2020-12-17 1488 瀏覽
又到年尾,又係買月曆嘅月份,年年都會去食吉野家,因為食滿某金額會送你來年月曆一個!🗓🗓今年特別啲直接俾你用$20就可以買到,係為‘地中海貧血兒童基金’籌款,算你啦😘😘冇理由淨係買個月曆就走㗎,又咁岩見到佢出新野,買來試吓啦🤗🤗~~~日式咖喱炒飯+和風牛肉~~~個炒飯有少少咖喱味但唔重,略嫌油咗少少!😐😐和風牛肉就做到一貫嘅水準,份量亦都足夠!😍😍但可惜兩個款式唔係好夾,分開來食係好味嘅!加埋一齊感覺好膩啊😶😶有種多左嘅感覺😟😟特別係和風牛肉配左炒飯,牛味會失色不少,都係配返白飯啦🥰🥰

~~~日式咖喱炒飯+和風牛肉~~~
個炒飯有少少咖喱味但唔重,略嫌油咗少少!😐😐

和風牛肉就做到一貫嘅水準,份量亦都足夠!😍😍

特別係和風牛肉配左炒飯,牛味會失色不少,都係配返白飯啦🥰🥰
2020-12-11
外賣自取
2020-11-25 463 瀏覽
我一向喜歡吃牛肉飯,比較快靚正之選一定要食吉野家呢! 這麼多分店一定支持了, 旺角最方便呢! 好想吃下午茶時間比較平價又美味, 分量剛剛好! 吉野家旺角彌敦道655號 地鋪
我一向喜歡吃牛肉飯,比較快靚正之選一定要食吉野家呢!

吉野家
旺角彌敦道655號 地鋪
2020-07-07 870 瀏覽
自觀塘Amp嗰間分店close左之後,好耐都無黎幫襯過,我住附近一帶都冇,佢地好似執左好幾間,難得黎Mong kok 見到呢度有一間,終於可以食下不過唔知係咪太耐無食既關係,覺得個飯好似少左,以前食飽啱啱好,依家食完好似仲撐少少咁,d 肥牛都少左,感覺就成碗飯縮小左啲啲,感覺不太好.當時service 不太好,想要碗牛肉汁等咗好耐佢先肯俾我最緊要係啲餸如果少咗其實都幾覺, hope that can be resume normal afterward~

,感覺不太好.
當時service 不太好,想要碗牛肉汁等咗好耐佢先肯俾我

2020-06-30
2020-02-21 1076 瀏覽
牛肉飯(大)好耐冇食佢地。不過老實講,退步左。首先牛肉比較乾身,味道又唔算好突出,而且食得出,牛肉仲有冰鮮味道。肉汁亦唔夠,雖然已經加左汁,但味道仍然一般般,結果要另外加七味粉吊味。吉野家 (旺角)旺角彌敦道655號地庫
牛肉飯(大)

吉野家 (旺角)
旺角彌敦道655號地庫
2019-09-06 2066 瀏覽
我是牛舌控,蕃茄牛舌焗意粉、咖喱牛舌飯、燒牛舌等,全是我的摯愛,吉野家早前推出牛舌丼,今天才有機會一試。我較多光顧的是奧海城的吉野家,這天從朗豪坊走出來,走過馬路,竟然看到24小時營業的吉野家。這吉野家位於地庫,沿樓梯往下走,點餐處就在眼前。我付錢的時候,收款系統出了點狀況,店員連番向我致歉,付款後,她又提我要到裏面取餐,值得一讚。這吉野家面積不太大,顧客又多,所以有點擠迫的感覺。我點了牛舌丼、牛肉飯、燒鯖魚、味增湯和汽水,當然加配了我喜愛的牛肉汁和酸薑,全部食物都是外帶的。焦點當然是牛舌丼,試過後卻有點失望。因為牛舌切得太薄了。雖然味道不錯,但切得太薄,口感就沒那麼好了,還是厚切牛舌較合我的心意。另外上一題的是燒鯖魚,味道也很不錯,下次會再吃。
這吉野家面積不太大,顧客又多,所以有點擠迫的感覺。
另外上一題的是燒鯖魚,味道也很不錯,下次會再吃。

2019-08-09 1047 瀏覽
其實夏天打邊爐又有咩好怕喎,有冷氣咪得囉🥘👹吉野家之前推出珍寶蟹棒龍蝦湯鍋珍寶蟹棒真係幾大條 配埋龍蝦湯就岩曬同朋友去食嘅時候一定會係咁飲湯配埋一杯大可樂就爽晒
其實夏天打邊爐又有咩好怕喎,有冷氣咪得囉🥘👹
吉野家之前推出珍寶蟹棒龍蝦湯鍋
珍寶蟹棒真係幾大條 配埋龍蝦湯就岩曬
同朋友去食嘅時候一定會係咁飲湯
配埋一杯大可樂就爽晒
2019-06-28 1481 瀏覽
上星期六同兩位朋友去迪卡龍買游水裝備,買完就揾個地方坐下食下野,二話不說就去左吉野家。平時都係食開吉野打邊爐或者牛肉飯,今次朋友話新出左個下午茶餐,有個牛肉飯、氣水,仲有一件綠茶券,原來都只係$20。咁抵?!點都試下啦結果我地三個都叫左呢個餐,好冇創意呀,哈哈哈!!!我就加$3 轉凍檸茶,牛肉飯係迷你版,一如以往既好味道。呢個餐其中一個亮點應該係件綠茶卷,試一啖,嗯,係正常既,如果多少少cream就更好!不過$20仲想有咩要求?性價比算好高啦!

2019-06-22
下午茶
2019-06-28 881 瀏覽
down左會員app有幾張coupon牛肉飯配汽水有特價 晚市可以用份量唔多岩女仔食 要牛汁係基本的落左牛汁先將成個飯提升一個層次但都冇以前咁好食綠茶好好飲 可惜個杯小小油
down左會員app有幾張coupon
牛肉飯配汽水有特價 晚市可以用
份量唔多岩女仔食
要牛汁係基本的
落左牛汁先將成個飯提升一個層次
但都冇以前咁好食

綠茶好好飲 可惜個杯小小油
2019-06-21 864 瀏覽
朋友同我都未食過吉野家早餐,今日見大家都放假,終於有機會試了😂今日食左個野菜煎雞出前一丁早餐,公仔面都係咁嘅味啦,冇咩特別,但係驚喜嘅係野菜煎雞,居然同午餐果個一樣水準,員工態度好好,一個字:抵食
野菜煎雞出千一丁早餐
野菜煎雞出千一丁早餐
2019-06-20 357 瀏覽
話說吉野家新出左個下午茶3點3優惠。見到幾低下,所以都毫不猶豫去食番個下午茶先。點知我一見個餐,我就後悔了。。。。。。。。估唔到佢既迷你情度係用牛肉汁個碗。真係食兩啖就食完,食完唔會夠飽,仲係好肚餓。傷心,有點照騙感覺。仲之加多幾蚊要個細飯算。食完再睇真d張圖,個碗既size又真係同件cake個size一樣,係個碗樣衰D用牛肉汁碗。如果好耐無食吉野家,又只係想食小小記番起牛肉飯既味道,不防一叫。
話說吉野家新出左個下午茶3點3優惠。
見到幾低下,所以都毫不猶豫去食番個下午茶先。

點知我一見個餐,我就後悔了。。。

2019-06-11 425 瀏覽
放工食個快飯,多數都會揀吉野家。除咗出名嘅打邊爐之外,平時自己一個我都鍾意食野菜牛肉飯,有菜有肉又夠大份。再加一碗牛肉汁就可以食哂成豌飯。抵食又好味🤪🤪🤪🤪

抵食又好味🤪🤪🤪🤪
2019-06-10 309 瀏覽
朋友同我都系吉野家邊爐愛好者🤓 價錢相對抵食又夠飽,就算吾夠飽都可以另加配料。-我多數都系選擇巨大芝士足輪,之前系要揀牛或者雞,但而家既芝士足輪有配哂雞同牛,可以一次過滿足兩個願望😆 湯底上揀左濃湯,如果吾夠湯要再倒既話系自助形式,可以倒其他湯底亦可以揀反濃湯,十分美味,欣賞吉野家提供原此湯底任倒而吾系清水🤩 麵方邊揀左烏冬再配麻醬味道一流,烏冬好有咬口,質感彈牙😋-價錢大約75$食到好飽,套餐中配埋汽水。
價錢大約75$食到好飽,套餐中配埋汽水。

2019-05-22 435 瀏覽
今晚自己一個人食飯 所以就是但揀左間黎食 我就叫左個牛肉飯食 都幾多人下 要排一陣隊先可以點到餐~ 好鐘意食吉野家牛肉飯 因為佢係甜甜地又多牛肉汁 呢到都keep到水準 都ok架 只不過太多人
2019-05-13 436 瀏覽
香港快餐店咁多 我比較鍾意去吉野家多個肯德基 麥當勞 大快活 Pizza Hut pizza box等等嘅快餐店 肯德基 麥當勞太過熱氣啦 Pizza Hut同Pizza box要一大班人食先至過癮 大快活啲飯又唔好食又硬 所以搞嚟搞去我成日都去食吉野家 過咗兩點半去食吉野家仲有下午茶時間 雖然啲飯同埋餸嘅份量就少咗啲 但係價錢會平啲 細豬飯 由以往嘅19蚊加到而家20幾蚊 見證着通貨膨脹嘅影響 不過味道就一如以往嘅幾好味 而且間間吉野家嘅質素唔會因為唔同地區而唔到 我覺得你點都幾好 如果唔夠就仲可以免費叫佢加豬肉汁 多啲醬汁撈飯都好食啲㗎
2019-02-18
下午茶
2019-05-01 438 瀏覽
无意中找到了很隐蔽的地下店,装修挺好的,就是要排队点餐很慢慢慢,其次点了温泉玉子牛肉饭,额额,有点怪怪的,买家秀与买家秀呀,明明有个鸡蛋的,结果没有(>﹏<),肥牛肉有点咸