fever❇️Virgin Kiss (Coconut cream, Pineapple juice, Cranberry juice, Lime, Blue Syrup)▶️藍藍地顏色好靚,入口有淡淡椰奶味,加埋幾款果汁溝埋一齊,味道都幾特別❇️Mango Fever (Mango Syrup, Cranberry juice, Lime juice, Soda water)▶️入口酸酸甜甜亦帶少少

▶️入口酸酸甜甜亦帶少少芒果香,味道相對較為清新。

❇️德累斯頓燴牛肉,紅椰菜,煎薯餅
▶️下面一大片煎薯餅,上面舖上燴牛肉,牛肉煮得好淋亦夠入味,牛肉側邊有紅椰菜絲,加埋薯餅一齊食,口感層次豐富之餘亦中和煎薯餅的油膩感。

❇️傳統瑞士燒芝士,牛角窩夫,金門火腿
▶️呢款菜式好特別,金門火腿都係第一次食,肉質一絲絲的,味道充滿咸香,上面舖咗預先燒熔咗的瑞士芝士,加埋底層的窩夫一齊食都幾惹味,旁邊配菜有酸瓜、車厘茄及酸蕎頭,可以清一清味蕾及減輕返芝士的油膩感。

❇️慕尼黑啤酒節特色拼盤 (6-8人份)
▶️呢個拼盤絕對係成晚重頭戲🤩,因為成個拼盤份量超巨型,入面包括:酥炸薄牛仔、脆皮燒豬肘及豬腩、聖路易斯燒排骨、紐倫堡腸、維也納豬肉腸、火焰牛肉串、燒虎蝦、酸椰菜、炸薯、燒粟米,材料非常豐富!

呢set拼盤侍應一拎上枱基本上已成為眾人焦點,然後即場響中間的牛肉串同虎蝦上點火。

虎蝦大大隻,燒過之後更突出蝦味。
下面的肉類全部都好大件,其中燒豬腩外皮香脆,燒排骨肉味好香濃,兩款德國腸咬落去好juicy,雖然話係6-8人份量但我地6個人完全食唔哂!😄

😅今次呢個德國啤酒節嘉年華除咗有傳統德國美食之外,現場仲有舉啤酒及啤酒競飲比賽,加埋live band 助慶氣氛非常熱鬧!勝出者仲可以挑戰冠軍榜,更有機會嬴取機票禮券!😍

除此之外,亦可以參加攤位遊戲嬴小禮物🎁,大人同小朋友都可以盡興而歸!🥳
✅德國啤酒節嘉年華由9月17日至10月22日逢星期日及公眾假期舉行,可以試到德國傳統美食之餘,又有好多嘢玩,鍾意熱鬧或者一大班親朋好友想假日歡聚又想遠離一下市區,呢個的確係一個唔錯選擇,值得推薦!👍🏻
2023-09-24
2023-09-27 572 瀏覽
在屏山輕鐵站下車後 看到遠處有一個很多燈光的一個地方 就是餐廳的位置 算蠻偏僻的 但很有氣氛且食物質素高 餐廳分內外兩部份 桌椅以木製 用植物圍繞著 環境舒適 晚餐時間更有live band、遊戲攤位 員工還會邀請大家去玩啤酒遊戲 蠻會帶動氣氛 很適合家人跟朋友聚會的一個好地方 🧀🥐傳統瑞士燒芝士金門火腿配牛角窩夫 💰138脆口的牛角窩夫鋪上咸香味重的金門火腿 再加一層厚厚的芝士溶 口感豐富 充滿層次感 旁邊還襯托著酸瓜 蒜頭 蕃茄仔 可解油膩感 🥔🐮德累斯頓燴牛肉紅椰菜煎薯餅 💰268牛肉味濃郁 繪得超級軟身且嫩滑 配上紅椰菜很開胃 薯餅是用土豆絲炸成 炸至金黃色 脆口且土豆味香口🔥🍢慕尼黑啤酒節特色拼盤 💰1588拼盤包括牛肉串、燒虎蝦、脆皮燒豬肘、酥烤薄牛仔肉、燒豬腩肉、燒排骨、紐倫堡腸、維也納豬肉腸、燒粟米、酸椰菜及 脆薯角 分量足夠6-8人享用 食材都很新鮮 適合多人聚會 符合不同人的口味👍🏻🍸🍹Signature Cocktail
Rosy Mary 💰78帶荔枝跟玫瑰花香 酒味不濃 酸酸甜甜 適合女生喝
Greenish Green 💰78帶青蘋果香 味道清新香甜 很少酒

🧀🥐傳統瑞士燒芝士金門火腿配牛角窩夫 💰138

帶荔枝跟玫瑰花香 酒味不濃 酸酸甜甜 適合女生喝
Greenish Green 💰78
帶青蘋果香 味道清新香甜 很少酒味
2023-07-20 922 瀏覽
今次是慶祝朋友生日,預訂火焰蛋糕,企最其待火焰,點火後都看不到,有些失望。。另我一早訂位,但坐在開門位,想調但話無得調,呢個亦有些不愉快,食物整體可以,但牛排每次吃都有些不開,因牛排收得最貴,但與價錢不乎。。希望餐廳對以上提點作出改善。
2023-05-04 3149 瀏覽
即興飯局🤩朋友仔帶咗我哋黎呢間特色餐廳 雖然位置略偏僻,而桌椅都係用木製,令餐廳表現得更加像一個秘密花園!露天位置更擺放了大量綠色植物,設有避陽傘及梳化,環境極度舒適,有好多空間畀小朋友玩, 晚飯時段仲有live band 絕對值得假期花時間過來!西班牙火腿🍗。 風乾拼盤🥓🐖黑毛豬風腿 / 黑毛豬柳 / 風腸 可以配🍈蜜瓜 / 哈密瓜 / 無花果🫒仲有芝士🧀德國腸拼盤烤博克香腸、Debrecin 香腸和德國酸菜上的紐倫堡腸最特別四式pizza🍕真係好適合選擇困難症嘅人🤣➕️California Pizza🍍 最適合小朋友食嘅特選肉眼扒🥩五成熟 / M7 和牛西冷🥩七成熟就畀小朋友嘅 西班牙海鮮飯當然唔記得海鮮有🦐大蝦,青口,大蜆, 🍅蕃茄仔仲有好健康嘅秋葵添carbonara ➕️ 炸雞捲意粉🍝,略嫌失色🙊最有驚喜既係菠菜大蝦濃湯, 雖然其貌不揚 ,但真係好好味🥰可能有live band嘅關係,氣氛好好多人🥳慶祝生日🎂仲有人💍求婚添
即興飯局🤩朋友仔帶咗我哋黎呢間特色餐廳

西班牙火腿🍗。 風乾拼盤🥓
🐖黑毛豬風腿 / 黑毛豬柳 / 風腸
可以配🍈蜜瓜 / 哈密瓜 / 無花果🫒仲有芝士🧀

德國腸拼盤
烤博克香腸、Debrecin 香腸和德國酸菜上的
紐倫堡腸最特別

四式pizza🍕
真係好適合選擇困難症嘅人🤣

➕️California Pizza🍍 最適合小朋友食嘅

特選肉眼扒🥩五成熟 / M7 和牛西冷🥩七成熟就畀小朋友嘅

西班牙海鮮飯

carbonara ➕️ 炸雞捲意粉🍝,略嫌失色🙊

最有驚喜既係菠菜大蝦濃湯, 雖然其貌不揚 ,但真係好好味🥰

2023-04-30
2023-04-19 2080 瀏覽
朋友帶我到唐食晚餐,位於元朗屏山唐人新村路1號地舖。 平時好少機會入元朗, 今次帶埋毛孩🐶一齊去, 朋友預先訂了室外位置, 好開心餐廳歡迎寵物入座👏🏻, 晚上仲有live band表演。晚餐🍽️ ~ 哈密瓜火腿、 豬手、 牛扒、薄餅、腸仔拼盤、 啤酒、紅酒和cocktail。 ▫️哈密瓜火腿 ~ 哈密瓜好甜,火腿味道一般。 ▫️豬手 ~ 外脆內軟, 店員會幫我們切好材上枱, 方便食用。 ▫️牛扒 ~ 牛扒多筋位,比較硬。 ▫️薄餅 ~ 薄餅正常發揮,一般水準。 ▫️腸仔拼盤 ~ 腸仔份量多。 整體食物質素中規中矩, 但環境和氣氛都不錯😊。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

▫️哈密瓜火腿 ~ 哈密瓜好甜,火腿味道一般。
哈密瓜火腿

豬手

▫️牛扒 ~ 牛扒多筋位,比較硬。
牛扒

▫️薄餅 ~ 薄餅正常發揮,一般水準。
薄餅

▫️腸仔拼盤 ~ 腸仔份量多。
腸仔拼盤

整體食物質素中規中矩, 但環境和氣氛都不錯😊。
紅酒

2023-04-16
豬手
腸仔拼盤
紅酒
2023-04-04 1752 瀏覽
高質餐廳餐廳有啲偏僻,不過的確係高質當日三個人食有老闆請 埋單幾錢 我就唔知道但的確每一道餸都好有質量生蠔🦪非常新鮮鮮甜牛扒肉質多汁當日仲開咗支白酒飲🥂餐廳裝修,優雅坐得舒服 👍🏻好評
2023-02-16 1968 瀏覽
而家仲有live band嘅餐廳都唔算好多呢個西餐廳有室外座位有live band氣氛好好今日同家人一行六人食飯各樣食物都唔錯但其中一個燒海鮮竟然落漏單叫左好耐追過兩次都未出差唔多成個鐘後再經理跟進至到其實本身餐廳食物環境各樣都唔錯唯獨是其中一個侍應態度唔係禁好可能太忙定一時心情唔好影響😂食物方面特別推介咸豬手同炒菇係估唔到碟菇禁出色😂Pizza都屬中上水平夠味厚度適中個飯同意粉就正常最後嚟嘅燒海鮮可能已經食飽晒🤪普普通通性價比唔算高下次應該唔會叫希望今次侍應黑面同漏單只屬個別事件唔係都浪費左間餐廳Live band唱得都幾好食物又唔差😂慶祝活動一流不過我都會再比機會佢嘅希望下次唔會再唔好彩遇到😝
而家仲有live band嘅餐廳都唔算好多

慶祝活動一流
不過我都會再比機會佢嘅
希望下次唔會再唔好彩遇到😝

2023-02-15 1772 瀏覽
厚切美國西冷牛扒伴燒薯$225半自助餐形式嘅午餐,餐湯、沙律、前菜唔少選擇,主菜-美國西冷牛扒可以選擇生熟程度,但唔算好厚,不過肉質鮮嫩食落無筋直得一讚👍🏻聽閒晚餐時仲有live brands,真係chill爆,與家人朋友聚餐最適合不過!
厚切美國西冷牛扒伴燒薯$225

2023-01-04 2193 瀏覽
位於元朗屏山的Tong's,很多年前來過,但印象不太深刻,感覺就是一般西餐。今個元旦和家人一行10人有小孩,想找個有得玩的自助餐,找了很久,終於找到這家,聖誕元旦提供自助午餐。本來期望不大,但竟然喜出望外!餐廳食材高質,種類超多,還安排小丑為小孩製作魔術氣球,還有兒童烹飪班、足球機、積木等。大人$368,小童$200,食物属五星級質素,安排超多玩意,大人細路都玩得開心,十分超值。***海鮮長腳蟹、螺、蝦、魚生,不斷refill。***沙律前菜種類超多,提供4種沙律菜(忘記拍照),新鮮爽脆,食材高質。***熱食有不少熱食,有雞、牛、羊、魚。***甜品超過20種甜品,有孩子喜歡的朱古力噴泉、窩夫、爆谷、Dreyer’s雪糕等。之前找遍全港自助餐,沒幾間有孩子喜歡的甜品,又有適合大人食的,這間餐廳完全符合我們的需求。

***海鮮
長腳蟹、螺、蝦、魚生,不斷refill。

***沙律前菜
種類超多,提供4種沙律菜(忘記拍照),新鮮爽脆,食材高質。

***熱食
有不少熱食,有雞、牛、羊、魚。

***甜品

2023-01-01
2022-12-24 1124 瀏覽
食過兩次,環境好好,好有feel 有人現場唱歌,冬天坐室外既話有暖爐吾會覺得涷,食物全部都好好食,keep到水準,生蠔好新鮮,會有幾個國家既生蠔比你自己簡想食邊隻,一桶啤酒好掋飲,甜品窩夫好大塊好厚實,一碟有三件,豬手非常之大件,皮好脆身,頭盤有鮑魚三文魚蓉,個三文魚蓉正係一流,好有驚喜,非常推介,之後會keep住去食,我自己仲做埋會員,之後每次去食都會有85折,一大班人去食會比較掋食,可以嗌多D唔同食物
2022-12-09
  • Pizza