2024-04-18 122 瀏覽
朋友想食 Shabu Shabu在這裏看到這家性價比不錯的,價錢範圍比較大眾,所以決定試一試位置在朗豪坊商場最高層,環境寧靜,座位也不會太擠擁,食物質素不錯,牛肉無限量添食,還有蔬菜部份可以自助安排這裏是每人一鍋,可以選擇適合的口味,整晚最少增加了四次湯,而員工服務態度良好,沒有面色如果馬上加入會員,馬上有折扣當晚我們三個人,會員折扣後,更加優惠食物質素真的不錯,其中海鮮部份只送一份,蔬菜新鮮,還有烏冬,乳酪雪糕也好味
朋友想食 Shabu Shabu

如果馬上加入會員,馬上有折扣
當晚我們三個人,會員折扣後,更加優惠
2024-03-17 513 瀏覽
星期五放假前夕,當然要約一班好朋友痛快食一餐,我們在旺角朗豪坊頂層找左一間任食的日式火鍋,特色係一人一鍋,大家唔使爭,仲有星空夢幻的夜景,環境就滿分,食物的款式就選擇不多,味道還可,喜歡靚景而坐得舒服的朋友就可以試試呢度湯底我就選擇了日式壽喜燒湯底,簿切牛肉本身已經有少少牛味,再用甜甜地的壽喜燒湯底碌熟,牛肉即刻變得嫩滑,十分好味環境就滿分,在星空下享受美食,感覺十分爽,食物就選擇不多,多蔬菜選擇,肉類較少,味道還可,整體上不過不失

2024-03-15
  • 牛肉
  • 極上黑毛和牛
2023-10-07 2660 瀏覽
位於朗豪坊商場的頂層,被酒吧圍繞住。不是朋友帶我去,也不知這裏有間日式shabu shabu。雖然是假日,可能是地理位置關係,不用等位就直接進去了。人流沒有太多,枱與枱之間的距離也夠寬敞,所以比起很多火鍋店的環境算吃得很舒服。這次選的是最貴的套餐,包幾款海鮮(鮑魚、魷魚、帶子、蝦、青口、沙白),鮑魚是不能任點的,其他都可以。和牛入口即溶,芝士竹輪有警喜。湯底選了新出的生薑柚子雞湯,覺得還是骨膠原雞湯好喝。整體覺得不算超級抵食的程度,但不用排隊又想不到吃哪間也是值得一來。
和牛入口即溶,芝士竹輪有警喜。
湯底選了新出的生薑柚子雞湯,覺得還是骨膠原雞湯好喝。
霜降日本黑毛和牛
霜降日本黑毛和牛
2023-08-24 2174 瀏覽
無諗過成300蚊一個人都咁既質素,好彩吾係咩節日,吾係真心比佢破壞曬節日心情,咩野極上牛,笑死,仲要切到勁厚,有相作證架!仲要有碟係無紋,真係笑死我,咁真係叫極上?自己睇相啦!我忍吾住問個職員,個職員話係某部位無咁多脂肪。笑死我!隻牛咁多部位,你吾比埋個腦我食?比得錢食極上真係吾expect幫佢清頭清尾囉睇曬d相,如果覺得值300蚊一個人,請你去吧!
無諗過成300蚊一個人都咁既質素,
好彩吾係咩節日,
吾係真心比佢破壞曬節日心情,
咩野極上牛,笑死,仲要切到勁厚,有相作證架!
仲要有碟係無紋,真係笑死我,咁真係叫極上?自己睇相啦!
我忍吾住問個職員,個職員話係某部位無咁多脂肪。
笑死我!隻牛咁多部位,你吾比埋個腦我食?
比得錢食極上真係吾expect幫佢清頭清尾囉
睇曬d相,如果覺得值300蚊一個人,請你去吧!
真係極上?
極上瘦牛
極上肥膏
極上3mm
2023-06-28 1844 瀏覽
Ate here for lunch and also chose lunch set. For the price, I think the cost per value is pretty good. Salad bar is unlimited, as well as some hotpot balls. Drinks and ice cream/a few snack selection is also included as an unlimited item. They are quite strict about the 90 minute mark so just be aware of the time if you dont want to be kicked out before you are ready. My parents really like this shabushabu place so we will definitely be back.
2023-06-28
父親節
首先欣賞依家餐廳好先進,有得電子攞飛,但係部機就無飛出嘅…咁就跟住前面啲人排隊啦…有個男店員之後出嚟,比咗前面幾組人入咗去,咁心安理得等多一個位就到自己啦…點知…等多咗一陣,有啲新嚟嘅客企咗喺攞飛果部機到同果位男店員講部機出唔到飛,果下已經有啲心知不妙,就問番個店員到底係排隊定攞飛,佢話排隊就okay,結果佢突然選擇又手寫飛比咗啲新嚟嘅客先,我地全條隊嘅人就要再由頭攞飛等過…咁好心你一開始就唔好同我地講話排隊就okay啦…啲態度又差…未食已經成肚氣,即刻換餐廳

2023-06-02 1469 瀏覽
本身歡喜諗住去食邊爐,點知佢話排隊排排吓又話係拎飛,仲俾咗啲飛俾排喺後邊嘅人先。同個男店員講佢完全冇表示。態度惡劣,趕客。如果大家想俾錢買難受嘅話歡迎去體驗😊😊😊
淘小姐呢排都好喜歡係旺角區搵好野食而朗豪坊 @langhamplace 內都有好多不同高質食肆今日淘小姐就去左13樓嘅 日牛涮涮鍋專門店 @nichigyu.hk餐廳位於朗豪坊13樓樓底極高座位亦好闊落讓人有無限空間感重新裝修後餐廳走簡潔和風更用木材作牆身裝飾整體環境都好唔錯淘小姐今次好好彩被安排到落地玻璃旁邊嘅座位自然光更添舒適感日牛涮涮鍋專門店提供「一人一鍋」嘅日式火鍋放題有多款涮涮鍋及壽喜燒湯底選擇更設有鍋物、配料、飲品及甜品自助專區食物可謂應有盡有而我地就揀左較為特別嘅 #胡椒和牛清湯 同 #麻辣湯套餐方面我地就揀 #極上黑毛和牛 #午市放題 $228佢地嘅黑毛和牛片雪花均勻輕輕淥一淥就食得肉質軟滑味道極好果然係高質嘅日式火鍋放題而所有套餐亦有追加項目:加$20 牛舌及加拿大自然豬放題加$30 海鮮放題淘小姐覺得呢兩個追加都幾抵食牛舌雖然薄薄一片但極有咬口同有好有牛味而海鮮放題就有大扇貝、青口、生蠔、大蝦同鮑魚海鮮極級新鮮特別係扇貝同鮑魚好甜美~除左鮑魚所有食物都可以無限encore套餐除左極上黑毛和牛仲可以享用其他級別嘅牛肉包括嚴選美國牛肉、特選澳洲穀飼牛和澳洲穀飼牛淘小姐試
淘小姐呢排都好喜歡係旺角區搵好野食

被安排到落地玻璃旁邊嘅座位
自然光更添舒適感

日牛涮涮鍋專門店提供「一人一鍋」嘅日式火鍋放題
有多款涮涮鍋及壽喜燒湯底選擇
更設有鍋物、配料、飲品及甜品自助專區
食物可謂應有盡有

加$20 牛舌及加拿大自然豬放題
加$30 海鮮放題

淘小姐覺得呢兩個追加都幾抵食
牛舌雖然薄薄一片但極有咬口同有好有牛味
而海鮮放題就有大扇貝、青口、生蠔、大蝦同鮑魚
海鮮極級新鮮
特別係扇貝同鮑魚
好甜美~

除左鮑魚
所有食物都可以無限encore

套餐除左極上黑毛和牛
仲可以享用其他級別嘅牛肉
包括嚴選美國牛肉、特選澳洲穀飼牛和澳洲穀飼牛
淘小姐試過晒全部牛
質素都好好

自助專區域除左有大量蔬菜及麵類選擇

旁邊仲有即磨咖啡機及汽水機
還有大人小朋友嘅軟雪糕機及甜品
甜品櫃更有Brownie、萄撻、糯米糍和泡芙
都幾高質架!

除左日牛涮涮鍋專門店
朗豪坊今年仲多左好多新餐廳
等淘小姐日後慢慢再發掘下啦~

🍽️ 日牛涮涮鍋專門店
📍 亞皆老街8號朗豪坊13樓06鋪
2022-11-01 2877 瀏覽
宵夜火鍋🍲美國150日穀治牛頸脊放題味道🌟🌟🌟🌟4/5價格🌟🌟🌟3/5分量🌟🌟🌟🌟🌟5/5兩個人無加野,$721.6 個人覺得價錢不過不失,假日每人另加$10。美國150日穀治牛頸脊,係取代有個無左既其中一個中等grading既選擇,個人岩岩前兩日食完牛駅,覺得比較起上黎好似比較抵食,種類、甜品、醬料都比呢到多,所以如果唔係宵夜時段無得選擇,下次唔會專登黎呢間~不過絕對唔係非常差,係不過不失。
宵夜火鍋🍲

美國150日穀治牛頸脊放題

味道🌟🌟🌟🌟4/5
價格🌟🌟🌟3/5
分量🌟🌟🌟🌟🌟5/5

2022-10-21 1898 瀏覽
星期六夜晚9點後入坐好開心唔洗排隊店員禮貌提醒我地食到10:45要走人坐低揀左美國150日穀飼牛頸脊放題一人一個鍋朋友叫咗骨膠原雞湯我叫咗豚骨黑蒜油湯好貼心送左兩支綠茶D牛如圖好靚又吸引、又新鮮又好味而家一路睇返d相都好想再食跟左一盤海鮮自助區有粉麵、蔬菜、澱粉類蔬菜甜品有普洱茶雪糕、原味乳酪我地剩係食牛已經好滿足好飽剩係去自助區拎左一次野哩個價錢+食物質素好值得我成日幫襯間間分店都食到我托住個肚走
星期六夜晚9點後入坐
好開心唔洗排隊
店員禮貌提醒我地食到10:45要走人

坐低揀左美國150日穀飼牛頸脊放題
一人一個鍋
朋友叫咗骨膠原雞湯
我叫咗豚骨黑蒜油湯
好貼心送左兩支綠茶

D牛如圖好靚又吸引、又新鮮又好味
而家一路睇返d相都好想再食
跟左一盤海鮮

自助區有粉麵、蔬菜、澱粉類蔬菜
甜品有普洱茶雪糕、原味乳酪

我地剩係食牛已經好滿足好飽
剩係去自助區拎左一次野

哩個價錢+食物質素好值得我成日幫襯
間間分店都食到我托住個肚走

2022-09-17 1843 瀏覽
朋友話過呢間唔錯仲有得加錢任食蟹腳,但係問咗店員話依間冇蟹腳任食。但係就咁打邊爐放題都幾抵食,我哋嗌最平嗰個餐,啲牛肉都唔錯喎,壽喜燒湯正,甘甜入味仲送日本雞蛋
2022-09-01 1622 瀏覽
本身滿懷驚喜同朋友嚟朗豪坊諗住食呢間涮涮鍋結果成肚氣😓黎到攞完飛 問門口男店員大約需要等幾耐佢話下一張飛 要等一個鐘 叫我哋一個鐘後再返嚟我再問多次一個鐘後再返黎係咪OK ,佢仲答係 !如是者我哋早少少45分鐘後返黎 再問男店員仲需要等幾耐 佢竟然話啱啱叫咗我哋張飛個號碼 無人理 最好笑係男店員自己加咗條規矩話過咗15分鐘就自動CUT 咗我哋張飛但明明張飛白紙黑字寫明過咗5張飛先會CUT ,我哋只係過咗一張要我哋重新攞過張飛排過 仲要等多一個鐘同佢講咗一大輪之後最後先死死氣咁俾返我哋入  男店員你咁大權力 下次都唔敢去你環頭食嘢啦😓
本身滿懷驚喜同朋友嚟朗豪坊諗住食呢間涮涮鍋

結果成肚氣😓

黎到攞完飛 問門口男店員大約需要等幾耐

佢話下一張飛 要等一個鐘 叫我哋一個鐘後再返嚟

我再問多次一個鐘後再返黎係咪OK ,佢仲答係 !

如是者我哋早少少45分鐘後返黎 再問男店員仲需要等幾耐

佢竟然話啱啱叫咗我哋張飛個號碼 無人理

要我哋重新攞過張飛排過 仲要等多一個鐘

同佢講咗一大輪之後最後先死死氣咁俾返我哋入

男店員你咁大權力 下次都唔敢去你環頭食嘢啦😓
2022-09-01 1445 瀏覽
小妹今日同朋友喺朗豪坊行街佢地突然話想食日式邊爐咁啱見到朗豪坊有一間就走咗黎試咁拎飛既時候就寫住下一張到我地既不過有個女店員話好耐 可以去行一個鐘街再翻黎咁我地都唔想行喺到哂時間就去咗行街啦大約過咗45分鐘我地就翻咗上去點知個number就過咗於是我地就同翻門口另一個男店員講啦佢話 冇架啦 重新排啦講真少少想講粗口啦張飛明明寫住過5個number先重新排個男店員根本有心為難我地自己作規則 我地俾張飛佢睇仲驗屍咁驗 以為我地自己寫規則呀?最後佢話今次做俾我地我心諗咩叫今次做俾我地 根本規則就寫過5位好心自己了解下自己公司啲規則先開工啦講野就勁細聲以為同緊張枱講野 根本唔係一個對客既態度雖然壽喜燒個湯底好濃好好味但男店員態度好惡劣不了 俾狗食
小妹今日同朋友喺朗豪坊行街

講真少少想講粗口啦
張飛明明寫住過5個number先重新排
個男店員根本有心為難我地
自己作規則 我地俾張飛佢睇
仲驗屍咁驗 以為我地自己寫規則呀?
最後佢話今次做俾我地
我心諗咩叫今次做俾我地 根本規則就寫過5位
好心自己了解下自己公司啲規則先開工啦
講野就勁細聲以為同緊張枱講野 根本唔係一個對客既態度

雖然壽喜燒個湯底好濃好好味
但男店員態度好惡劣
不了 俾狗食
2022-08-07 1309 瀏覽
平時去K11的店舖吃,今次就去旺角的店舖,開頭是愉快的心情去吃,誰不知這裏的店員服務態度好差,我只放了不多的食物入煲中,就非常不友善地叫我降低溫度,還不斷重複又重複,黑臉口的樣子!真的不能再去了!
2022-08-03 977 瀏覽
The service here is disgusting, my friend and I were met with terrible servers and manager alike. Barely had half a plate of food in my hotpot and the servers scolded us relentlessly. They even took away our plates with food unfinished without a single word of asking or looking for that matter. Never come here, unless you enjoy dreadful service.