我係個好多寫咩食評既人。今天因為呢間店既出色水準,令我忍吾住要開個openrice a/c發表一番。其實願意嘗試新事物既推動力係源於網上對cheesepizza的好評,同時我亦避開點選所謂的『負評』,令整體食品質素相當好!!!P.S.食左N多次既pizzah_t都無一次令我有甘既衝動這是我第三次外賣cheesepizza 頭兩次都係7點左右叫,8點未夠送到,重點係佢講幾分鐘就會大約幾多分鐘送到,有時我會係佢送緊pizza時沖涼,大約預到時間。今次是在1500左右叫,1535就送到。服務方面達標!!今次叫左個輕便套餐(啖啖肉+焗海鮮飯+蒜蓉包,extra炸雞兩件)個飯可以見到係好足料,而且焗得好靚,飯用蛋飯,條芝士可以拉到好長xd。。比起pizzah_t既焗海鮮飯,呢個易入口o的,果個調味太重,汁往往吾夠成個飯用,飯亦只是平平白飯。。而個炸雞亦可見到,我用番同一個兜(大約15cmx12cm),可見件雞幾大隻!咬落塊皮好脆,有o的似食炸魚皮,肉吾使點多講,之前都係因為上面好多對炸雞既好評先試!唯美不足就係大膩(你可以想像食好多好多炸魚皮既感覺係點)cheeesepizza同pizzah_t

今次是在1500左右叫,1535就送到。服務方面達標!!

首先我係食個飯,比我食左啖xd
其次係件炸雞!!Yummy
側面!!
好味到食左件先知未影相!!
cheeesepizza同pizzah_t最吾同既地方就係尼間你食落去無果種不停加調味既感覺,淡而味厚。
『厚』既意思係層次好豐富,咬最好味果口時先感覺到辣肉腸既味,再感覺到o的cheese同其他肉既味,最後就係醬料既
味,而pizzah_t食到就只有好重醬味,真正料既味已經被蓋。頭2次pizza都係連住但無比刀,今次有,好體貼算係。

唔知係咪用olive oil黎整,食完無食pizzah_t果o的甘口渴!!

價錢先112,抵不在話下,比起pizzah_t$16_既餐,不可話好多幾倍,只能話要選既話,我會選cheesepizza

綜合3次黎講,真係未試過任何服務/食品質素既問題,3次都好好。我係在樂華分店訂。

2012-01-17
35 分鐘 (外賣送餐)
首先我係食個飯,比我食左啖xd
其次係件炸雞!!Yummy
側面!!
好味到食左件先知未影相!!
  • 啖啖肉
  • 焗海鮮飯
  • 蒜蓉包
  • 炸雞
2011-03-15 149 瀏覽
湯:很鹹. 很像即沖薯蓉 薯角:普通吧 薄餅:忘了什麼味道了. 很普通. 沒有芝士. 魷魚圈:美味. 裡面真的有魷魚. 雞批:外脆內有汁. juice.總括而言,這裡的PIZZA不是我杯荼,炸雞做的比PIZZA好多了。
湯:很鹹. 很像即沖薯蓉

薯角:普通吧
薄餅:忘了什麼味道了. 很普通. 沒有芝士.
魷魚圈:美味. 裡面真的有魷魚.

雞批:外脆內有汁. juice.
開心__餐
2011-03-15
  • 炸雞
  • 魷魚圈
2011-02-26 102 瀏覽
由於之前朋友食過芝脆雞說味道不俗, 今日特登帶朋友到屯門市廣場分店食下.於落order時, 女員工態度已很差, 說話又細聲同不清, 我們多次說了聽唔清楚佢講乜, 佢都冇反應亦好唔想回答我地, 落完order後才記起我們點的pizza都未選擇要乜野口味, 該女店員已掉頭不想理我們女!!! 然後那個女店員走進了廚房, 我們想要投訴, 該店的員工亦推推搪搪問非所答! 我跟朋友忍不住取消了order, 免得吃了不該吃的東西落肚!

2011-02-26
2011-02-19 76 瀏覽
晚餐時間,港島朋友話想試下芝脆雞,因為他未試過.我見上餐他就了我食湯麵,所以今餐就依他的意思啦晚上九點鐘的美食廣場極易搵位,九成都是年青人在餐,傾計等,我這等阿姨級算是少數XD我們拿了單張,找位子後研究下食乜,我介紹他要吃此店的炸雞,還推介二人餐,以為點個二人餐便成,原來他想叫個大批一齊食()我見宣傳單張上寫自取半價,而一個大批都是75蚊,半價後$37.5,每人平分只需$18.75!!!婆仔上身覺得超~抵食呀,最終'落搭'.哈哈哈.選好味道就由朋友去點餐.點知...點餐後朋友告知,埋單收$61,朋友再出去問收銀,最後接受左原因,但我忘記朋友報告的解釋是什麼了...=.=附近的年青人都是幫襯芝脆雞為多,始終年青一族係鐘意食香口野我們的批等了十分鐘,大批份量確實夠大不過面頭是一層芝士海,我還問朋友是否點錯...見朋友急不及代舉起刀叉開餐,我都照食去也.批底較薄,但仍有香口度,海鮮材料有蝦,魷魚,蜆,蟹柳,洋蔥,青椒和菠蘿,但每樣都超級少我吃的兩片只有幾粒菠蘿和大量芝士而已...最後發現千島醬汁一樣不多,我吃到第二片的後邊先食得出那少少醬,至於芝士好似不用錢的,多到發癲,係,芝士可以拉到一絲

宣傳單張寫明列明大批$75,自取有半價,最後埋單收左$61?!\ . /
附近的年青人都是幫襯芝脆雞為多,始終年青一族係鐘意食香口野
我們的批等了十分鐘,大批份量確實夠大
一片芝士海..................
我吃的兩片只有幾粒菠蘿和大量芝士而已...最後發現千島醬汁一樣不多,我吃到第二片的後邊先食得出那少少醬,至於芝士好似不用錢的,多到發癲,係,芝士可以拉到一絲絲,十分幼滑,不過連食了三片薄餅的朋友,突然道"我本身好鐘意食芝士,但我都覺得呢個批真係太多芝士..."Orz...

幸好朋友可清掉餘下的三塊,我就不行了,因為已經飽(/膩)到飛起左

2011-02-12
10 分鐘 (外賣自取)
$30.5 (晚餐)
2010-08-10 45 瀏覽
呢日睇完戲~即揾野食醫醫肚先~所以選擇了這間cheese pizza~因之前老公食過pizza hut既下午茶~呃錢既~等於無食過一樣~呢間就成日行過~今次終於試下!!叫了個標準size既櫻之花批~送一件炸雞~攞走食因睇中佢會落千島醬~嘻嘻~只需$50~返屋企~個批仲熱既~打開個盒, 有六件~味道不錯~有紫菜同獅子狗~不過就油咗d~個厚批邊唔夠pizza hut好食~試下件炸雞~係雞上脾啖啖肉~當然唔夠kfc好味~不過算唔錯架喇~整體不錯~會再幫襯啊!!
呢日睇完戲~
即揾野食醫醫肚先~
所以選擇了這間cheese pizza~
因之前老公食過pizza hut既下午茶~
呃錢既~等於無食過一樣~
呢間就成日行過~今次終於試下!!

叫了個標準size既櫻之花批~送一件炸雞~攞走食
因睇中佢會落千島醬~嘻嘻~
只需$50~
返屋企~個批仲熱既~
打開個盒, 有六件~
味道不錯~有紫菜同獅子狗~
不過就油咗d~個厚批邊唔夠pizza hut好食~
試下件炸雞~
係雞上脾
啖啖肉~
當然唔夠kfc好味~不過算唔錯架喇~

整體不錯~會再幫襯啊!!
2010-08-08
2010-08-09 30 瀏覽
年前剛搬入嚟屯門見到有呢間野,經過左好多似先去試,點知係一試難忙首先我覺得如果要叫就最好叫千島汁底的pizza, 因為佢地個crust係同千島汁最夾, 個crust係我咁大個女食到最好味的一個,有少少外趣內軟的感覺,試過食tomato sauce 的pizza, 連一向只係鐘意食tomato sauce 的老公都覺得佢唔吸引... cheese bread 可以一試, 但係食pizza已經好油,cheese bread 係extra extra 油.corn soup - don't bother, order soda is better! fried chicken- 每一次必食的!!!!Pasta & rice - 試過幾次,但係以pizza店水準佢地無pizza hut 做得咁好啦個人覺得佢地d一人餐係抵食,但係pizza 就無自已order 一個咁好食,因為次次去佢地都係得tomato sauce, 又無得簡... 不過呢間公司買pizza送fried chicken, TMT之前有位呀嬸佢d態度都幾唔要得啦,問佢如果可以的話唔該佢畀件上脾,佢 一句噠埋嚟,呢d係送嘅,無得

fried chicken- 每一次必食的!!!!

不過呢間公司買pizza送fried chicken, TMT之前有位呀嬸佢d態度都幾唔要得啦,問佢如果可以的話唔該佢畀件上脾,佢 一句噠埋嚟,呢d係送嘅,無得簡,我都知係無得簡, 但係唔該唔好係因為你話係送,就等如我著數左,我係因為我畀個價錢=一個大pizza + 一件fried chicken, everything comes with a price and a value, 呢一d marketing tactics 係人都知,你唔係我畀左錢先至話送,你有權唔畀,但係唔好同我講因為係送,所以唔好要求咁多
2010-08-07 28 瀏覽
媽媽又不煮了想食飯要左個焗墨西哥肉醬飯除左面上個幾塊pepperoni之外d醬其實係素來的第一時間叉起面上既芝士食左先都落得幾多架只不過食左先記得影相肉醬唔算好多有d雜豆,紅腰豆,pepper,mushroom個d個汁略乾,但夠辣食完喉嚨好熱個飯都偏乾,但係個飯似食咖哩個d檸檬葉/黃薑飯之類吧黃黃地色咁..而d米應該溝左珍珠同泰國香米整體幾好食^^紅腰豆如果多d就好{其實係自己中意食}
媽媽又不煮了
想食飯
要左個焗墨西哥肉醬飯
除左面上個幾塊pepperoni之外d醬其實係素來的
第一時間叉起面上既芝士食左先
都落得幾多架
只不過食左先記得影相

肉醬唔算好多
有d雜豆,紅腰豆,pepper,mushroom個d
個汁略乾,但夠辣
食完喉嚨好熱

個飯都偏乾,但係個飯似食咖哩個d檸檬葉/黃薑飯之類吧
黃黃地色咁..而d米應該溝左珍珠同泰國香米
整體幾好食^^
紅腰豆如果多d就好{其實係自己中意食
}
好辣呀
2010-08-07
好辣呀
2010-07-20 18 瀏覽
叫左個下午茶組合C有雞翼,好香,蜜味十足,好味~pizza(菠蘿+火腿),芝士唔夠多,同埋唔夠熱,所以出黎都唔係太香薯條不過不失~作為下午茶會覺得好飽~
叫左個下午茶組合C
有雞翼,好香,蜜味十足,好味~
薯條不過不失~
作為下午茶會覺得好飽~
2010-05-03 15 瀏覽
一路都未有機會試,下晝睇完戲,正當有d肚餓,咁埋順利成章試下無防.組合一($20):-小食拼盤一客(春卷,咖哩角,薯王):Pizza一件:是日味道:pineapple, mushroom, 豬肉:餅底厚身,如果件野熱番少少會好食d.忌廉粟米湯:都幾creamy. 組合二($25):-意粉一客(是日精選:雞肉,mushroom):煮得好乾身,但又幾好食喎.小食一件(炸雞腿):炸野一定very hot air,雞肉好滑,不錯.Pepsi一罐.

組合一($20):-
小食拼盤一客(春卷,咖哩角,薯王):
忌廉粟米湯:都幾creamy.

組合二($25):-
Pepsi一罐.
2010-05-02
2010-04-15 12 瀏覽
85蚊二人套餐:6吋薄餅,一客焗飯,炸雞三件,兩杯汽水。這間經常經過,但一直無試過,呢次第一次食。薄餅聽人講得多,呢度既薄餅好食過某P店,嗯…各有各優勝既地方啦。呢度既薄餅係唔錯,但我覺得較細…同OK便利店SIZE差不多,當然味道差好多啦!海鮮焗飯焗飯就真係稍為失望,雖則味道還不錯。但汁多飯少,望見面頭個啖啖汁就驚……料又唔多,蜆少蟹柳多。炸雞同樣有人話,呢間炸雞好食過K店。可能對某D人黎講,係真既。因為K店既炸雞出名多味精,多油,多調味料。相反,呢度既炸雞,很乾身,不太油膩,不太咸又不太淡,味道適中。

85蚊二人套餐:6吋薄餅,一客焗飯,炸雞三件,兩杯汽水。
這間經常經過,但一直無試過,呢次第一次食。
薄餅
海鮮焗飯
炸雞
同樣有人話,呢間炸雞好食過K店。可能對某D人黎講,係真既。
因為K店既炸雞出名多味精,多油,多調味料。

2010-04-14
2010-04-11 13 瀏覽
呢日男友媽咪無煮飯,於是買pizza返去食等男友放工返屯門,去到決定買個三人餐有9"普通批x1,意粉or飯x1,小食x1同湯or汽水x1男友呢個食肉獸竟然好體貼地叫左新鮮齋pizza見到menu有我pizza hut既摰愛--海鮮闊條麵!!唔叫對唔住自己然後男友揀左魷魚圈餐湯 : 男友揀左野飲,我同佢媽咪飲湯個湯應該係薯仔湯,幾得意,唔水,唔錯我同佢媽咪都飲左一半就俾左男友飲,換言之男友最後反而係飲左一碗湯魷魚圈 : 無咩咁突出,無乜味,只可以講魷魚唔un新鮮齋(pizza) : 唔係好多料,normal野...差唔多價位,但比起PHD仲有段好遠既距離海鮮闊條麵 : 由我有記憶開始,無一次去pizza hut我係無食海鮮闊條麵,但可能係我期望太高...呢間既海鮮闊條麵同pizza hut完全係無得比...海鮮唔多,個汁無乜味(男友媽咪都係咁話)...可以話係差...
呢日男友媽咪無煮飯,於是買pizza返去食
等男友放工返屯門,去到決定買個三人餐
有9"普通批x1,意粉or飯x1,小食x1同湯or汽水x1

男友呢個食肉獸竟然好體貼地叫左新鮮齋pizza

見到menu有我pizza hut既摰愛--海鮮闊條麵!!
唔叫對唔住自己
然後男友揀左魷魚圈

餐湯 : 男友揀左野飲,我同佢媽咪飲湯
個湯應該係薯仔湯,幾得意,唔水,唔錯

魷魚圈 : 無咩咁突出,無乜味,只可以講魷魚唔un

魷魚圈
新鮮齋
海鮮闊條麵
2010-04-10
2010-03-30 2 瀏覽
今日有2小時的午餐時間按照慣例我們還是到了屯市到最後我們還是想不到哪吃所以就唯有又到美食廣場去了真的很肚餓所以1到美食廣場位也不找就去叫東西吃了呵呵很多時去美食廣場也會選吃芝脆雞的今天就看他有甚麼吃pizza是千島醬的我最愛另外還有龍蝦汁海鮮意粉二話不說就選了這個叫了1個皇牌套餐30大元自動奉上不用等很久就有東西吃真是太棒了意粉醬汁極多絕對不會有人厭少的另外意粉份量適中用料也不錯有蟹柳小量蝦還有很多小小的蠔只問不是愛蠔之人說實在的還有點害怕但這些小不點不會有甚麼異味吃下去絕對可以接受的龍蝦汁的味道留在我口腔內還久久不散去令我有一種吃完還想再吃的感覺-v-pizza料說實在的不是很多淡淡的千島醬味脆脆的批邊很不錯可是唯一想說的是他們的叉真的很差!!!!!!很容易就會斷掉我跟1友人同樣買了芝脆雞中的套餐他那叉斷的時候我還呵呵地笑他豈料不消5分鐘我的叉也斷了換他來笑我-0-我想叉的質素真的很需要改善1下不過總括來說是很好的
今日有2小時的午餐時間
pizza料說實在的不是很多
淡淡的千島醬味
脆脆的批邊
很不錯
可是唯一想說的是他們的叉真的很差!!!!!!
很容易就會斷掉
千島醬pizza
2010-03-30
千島醬pizza
2009-12-15 3 瀏覽
有晚想叫外賣, 打電話去話要最少2個鐘,果陣晚上7點左右, 其實做一間成功 pizza 店,做外賣就要有足夠人手資源, 我話應該加多d人,個店員重係度話你早d order 咪得囉,乜有人會預早好多叫 pizza 架嗎? 要唔要隔夜 order 定??其實你地員工接受意見, 話會向公司反映咪得囉, 重死爭論重乜?你地 d customer service 真係要再培訓, 重有話聖誕呢論係咁忙,乜到聖誕啦咩?? 真係掛住粉嶺以前果間, 好好多huffy
有晚想叫外賣, 打電話去話要最少2個鐘,
果陣晚上7點左右, 其實做一間成功 pizza 店,
做外賣就要有足夠人手資源, 我話應該加多d人,
個店員重係度話你早d order 咪得囉,
乜到聖誕啦咩?? 真係掛住粉嶺以前果間, 好好多huffy
成日經過屯市見到呢間野,d menu同pizza & chicken係一樣但係又唔知食落又一唔一樣...所以一直唔敢試~~~今日同男朋友睇戲,睇完都7點半,肚仔餓又唔知食乜好就諗起個度有間cheese pizza,所以就諗住試下啦!!!因為好耐冇落荃灣啦食唔到pizza & chicken,好懷念d炸雞~二人套餐A:千島風情揀佢都係因為想食加倍cheese,不過不失啦,d料可以再多d豬仔骨+薯角好味道呀!!!!!!!!!!!!個邊啖啖肉,雖然食個陣超級麻煩~比佢點個個汁都好正架~薯角冇乜好講,好普通,又唔熱~主角:炸雞三件(兩鎚一胸)當然好味道啦!!!!!!!!真係皮超脆但肉超嫩,一流!!!!!!!汽水x2之橙汁+未見過既七喜我想想講七喜,大家見個相,可能我冇見過啦,咁既樣我未見過呀,覺得幾得意咁姐~總括而言,佢係真係同pizza and chicken冇分別!!!!!!唔洗出荃灣咁遠喇環境冇得講,food court大家都知係點架啦~服務即係想講d清潔姐姐,人手太少啦,好多人食完走左好耐先執野~衛生真係麻麻,我今次坐個到成地都係薯條=.=
但係又唔知食落又一唔一樣...所以一直唔敢試~~~

今日同男朋友睇戲,睇完都7點半,肚仔餓又唔知食乜好

二人套餐A:

千島風情

豬仔骨+薯角

比佢點個個汁都好正架~

薯角冇乜好講,好普通,又唔熱~

主角:炸雞三件(兩鎚一胸)

汽水x2之橙汁+未見過既七喜

環境冇得講,food court大家都知係點架啦~
衛生真係麻麻,我今次坐個到成地都係薯條=.=
2009-11-28
媽媽從芝脆雞買了個Pizza 仔回家番焗, 選擇了千島熱情. 它標明是加倍芝士, 簿餅面也怖滿了芝士,但芝士味卻極淡, 甚至沒有, 而且盡管滿口芝士, 也沒有芝士的口感, 反而像在吃千島醬.配料也只得少許揚葱,粟米,火腿, 每樣也得幾粒, 太離譜吧! 唯一欣賞的是餅底, 脆脆的, 像一片多士.雖然只是區區 $26 元, 但也不應名為pizza , 實為千島醬搽麵包! 一點也不抵食
媽媽從芝脆雞買了個Pizza 仔回家番焗,
選擇了千島熱情. 它標明是加倍芝士,
簿餅面也怖滿了芝士,
但芝士味卻極淡, 甚至沒有,
而且盡管滿口芝士, 也沒有芝士的口感,
反而像在吃千島醬.
唯一欣賞的是餅底, 脆脆的, 像一片多士.
2009-11-14