正顯示第 1630
九龍城福佬村道
x
全部刪除
FEB 24

...椒雞煲🐓同古早酸菜烤魚🐟 餐廳會先上紅蟹,慢慢幫隻蟹起肉拆骨之後就可以慢慢食雞煲同烤魚啦😌 雞煲方面好足料花膠好幾塊,啲雞亦都醃得好夠味👍🏻 烤魚方面都好正,落酸菜唔手軟🤤🤣魚亦有預先醃好調味😋 餐廳資料:等等HEA (九龍城) 九龍城福佬村道41號地舖
FEB 24

... 分別有手工鮮蝦水餃王、鮮蝦雲吞、韭菜餃同魚皮餃。 比較推薦偽係鮮蝦水餃王。水餃巨大化漲卜卜,皮薄到可以可以隱約見到入面既餡料如鮮蝦、木耳。 珠江風鱔片$158 風鱔片夠新鮮,份量幾多而且係厚切, 灼完之後肉都冇散開,肉質嫩滑。 瀛鍋中日火鍋 香港九龍城福佬村道82至84號福成閣地下A至B鋪 港鐵宋皇臺站B3出口, 步行約6分鐘
FEB 24

...288 滿滿既卜卜蜆 粒粒大隻新鮮 鍾意鮮味既你一定唔可以錯過 仲有唔同配料 粟米、芫荽、白蘿蔔、粉絲等 Openrice 做緊promote 每位送冰鎮鮑魚一隻 去之前記得訂位喇~ 整體評分: 味道: 4/5 環境: 4/5 服務: 4/5 抵食: 4/5 📍瀛鍋 九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖
FEB 24

...超彈牙 每款都有3粒 我覺得墨魚特別好食!!! 食到墨魚既鮮味 重量級鮮蝦水餃皇 $15一隻 最後緊係要推介呢個啦 睇張相都知佢真係重量級呀!!! 入面超多餡料 豬肉, 大蝦等等... 佢地既調味都好精準 唔會過咸 食完一粒到一粒 停唔到呀真係!! 瀛鍋 九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖
FEB 24

...肉,配埋火鍋湯底樸實無華,清清淡淡,更加可以突顯到食材嘅新鮮! 🔻自制手作丸(肥牛丸、香芋包心貢丸、潮州魚蛋等等) 自家手打嘅丸,果然系誠意十足,肥牛丸味道好濃郁,貢丸好有咬口,入邊仲有香芋嘅味道,潮州魚蛋好彈牙呢 瀛鍋EI Restaurant 九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號鋪
FEB 24

... 🌟 評分: 7.5/10 5. 茶走 茶味香濃,有少少回甘,而且都算幾滑,不過有少少唔夠煉奶。 🌟 評分: 7/10 🎖️整體評分🎖️ ❤️ 味道: 7.5/10 🧡 環境: 8/10 💛 服務: 8/10 💙 性價比: 8/10 📍 嚐館 (九龍城) 九龍城福佬村道20-22號學林軒地下A號舖 #hkoverfood_九龍城 #hkoverfood_宋皇臺
FEB 24

瀛鍋 (九龍城) 📍九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖 瀛鍋位於九龍城福佬村道,是一家值得推薦的餐廳。包箱可容納2-28人,又有小朋友遊樂設施,又pet friendly, 真係聚會既好地方。 花膠濃雞鍋 這道菜絕對是瀛鍋的招牌之一。 花膠和濃雞湯的結合營造出濃郁的口感和豐富的味道。花膠的柔軟口感與鮮嫩的雞肉完美融合,每一口都帶來滿滿的滿足感。 竹笙極大條,係5A既級數,自己都係第一次食。 湯底的精心熬煮使它更加濃郁,讓人回味無窮。 冰鎮鮑魚 鮑魚以冰鎮的方式呈現,保持了其鮮嫩的質地和原汁原味...
FEB 24

...路漏曬出嚟好正呀😋😋蛋治軟淋淋喎唔錯👍 仲有飲品係檸檬蜜同埋咖啡紅豆冰❤️檸檬蜜清甜好爽💯最正就係佢呢個咖啡紅豆冰又有咖啡飲又有紅豆食好好飲好正喎👍👍仲好抵呀六十幾蚊一個套餐 下次再同啲家長一齊嚟呢度先😉 嚐館 九龍城福佬村道20-22號學林軒地下A號舖
FEB 24

...雞肉既既鮮味完美融合 🥢銀魚蒸肉餅 呢道菜望落去好似好普通,咬落去口感有啲驚喜,蒸肉餅既質地鬆軟,入口即化,加上銀魚既鮮味,餸飯超正! 🥣餐湯 菜乾紅蘿蔔湯 湯水濃郁而不膩,有家的感覺,湯料十足 🥤餐飲 熱菜蜜 熱檸檬柚子 📍嚐館 九龍城福佬村道20-22號學林軒地下A號舖
FEB 24

今晚天氣轉涼,朋友提議去位於九龍城福佬村道的瀛鍋打邊爐,餐廳分上下二層,佈置乾淨闊落,還設有親子樂園區。食打邊爐先要個特色秘制鮮味卜卜蜆鍋湯底,大大隻蜆好靚,乾淨無沙,仲有粟米 、白蘿蔔 、粉絲、姜蔥芫荽等,湯清甜 好好飲。有九款調味品供食客選擇。海鮮盛盒:有蟶子、鮑魚、廣島蠔、海蝦、魚唇等,各款海鮮非常新鮮,無比鮮甜,我特別鍾意魚唇口感一流。安格斯牛肉:色澤亮麗,油脂分布呈雪花狀,肉質軟腍,食落齒夾留,令人回味。主食鮮蝦雲吞:大大只真材實料鮮蝦包餡,鮮美嫩滑多汁。韭菜肉碎餃:濃郁的韭菜同肉碎,...
JAN 24

...最後飲埋茉莉花茶消滯一下,茉莉花茶甘甘地,有少少苦澀味,幾好飲! Patisserie Tony wong地址: 📍葵芳興芳路223號新都會廣場3樓329號舖 📍屯門屯順街1號屯門市廣場1期G樓Kiosk 1 📍黃竹坑香葉道11號THE SOUTHSIDE地下G09號舖 📍九龍城福佬村道65號地舖 📍銅鑼灣駱克道496-498號合亞大廈地舖 Please follow me🙆‍♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻‍♂️ #patisserietonywong #新春系列 #造型蛋糕...
JAN 24

...度椰子和椰青入饌,湯底非常清甜,走地雞肉質紮實鮮味,質感嫩滑富有濃郁雞味,湯料有椰子肉、紅蘿蔔、馬蹄,鮮甜無比,推介 海鮮拼盤 海鮮盛合 分別有蟶子、鮑魚、廣島蠔、元貝、海蝦、魚唇。各款海鮮非常新鮮,配上清甜清甜椰子雞湯,倍添鮮味 瀛鍋 📍九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖
JAN 24

...意火鍋同手打丸子,記住去瀛鍋試下啦!你絕對唔會後悔嘅!🔥🍲 #瀛鍋 #火鍋 #手打丸子 #親子餐廳 #動物友善 #九龍城 食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️ 🍽️ 餐廳名稱:瀛鍋
📍 地點:九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖
霜降肥牛肉
卜卜蜆鍋
鮮蝦水餃皇
JAN 24

...好靚,好似大理石紋咁,食落牛味香濃😍 5️⃣洛神花茶 飲落酸酸甜甜,打邊爐食最下火 6️⃣鹹檸七 鹹檸七好夠氣,鹹檸檬已經督好晒,好味😋 結論: (10分為滿分) 味道:8/10 性價比:8/10 回頭指數:8/10 餐廳名稱:瀛鍋 餐廳地址:九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖
JAN 24

《浜滝 (九龍城)》 九龍城福佬村道59號地下A舖 用心誠意之小店,強推。 唔起眼之小店,外門裝潢充滿日本feel, 入面天花連住一條日本字旗仔的裝飾,左右兩邊有日本poster, 非常有日本既感覺。 店內下層是高枱,上層則有房仔。 聽聞周不時有明星黎呢度食。 另外一入門口右手邊有好幾張cert, 係店家幾位品酒師考取的執照, 所以呢度既唎酒師絕對專業! 對酒認識唔深的客人, 可以邀請店員介紹,非常專業。 而且呢間居酒屋有好多自家釀製既白酒! 所以真係第2度搵唔到既絕佳享受! 九洲白象拔蚌刺身 配店家自...
Top
此網頁使用cookies給你提升最佳網站體驗。繼續瀏覽即表示你同意根據我們的私隱政策使用cookies