2018-10-08 384 瀏覽
I am not a fan of kitkat but tried this for fun, there is a chocolate version and matcha version.Got the matcha as I thought it was going to be less sweet.The chocolate cake was soft and moist with a nice layer of matcha filling but the matcha filling was quite sugary.The matcha icing on top was a bit like light and sugary buttercream.It is topped with a matcha kitkat which is just like eating white chocolate flavoured matcha!!!!
2012-02-27 533 瀏覽
上星期日有朋友生日, 店員介紹買呢個陳豪廣告推介既比利時75度朱古力香蕉蛋糕, 重有$50優惠券送添! 起初擔心朋友唔知會唔會覺得太"留", 不過大家試完之後, 都覺得蛋糕好好食, 我好鍾意蛋糕裹面薄脆夾心, 同埋D朱古力都好軟滑, yummy 聖安娜綠楊坊分店最近新裝修, 成間舖頭modern左, 蛋糕櫃有好多款式揀咼~
$50現金優惠券

聖安娜綠楊坊分店
比利時75度香蕉蛋糕
$50現金優惠券
2012-01-28 223 瀏覽
前幾日買左個包當早餐吃~朝早都幾多人,幸好收銀的速度都做得快~椰絲卷雖然價錢不太平,幸好無令我失望o既,每口也是甜絲絲的~很大個,雖然無平時食開貝嘉餅屋果間的椰絲卷咁好味,但早餐食o既話覺得幾開胃~食完後整個口腔有點兒油膩感~
不太喜歡麵包袋這麼長
椰絲卷
咬了它一口
咬了它一口
2011-08-21 140 瀏覽
之前食過聖安娜日本芝麻街既什果蛋白薄脆生日蛋糕,覺得味道唔錯,唔太甜,好岩小朋友同老人家食,而且佢個外型好吸引,好可愛!今次又再買另外一個芒果鮮忌廉蛋糕試試!味道無上次個個咁好味,但都可以!因為佢d芒果有d好酸,同芒果味唔夠!一磅蛋糕岩3-4個人食,唔會太飽今次買蛋糕就送環保袋一個,我choose 咗ERNIE 個隻!
之前食過聖安娜日本芝麻街既[夾心]什果蛋白薄脆生日蛋糕,覺得味道唔錯,唔太甜,好岩小朋友同老人家食,而且佢個外型好吸引,好可愛!
今次又再買另外一個[夾心]芒果鮮忌廉蛋糕試試!味道無上次個個咁好味,但都可以!因為佢d芒果有d好酸,同芒果味唔夠!
一磅蛋糕岩3-4個人食,唔會太飽
2011-08-21
生日
負責收銀的manager態度一向也不太好,(尤其佢對住個蒸籠要扲包點俾客人果陣,簡直就係黑面...好似整融佢個妝而佢不爽)買左1個火腿芝士潛艇 $6.5麵包好大個~麵包表面上的粉末帶少少咸味~但又唔係椰絲@_@特別之處就係餡料的火腿係卷狀放在麵包的中央~一整片呢!!滿足~還有滿滿的芝士佈滿麵包中間餡料的360度!!SO GOOD 由頭貫穿尾部,也能感受cheese的芝味!!!!很飽肚
買左1個
火腿芝士潛艇 $6.5
餡料的火腿完整的一大片~芝士令人回味無窮!!
滿足~還有滿
很大件火腿芝士潛艇 !賣相很好~
滿的芝士佈滿麵包中間餡料的360度!!SO GOOD
由頭貫穿尾部,也能感受cheese的芝味!!!!很飽肚

2 分鐘 (外賣自取)
$6.5 (早餐)
很大件火腿芝士潛艇 !賣相很好~
餡料的火腿完整的一大片~芝士令人回味無窮!!
  • 火腿芝士潛艇
4K
2010-11-23 168 瀏覽
18-11-2010(Thur)家人返o黎食飯,二嫂又買o野返o黎畀爸爸食,上次9月佢買返o黎o既蛋卷都未食完(雖然食評已出,但重有一包芝麻味未食.)今次唔係奇華o既o野,而係聖安娜o既薩琪瑪同合桃酥各一包.之後o個個星期六,我都食一件薩琪瑪先,呢個口感脆,唔係腍到一pat pat咁o既,佢淋有芝麻,亦食得出芝麻味,不過我覺得麻麻.整個唔係太甜,但都仍然係漏.味道: 3.5分到星期日晏晝,男友覺得餓,我就話佢知有合桃酥食,佢就打開,我都食一件先,係鬆脆o既,同樣唔係咁甜,不過我覺得味道一般,可能因為淡o左啲啦.味道: 2.8分
左:合桃酥,右:薩琪瑪

薩琪瑪

味道: 3.5分

合桃酥

味道: 2.8分
其他
我地於家姐的生日前1星期,在聖安娜訂鬆弛熊款式的蛋糕,因為家姐又鐘意鬆弛熊,又好鐘意食朱古力的關係,在聖安娜用恆生卡訂蛋糕又有85折~所以非聖安娜的鬆弛熊朱古力味蛋糕不可!!!! 用恆生信用卡85折優惠訂購輕鬆小熊家族蛋糕--- 朱古力Truffle (夾心)慕絲薄脆蛋糕 $158(原價)→$126.4 (85折後)濃濃的朱古力甜味,實物與圖樣係100%相同,有3顆草莓(75%新鮮)及少許藍莓原粒,在鬆弛熊的圖案牌底下的朱古力醬實在非常凝固,但食落口實在很甜膩....整個蛋糕的層次感很豐富!中間的truffle 慕思口感佳,軟軟的朱古力味,底層的朱古力蛋糕之上有一層薄脆,脆卜卜~非常好吃!! 成個蛋糕中間那一層truffle,食落口係比較杰身~蛋糕邊緣的朱古力塊很大塊,薄薄的一口一口吃~不錯!但鬆弛熊圖案牌的味道不太好,實在是過甜 無加錢要求聖安娜整個手寫的生日牌,但本身都附上了1個"happy birthday"已足夠了~附送的生日膠碟~家姐揀左最愛的鬆弛熊,原來1set有兩隻,咁又真係幾抵,不過發現職員扲俾我地check的那一set碟,有少少顏色係花左...所以換過~另1份稍為滿

店內~

display買蛋糕後,附送的碟款式~

用恆生信用卡85折優惠訂購
朱古力Truffle (夾心)慕絲薄脆蛋糕

薄薄的朱古力片作為邊緣裝飾~

生果裝飾+鬆弛熊牌~不單調

壽星女切開蛋糕後的痕跡

切開後~

我開動了~由此可見蛋糕豐富的層次

鬆弛熊可愛的牌~但實在過甜...得個睇字~

附送的生日膠碟~家姐揀左最愛的鬆弛熊,原來1set有兩隻,咁又真係幾抵,不過發現職員扲俾我地check的那一set碟,有少少顏色係花左...所以換過~另1份稍為滿意了~可愛到唔捨得用,我心想用叉「吉」落去鬆弛熊圓圓的臉蛋中,如果膠碟的質素不是太好,很容易就會刮甩了牠的臉蛋了.....>__<
拆開後~

2隻鬆弛熊的碟~

喜歡鬆弛熊的朋友,用呢個價錢買個生日蛋糕,加上送2隻鬆弛熊的實用膠碟,真係幾抵呀!!呵~聖安娜不時都會推出很多不同款式的鬆弛熊蛋糕及實用的贈品~
呢個推銷策略很讚~吸引很多鬆弛熊的粉絲購買~
膠碟的包裝盒也很可愛!!!
1 分鐘 (外賣自取)
$126.4 (晚餐)
朱古力Truffle (夾心)慕絲薄脆蛋糕
薄薄的朱古力片作為邊緣裝飾~
生果裝飾+鬆弛熊牌~不單調
display買蛋糕後,附送的碟款式~
店內~
2隻鬆弛熊的碟~
拆開後~
壽星女切開蛋糕後的痕跡
切開後~
我開動了~由此可見蛋糕豐富的層次
買4送2的西餅(用朋友送的coupon)西餅 即$16 / 6件打開後~~ 雲石蛋糕 2件有心思的設計,味道很好,一層與一層之間有薄薄的忌廉,但食到一半,感覺甜膩了一點兒~ 純蜜糖蛋糕 無吃用,所以不知好吃與否~芝麻忌廉蛋糕cream實在很多,所以無食晒,但芝麻味的確很濃香~味道真不錯,連蛋糕也充滿陣陣的芝麻味道~香蕉朱古力卷有淡淡的香蕉味道,朱古力唔會好甜,配合得很不錯~大件+飽肚!檸檬味林明頓蛋糕中間有一層忌廉夾心~重檸檬的味道,不會很酸~值得買來吃~

蛋糕飾櫃~

買4送2的西餅(用朋友送的coupon)
西餅 即$16 / 6件
西餅盒~

打開後~~
有1件已被貪吃的小鬼搶去了~

大集匯~

雲石蛋糕 2件
純蜜糖蛋糕
無吃用,所以不知好吃與否~
芝麻忌廉蛋糕
香蕉朱古力卷
檸檬味林明頓蛋糕的忌廉夾心

檸檬味林明頓蛋糕
中間有一層忌廉夾心~重檸檬的味道,不會很酸~值得買來吃~
蛋糕飾櫃~
有1件已被貪吃的小鬼搶去了~
西餅盒~
大集匯~
檸檬味林明頓蛋糕的忌廉夾心
  • 檸檬味林明頓蛋糕
2010-10-08 80 瀏覽
.2010年6月16日 荃灣-綠楊坊 ( 聖安娜餅屋 - 2 ) 一年一度的端午節,今年試過了聖安娜推出的極品糭之其中兩款,分別是桂花紅荳糭及極品元貝金腿裹蒸糭。桂花紅荳糭(40元):一盒有四隻,米料是用上桂花、原粒紅荳混合糯米搓成,糭內還有幼滑紅荳沙做夾心,屬於甜糭,很好味(3.8分)。極品元貝金腿裹蒸糭(80元):每隻淨重約520克,餡料有日本宗谷瑤柱、頂級浙江金華火腿、原隻厚花菇、鹹蛋黃、叉燒、湖南湘蓮、泰國糯米及綠荳。料的確是十足,但味道又不覺很突出,感覺只是一般的產品。(2.7分)。極品糭?見仁見智啦!兩款糭,一鹹一甜,我還是喜歡這裡的甜糭。
一年一度的端午節,今年試過了聖安娜推出的極品糭之其中兩款,分別是桂花紅荳糭極品元貝金腿裹蒸糭

宣傳-極品糭
極品糭
2010-06-16
宣傳-極品糭
桂花紅荳糭
聖安娜的西餅,蛋糕的口感較美心西餅鬆軟,中間唔係太「實心」~ 因為$10 / 3件的discount,所以決定買9件試試看吧~ 朱古力香蕉蛋卷 很好的味道~但係中間的cream真的多了點點,香蕉的味道很實在!! 檸檬味 林明頓蛋糕椰絲味道很淡,但咬落去,檸檬味真的很突出!蛋糕軟軟的~很開胃 值得再試的! 芝麻味西餅西餅頂置的cream太多了....如果把整件西餅的cream吃畢後,一定很濟....所以只吃了一點兒...蛋糕的芝麻味剛好,不錯! 雲石蛋糕食落去層層疊疊,但食每一啖後,我都見到咖啡味,薄薄的忌廉及原味蛋糕層次分明,仲之頗有質感!!!

檸檬味 林明頓蛋糕
值得再試的!

芝麻味西餅

雲石蛋糕

9件西餅!!
9件西餅!!
  • 檸檬味林明頓蛋糕
  • 雲石蛋糕
由於爸爸間公司員工多,所以多數只可以分到一人一個月餅。星期五晚,見到佢帶咗盒月餅返屋企,真係驚喜!反正一家四口齊人無出街,食完飯事不宜遲開嚟食!金裝雙黃白蓮蓉月餅 $138 ( 9月5日或之前優惠價,今日睇到某信用卡有優惠價 )鐵盒係金裝,紙盒係彩盒裝。切開個月餅,蛋黃總算分配均勻,唔會偏埋一邊。食起嚟幾甜,蛋黃出哂油,幾靚!不過,味道及白蓮蓉嘅軟滑度不及美心!

由於爸爸間公司員工多,所以多數只可以分到一人一個月餅。

星期五晚,見到佢帶咗盒月餅返屋企,真係驚喜!

反正一家四口齊人無出街,食完飯事不宜遲開嚟食!

鐵盒係金裝,紙盒係彩盒裝。
切開個月餅,蛋黃總算分配均勻,唔會偏埋一邊。

2010-09-03
外賣自取
$138 (其他)
  • 金裝雙黃白蓮蓉月餅
2010-07-22 43 瀏覽
昨天屋企人上左黎打牌, 買左雜果瑞士卷上黎, 我自己一向對呢樣無乜興趣, 尤其係聖安娜出品, 不過既然食剩左, 我也不介意作為今天的早餐這件瑞士卷, 雖然雪左一晚, 但很難得蛋糕仲好鬆軟, 仲好有蛋味, 但蛋糕上的士多啤梨與奇異果都很細, 有點到喉唔到肺既感覺, 最奇怪是蛋卷中間那些雜果, 其實跟平時飲fruit punch中的所謂雜果沒兩樣, 都是罐頭貨色, 好味的蛋糕竟然失敗在生果, 失望聖安娜, 如果要我俾錢, 我還是只會買那童年回憶 - 隨圓形蛋撻

雜果瑞士卷
2010-07-21
早餐
2010-06-25 19 瀏覽
晨早流流,原本想去美心酒樓搵蛋球,為朋友打打氣,可惜冇再出!行過聖安娜,見最近新出有餡菠蘿包,記得朋友都鍾意食芝士,決定買o黎取代蛋球,朱古力o個款就一直都想買俾細妹試下!兩款包都唔似新鮮出爐,$6.8細細個好貴呀!不過望件佢個易拉架講到有鬼咁多餡,d餡仲會流出o黎,決定把心一橫,用箝一夾,排隊俾錢啦!Well,果然不出我所料,個包唔暖,d餡好少,完全唔會流出o黎!雖然我已特登拎返屋企叮一叮先俾朋友,但完全冇餡流出o黎!儘管有少少芝士味,但同普通菠蘿包分別唔大!兩蚊個新鮮出爐o既好味過佢多多聲!總括而言,$6.8,細細個,不值一試!$3個就可以考慮!
晨早流流,
原本想去美心酒樓搵蛋球,
為朋友打打氣,
可惜冇再出!

行過聖安娜,
見最近新出有餡菠蘿包,
記得朋友都鍾意食芝士,
決定買o黎取代蛋球,
朱古力o個款就一直都想買俾細妹試下!

兩款包都唔似新鮮出爐,
$6.8細細個好貴呀!
不過望件佢個易拉架講到有鬼咁多餡,
d餡仲會流出o黎,
決定把心一橫,
用箝一夾,
排隊俾錢啦!

Well,
果然不出我所料,
個包唔暖,
d餡好少,
完全唔會流出o黎!
雖然我已特登拎返屋企叮一叮先俾朋友,
但完全冇餡流出o黎!
儘管有少少芝士味,
但同普通菠蘿包分別唔大!
兩蚊個新鮮出爐o既好味過佢多多聲!

總括而言,
$6.8,
細細個,
不值一試!
$3個就可以考慮!
2010-05-22
$6.8 (早餐)
2010年6月14日 ( 聖安娜餅屋 - 1 ) 聖安娜近期推出比利時朱古力蛋糕系列,比利時馳名的朱古力,聲譽一向是不錯,用上好朱古力來製作蛋糕,綽頭又幾吸引。聖安娜採用的朱古力濃度是 55° 及 75°兩種,今天嚐過的是(75°特濃朱古力Truffle香蕉特脆蛋糕),售價為165元。蛋糕面上擺放數粒搶眼的紅莓,還有圈狀脆口的特濃朱古力片,朱古力Truffle 蛋糕頗軟滑,蛋糕中層嵌上新鮮香蕉片,香蕉配上朱古力,味道比單純的朱古力更為吸引討好,加上有明顯的薄脆層,間歇的脆口感,更具特色,蛋糕層次分明,口感濕潤,絕不漏膩,最下層的是微脆香口的餅底,總體感覺比預期出色而有水準。
2010年6月14日 ( 聖安娜餅屋 - 1 )
聖安娜近期推出比利時朱古力蛋糕系列,比利時馳名的朱古力,
聲譽一向是不錯,用上好朱古力來製作蛋糕,綽頭又幾吸引。
蛋糕面上擺放數粒搶眼的紅莓,還有圈狀脆口的特濃朱古力片,
朱古力,味道比單純的朱古力更為吸引討好,加上有明顯的薄
脆層,間歇的脆口感,更具特色,蛋糕層次分明,口感濕潤,絕不

包裝
Belgium 75° Chocolate Banana Cake
2010-06-14
包裝
  • 75° 特濃朱古力Truffle香蕉特脆蛋糕
4K
2010-06-11 19 瀏覽
今日(11-6-2010 Fri)買o左一個白汁雞肉酥同日式蟹柳粟米夾餅,兩個一樣係$6.80/個.到lunch time,我先食白汁雞肉酥,個酥仍脆,不過呢刻至記得會致肥,揀錯o左添.雞肉唔太多,白汁唔太甜唔太漏.日式蟹柳粟米夾餅,蟹柳唔太多,最多o既當然係粟米,呢個中規中矩啦.用聖安娜咭有9折.

用聖安娜咭有9折.
白汁雞肉酥
日式蟹柳粟米夾餅
2010-06-11
$12.20 (午餐)