2023-02-16 2575 瀏覽
地中海semi Buffett ♥️ 好食🤍款式不多,而且main course 5款有三款都要加錢,加咗$120揀安格斯,加$60揀魚。食物質素高無劣食,而且服務超好~靚女經理出黎派卡片又虛寒問暖,仲送咗支玫瑰俾我,仲幫我安排埋101賽馬學堂,上完堂仲送我一隻特別版馬仔俾我,超開心呀💯其他人啲馬仔係普通啡 or 白馬🤟睇住馬場食野真心好氣氛,隔離枱本來細聲講大幸笑,到開跑前大聲叫「上、上、上」,好正😆
地中海semi Buffett ♥️ 好食🤍

2019-12-03 5415 瀏覽
上星期三晚跑夜馬,所以突登入左跑馬地馬場月貝凡到食個半自助晚餐加睇馬!半自助晚餐$398,可以自選一個主菜,其餘出面有沙律、水果、海鮮、面包、湯、同多款甜品比你任食!我就叫左牛扒五成熟!煮得恰度好處,唔會難咬,又嫩又香!好好味,食晒成塊!另外任食質素都好高,尤其湯同甜品都唔馬虎!女仔緊係愛甜品,個朱古力好濃郁,好香!學古力控必定要食!我自己都食左兩件!同場仲有雪糕Haagen daz,仲有迷你甜品,細細件好易食!第一次睇住馬食,氣氛真係好好!

另外任食質素都好高,尤其湯同甜品都唔馬虎!

第一次睇住馬食,氣氛真係好好!
2019-05-07 3968 瀏覽
話說今次有都跑馬日啦朋友介紹去馬會嘅月會返餐廳食自助餐,一上到去環境已經非常之靚我哋就坐吧枱嘅前面就有一台電視俾我哋睇馬仔可以留意佢當時嘅真實情況!呢度嘅嘢食我哋可以去服務台叫咗一個主菜先,跟住就可以要佢其他嘅嘢食,包括有冷盤熱盤仲有甜品都可以任食架!同上次介紹嘅箱房有啲唔同,佢會有一啲姐姐去介紹跑馬嘅資訊,仲可以開一個網上投注戶口,仲會有一張免費嘅UA戲飛即刻送俾你。又會有一啲課程俾我哋想去學一啲馬仔嘅基本知識,咁我哋就有再食得投注多啲啦!
同上次介紹嘅箱房有啲唔同,佢會有一啲姐姐去介紹跑馬嘅資訊,
2018-11-06 3988 瀏覽
好耐冇入馬場食自助餐,女友又未去過馬場,所以揀咗星期三夜晚入馬場試一試依間月貝凡...馬場餐廳嘅服務當然算係咁,因為大多是一班大學生來做part-time,所以會比真正做飲食行業嘅人有禮貌,咁當然唔會太醒目啦講番啲食物,都係一般半自助餐嘅嘢,有沙律啦、凍蝦、些少冷盤、最正既係雞蛋仔同埋Häagen-Dazs至於主菜好多都需要係加錢,如果想食牛扒要加差不多$200,咁加埋原本$300幾就差唔多要成$600,咁就唔係好化算,而且認真,我食完出面d野食其實已經飽咗,但最後都換咗個唔使加錢嘅意粉,又幾好味喎⋯⋯
2018-09-26
I was invited to the Jockey Club's pink event previously and was served a semi buffet at the Restaurant. The variety of food is good and they serve seafood such as long leg crab, mussels. The salad bar is also outstanding with fresh veggies and fruits offered. The main includes either a long pasta or a Dutch sausage palette, you may choose to add extra money for other dishes like steak. The sausage palette is surprisingly good with 4 different types of sausages were served, and each is of different flavour, some with cheese and they are well cooked. The restaurant also offers good view with balcony for customers to watch the horse races.
Dutch Sausage Palette
Salad bar
  • Dutch sausages
  • salad bar
2018-10-11 3016 瀏覽
位於跑馬地馬埸的The Gallery月貝凡,是一間擁有180度靚景的自助餐餐廳。曾經和朋友們光顧過一次,昨天為參加粉紅啤酒節Go Racing Ladies的活動,再一次光顧餐廳啦。The Gallery Semi Buffet $ 385 /位自助餐分為三區,分別是前菜和沙律吧,主食區,甜品區。由於是次是德國啤酒節主題,所以勻以德國菜為主唷。例如:前菜有傳統烚三文魚,德國豬肉啫喱,酸椰菜煙肉沙律,凍盆有凍蝦,青口,長腳蟹等等,也有麵包籃,自製沙律和各式水果。主菜方面,我選擇德國招牌菜式 - 德國腸拼盆和白汁蘑菇長通粉。德國腸有兩種,分別是長身的紐倫堡腸和肥短的芝士腸,味道中規中距,但不夠脆皮,且油份頗多,較適合配底下的酸菜同食呢。意粉雖份量偏少,但白汁味道濃厚,蘑菇味道特出,味道不錯唷。甜品方面,同樣是德國主題菜式,(順時針)例如: 德國蘋果餠,黑森林蛋糕,芝士蛋糕,黑莓泡芙,金柚椰汁斑蘭布丁,焦糖香桃核桃奶凍,椰香奶凍餠。甜品質素平平,沒有太大驚喜,個人較喜歡黑森林蛋糕。最後更有大量哈根大師雪糕仼你食哦。

自助餐分為三區

例如:前菜有傳統烚三文魚,德國豬肉啫喱,酸椰菜煙肉沙律,

意粉雖份量偏少,但白汁味道濃厚,蘑菇味道特出,味道不錯唷。

甜品方面,同樣是德國主題菜式,

最後更有大量哈根大師雪糕仼你食哦。
2018-10-10
2018-06-05 2047 瀏覽
上個星期三跑馬地有賽馬,咁啱馬場既月貝凡餐廳又以法國之夜做主題,覺得個主題幾好又有得睇跑馬之後就去左試!好好彩既一樣野就係今次有得坐係最近賽道既位置睇跑馬,周圍既環境都好乾淨,服務態度都好有禮貌,好nice, 仲好細心教我地點樣買馬聽完講解後,我地就去叫主菜,最後大家都叫左香煎美國肉眼扒,主菜每人只係包一份,但係等緊主菜既同時就可以去攞任食既item!呢度既野食係半自助餐既形式,主菜以外所有野都係任食!自助餐部份有沙律同生果以外,仲有唔同既ham同埋螺絲粉,唔洗擔心等主菜既時候會餓親!我地叫左既主菜係即叫即煮,所以者預左要等一段時間。食完自助餐好多野食之後,有啲口乾,嗌左杯strawberry smoothie,仲有啲棉花糖係上面,雖然好細杯,但係又幾fresh又唔會好甜! 等左一排,主菜終於都到左!原來牛排以外仲有唔同既配菜,我個人比較喜歡食生既牛,所以叫左4成熟,但食落都唔覺得好硬,反而幾好咬口,但味道就淡左少少!而薯條方面都好脆,唔似係一早整好再翻焗。雖然要另外加$120,但總括黎講主菜都不錯,總算無白費$120!唔好睇個扒好似細細份,但其實成個扒都好厚,仲好驚無胃口食甜品!身為

呢度既野食係半自助餐既形式,主菜以外所有野都係任食!

等左一排,主菜終於都到左!

身為女人點可以唔留肚食甜品!首先重點要推介既係呢個疏乎里!又係即叫即做!不過每焗1round只係得6-7個,如果唔係就要等下一round!另外仲有兩款流心cheese cake同埋女生至愛既macaroon!最後仲有haagen dazs雪糕,不過選擇唔多。

總結今晚係月貝凡既晚餐真係好滿足同埋好好食,想睇賽馬又唔想熱既都可以試下一邊食一邊欣賞夜馬!
2018-05-23
  • 疏乎里,cheese cake
2018-04-04 1885 瀏覽
上次同班fd去完沙田馬場之後,佢哋心思思又話想去跑馬地馬場感受吓氣氛因為聽人講沙田和跑馬地既氣氛係唔同,跑馬地係好多外國人和年輕人入去玩,氣氛好似蘭桂芳,所以今次就預約月貝凡舒舒服服一路食一路賭同沙田一樣都係半自助餐,有些食物任取任食,另外自選一個主菜,我就選左威靈頓牛柳威靈頓牛柳,外層酥皮入囗好鬆化,內裏牛柳好腍滑食物既質素可接受,環境幾好幾舒服,場與場中間,馬場還有liveband表演,跑馬地氣氛比沙田好
威靈頓牛柳,外層酥皮入囗好鬆化,內裏牛柳好腍滑

2017-03-09 2967 瀏覽
半自助dinner buffet,食物質素有水準🖒,是晚食了香草羊架,有入口即溶的感覺😋,環境舒適😌,有興趣亦可参加當日賽事,娛樂一下 🤗,沒興趣的,可以感受下現場氣氛,別有一番風味
羊架
青蘋果啫喱
2017-03-08
羊架
青蘋果啫喱
2017-02-12 2647 瀏覽
去馬埸 吾賭錢 食自助餐😝早幾天和一班foodies朋友來到 馬埸😝吃貨 愛吃不愛賭😂齊齊食自助餐晩市半自助餐價錢$410(平常賽事)-510(特別賽事)現在買一送一就可以吃到,價格合理主菜可加錢或不加錢升級美食💝頭盤甜品則仼你吃 推介:  烤紐西蘭羊架 +$120 😍😍😍😍(5分滿分)加+$120的 烤紐西蘭羊架質素甚高😌肉質嫩紅,軟腍入味配以檸檬香燒汁,好好吃推介:  燒美國肉眼扒 +$120 😍😍😍😍(5分滿分)加+$120的 燒美國肉眼扒 質素可好呢😌五成熟度,保留肉汁和鮮度牛扒軟嫩無比,牛汁四溢雖由3成熟變5成熟但我更愛五成熟,好好吃推介: 柚子芬蘭豬扒 +$80 😍😍😍😍(5分滿分)加+$80的 柚子芬蘭豬扒味道也好好哦😍非常厚肉地的豬扒,一切分,開肉質結實且腍嫩,入味香噴噴配以梅子汁和焦糖蘿蔔,😚好吃結論是,加錢主菜較好吃對於我來說,自助餐的重點是甜品喪食😂😂😂講得好聽啲,係甜品仼食馬會甜品的質素也算不錯😁右起順時針🎂: 開心果白朱古力珍珠布丁, 焗焦糖香蕉配雪糕,鮮果忌廉撻,焦糖紅桑子流心芝士蛋糕,紅絲絨朱古力蛋糕,檸檬青檸蛋糕開心果布丁🌟最有驚喜,開心果味超濃,好有新
去馬埸 吾賭錢 食自助餐😝

早幾天和一班foodies朋友來到 馬埸😝

吃貨 愛吃不愛賭😂齊齊食自助餐

晩市半自助餐價錢$410(平常賽事)-510(特別賽事)

現在買一送一就可以吃到,價格合理

主菜可加錢或不加錢升級美食💝

頭盤甜品則仼你吃
 推介:  烤紐西蘭羊架 +$120 😍😍😍😍(5分滿分)

加+$120的 烤紐西蘭羊架

質素甚高😌肉質嫩紅,軟腍入味

配以檸檬香燒汁,好好吃
推介:  燒美國肉眼扒 +$120 😍😍😍😍(5分滿分)

加+$120的 燒美國肉眼扒

質素可好呢😌五成熟度,保留肉汁和鮮度

牛扒軟嫩無比,牛汁四溢

雖由3成熟變5成熟

但我更愛五成熟,好好吃
推介: 柚子芬蘭豬扒 +$80 😍😍😍😍(5分滿分)

加+$80的 柚子芬蘭豬扒

味道也好好哦😍

非常厚肉地的豬扒,一切分,開

肉質結實且腍嫩,入味香噴噴

配以梅子汁和焦糖蘿蔔,😚好吃

結論是,加錢主菜較好吃
對於我來說,自助餐的重點是甜品喪食😂😂😂

講得好聽啲,係甜品仼食

馬會甜品的質素也算不錯😁

開心果布丁🌟最有驚喜,開心果味超濃,好有新年氣氛😌  焗焦糖香蕉配雪糕🌟最好吃,香蕉軟化甜蜜,配上雪糕,冷熱交錯

檸檬青檸蛋糕🌟也好吃,酸得起勁,絲毫不膩

紅絲絨朱古力蛋糕🌟雖最愛 紅絲絨,但蛋糕太硬,不太好吃

……………………

👧 跑馬地馬場公眾席三樓(月貝凡)

👧 沙田馬場

......….........…
2017-02-09
2017-02-09 3693 瀏覽
今晚7:45左右來到,進入馬場坐電梯上3樓就係月貝凡入到去職員帶你到你的枱號,會比張卡牌你去點main dish 主菜可選吾洗加錢or加$80-$120升級個pizza吾洗加錢,但質素普通。煎魚配番茄飯加$80個魚ok,但個飯就馬馬地,無番茄味,口感亦怪怪的。烤羊架加$120,友人表示吾錯亦吾會蘇。豬扒加$80,友人表示這個是不錯的選擇。肉眼加$120,擺碟設計和賣相一般,但友人表示味道還可以。前菜有很多沙律款式可以選擇,味道不錯甜品方面款式較少 茶香檸檬朱古力餅條:酸酸甜甜好開胃!連續幾轉都有拎車厘子芝士蛋糕:加入車厘子和醬,怪怪的,食左2件無再拎了。焦糖燉蛋:蛋味吾夠,比較普通。紅絨朱古力蛋糕:好好食連續5轉都有食雜苺芝士忌廉撻:撻皮鬆脆,而且忌廉芝士吾會好甜,食左2個都吾會話好溜。無花果開心果仁奶凍:相中綠色個杯,伏中之伏,吾浪費之食埋佢,真心難食仲有條燒香蕉,有時會酸酸的,不太喜歡。雜果些利酒吉士:口感怪怪的,食左1杯就無再拎了。無乜甜品揀之我連最吾吸引既杯子蛋糕都試埋質感吾似食緊蛋糕仔,入面有d紅苺乾既野咬下,還可以吧。最後還有Häagen-Dazs雪糕杯任食,不過味道只有呍
今晚7:45左右來到,進入馬場坐電梯上3樓就係月貝凡

主菜可選吾洗加錢or加$80-$120升級
煙鴨胸,香草茄子及火箭菜意式薄餅
個pizza吾洗加錢,但質素普通。
香煎紐西蘭魴魚伴番茄飯
煎魚配番茄飯加$80
個魚ok,但個飯就馬馬地,無番茄味,口感亦怪怪的。
烤紐西蘭羊架
烤羊架加$120,友人表示吾錯亦吾會蘇。
柚子胡椒芬蘭豬扒伴焦糖蘿蔔配梅酒汁
豬扒加$80,友人表示這個是不錯的選擇。
香煎美國肉眼扒伴大松野菌
肉眼加$120,擺碟設計和賣相一般,但友人表示味道還可以。
前菜有很多沙律款式可以選擇,味道不錯
甜品方面款式較少
茶香檸檬朱古力餅條:酸酸甜甜好開胃!連續幾轉都有拎

車厘子芝士蛋糕:加入車厘子和醬,怪怪的,食左2件無再拎了。
焦糖燉蛋:蛋味吾夠,比較普通。
紅絨朱古力蛋糕:好好食
連續5轉都有食

仲有條燒香蕉,有時會酸酸的,不太喜歡。
雜果些利酒吉士:口感怪怪的,食左1杯就無再拎了。
無乜甜品揀之我連最吾吸引既杯子蛋糕都試埋
質感吾似食緊蛋糕仔,入面有d紅苺乾既野咬下,還可以吧。
最後還有Häagen-Dazs雪糕杯任食,不過味道只有呍呢嗱,cookies,芒果紅桑子三款。
整體而言,食物refill速度幾快,質素還可以,只差在款式不多。
食食下仲可以去平台睇下賽馬,休息一下再返去食
2017-02-08
2017-01-05 1724 瀏覽
今次係一個girl event 既buffet,野食種類吾算好多,但基本野都齊既,冷盤,沙律,湯,麵包,水果,甜品都有,掛住去拎main course, 冇影到自助餐d相tim.. haha 叫左個香煎西班牙黑毛豬扒同埋紅蝦及帶子皇伴米型麵(省略了菜名,太長了),如果份量多d就好了,我個人鍾意黑毛豬多d,米型麵冇乜味,但d帶子幾好人食,野飲有杯Godiva 熱朱古力,勁好飲!! 仲有聖誕頭飾送✌✌✌

聖誕節
2016-12-23 1539 瀏覽
跑馬地賽馬會三樓的月貝凡,主題系地中海風味半自助餐,預先book定位吾使等就入座,一座低就有杯GODIVA,之後就去點主餐
2016-12-23
威靈頓牛柳
賽馬夜來到快活谷,氣氛熾熱,在看台下,不少啤酒攤檔,又有樂隊助陣,好不熱鬧。但這次志不在跑馬,而在一試月貝凡的半自助餐。一行數人先到沙律吧,取了一點紅米及雜菜沙律,更有點巴馬火腿,選擇還算充足。但主菜才是重點,建議菜單的雅支竹意大利飯配意大利青瓜。意大利飯味道簡單,但卻帶著點點雅支竹的清香。飯粒有點粉,煮得硬身一點會更好。意式燴牛尾配忌廉玉米,是在推介菜單上的選擇,確實值得加錢選擇。賣相不但精美,甫上菜已聞到其香味,牛尾燴得很好,輕易便能切開。忌廉玉米吸收了醬汁,亦非常香滑。香草烤西班牙紅蝦及帶子皇配米型麵,是菜牌上的廚師推介之選。最近和米型麵甚有緣,也對其甚喜愛,其吸收醬汁的能力不錯,這次更吸收了紅蝦的濃郁味道。紅蝦質素不錯,蝦膏很香,肉質彈牙,帶子亦沒有過熟。這道絕對值回票價。甜品環節,有任選Haagen-Dazs雪糕,芝士餅和小蛋糕。食友一早已鎖定目標,所以一行人便全體食雪糕,每款味道都選上了。來月貝凡用餐,可以安坐位置觀賞賽事,亦可走出看台感受氣氛,值得和三五知己來感受。如果喜歡小妹所寫的/拍的,不妨到小妹的facebook page 支持一下啊~!
雅支竹意大利飯配燒意大利青瓜
意式燴牛尾配忌廉玉米
烤西班牙紅蝦及帶子皇配米型麵
Haagen-Dazs

意式燴牛尾配忌廉玉米
烤西班牙紅蝦及帶子皇配米型麵
2015-02-25 3302 瀏覽
十二月上旬·晴這一陣子不約而同地吃過好幾間馬會的新餐廳,除了聯合看台那邊的Adrenaline,這裡就是其中之二。位處於公眾席三樓,呈窄長型的舖面,對正就是轉完養和院彎的直路及馬場的大電視,走出露台站一下,就知道是非常不錯的位置。這一夜,與朋友來吃飯兼參與賽馬。坐在上邊的沙發位,有自己獨立電視,很不錯。不然的話也可以坐在下邊靠窗的位置,邊看馬邊吃餐,也很不錯。餐點方面以半自助形式進行,前菜及甜品都是自助而主菜就是二選一。先看看有什麼好吃的,而餐廳兩邊都設有前菜及甜品自助吧。前菜方面,選擇以凍肉及沙律為主,而當然以前者較受歡迎。風乾火腿片得夠薄,口感輕盈而味道鹹香,一讚。想有「實在」一點的口感的話,就吃風乾豬肩肉。此外還有幾款蔬菜沙律及湯,當然沒有比煙三文魚更吸引食客的目光了,很受歡迎。主菜方面,要往餐廳末端的位置直接落單。侍者會將個搖控通知器交給食客,菜式準備好就可以來拿。每晚有兩款澱粉質主菜可選,而喜歡的話也可加錢升級到「Premium Dish」或「Signature Dish」的選擇。試了當中的雅芝竹意大利飯,煮得有咬口,也不錯。朋友的意式燴牛尾要加$60,燴得軟稔也入味,都有水
十二月上旬·晴
主菜方面,要往餐廳末端的位置直接落單。侍者會將個搖控通知器交給食客,菜式準備好就可以來拿。每晚有兩款澱粉質主菜可選,而喜歡的話也可加錢升級到「Premium Dish」或「Signature Dish」的選擇。試了當中的雅芝竹意大利飯,煮得有咬口,也不錯。朋友的意式燴牛尾要加$60,燴得軟稔也入味,都有水準的。
甜品方面選擇就真正多,單是糕點也有五、六款。當中的雲石芝士蛋糕是穩陣的好吃,只是是晚已吃得飽了一點,吃半件就是剛好。以小碟盛上的橙酒草莓麵包圈也好吃,不太甜也口感鬆化,份量小小的也恰到好處。
最好吃的就是番石榴熱情果餅味道酸酸甜甜,吃起來也甚清香,酸酸甜甜的也令人滯意全消,很討好。當然最捧的還有任吃的「哈根大師」Häagen-Daz雪糕,四款味道任君選擇,是晚真的是由頭場開始吃,吃完又吃。
邊吃喝邊看賽馬,又是另一種樂趣,就連對賭馬沒有興趣的人,也可以樂在其中。如果想知多一點賽馬的話,而在場當然有不少漂亮的工作人員跟大家講解,很不錯。價錢方面每位$440另加一,包一杯飲品。找一晚跟朋友來趁趁熱鬧,也不錯。
結論:值得一試