正顯示第 211225
x
全部刪除
Zaks Nachos
AUG 21

... 🔶甜品 🔶BANANA SPLIT 香蕉船 ($80) (💝8/10分) - 上面有粒粒脆口堅果,朱古力醬同whipped cream下面, 內有乾坤 - 你要吉入去,先知香蕉隔離有雲呢拿雪糕 🔶BAKED NEW YORK CHEESECAKE 紐約芝士餅 ($80) (💝7/10分) -Cheesecake唔係奶香濃既果種 -有芝士味,但如果鍾意食濃味芝士嘅可能唔太岩你 -今日有朋友生日,餐廳可以提供蠟燭同借打火機比你😜 🆙 另外嗌咗嘢飲,試左3款smoothies: mango ($55), strawberry ($...
French Duck Confit/法式油封黑脾
French Duck Confit/法式油封黑脾
Snacks Mix/輕食拼盤
Snacks Mix/輕食拼盤
Butter Grilled Tiger Prawns/牛油燒虎蝦
Cheesy Portobello with Onsen Egg/芝士溫泉蛋大啡菇
New York Cheesecake/Chocolate Brownie & Gelato
紐約芝士餅/朱古力布朗尼配雪糕
紐約芝士餅/朱古力布朗尼配雪糕
Sangria White/Strawberry Soda/Strawberry Vodka
輕食拼盤
軟心拉芝士條
AUG 21

...e in seconds Chocolate Brownie & Gelato 朱古力布朗尼配雪糕 HK$48 ▪︎A moist & fudgy-style mini brownie, much dense in texture with some nuts. Perfectly paired with a scoop of vanilla ice cream New York Cheese cakes 紐約芝士餅 HK$48 ▪︎Rich and creamy mini cheesecake attributed to a slight tangy kick, & the sweet caramel sauce did pep up the dessert Strawberry Vodka HK$68 ▪︎An easy-drinking for absolute beginners, brilliantly picturesque...
2021-08-10
是次消費
每人約$70 (下午茶)
AUG 21

這店輕食Cafe,主打簡約風設計。下午到來人不算太多。Latte 拉花並不明顯,咖啡味也不算突出,也沒有脫脂奶選擇,紐約芝士餅芝士味也未見得出。實在有很大改善空間。
精品咖啡
2021-08-17
是次消費
每人約$50 (下午茶)
AUG 21

第一次來到大澳like,就找間別有風味的Cafe試下。這間Cafe的紐約芝士餅的味道岩岩好,不太甜,再配上幾塊的杏仁片star在表面上,味道合到好處。 我和男友還點了杯凍齋啡,咖啡味濃,不太苦,容易入口。不太喜歡喝齋啡的我都可以接受這種味道呢excited 我和男朋友只是隨便找間Cafe坐下,估不到有意想不到的驚喜!放眼望去盡是大澳的棚屋風景,竟然還看到月亮呢! 由於郊野地方好多...
朱古力木糠布甸&伯爵茶Tiramisu
朱古力木糠布甸&伯爵茶Tiramisu
日式炭燒牛小排椰菜花飯卷
日式炭燒牛小排椰菜花飯卷
泰式黃咖喱燴牛肉飯
泰式黃咖喱燴牛肉飯
雞肉漢堡配芝士牛油果大啡菇
雞肉漢堡配芝士牛油果大啡菇
15分鐘 (外賣自取)
2021-07-25
是次消費
每人約$200 (午餐)
JUL 21

...rts 🍨  4.伯爵茶Tiramisu Rating:9/10 。列入我最喜愛系列🥰 。一層蛋糕配上一層伯爵茶cream 。口感豐富茶味香濃 。不會太漏 。味道很好,很有驚喜 5.朱古力木糠布甸 Rating:5/10 。個人不太喜歡個口感 。味道正常不過不失 。有點過甜 6.紐約芝士餅 6/10 。芝士味香濃 。同一般cheesecake 無異 。不會過甜 🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
2021-07-13
生日
JUL 21

...瓜、火龍果、檸檬、車厘茄同菠蘿等但得西瓜係甜嘅 熱盤就有鳳爪、排骨,娃娃菜等,不過一早被人攞哂sick 午市定食 👆最平嘅牛肉飯就無咗 朋友嘅餐 火炙壽司有三文魚、油甘魚、左口魚、牛肉、鰻魚、蟹棒、帆立貝六件加兩件卷物like 甜品朋友揀咗紐約芝士餅,点知係袖珍版🤭飲品就白咖啡 晴魚燒得唔錯,炒雜菜亦👌 甜品我揀乳酪,起碼size正常likeyummy 餐飲係美綠咖啡 總結呢次定食午餐,食物質素不過不失,屬中上水平,幾十蚊有咁多嘢食,簡直超值kingwowlike,朋友相當满意,話個生日飯食得非常開心滿足love...
蜜桃煙鴨胸沙律
意式肉丸配幼滑薯蓉
南瓜湯
歌劇院蛋糕
10分鐘 (外賣自取)
2021-07-02
是次消費
每人約$149 (晚餐)
JUL 21

...國安格斯西冷牛扒配油漬蒜籽 南瓜湯熱辣辣,入口香甜、濃郁滑順; 肉丸有咬口,配埋薯蓉,層次即升呢; 意大利麵有滿滿惹味材料,口感豐富; 西冷扒大大塊,雖未去到堂食嘅熱度, 但都食到7成熟嘅口感,可沾D醬汁, 味道更好呢~ 甜品 (8選4) 紐約芝士餅 歌劇院蛋糕 朱古力撻 桂花糕 甜品同樣豐富,2人可品嚐到4款甜品, 賣相精緻,味道有水準,我就特別鍾意 歌劇院蛋糕,入口層次豐富,綿滑醇香。
2021-06-22
JUL 21

...滿香草同炸蒜粒,味道更有層次感。挪威煙三文魚沙律 ($148) 食左好多炸物,點個沙律中和一下就啱啱好。"挪威煙三文魚沙律"份量巨型,三文魚色澤鮮豔,捲成巨型玫瑰花,賣相好吸睛。食落口感肥美豐滿帶鹹香,沙律菜新鮮爽脆,加埋車厘茄同醒胃醬汁,健康又好食。紐約芝士餅 ($27) 特濃朱古力蛋糕($27) 甜品叫左蛋糕,切餅比一般Café大,Size可以媲美連鎖咖啡店不過價錢就平好多。"紐約芝士餅"質地挺身結實有奶香,正宗美式風味。"特濃朱古力蛋糕"有2層厚厚嘅Mousse,食落絲柔幼滑,朱古力味濃得嚟唔會太甜,令...
JUN 21

...最愛 跟餐忌廉薯仔湯 (美味指數: 😋😋😋😋) 薯仔湯真材實料,薯仔味濃郁,簡直係飲到薯仔蓉既口感,配上香蒜多士 卡邦尼黑松露意粉 (美味指數: 😋😋😋😋) 卡邦尼醬汁濃稠,配上香濃既黑松露同埋香脆既煙肉 跟餐紐約芝士餅 (美味指數: 😋😋😋😋) 芝士餅軟滑,芝士味唔算太濃突出,甜度岩岩好,整體感覺唔錯 😋整體食物質素:3.5 / 5 💰性價比:3.5 / 5 👍推薦指數:3.5 / 5
JUN 21

...一開始以為要用刀食 點知原來裡面係滿滿嘅蟹肉呀😱 大家無聽錯⋯⋯「全部都係蟹肉呀」 真心好正好正好正啊 . 《墨魚汁魷魚🦑八爪魚飯》 呢個飯係會令人又愛又恨 海鮮味濃 飯軟硬適中 但就係會食到棚牙黑哂🤣 (呢個係最好出賣朋友嘅時候😈) . 《紐約芝士餅》 將餅底同芝士蛋糕撈埋一齊 再整番一個杯狀嘅蛋糕 食落去甜味剛剛好 仲有餅底嘅鬆脆 感覺好得意🤩又有創意 . 最後配埋2杯Mock-tail 劃上完美嘅句號🥰
墨汁鮮魷魚八爪魚意大利飯
Seafood  platter  A
2021-06-15
JUN 21

...8 🦀 蟹餅放咗係個鐵板到,上枱滋滋聲,外層好脆,入面一梳梳既蟹肉,好鮮味,配上沙律醬食又一番滋味 🔸️墨汁鮮魷魚🦑・八爪魚意大利飯🐙 $118 個擺盤好似噴墨畫咁,飯質感偏軟身,配上八爪魚同魷魚既嚼勁,食落個味道幾好,咸香味好足 🔸️紐約芝士餅 $78 🍰 質感非常軟滑,濃濃芝士香味,加上水果做配料,好味 🔸️Fruit Punch $58 🍍 🔸️Sugar Kiss $58 💋
香芋鮮奶
香芋鮮奶
2021-06-07
是次消費
每人約$96 (午餐)
JUN 21

...,梳打,沙冰,朱古力,奶茶,鮮奶,碎碎朱古力,朱古力沙冰,乳酸沙冰,咖啡,彩虹乳酸,星鑽玉露,同奶昔。花多眼亂! 香芋鮮奶 跟餐+$8 另加一 加$8叫左杯香芋鮮奶。香芋鮮奶超大杯,香芋味濃,鮮奶都夠滑,上面仲加左碎冰同忌廉。超抵飲! 紐約芝士餅 $38 另加一 甜品叫左紐約芝士餅紐約芝士餅賣相都唔求其,加左一pat忌廉同碎朱古力點綴吓。而質素都唔錯,芝士餅夠厚身而芝士味都濃,食落都滑嘅,如果餅底可以厚啲就更好。 今次試過啲野食都唔錯嘅,下次可以再黎試吓其他更加荷...
JUN 21

...。至於牛肉就無乜特別,但如果想飽肚都可以嗌嚟食。 意式脆多士 Bruschetta 呢款多士一共有三隻味,包括羅勒蕃茄、蜂蜜芥末吞拿魚同青木瓜XO蝦醬蟹肉。必須一讚嘅係,佢嘅麵包🥯非常脆口,而同唔同嘅配料都幾夾。如果要我排的話,應該係蟹肉>蕃茄>吞拿魚😋 紐約芝士餅 New York Cheese Cake 今次嗌嘅呢件甜品雖然味道唔錯,但食落質感有啲奇怪,鬆散咗啲,做唔到New York cheese cake嗰種稍為紮實嘅質感,比較似係日式輕芝士蛋糕。如果鍾意食New York Cheese Cake嘅你就可能要諗諗嗌唔嗌啦🧀 蜂蜜柚子/生...
JUN 21

...菇口味濃郁而帶多重口感,就算沒有肉在裏面也覺得非常滿足。 Char-grilled pork loin with raspberry gravy 炭燒法式豬鞍伴紅桑子汁 個人估計是將豬肉外皮燒至香脆在放入焗爐烤焗,從而變得外脆內軟,咬下時仍然保留相當的肉汁,果然是廚師推介。 另外甜品的紐約芝士餅雖然沒有威化餅底但芝士部份比一般的更為濃郁,個人十分喜歡。 Potluck Eatery 尖沙咀柯士甸道136-138號金門商業大廈地舖 G/F, Golden Gate Commercial Building, 136-138 Austin Road, Tsim Sha Tsui
MAY 21

...薯條真係非常match,值得一試。 而主菜方面,叫左特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉 和德國鹹豬手配薯角。首先,意粉的醬汁非常濃郁,加埋海鮮的配搭,色香味俱全。鹹豬手方面,用蜜糖烤外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩,咸甜之間取得一個微妙的平衡。 最後當然唔少得甜品,我地叫左紐約芝士餅和士多啤梨比利時窩夫,為我地晚餐劃上完美的句號,非常滿足。
Top
此網頁使用cookies給你提升最佳網站體驗。繼續瀏覽即表示你同意根據我們的私隱政策使用cookies