2018-01-17 430 瀏覽
如果你係尖沙咀勁肚餓又行唔開,要叫外賣,我推薦呢間! 佢地真係快靚正! 唔駛半個鐘就送到!今次叫個特餐仿鮑魚絲白通粉,火腿炒蛋,多士。佢地啲通粉同出面好唔同,米白色幼長身,湯底唔會好濃味,而炒蛋一直都咁出色,香滑。
今次叫個特餐仿鮑魚絲白通粉,火腿炒蛋,多士。
2017-12-12
外賣送餐
是日LUNCH 唔太餓, 想快食, 因為好多野做第一時間諗到呢間王子麵我同同事都係點左個炸魚片頭麵套餐我要米粉, 同事就要生麵另外個餐可以跟0野飲OR 一碟菜我就揀左通菜, 同事食菜心味道都不過不失啦不過我想講0既係.....每次食完之後都係超級口渴極度懷疑間鋪有落重味精呀下!!!!!希望鋪頭會有所改善吧
是日LUNCH 唔太餓, 想快食, 因為好多野做

第一時間諗到呢間王子麵
我同同事都係點左個炸魚片頭麵套餐
我要米粉, 同事就要生麵
另外個餐可以跟0野飲OR 一碟菜

我就揀左通菜, 同事食菜心
味道都不過不失啦
不過我想講0既係.....
每次食完之後都係超級口渴
極度懷疑間鋪有落重味精呀下!!!!!

希望鋪頭會有所改善吧
2017-05-18
2017-01-17 849 瀏覽
Want to eat something hotBut not too much Because Had too heavy lunch So when I saw the noodles restaurant Named Prince My feelings not many customers The waiter said it was like that on Sunday night But There is definitely delicious beef in soup 🍜 34$hkI love the Chinese Or Chiu chow style Rich taste Good sweet content with lots of meat and bones in the soupWhich had been boiling from morning tillNow Say7pm at night In USAWe can not see such Chinese way of Cooking PsThe noodles are delicious to
Want to eat something hot
  • 牛三寶
  • 白粥
  • 奶茶
2016-11-11 1139 瀏覽
在街坊王子麵早餐自拍獨賞想不到吃了杯皇后奶茶廚師坐在大廳吃早飯7点半開已經濃密奶茶放好多奶不用糖好好吃早上炒麵未生硬剛煲夜粥,7点半有得食師傅晏極有限遂稱為心機煲之夜粥綿軟少少瑤柱絲白粥炒麵早加茶30元對牛腩的理想店小爭氣早開不貴茶靚麵爽一間小麵店
2016-11-11
$30 (早餐)
  • 熱奶茶
  • 湯麵
2016-08-12 942 瀏覽
喜歡王子麵他們今天的牛腩真的好吃林,滑;河粉也滑 ,香32元一碗加潮州辣椒油更超值88分他們又捨得用好貨1 碟生菜走油 都好吃得意外15蚊可選菜心或通菜著名虾子雲吞面誠意小店極力推薦
喜歡王子麵

2016-08-07
  • 招牌三寶飯
  • 五香牛腩飯
2016-06-11 1073 瀏覽
此店位於漆咸道, 對到正 8A 巴士站, 剛剛送了一架 8A 車尾, 好無耐..., 唯有食碗河粉, 降一降火... 晚上黃金時段, 店內比想像中少客, 各人霸一張檯, 我都唔執輸, 霸了最後的一張... 哈!一般魚蛋粉、牛腩河、雲吞麵的價錢, 大約$29至$32, 不算貴, 十分平民的訂價, 既然咁平, 我要了最高檔次的一款: 招牌牛三寶河 $49.上檯時的賣相, 不夠誠意囉... 食材放得雜亂了一點, 牛三寶包括了牛腩、牛根、牛肚, 牛肚用蜂巢肚, 是常識吧... 牛根水準也不錯, 炆得夠淋, 也不失彈牙, 更有牛根那種咬口張力, 牛腩則略差一點, 一些肥位太厚, 脂肪瘦肉比例達五比五, 對於粉麵而言, 實在過多!落單時, 講明要凍奶茶走甜, So...,  果然, 真係無甜... 不單只無甜, 還無奶味, 無茶味...., 其實無茶味和無奶味, 是好合理, 因為市面上, 九成九的茶記, 當你要走甜時, 水吧師傅都只會用熱茶, 加多些冰, 但眼前這一杯, 也確是我近年飲過的最差一杯, 真係淡到呢... 應該叫做"奶茶水"....一位侍應打天下, 難怪他的心情極差. 事隔了一星期,
一位侍應打天下, 難怪他的心情極差. 事隔了一星期, 又再來, 食同一樣的食物, 水準也是一樣, 簡直可以做到國際連鎖店的統一標準, 不過.... 是"不太滿意"的標準... 題外話, 第二次來的時候, 是下午茶時間, 電視機正在播著當日"遊行"的新聞, 此店老闆即時大發議論:"....成班人收晒錢去遊行...嘜..嘜..嘜... " 當下...我想到了一句: "原來... 愚昧是不分貴賤的..." 哈哈...
2016-05-19
2016-04-14 892 瀏覽
一入去嘅時候以為係台灣野,直到上菜先知原係中式😂叫左個猪排肉燥飯套餐.有得揀要菜定野飲👍🏼, 而且啲菜唔係頹頹茶記嗰啲老菜. 呢個肉燥係中式肉燥,好食嘅,係個芡勁左啲啲.塊猪排都ok,醃得幾好又唔會太乾.
一入去嘅時候以為係台灣野,直到上菜先知原係中式😂

叫左個猪排肉燥飯套餐.
有得揀要菜定野飲👍🏼, 而且啲菜唔係頹頹茶記嗰啲老菜.
呢個肉燥係中式肉燥,好食嘅,係個芡勁左啲啲.
塊猪排都ok,醃得幾好又唔會太乾.
2016-04-07
2015-12-23 541 瀏覽
同韓國朋友喺尖咀求其搵間食早餐粥餐,約$30,搖柱白粥、腸粉、炒麵三選二再加嘢飲。碗粥用雲吞麵碗裝,好大碗而且粥底偏向杰身,好飽肚,好辛苦先食得哂。至於搖柱味就唔係好食得出。腸粉多醬,但感覺同傳統粥舖始終無得比。  韓國朋友就叫咗個西式早餐,佢話好味喎。
同韓國朋友喺尖咀求其搵間食早餐
粥餐
韓國朋友就叫咗個西式早餐,佢話好味喎。
2015-12-14
$33 (早餐)
2015-12-07 445 瀏覽
時常經過尖沙咀都鐘意搵啲平價小店,而王子麵係我近期經常幫趁的一家,因價錢喺尖沙咀區算比較平!由於平時一個人通常只能叫一碗麵加嘢飲(強烈推介牛三寶!!!),如果喜歡奶味濃嘅一定要試佢哋凍咖啡!同出面唔同但唔識形容,男友話比較甜但我覺得好正😋😋😋今次同朋友一齊嚟所以可以嗌多份小食,點咗炸墨丸,好驚喜!因為佢面頭有層調咗味嘅脆漿,而且墨丸入面有粒粒墨魚,好有𡁻頭,滿分!p.s.其實佢一碟有六粒,我食咗兩粒先記得影相😅
p.s.其實佢一碟有六粒,我食咗兩粒先記得影相😅
2015-11-14 346 瀏覽
同男友係尖沙咀行街街,隨便搵左一間粉麵店就行左入,入到去先知鋪頭名叫王子麵,幾得意。叫左個豬扒麵同雲吞蝦子撈,感覺就好一般,同普通麵店無咩分別,不過塊豬扒都幾大件,肉質軟,聞落去都好香。雲吞蝦子撈就普普通通,無話特別好唔好食,不過個湯似乎唔係味精湯,都幾濃魚鮮味。整體黎講都唔錯既,價錢係尖沙咀區黎講算係平,30蚊左右一碗。
2015-09-29 229 瀏覽
同朋友約左係尖沙咀食飯,行過呢間王子麵覺得幾得意就入左去試。店員好好服務,一坐低就推介我地有乜好食,佢就推介主打嘅豬排飯,於是就嗌左個王子豬排肉燥飯。豬排一d都唔"鞋",好嫩,好好味。肉燥味道都幾似台灣嘅肉燥,整體好好味,下次經過都會再食!
  • 王子豬排肉燥飯
2015-09-29 196 瀏覽
今日同友人喺尖沙咀,見到呢間新開食麵的小店於是就入去試試碰好那日一入去,這間店所有店員都是男生,可能配合全部都是王子?😁店員推薦我們吃招牌豬排麵一入口,豬排十分鬆軟,而且十分入味麵條亦不會太"簡"兩者配合得不錯湯亦十分清甜,是一碗不錯而且是必食的麵👍🏻👍🏻
今日同友人喺尖沙咀,見到呢間新開食麵的小店
於是就入去試試
店員推薦我們吃招牌豬排麵
一入口,豬排十分鬆軟,而且十分入味
麵條亦不會太"簡"
兩者配合得不錯
湯亦十分清甜,是一碗不錯而且是必食的麵👍🏻👍🏻
2015-09-22
2015-09-26 294 瀏覽
經過辛勞的OT後, 真的咩胃口都冇, 唔知吃什麼好, 和幾個同事啱啱經過, 呢間舖頭名咁搞笑 - 王子麵, 望落去裡面都乾乾淨淨又食魚蛋粉, 咪入去試吓囉! 王子就搵唔到啦,幾個過氣王子就有好幾個,不過好彩仲有兩個後生仔,加班攰攰地有個笑容滿面後生仔嚟招呼你,都幾好呀! 我諗最雀躍都係我隔離個兩位女同事囉!經過王子推介後, 我要了份王子豬扒肉燥飯! 三爬兩撥, 已經被我徹底KO咗啦!估唔到又幾好味喎!豬扒煎得唔會太淋,又唔會太硬,加上d肉燥汁,我直頭覺得有台式風味! 最後埋單,每人都係50幾元,一百元都仲有得找,晚飯直係抵到嘔!睇嚟,我下星期lunch,都可以嚟試吓我同事猛讚好味嘅咖哩豬扒飯!

2015-09-23 266 瀏覽
朋友邀請我嚟呢間麵檔晚餐,見內𥚃企企理理、光光猛猛就試吓囉!果然名副其實,有個充滿笑、容客客氣氣嘅靚仔王子,走嚟同我哋落訂,與其他麵檔個d粗粗魯魯、件製服永遠都唔洗嘅服務員來比,簡直天淵之別!好,問問靚仔有咩好介紹,佢就介紹咗佢哋嘅招牌菜:蟹子雲吞撈麵比我、王子肉燥飯比我朋友、仲有滷水雞翼,而小朋友們自己就點了王子咖哩豬扒飯及豬扒麵。飲品方面,我就要了杯龍鳳檸樂,朋友就要了杯檸檬利賓納。我對食物的最基本要求,就是該熱就要熱、該凍就要凍!今餐的食物正合我意,熱騰騰的雲吞,配合彈牙的蝦子麵,正!其實煮麵都好有技巧ga ,時間、溫度要配合得好好,因為烹調過了時間,麵身就會變得軟,沒有彈牙也沒有口感;但如果時間和溫度不足,麵身就會變得硬,半生熟咁,所以廚子確拿捏到剛剛好!我最欣賞莫過於它並沒有濃烈的鹼水味!果然靚仔無介紹錯,雲吞也做得好好味,蝦夠新鮮,最重要碟撈麵一d都唔油,唔似其他檔個d油淋淋咁!講真,以這旺區租金昂貴的尖沙咀來說,以30幾蚊就有咁嘅質素,仲要碟麵都幾大碟吓,真係物超所值!到雞翼,色澤方面還滷得不錯,肉身也不"鞋", 但如果味道再濃d會更好,因為對乎我這種專研究煮雞翼嘅人,這

超正!極力推介
龍鳳檸樂
檸檬利賓納

雲吞夠彈牙

到雞翼,色澤方面還滷得不錯,肉身也不"鞋", 但如果味道再濃d會更好,因為對乎我這種專研究煮雞翼嘅人,這招牌雞翼也沒有令我驚喜!廚子可以考慮拿針刺幾下雞翼,讓味道更加滲入,加多幾粒花椒八角會更香,最好加埋雞蛋,做埋滷蛋都唔錯!
滷水雞翼

至於滷肉飯應該也不錯吧!看見朋友也吃得津津有味!

那碟咖喱豬扒飯,已經被揀飲擇食嘅小朋友吃得乾乾淨淨,一粒米也沒有剩下,深信應該也很美味的!不過亞仔話我知,飯有點濕,其實有咖喱汁,飯可以再煮乾身一點也沒緊要嘅。
2015-09-15
超正!極力推介
龍鳳檸樂
雲吞夠彈牙
滷水雞翼
  • 蟹子雲吞撈
2015-09-21 207 瀏覽
近排太多飯局,胖了一點喇,今晚都係食小D,決定去食麵😁被店名吸引咗,真的有王子嗎😍非常殷切又健談的店員推介豬扒麵,滷水雞翼,喜愛既龍鳯可樂,其實胃口就的麻麻的, wow但有驚喜,豬扒望落瘦瘦,但鬆軟度perfect ,一點柴皮感覺都冇,雖然麵係梘水麵,冇梘水味喎但又有梘水麵既彈牙感,滷水雞翼就未算特別,至於龍鳳可樂當然正喇,不是每間餐廳都有呢,今晚又食到滿腹,我呢個為食人又減唔到肥lu
2015-09-14
  • 豬扒麵