正顯示第 241251
薩利亞
x
全部刪除
APR 19

...得也不是樣樣精。白咖喱豬扒飯依然維持一樣的味道, 就算沒有白來。 鐵板雞髀反而有驚喜,雞髀非常鮮嫩多汁,而且很大,廚師還會細心起骨,絕對值得推介。 小食就中規中矩,另外唯一有點兒瑕疵的就是薄餅,雖然價錢平,但賣相不佳而且太少了。這個價錢我寧願吃薩利亞了。 整體來說,現在的沙嗲王的確比之前進步一點。
MAR 19

薩利亞一向都係我既心頭好 味道唔係話超班 但呢個價錢呢個質素都好難搵到第二間😂 呢日一個人食lunch唔洗諗就落薩利亞啦😂 1:00pm左右一個人入座唔洗等位☺️ 坐低即刻點餐 唔徙時間🤣 首先叫左個周打海鮮湯 即係白湯🤣入面加左d薯仔粒紅蘿白粒同海鮮 味道ok啦 蒜蓉包我每次食薩利亞都必嗌! 個包份量大即叫即整 堅係外脆內軟 咁樣先$10 你話唔食對唔對得住自己😭 經常都好掙扎要叫肉醬多利亞定雞肉多利亞 今次揀左雞肉 其實即係白汁焗飯 佢既奶味非常重 其實份量唔大(個碟好淺) 但好膩 最好...
MAR 19

...汁偏鹹,而我就覺得太油,特別係最底嗰啲有都食唔落口。仲有叫邦哥尼意粉,係蜆同番茄醬。個醬有少少辣,但就冇墨魚汁意粉咁油。肉醬多利亞焗到芝士有少少燶,有拉絲效果! 香辣雞翼辣度好低,唔食辣既朋友絕對食到!重有焗菠菜雞肉,菠菜幾嫩👍🏻下個月糧尾可以食薩利亞。不過下次唔會再嚟呢間分店,因為臨走嘅時候係牆身發現有隻曱甴仔,嚇到我哋即刻走 😨淘大新開嗰間應該乾淨啲。
MAR 19

純粹醫肚。意粉煮到一Pat Pat 加上一舊麵粉咁的冇味汁,真係去薩利亞都好味過佢!份量又少,賣成140幾蚊一碟都夠膽死!唔該你哋作為一間意大利餐廳,做好你們的基本的嘢,煮到快餐店都比你好食好多的嘢食,真係嚇死人!
這篇是 [非食評]
30分鐘 (堂食)
2019-03-24
MAR 19

...乾佢 佢揾一張紙巾掂下張櫈 我地再抹都整唔乾 其實都唔知係咪水添 成個地下都痴lup lup 那個經理態度極差 真係有夠冇禮貌 最後我地決定離開 那個經理大大聲同我地講bye bye lmao 大家真心小心中伏 如果大家想試有幾伏都可以不妨一試嘅 mikiki美食匯聚 唯獨薩利亞
這篇是 [非食評]
30分鐘 (堂食)
2019-03-24
MAR 19

...坐都算,一分鐘後見到有大枱我哋就問可唔可以調,個職員用極差態度話一早講咗唔調得,話出面都有人等大枱,點知之後入嚟嘅喺兩班唔同人,根本唔需要大枱,可以分開兩張枱坐。。。如果真喺出面有人等大枱你唔俾我調我都冇問題,但完全唔喺,仲要態度真喺好X差!去咁多間薩利亞都冇試過一間咁差嘅,真喺以後都唔會去呢間!真喺唔好嚟mikiki呢間!
MAR 19

太耐無食薩利亞!真係窮人恩物!!!🤤又好食又大碟又夠平真係好癲~ 琴日喺唔知食咩好之際就見到薩利亞個牌 然後即刻就話要去食!入到去見到個lunch menu呆咗 因為真係好平😭可能係出面啲嘢食太貴😭飲杯珍珠奶茶都廿幾三十蚊!但喺呢到已經可以有碟意粉食.. 本身想叫返平時食開嘅墨魚汁意粉,但係又心思思想食下黑松露!結果都無令我失望~😆依舊好味份量多 另外必點蜆肉同埋中華海草🤤 平時嘅我一定會叫埋甜蝦沙律🥗但費是食唔晒放棄咗 結論係 只要一日仲有薩利亞 我都會keep住去食likelove
MAR 19

星期日來到食肆臨立的石門,原意是想幫襯經濟實惠的薩利亞,結果當然係排長龍 四周遊逛下,發現呢間唔使等位,便決定一試 單是看到Menu已好興奮,因為好多款菜式選擇 我們一行五人點了四人套餐 前菜、小食、炒菜、主食各可選兩樣,結果枱面擺了八碟食物,場面偉大 我們的點菜如下 越式春卷~夠香脆,熱辣辣 泰式豬頸肉~略乾身,冇乜味道 泰式炒雜菇~意外驚喜,幾惹味 酸辣鳳爪~辣得過癮,比普遍泰式鳳爪辣 肉碎生菜包~肉碎欠泰式風味,只有咸味,味道單調 馬拉𦾟炒通菜~不夠味 蝦膏海鮮炒飯~冇蝦膏味,但飯炒得尚算...
香腸併薯角
香腸併薯角
芝士焗薯角
芝士焗薯角
MAR 19

無論一班人定係一支公去食野都適合去薩利亞,正如我標題所講,快靚正! 講真佢一定比唔到5星級酒店西餐嘅味道,但係如果係想快快手簡單食個意粉就真係無得輸,加上款式多又夠經濟,平民食堂稱譽實至名歸!
MAR 19

糧尾唔想食得咁貴,但又要出街😹 所以就揀左平民恩物的薩利亞🤤 一坐低就已經知想食咩,我地嗌左個水牛芝士pizza,熱辣辣幾好食。然後再食左個磨菇菌飯,好濕潤好味,唔會太乾。最後仲有必食既雞翼😋😋。呢餐真係可以用抵食夾大件來形容👍🏻
2019-03-15
是次消費
每人約$36 (午餐)
MAR 19

今日中午路過交通廣埸時突然下🌧️,雖然有帶雨傘☂️但又不想弄濕身,心想不如入商場找個地方坐下來順面食個午餐。 一入商埸抬頭便見到薩利亞,毫不考慮直接去攞位。中午有特定午餐牌及正常餐牌。 🐔雞肉粗管麵 份量一般,但用的是非常闊的粗管麵,我想有四厘米闊🧐滿滿的舖滿芝士,忌亷味道好濃厚,鷄肉細粒😅 🍕煙肉菠蘿薄餅 薄餅的菠蘿也不少㖿,煙肉是大片的舗面,不是小塊或碎碎的,整個批可以切🔪到六小塊👍🏻 🌽加自選配搭粟米忌廉湯及田園沙律🥗 粟米湯好香🌽味道,但不是太...
Top
此網頁使用cookies給你提升最佳網站體驗。繼續瀏覽即表示你同意根據我們的私隱政策使用cookies