2014-07-03 1155 瀏覽
櫻之花Pizza芝士唔夠 似麵包 味道一般 材料有咩個批就係咩味 甜批 有砂糖 蜜糖 奶油 口感似麵包湯 太淡 唔夠濃 水咁肉醬意粉 分量較少 意粉太淋唔彈 唔夠茄味紫菜雞卷 冇雞味 得肉味 加沙律麻醬味道ok
2014-07-03
45 分鐘 (外賣送餐)
用餐優惠
其他
2014-07-02 617 瀏覽
又一次對炸雞失望想試芝脆雞炸雞好耐 今日午餐就叫外賣 皇牌炸雞 士林炸雞士林多了味粉比皇牌好食 2者外層粉多 雞皮薄 皮下脂少 炸雞來說唔算油膩雞肉冇臭雞同雪藏味 亦冇雞味雞肉似柴皮較淡口亦唔嫩 可能大件炸雞都難入味似柴皮如果有大件之餘有M記雞的味道口感就完美了
又一次對炸雞失望
雞肉似柴皮較淡口亦唔嫩
可能大件炸雞都難入味似柴皮
如果有大件之餘有M記雞的味道口感就完美了
2014-07-02
45 分鐘 (外賣送餐)
用餐優惠
其他
2014-03-12 899 瀏覽
芝脆雞記憶中已經進駐幸福商場好耐了 呢間亦系我不時光顧既pizza店 除左外賣自取pizza 亦會叫lunch set 有pizza切件、意粉、湯 學生價好似平$2 但價錢都系32-$35左右 價錢合理。我已經買過好多吾同口味既pizza 什至五十五十 即系2種口味合併 亦有新口味同舊口味。總括而言 我覺得當然同pizza hut有d距離 但系以平日外賣自取12吋大批只系$80泥講 我覺得價格大眾化 分量已經夠2個人食 其實幾抵。加上味道吾錯 例如某d pizza系厚批 但批皮夠軟 薄皮夠脆 有d重芝士口味亦無偷工減料 值得支持。
25 分鐘 (外賣自取)
2011-10-23 415 瀏覽
大約半年前,打過電話叫過堂食.......5點15分叫左個2人餐,話6點鐘左右去到食雖然我地遲左到,大約6點10分先到佢地竟然話個場冇合位,所以D食物未整住.....大佬呀,冇位你咪用定外賣包住先囉,等我地黎到,一係等位,一係攞走又趕住返IVE,搞到最後冇食到跟住火約九月個時,再去叫多次個二人餐,又係堂食,今次真係有位,D PIZZA,炸雞夠晒熱,PIZZA好食,但炸雞太多炸粉,食落去好油=-=又感覺價錢合理,好過去食肯德基將軍
大約半年前,打過電話叫過堂食.......
5點15分叫左個2人餐,話6點鐘左右去到食
雖然我地遲左到,大約6點10分先到
又趕住返IVE,搞到最後冇食到

2011-04-06
2011-09-25 279 瀏覽
香芧雞翼:OK啦小食拼盤:咖喱角&春卷都無乜味炸雞:幾油下蒜蓉包:超乾PIZZA:個底太厚,好似食麵包咁,好膩豬仔骨:正常味道,OK啦,薯角好少白汁龍利焗飯:OK啦,正常飯一個,又算唔上好味道長沙灣送嚟太子,以外賣速遞嚟講算係好快,送到嚟嘅時候食物仲好熱。
香芧雞翼:OK啦
小食拼盤:咖喱角&春卷都無乜味
炸雞:幾油下
蒜蓉包:超乾
PIZZA:個底太厚,好似食麵包咁,好膩
豬仔骨:正常味道,OK啦,薯角好少
白汁龍利焗飯:OK啦,正常飯一個,又算唔上好味道

雞翼、小食拼盤
炸雞
蒜蓉包
PIZZA
豬仔骨、薯角
白汁龍利焗飯
2011-09-08
30 分鐘 (外賣送餐)
豬仔骨、薯角
白汁龍利焗飯
2011-08-19 173 瀏覽
之前已經光顧了此間芝脆雞分店數次, 趁今晚是Happy Friday晚, 再去光顧.此次是外賣自取, 要了一個套餐, 選了招牌肉醬意粉, 一件炸雞及一罐可樂.之前光顧都是選了香蒜肉絲意粉, 但每次吃完都會口渴, 今次穩陣一點, 選了它的招牌肉醬意粉.打開盒蓋, 竟發現原來內裏有兩件薯角. 由於由分店拿回家已經超過十五分鐘, 薯角已經不脆了.肉醬意粉雖然不像大X樂的焗了, 但此意粉味道也不差.套餐可選一件pizza或一件炸雞或一款小食, 我選了炸雞, 並要求店員要炸上脾.每次吃芝脆雞的炸雞, 都覺得它比上校炸雞好. 尤其是上校炸雞的質素每下愈況, 肉質越來越韌.相反芝脆雞的炸雞能夠保持水準, 肉質經過炸後還能保持嫰滑, 個人覺得比上校炸雞更好.總括而言, 芝脆雞的價錢比上校炸雞便宜, 質素卻反而比對家好, 值得一試.

招牌肉醬意粉
肉醬意粉雖然不像大X樂的焗了, 但此意粉味道也不差.

炸雞上脾

5 分鐘 (外賣自取)
招牌肉醬意粉
炸雞上脾
2011-06-02 47 瀏覽
5:45分叫了外賣,接線生話一個小時到......7:05仲未到,打去問,接線生話而家送,10分鐘後到......7:30都仲未到,再打去問,今次話送緊就到,幫我打去問外賣員......7:45仲未到!!又冇覆電話!!再打去,佢竟然話冇呢張單!!!但我打去時,佢明明問左我幾次地址,電話,我又糾正過佢幾次,個接線生仲唔肯定我住那處送不送,問過其他人才覆我okay。佢竟然話無單!!仲要我打過去咁多次,佢次次都話送緊!等足兩個鐘,餓足兩個鐘,飯都可以食完兩餐!我即刻掉左張外賣紙,發誓永遠都唔會再叫!!

5:45分叫了外賣,接線生話一個小時到......

仲要我打過去咁多次,佢次次都話送緊!
等足兩個鐘,餓足兩個鐘,飯都可以食完兩餐!
我即刻掉左張外賣紙,發誓永遠都唔會再叫!!
2011-06-02
120 分鐘 (外賣送餐)
  • 風,一肚氣
2011-03-01 44 瀏覽
今日去左食..得好少椅子同枱.. 都幾迫下..落單速度慢.叫左pizza,炸雞同白朱古力(飲料)等左好快炸雞就到左,跟住就系白朱古力.d 白朱古力個樣似米糊.. 真系好驚嚇..我重吾信佢真系白朱古力...我無落糖..不過已經幾甜下..吾好飲...)不過d 炸雞都幾好食 幾香口,不過我覺得可以再少油D/PIZZA等左好耐,, 得到我要take-away...不過真系好香同埋好好食..如果外賣比埋紙巾就更好..
今日去左食..得好少椅子同枱.. 都幾迫下..

落單速度慢.

叫左pizza,炸雞同白朱古力(飲料)

等左好快炸雞就到左,跟住就系白朱古力.

d 白朱古力個樣似米糊..

不過d 炸雞都幾好食
幾香口,不過我覺得可以再少油D/

如果外賣比埋紙巾就更好..
2011-02-28
  • pizza
2010-12-22 36 瀏覽
唉.....當日我收工時落order...佢話大概45分鐘左右送到!!我返到屋企已經到左...((時間大概30分鐘))...我一開個盒.....真係睇見都唔想食!!!原因如下:1-個pizza不完整.....偏埋一邊....有一半已經變左形.....唔知係唔係開車太快......2-個厚批.....超級super厚.....又乾.....成個批都無人想食!總結: 個奇脆批都ok...係個look唔得.....佢d雞件...自問都係like KFC多D!! 而個厚批就真係送比你都唔好食!
原因如下:

2010-12-15
外賣送餐
2010-06-29 32 瀏覽
皇牌餐 :一件炸雞 : 熱氣到爆炸, 但好味一個海鮮焗飯 : 掂, d魷魚竟然有鮮味! very nice!一罐汽水 : 5,6種任簡28蚊 (原價30,學生證28)抵食啦但下次會叫輕形餐, 可以再平3蚊, 個飯會細左(反正吃不完)!

皇牌餐 :
一件炸雞 : 熱氣到爆炸, 但好味
一罐汽水 : 5,6種任簡

28蚊 (原價30,學生證28)

抵食啦

2010-06-29
2010-06-15 24 瀏覽
本來想食有名氣D既PIZZA HXX,點知有個FD提議食芝脆雞,既然未食過,咪去試下叫左個輕便套餐,個SET有:*普通批一個,*意粉/飯/雞/小食,*湯/飲品/蒜容包我地叫左個千島熱情批厚批,好味,好多芝士,個人認為比PIZZA HXX好吃!另外叫左個肉醬意粉,味道不過不失,不過比較多油,如果小D油會更好!叫左一個湯一個飲品 ---> 唔洗話要湯無飲品,要飲品無湯! 好體貼客人既要求個SET有咁多野食都係$95真係好抵食
既然未食過,咪去試下
叫左個輕便套餐,個SET有:
*普通批一個,
*意粉/飯/雞/小食,
*湯/飲品/蒜容包

個SET有咁多野食都係$95
真係好抵食
2010-06-14
$47.5 (晚餐)
  • 千島熱情批
2010-05-07 17 瀏覽
是晚母親大人擺工唯有叫外賣啦!!附近茶餐廳都食到厭見呢間新開, 所以就試下啦~~叫左個set (大胃A 餐), 有pizza, 意粉, 飯 and 炸雞, 另外再散叫小食一個~個set 本來係pizza + 意粉/ 飯 x 2 + drink/soup但落單個姐姐仔好好, 因為我地想叫炸雞, 所以幫我地將個drink 轉做炸雞, 真係合心水!!! 墨西哥香辣pizza, 果然好香!! 辣肉腸幾好味~ 而且芝士特多, 真係可以拉成絲, very good 呀!! 不過, 美中不足gei係, 佢送到上黎, pizza 面頭d 料竟然斜哂去一邊, 搞到有半邊係無料ga... 肉醬意粉, 味道唔錯, 不過係油左少少jei~ 煙三文魚焗飯, 無乜三文魚wor... 反而vegetables 就多, 但個味唔差~ 炸雞, ok wor, 送到上黎都仲係脆gei, 而且好多汁, good!! 咖哩角, d 料唔夠多, 無乜咖哩味, 算啦, $16/ 12 件, 係咁ga 啦~小插曲:本來想叫小食拼盤, 點知佢話無wor咁就諗住叫炸蝦啦, 點知又無wor算, 叫雞翼, 又無!!!!好激氣咁問: "
是晚母親大人擺工
唯有叫外賣啦!!
附近茶餐廳都食到厭
見呢間新開, 所以就試下啦~~

肉醬意粉, 味道唔錯, 不過係油左少少jei~

小插曲:
本來想叫小食拼盤, 點知佢話無wor
咁就諗住叫炸蝦啦, 點知又無wor
算, 叫雞翼, 又無!!!!
好激氣咁問: "咁究竟有咩小食呀?"
姐姐仔好有禮貌咁答:"你想食咩呀?"
"我想食個d 你都無wor..."
"唔好意思呀, 我地無哂雞翼呀, 不如咖哩角或者春卷好嗎?"
"唉, 是但啦..."

其實個時7點jar wor, 咁快乜都無!!???
好彩姐姐仔gei 態度唔錯, 所以無咁嬲~

btw, 呢餐都只係around $150 jar, 幾抵食呀!!
下次母親大人再擺工都可以再叫呀!!