2016-08-07 1178 瀏覽
相信大家都應該會聽過蜂巢雪糕,其實第一次食呢一個雪糕嘅時候係台灣,第一次食嘅時候覺得雪糕嘅牛奶味非常之濃郁,而且好香滑,配埋蜂蜜的牛奶雪糕變得好香同埋好甜,因為我個人都比較鍾意食牛奶味遍重嘅雪糕,所以我就非常之鍾意呢一個雪糕另外因為雪糕真係陪左一個蜂巢,風塵咬落去嘅時候真係有一點蜂蜜湧出來,味道係好甜嘅但係如果喜歡食麥糖嘅朋友應該都會幾鍾意,其實除咗風球雪糕仲有其他味道嘅雪糕嘅但係我今次冇試,因為我覺得牛奶雪糕配搭蜂蜜係最夾嘅味道!

2016-07-26
5 分鐘 (外賣自取)
$45 (其他)
  • 蜂蜜
2016-07-17 758 瀏覽
綿花糖牛奶雪糕 $33 買一送一優惠.大熱天時行過見到買一送一唔買真係對唔住自己🙈 口味有四種 不過就冇得揀既 佢俾乜味就食乜❗️好好彩係提子味 都岩我胃口.雖然係買一送一 不過份量冇縮小到 好大舊綿花糖呢😌其實我就麻麻地 因為好甜 當我好努力咁食完舊綿花糖d牛奶雪糕就開始溶😬 超重牛奶味 幾香幾滑 心諗都叫唔錯👍🏻係溶得快左少少者🙈如果喜愛超濃牛奶味雪糕不妨襯宜家有優惠試下😌冇優惠就考慮下.
綿花糖牛奶雪糕 $33 買一送一優惠

2016-07-03 495 瀏覽
韓風雪糕熱潮有小小減退跡象,不過而家天氣咁熱,食返杯雪糕都係一大樂事!爆谷雪糕其實都已經興左成年以上,不過我自己好鍾意食,因為可以一次過有晒香脆軟滑嘅口感!攞上手咁大杯其實已經感覺好開心!不過覺得爆谷頗甜,雪糕奶味算重,滑身,不過都係頗甜!另外試左一啖鹽味朱古力雪糕,海鹽帶出咗朱古力味嘅苦澀,有少少谷古嘅味道。但又唔至於賣咁貴,其實同快餐店嘅味道唔差得好遠。雖然一般,但我同朋友都食得好開心!

雖然一般,但我同朋友都食得好開心!
2016-06-06 561 瀏覽
炎炎夏日,食雪糕最好不過!今次試焦糖爆米花口味($38/杯)!好靚呀好靚呀~絕對要相機食先!好欣賞佢地嘅出品,最款都未食見到已經興奮爆米花脆脆的,估唔到同雪糕都好匹配~雪糕好滑好香奶味加入焦糖更加帶出到果份香甜味仲有,食到底都仲有爆谷架
炎炎夏日,食雪糕最好不過!
今次試焦糖爆米花口味($38/杯)!
好靚呀好靚呀~絕對要相機食先!
好欣賞佢地嘅出品,最款都未食見到已經興奮
爆米花脆脆的,估唔到同雪糕都好匹配~雪糕好滑好香奶味
加入焦糖更加帶出到果份香甜味
仲有,食到底都仲有爆谷架

2016-05-30 552 瀏覽
老實說,從起初蜂巢雪糕席捲全港開始至今熱潮已過,我仍未一嚐蜂巢雪糕的滋味,總是覺得它沒甚吸引之處。之前有天經過銅鑼灣這間Honey Creme,心血來潮想吃杯雪糕,但依然對招牌蜂巢雪糕提不起興趣,瞥見海報上的一杯粉紅色雪糕,卻反而被它吸引。店面除了放了七彩繽紛的雪糕筒外,還雪糕小匙亦能自行選擇不同顏色,而我當然選擇了和雪糕顏色配合的紅色Summer Floss ($42)實際賣相與照片相差無幾,一團粉紅色的棉花糖置於紅白交雜的雪糕上,十分美觀。雪糕甫接到手,已經有陣陣甜絲絲的香氣飄出。頂層的棉花糖固然較甜,而且甚為失望的是棉花糖只用包裝現成貨色,沒有即製的蓬鬆感,而且較為黏牙,不過中間加入爆炸糖令人感到驚喜。起初驟眼看以為底下的紅色醬只是普通不過的士多啤梨醬,然而吃過才發現醬料酸甜中還帶有淡淡玫瑰花味,份外特別,而且玫瑰花醬和雪糕紅白相間,觀感一流而主角雪糕質感軟滑,奶味濃郁,而且實在挺身,更沒有出現空心的情況。雪糕本身甜度適中,但連同綿花糖一起吃就有點偏甜,不過酸酸甜甜的玫瑰花醬又能中和一下。份量偏少,雪糕杯比M記新地還小一點,以這個價錢來說就不太值得一試了,畢竟更出色的雪糕店確是更

Summer  Floss

Summer Floss ($42)
Summer  Floss
雪糕甫接到手,已經有陣陣甜絲絲的香氣飄出。

份量偏少,雪糕杯比M記新地還小一點,以這個價錢來說就不太值得一試了,畢竟更出色的雪糕店確是更僕難數。
2016-05-18 401 瀏覽
我地3個女仔真係好中意食雪糕,因為前排HONEY CREME做團購,所以就試啦。記得呢一日係好凍好凍的,我地三個著住褸帶住頸巾都黎呢到食。真係痴線到呢我地叫左三樣野,1-Organic Cotton Candy、2- MOCHA RED BEAN抹茶控的友人一定會食呢個、3-朱古力牛奶雪糕(應該冇記錯)我果個棉花糖雪糕,淡淡既牛奶味,唔太重牛奶,但有D咸咸地的,我覺得都幾好啊。面上既棉花糖好正,可能真係獨耐都冇食呢D啦。朋友的綠茶紅豆都OK啦,佢話都有綠茶味,係D罐頭紅豆甜左D,不過都冇辦法了,用罐頭野通常都係咁的。都係咁甜的。抹茶控既佢話綠茶雪糕都OK夠味,但中意食重綠茶苦味既就唔建議試了最後果個朱古力味既雪糕就不過不失,都係果個雪糕加朱古力。以呢個價錢真係好抵既。

10 分鐘 (外賣自取)
用餐優惠
團購
2016-05-08 391 瀏覽
早前興起一陣蜂巢雪糕熱,但因為太多人,而且覺得有D貴,所以一直未試。到今日熱潮已經減退很多,加上雅虎有半價coupon,所以買左張試下。蜂巢雪糕 @ $21  (原價$42)軟雪糕牛奶味重,質感細滑,挺好。但未落雪糕前已經加左一層蜜糖係杯上而並非加雪糕後才放蜜糖令蜜糖只聚在杯底,所以食到尾聲才可吃到蜜糖令味道大打折扣。蜜糖亦只是百花蜜貨色,味道一般蜂巢軟熟,淋淋的,頗黏牙,個人不太喜歡。蜂巢本身很甜,要和大量雪糕一起吃才可。整體黎講雪糕是好吃的,唯蜂巢蜜糖比較失色。團購價是可以的,正價就唔太值得食。

蜂巢雪糕 @ $21  (原價$42)
蜂巢雪糕
軟雪糕牛奶味重,質感細滑,挺好。
但未落雪糕前已經加左一層蜜糖係杯上
而並非加雪糕後才放蜜糖
令蜜糖只聚在杯底,所以食到尾聲才可吃到蜜糖
令味道大打折扣。

蜜糖亦只是百花蜜貨色,味道一般
蜂巢軟熟,淋淋的,頗黏牙,個人不太喜歡。
蜂巢本身很甜,要和大量雪糕一起吃才可。

整體黎講雪糕是好吃的,唯蜂巢蜜糖比較失色。
團購價是可以的,正價就唔太值得食。
2016-04-30
外賣自取
$21 (其他)
用餐優惠
團購
2016-04-23 299 瀏覽
Memu幾吸引,囗味有好多選擇,杯裝或甜筒價錢由$38-46左右,不便宜首先完全沒有廣告圖片上咖啡淋在棉花糖再流落雪糕的‪效果,同想像好有出入,棉花糖可有可無,但牛奶雪糕算不錯奶味香,而且咖啡很加分!不過Expresso令雪糕溶很好快,一個人食的話好快變成奶昔,其實可以試一試用凍咖啡岩鹽朱古力加雪糕本身已經好搭,第一口相當不錯,脆皮朱古力的咸味加甜的雪糕,很有衝擊力,令人難忘,但當食完脆皮朱古力後,底下的朱古力醬配雪糕就顯得過甜,如果能夠用黑朱古力應該會更好團購有半價所以還是值得一試的,如果正價要$40有點小貴
有機棉花糖咖啡
岩鹽朱古力淋醬

團購有半價所以還是值得一試的,如果正價要$40有點小貴
岩鹽朱古力淋醬
2016-04-20 277 瀏覽
蜂蜜胚芽雪糕~呍喱嗱軟雪糕口感幼滑,不會過甜配合本店推介蜂蜜,蜂蜜包住雪糕口感特別,有少少不溶系口但痴牙的感覺,胚芽磨成幼滑粉帶來另一口感,入囗不會刮喉加埋雪糕又是另一返風味 男友選擇蜂巢~同樣是云喱嗱軟雪糕,但原件蜂巢我第一次食質感濃厚蜂蜜味比蜜糖重,煙煙union!男友也讚好!但價錢略貴,平均消費$40/1杯如果下次再經過有新口味仍會支持
男友選擇蜂巢~同樣是云喱嗱軟雪糕,但原件蜂巢我第一次食
如果下次再經過有新口味仍會支持
2016-04-19
  • 蜂巢雪糕
是日同左個朋友系銅鑼灣行街 食完飯後又想食個甜品 就同朋友行左陣 揾下有咩好味拉🤔🤔行下行下就見到呢間野 見佢吾算太貴 又未知好吾好味 就同個朋友share左一杯買完之後先知原來系甘細杯 甘都算拉試下個味先 又冇咩特別 又吾重牛奶味 真系一般般 而個棉花同普通食開既冇咩分別我見到一間甘細既店有3個服務員 但佢地1d都吾忙 都系坐系到吹下水 玩下電話甘拉整體而言 都ok既 如果諗吾到食咩都會再去既🤔🤔

買完之後先知原來系甘細杯 甘都算拉

整體而言 都ok既 如果諗吾到食咩都會再去既🤔🤔
Organic  Cotton  Candy
2016-03-01
$38 (宵夜)
2016-02-10 1785 瀏覽
去維園行花市,順道吃了HONEY CREME(CWB)的蜂巢雪糕。價錢$42,在HONEY CREME的雪糕中不算貴,但和雪糕分量比的話...只可以說是還好。軟雪糕單獨吃不夠奶味,質感細滑,挺好。和雪糕旁的蜜糖合起來吃的時候正好中和了蜜糖的濃稠,夾著蜂巢吃更是一流。蜂巢本身很甜,要和大量雪糕一起吃才好。整體來說這杯雪糕是挺好吃的,唯軟雪糕失色小小,可更香濃。銅鑼灣鋪面小,沒有地方供食客坐下來慢慢吃。雖然如此,但也不太妨礙食物享受。總評分: 7/10 我會再試其他款式的

總評分: 7/10 我會再試其他款式的

2016-02-05
2016-01-27 1548 瀏覽
店名:Honey Creme地址 : 銅鑼灣利園山道34號地下好味指數:7.5/10價錢:$38(via @sugar_hongkong :💲14)Matcha with Red Bean第一次試Matcha味🍦🍦🍦味道甜而帶甘,略微甜了點,配上的紅豆蓉甜而不膩,抹茶粉絲肯定喜歡❤店名: Honey Creme地址:銅鑼灣利園山道34號地下好味指數:8/10價錢:$42Bacon with Choc Coated 煙肉配上雪糕🍦是什麼味道?是咸還是甜?出奇地兩者好match🤓煙肉微脆咬落有嚼口,配上香滑嘅牛奶雪糕同濃郁嘅朱古力醬🍫,亦咸亦甜😋👍🏻店名: Honey Creme地址:銅鑼灣利園山道34號地下好味指數:7.8/10價錢:$42(via @sugar_hongkong :💲20)Summer Floss🍦🍦🍦新產品「紅棉雪糕」加上提子味爆炸棉花糖和紅莓醬,配上香濃牛奶雪糕,口感新奇刺激。店名:Honey Creme地址 : 銅鑼灣利園山道34號地下好味指數:7.6/10價錢:$38(via @sugar_hongkong :💲17)有機棉花糖大大球棉花般柔軟既棉花糖,獨特既甜
好味指數:7.5/10
Matcha with Red Bean
店名: Honey Creme
地址:銅鑼灣利園山道34號地下
好味指數:8/10
價錢:$42
Bacon with Choc Coated
煙肉配上雪糕🍦是什麼味道?
是咸還是甜?出奇地兩者好match🤓

店名: Honey Creme
地址:銅鑼灣利園山道34號地下
好味指數:7.8/10
Summer Floss

好味指數:7.6/10
有機棉花糖
大大球棉花般柔軟既棉花糖,獨特既甜味好過癮,配埋超香濃牛乳雪糕,令我一向對棉花糖無好感既人泥講都覺得好好味。

好味指數:8/10
蜂巢
雪糕🍦🍦勁rich牛奶味,未落雪糕前已經加左一層蜜糖係杯上,加埋個comb,芳香甜潤,同雪糕勁match🐝🐝

2016-01-11
2016-01-22 1188 瀏覽
Vi仲記得幾個月前香港突然興起蜂巢雪糕, 一下子開左好幾間, honey creme係其中一間, 到今日熱潮已經減退, hoeny creme亦都要跟隨潮流增加多款唔同既雪糕口味, Vi今日經過就見到出左抹茶系列, 不過Vi今次就試下岩鹽朱古力雪糕~呢杯岩鹽朱古力雪糕真係令Vi好失望, 原來岩鹽唔係混o係雪糕入面, Vi睇住店員就咁將d鹽灑落杯雪糕到~所以鹽味好唔平均, 一d好咸一d無味, 而且只係面頭有鹽同朱古力, 裡面只係牛奶雪糕, 仲要係無味既牛奶雪糕, 整體令人失望, Vi唔會再去~
2016-01-17
《棉花雪糕🎄Christmas Tree @ Honey Creme 》之前係香港銅鑼灣見到張相好靚~係薄荷巧克力雪糕😍,仲要係聖誕特別版🎁!當然要試試!!哈哈哈!!點知個製成品同張圖真係差天同地呢😂😂 唔緊要既,試下味先。。。😑😑😑 哈哈哈!我一向都超愛食薄荷巧克力雪糕🍨,但呢個我就真係唔識欣賞喇😂😂 飛雲爸爸一路食一路咳😖個棉花糖甜到痴住個喉嚨,根本同平日食既棉花糖一樣味但甜幾倍。棉花糖上加的糖醬根本另個棉花糖係更甜兼難食左,會食到成口成手糖!綠色只係個顏色,無特別味道。而個雪糕只係普通雲呢拿雪糕(都幾滑)加左D薄荷醬同巧克力醬~ 唔好expect好似平日食開D字薄荷巧克力雪糕咁,因為正常係個雪糕係薄荷味加有真既巧克力碎碎!但呢個只係加左D個味好怪既薄荷醬😖😖。仲要成五十蚊一杯,真係一次夠了😅

2016-01-02
2015-12-17 860 瀏覽
食完正餐之後朋友話想食番d 甜品。行過兩個街口就黎左呢間小店。因為大家都食到飽飽地,所以叫左個棉花糖雪糕幾個分。今次個店員比多左棉花糖,好大塊好好食。我地都要食左一陣子先食哂d 棉花糖。之後到個雪糕。相比起其他雪糕,呢個顯得非常幼滑,奶味非常濃郁,食起黎亦相對硬身,唔會好似落唔夠料,水水地咁。鐘意食雪糕既一定要試!冬天食更滋味
因為大家都食到飽飽地,所以叫左個棉花糖雪糕幾個分。