餐廳: 金豪酒家
資訊:

💖 金豪酒家 (深水埗)✨深水埗青山道17號地舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️今日同老公❤️同埋兩位朋友一齊去食晚餐🥣,朋友話收工嘅時候經常見到呢一間餐廳大排長龍,所以佢都好想去試吓🧐。估唔到有驚喜👍🏻餸菜好有鑊氣,海鮮好味🤤-特價海鮮孖寶套餐👥 $638一次過可以滿足晒我兩個願望😝又可以食避風塘炒蟹,又可以食蒜蓉粉絲蒸蟶子皇😚。🦀蟹肉肥美鮮甜,肉實又甜美👍🏻,加埋旁邊嘅避風塘蒜粒,鹹辣惹味。蟶子彈牙鮮嫩,最重要係佢啲蒜蓉粉絲蒸得好香😍。-冰火辣魷魚🦑 $88Q彈有嚼勁嘅魷魚,配合微辣醬汁🌶️,再將佢變成冷盤,涼浸浸得來又帶點辣,做前菜就最適合不過🥰-啫啫通菜煲🥬 $98上枱後先加通菜,所以通菜清脆又可口,入邊仲有少少蝦乾🍤-芥辣牛柳粒🐃 $118用牛柳配以芥末醬汁好特別,自己覺得呢個配搭好唔錯😍既有牛肉的鮮嫩,又有芥末的清新辛辣🤩令人難忘😋-黃金鮮魷💛 $118魷魚外層酥脆,內裏保持Q彈嘅質感,入口即化,鹹蛋嘅香氣唔會掩蓋住魷魚本身鮮美😎-避風塘瀨尿蝦肉🦂 $268真正嘅經典廣東風味😌,已經去殼,食起上嚟好方便,蝦肉質地鮮嫩彈牙😝

💖 金豪酒家 (深水埗)
✨深水埗青山道17號地舖

-特價海鮮孖寶套餐👥 $638

-冰火辣魷魚🦑 $88

-啫啫通菜煲🥬 $98
上枱後先加通菜,所以通菜清脆又可口,入邊仲有少少蝦乾🍤

-芥辣牛柳粒🐃 $118

-黃金鮮魷💛 $118

-避風塘瀨尿蝦肉🦂 $268

2024-05-27
  • 避風塘瀨尿蝦肉
  • 避風塘炒蟹
  • 啫啫通菜煲
  • 蒜蓉粉絲蒸蟶子
深水埗金豪酒家主打小菜同海鮮,有兩個舖位,店內空間非常大,如果想私隱度高啲可以book房。餐廳內有個大海鮮水缸,啲海鮮都好生猛,好新鮮。🍽️ 避風塘炒蟹蟹好大隻,用避風塘椒鹽炒好香口,連啲蟹鉗都有避風塘味,加埋啲脆蒜,好有口感。蟹肉好實,名副其實嘅啖啖肉。🍽️ 蟶子大大隻又彈牙,加埋粉絲同豉油,絕對要encore🤓🍽️ 椒鹽豆腐必點小菜之一,豆腐炸到金黃色,一磚磚豆腐好軟熟但又唔會炸到散晒,加埋椒鹽調味,鹹鹹地非常出色。🍽️ 芥辣牛柳粒牛柳粒放咗Wasabi,辣辣地好特別,嫩滑嘅牛柳粒但又有一種攻鼻嘅味道。🍽️ 冰火辣魷魚呢個前菜幾特別,魷魚彈牙得來辣辣地,幾開胃。🍽️ 啫啫通菜煲侍應會喺我哋面前落鑊,夠晒鑊氣,通菜好新鮮,個汁有啲腐乳味,超級好食。食完煎炸嘢食返個通菜煲中和下,好似健康啲😂金豪酒家 📍深水埗青山道17號地舖

🍽️ 避風塘炒蟹

🍽️ 蟶子
大大隻又彈牙,加埋粉絲同豉油,絕對要encore🤓

🍽️ 椒鹽豆腐

🍽️ 芥辣牛柳粒

🍽️ 冰火辣魷魚
呢個前菜幾特別,魷魚彈牙得來辣辣地,幾開胃。

🍽️ 啫啫通菜煲

金豪酒家
📍深水埗青山道17號地舖
朋友帶我們來這家海鮮小炒餐廳想不到人流那麼多如果沒有訂枱的話需要在門口等位〰︎✍🏻💭真心不騙的評價我們點了一個稱為冰火魷魚的冷盤醬汁方面很惹味可能是經過冷藏的關係所以感覺上沒有很辣由於我們四人同行所以點了一個孖寶套餐共有兩款選擇今次選擇了蒜蓉粉絲蒸蟶子皇以及避風塘炒蟹蟶子皇確是不錯 鮮甜肥美避風塘炒蟹的份量也很多啫啫通菜煲很夠鑊氣通菜不會過老吃到最後仍然很翠綠 亦帶點脆口大推這道芥辣牛柳粒很少看到芥辣醬汁與牛柳粒作配搭感覺很特別 味道帶點嗆口 非常惹味推薦指數:♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

朋友帶我們來這家海鮮小炒餐廳

• 避風塘炒蟹
  • 啫啫通菜煲
  • 蒜蓉粉絲蒸蟶子
6天前 0 瀏覽
以前覺得幾好食,但最近2次黎食都受氣,貼錢買難受。第一次打去左book枱,話唔洗book,去到冇位之餘連攞張飛都攞唔到,結果要搭枱,隔離有對情侶都想搭,但職員叫佢地出去等5分鐘….結果佢地等咗20分鐘,然後d餸等咗半個鍾先上食到成肚氣,餸菜唔係特別便宜,但份量好少,我地8個人,又唔識叫加大份量。叫一碟炒聖子$188,得4片…之後上菜速度慢,等了一小時話比我知隻和味雞比咗隔離枱,之後賣曬…以後唔會再幫襯
以前覺得幾好食,但最近2次黎食都受氣,貼錢買難受。

以後唔會再幫襯
2024-05-20 0 瀏覽
開頭滿有期望咁樣嚟幫襯點,知呢間小菜嘅出品不似預期令人失望。咁多樣嘢只有燒乳鴿係叫做好食,夠火候,又香又脆。最失敗係椒鹽九肚魚,冇諗過呢啲小炒王牌嘅小菜館竟然個朝陽九肚魚整到咁樣,咬落去只有粉,可能係炸粉太厚或者d九肚魚太細條,真心唔掂。其餘嘅都免強合格啦,豉油王炒麵唔夠香唔夠乾身。炸子雞塊皮又真係整得幾好,不過份量比較少,所以感覺上唔係好抵食。黑椒牛仔骨就中規中矩。椒鹽黃金豆腐磚粒豆腐都幾滑,不過炸粉又係比較厚。薑汁芥蘭夠鑊氣但係又係好細碟,一句講曬真係唔係好抵食。
咁多樣嘢只有燒乳鴿係叫做好食,夠火候,又香又脆。
其餘嘅都免強合格啦,豉油王炒麵唔夠香唔夠乾身。
黑椒牛仔骨就中規中矩。
椒鹽黃金豆腐磚粒豆腐都幾滑,不過炸粉又係比較厚。
薑汁芥蘭夠鑊氣但係又係好細碟,一句講曬真係唔係好抵食。
母親節星期六早一日食飯本來開開心心,但係因為我們沒有依照服務員提議食八千幾蚊的套餐,之後變得態度惡劣!茶錢$12一位,一碟小花生加-服務費,已經同一般酒樓一樣,還可以接受食物份量已經少了一半質素依然可以接受,鵝腸無味,份量少份量少,龍躉翅依然保持水準!但係未到8:00已經要求我們結帳埋單話門口有很多人等位我們看見門口並沒有人等位並有吉枱我們出門口再看看兩間舖也沒有人等位為何未夠鐘就吹我們結帳!質問服務員是否趕着收工!最後很不高興地離開沒有,下次。相信金豪的招牌很快被這班大媽服務員打爛很快便會結業祝老闆你好運!時刻電子消費流行,另外只收現金及轉數快耐人尋味!
另外只收現金及轉數快耐人尋味!
2024-05-13 73 瀏覽
食母親節飯,枱數唔算多,但掛住做外賣,45分鐘先開始上第一碟,之後都係等好耐先有得再食,野食好咸!花膠湯都係勁咸,唔會再去 失望,要追問幾時有,態度一般😒😒😒😒,又貴 完全食唔飽咁,已經好嬲 ,仲要寫200字先可以 比評語,(叫左花膠湯,半隻雞,椒鹽鮮魷,椒鹽瀨尿蝦肉,白灼鵝腸,是頭婆炒麵,鮮蝦籠仔蒸飯(先最離譜 今本係一人份量)仲有龍躉二食,仲過分係 我都未食完 就叫你埋單先,未試過去過一間咁差 ,真係唔會再幫襯
2024-05-12
母親節
用餐優惠
現金券
  • 避風塘瀨尿蝦
2024-05-10 94 瀏覽
今天约了朋友在此食生日飯,9 個人叫了1)1 隻炸子雞2)清湯牛腩煲3)啫啫通菜煲4)馬友蒸肉餅5)上湯白菜6)椒鹽鲜魷7)椒鹽豆付8)炸魚片頭9)小炒王10)薑葱蠔11)豉汁蒸鱔12)花甲 (冷盤)清湯腩很淋,又夠味。蒸肉餅很好食,銷飯之選。炸子雞一如既往的好食。小炒王偏濕,一般。全部都夠份量。餸洒之選:椒鹽鲜魷,椒鹽豆付,炸魚片頭飲了14支啤酒,大部份人第一次吃,全部都好滿意。坐得舒服,企理,價錢合理,侍應態度有禮。
今天约了朋友在此食生日飯,9 個人叫了
8)炸魚片頭
9)小炒王
10)薑葱蠔
11)豉汁蒸鱔
12)花甲 (冷盤)

清湯腩很淋,又夠味。
蒸肉餅很好食,銷飯之選。炸子雞一如既往的好食。
小炒王偏濕,一般。

全部都夠份量。

餸洒之選:椒鹽鲜魷,椒鹽豆付,炸魚片頭
飲了14支啤酒,大部份人第一次吃,全部都好滿意。

坐得舒服,企理,價錢合理,侍應態度有禮。

• 馬友蒸肉餅
2024-05-10 63 瀏覽
朋友推介一定要試呢間鑊氣小炒,見佢隔住都有三間鋪諗住都穩陣,結果其實都只屬於中規中舉嘅食肆,就咁睇價錢係唔貴嘅,不過份量相對其他濾近嘅食肆就比較少°火腩大鱔煲個鍋就夠大不過材料就好似奀咗少少,原本諗住大鱔嘅數量會比較少,點知火腩同大鱔一樣都咁少真係好少見°相比其他餸菜,呢個冰火辣魷魚份量已經算係多,呢個冷盤做得幾好食°蘿蔔清湯腩係老闆推介嘅,味道真係唔錯,尤其是啲白蘿蔔吸曬牛腩嘅精華特別好食°椒鹽鮮魷算係唔錯,粉漿適中,魷魚都夠新鮮°龍仔糯米蝦嘅份量亦都畀想像中少,好彩一人都食到一隻蝦,呢個味道都ok°
椒鹽鮮魷算係唔錯,粉漿適中,魷魚都夠新鮮°

2024-05-09 82 瀏覽
想食靚海鮮又唔想下下走到入西貢流浮山,今日有個好推介~位於鬧市中央深水埗嘅金豪酒家,小菜靚之餘主打嘅海鮮調味一流,食材新鮮😋以下分享吓點咗幾味菜式~餐前小菜嚟個冰火辣魷魚,魷魚爽口彈牙,辣辣地但係由於係冷盤,所以又唔會話辣到食唔到,拿捏得恰到好處非常開胃。芥辣牛柳粒都令我印象深刻,好少會用日式wasabi襯中菜,味道好夾之餘仲有味蕾刺激感,嫩滑嘅牛柳粒配襯一種攻鼻感,好有層次口感豐富🤩接下來到主菜蒜蓉粉絲蒸蟶子王,隻隻超大隻又有咬口,下面嘅粉絲吸收晒海鮮嘅精華,加上秘製芡汁,真係食到欲罷不能!面頭鋪啲蒜蓉爆香,將海鮮嘅鮮味逼曬出嚟~連埋避風塘炒蟹有海鮮孖寶優惠,非常抵食😍炒大肉蟹啖啖肉,而且絕對唔係水蟹好實肉,炒得夠晒鑊氣,又香口又惹味~最後食返個椒鹽豆腐同埋啫啫通菜煲清清地,椒鹽豆腐炸得外脆內軟,裏面嘅豆腐仍然好滑鎖住水份,外皮乾爽脆卜卜,唔會有種好油膩嘅感覺。通菜煲即場放落啫啫煲,咋一聲霎時間煙霧彌漫,香氣撲鼻,菜亦都好揀手,爽口冇渣👍🏻整體而言,金豪酒家處理一啲大排檔中式經典菜式一流,而且仲有啲創意特色小菜,當然主菜海鮮更加令人食過翻尋味,海鮮控萬勿錯過!

最後食返個椒鹽豆腐同埋啫啫通菜煲清清地

2024-05-04 90 瀏覽
而家有人情味既非連鎖式街坊小店真係買少見少,尤其係傳統港式餐廳🥲依間餐廳係深水埗既朋友推薦俾我既,話係個個深水埗人都幾乎飯過既餐廳,主打傳統小炒,避風塘炒肉蟹(視乎時價而定)同豉椒味菜炒蟶子皇($188)都好惹味,以依個價錢食到咁大碟海鮮都好抵😛攻鼻得來同時掛上絲絲沙律醬既芥辣牛柳粒($118)都係友人最愛,配飯一流,最後點少得去大排檔必食嘅椒鹽脆豆腐($78)同蝦乾通菜煲($78),好熱氣但去得大排檔就係想熱氣呀嘛🫣anyway 推薦!
2024-05-03 80 瀏覽
今日收工想食小菜 就同朋友過嚟金龍酒家試吓啲海鮮同小菜😍 入口都好易搵 地鐵站一出直行轉左就見到門口好光猛 入面嘅座位都算闊落 入邊有個大海鮮缸見到啲海鮮都好生猛!🦞冰火辣魷魚🦑呢個係冷盤 調味辣辣地 超級開胃🤤 而且份量都好多 超級適合做前菜!龍躉兩味 清蒸班頭腩鍾意食龍躉真係唔好錯過!啲魚煮得超滑 一啲都唔嚡🥳🥳而且唔會太重口味餸飯一流 第二度係翡翠炒球有啲蔬菜撈埋一齊炒超香😎金沙蝦球🍤呢一度真係超級推薦!😍餐廳炸得外皮超脆 入面嘅蝦肉亦都好厚實 食得出係超新鮮嘅蝦 入邊隻蝦都係好大隻嘅蝦! 本身鍾意食蝦真係更加覺得好味😝黑椒牛仔骨啲肉完全唔韌 撈埋黑椒超好餸飯 黑椒味好香~最後加咗個通菜 通菜個汁超級好食😋 而且炒得好香口 食呢啲海鮮點都要加個菜中和下 呢個菜係我哋秒清! 我哋一行四人叫咗四碗飯好快清晒,因為實在太好餸飯啦🥰如果同朋友或家人聚會 或者想食小菜呢一間真係推薦👍🏻 之後有機會會再幫襯

冰火辣魷魚🦑
冰火辣魷魚

龍躉兩味 清蒸班頭腩
鍾意食龍躉真係唔好錯過!
啲魚煮得超滑 一啲都唔嚡🥳🥳
而且唔會太重口味餸飯一流

第二度係翡翠炒球
有啲蔬菜撈埋一齊炒超香😎

金沙蝦球🍤
金沙蝦球
呢一度真係超級推薦!😍

黑椒牛仔骨
啲肉完全唔韌 撈埋黑椒超好餸飯 黑椒味好香~

最後加咗個通菜

我哋一行四人叫咗四碗飯好快清晒,因為實在太好餸飯啦🥰
冰火辣魷魚
金沙蝦球
2024-05-02 75 瀏覽
琴晚同屋企人嚟咗呢間深水埗嘅平民酒家度食晚飯佢有兩間舖連埋一齊星期一晚嚟食飯,其中一間已經爆滿睇得出佢喺呢一區嘅受歡迎程度呢度提供好多唔同烹飪方法嘅海鮮我哋叫咗佢哋嘅冰火辣魷魚魷魚凍嘅 好有咬口好彈牙再加上佢哋嘅秘製辣汁放入口又凍又辣嘅感覺好似冰火交融唔錯👍🏻跟住嗌咗個清蒸班頭腩係清蒸嘅上面有蔥絲同薑絲配埋秘製嘅豉油醬汁龍躉嘅肉,超級嫩滑食得出係非常新鮮嘅魚肉見到門口隔離有個大水缸有好多唔同種類嘅生猛海鮮游嚟游去另外叫咗個龍躉兩味龍躉肉同西蘭花等等嘅食材炒埋一齊 非常香口 食到停唔到另外有叫咗黑椒牛仔骨佢係連成個煲仔一齊上超級熱辣辣牛仔醬味道好濃牛仔骨肉好嫩滑 因為佢食咗好多碗白飯🤣之後仲叫咗金沙蝦球佢係用鹹蛋黃包住表面拎去炸嘅蝦球好酥脆 而且鹹蛋黃味好足最後叫咗個啫啫通菜煲都係用煲仔上 熱辣辣通菜炒到好惹味👍🏻👍🏻
琴晚同屋企人嚟咗呢間深水埗嘅平民酒家度食晚飯
佢有兩間舖連埋一齊
星期一晚嚟食飯,其中一間已經爆滿
睇得出佢喺呢一區嘅受歡迎程度

最後叫咗個啫啫通菜煲
都係用煲仔上 熱辣辣
通菜炒到好惹味👍🏻👍🏻
2024-04-27 98 瀏覽
公司聚會食飯我係深水埗搵咗一間大排檔風味嘅舖頭同班同事啤一啤吹吓水嗌咗10幾樣嘢樣樣都好掂同埋好快就煮好上菜員工都好有禮貌,推介咗我哋邊啲餸好食下次會再來👍🏼
2023-07-23
  • 芥末牛柳粒
2024-04-25 90 瀏覽
一家人中有5月之星(生日)!就要慶祝下!一同去食中餐!夠鑊氣及好味!炸春卷夠哂鬆脆!小朋友食唔停!咕嚕肉大人同小朋友也喜愛!甜甜酸酸夠開胃!燒乳鴿外脆肉嫩,熱辣辣!椒鹽鮮魷喜愛椒鹽又係惹味!

炸春卷
夠哂鬆脆!小朋友食唔停!

咕嚕肉
大人同小朋友也喜愛!甜甜酸酸夠開胃!

燒乳鴿
外脆肉嫩,熱辣辣!

椒鹽鮮魷
喜愛椒鹽又係惹味!