2020-09-05 1022 瀏覽
去開美孚,事先見呢間網上食評不錯,經open rice提早訂座又有八五折所以就試下佢個lunch.因為減醣中唔可以食飯麵所以叫了個香煎焗加拿大豬肉眼配蘋果冧酒汁•黑松露薯蓉, 一嚟已經覺得個擺盤好靚,豬扒雖說不上嫩滑,但一啲都唔un,同佢個蘋果汁好夾。薯蓉就見到一點點的松露,好香好滑。我隻佬食佐烤雞柳車厘茄菠菜醬意大利飯,減醣關係唔可以試佢個飯,不過就拮佐舊雞嚟食,有啲脆脆地,係即叫即整,好味。個飯佢都話話好食。之後仲叫佐個野菌牛肝菌意粉俾阿女,又係有得睇無得食,但幫佢夾嘅時候覺得意粉好似淋佐啲,我隻佬都話煮得耐佐,呢個麻麻。另外仲加佐小食薯條同蜜糖雞翼,薯條份量好多,又係即炸辣口,$28好抵。雞翼食嘅時候切開發現入面未熟得晒,叫佐侍應佢都好願意攞返入去,初先以為工業大廈啲餐廳只係會返炸然後攞出嚟,點知原來佢重新整過碟俾我地,而且好好食,所以感覺非常良好。八五折後每人才$100,好味又飽,有機會會再嚟食。

八五折後每人才$100,好味又飽,有機會會再嚟食。
2020-09-05
2020-08-31 735 瀏覽
最近發現荔枝角億利工業中心入面原來有甘多唔錯既餐廳。前幾日約左朋友黎呢度食西餐慶祝生日,主菜入面既帶子羅勒醬意粉真係好好食。羅勒醬味道好突出,帶子又夠大粒,真心推介,令人食過返尋味。
2020-08-24 598 瀏覽
餐廳環境舒適,有植物盆栽,播放住音樂,氣氛休閑食物呢,叫左兩個lunch sets肉眼扒配燒汁,五成熟一上枱已經好香牛扒煎香,味火錯,可惜有少少筋,但都食到,而薯蓉都唔錯另一個係南瓜蟹肉圓椒意大利飯,南瓜味唔太濃,圓椒味特出。蟹肉量唔少,都幾好味加10蚊加南瓜湯,十分好味,南瓜味濃,正仲有跟餐飲呢環境舒適,食物不錯,openrice book枱有discount,幾抵食
餐廳環境舒適,有植物盆栽,播放住音樂,氣氛休閑

食物呢,叫左兩個lunch sets
肉眼扒配燒汁,五成熟一上枱已經好香
牛扒煎香,味火錯,可惜有少少筋,但都食到,而薯蓉都唔錯

加10蚊加南瓜湯,十分好味,南瓜味濃,正

仲有跟餐飲呢

位於d2place對面,位置唔難搵既荔枝角工廈高質西餐💕🍝裝飾有格調😆餐廳入面好多小植物裝飾,睇得出係用心佈置過☺️😋同隔離枱坐得有距離~岩哂依家呢啲非常時候😨冇得夜晚黎食住大家晏就放lunch黎試試佢啦🤩記得OpenRice訂座有85/75折🤪⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬🔸青檸蜜糖雞翼 ($58)酸酸甜甜好開胃,上碟既時候脆卜卜熱辣辣😆/🔸泰式拼盤($108)拼盤包左泰式魚餅、鳳爪、炸春卷、串燒雞😍 鳳爪味道十足,魚餅同春卷夠哂香口,串燒雞都好味啊😋/🔸燒風味海鮮盤($158)包左波士頓龍蝦半隻、青口、蜆、墨魚串、黃金螺!質素對得住價錢,算係新鮮☺️/🔸澳洲肉眼扒配燒汁($158)大大份夠2個人食🥰5分熟岩岩好,又唔會太韌肉汁鮮嫩,加埋薯蓉同少少蔬菜係底,即刻覺得冇咁heavy😙.🔸評分: 7.5/10💰人均消費: $100-$200
⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬
🔸青檸蜜糖雞翼 ($58)
酸酸甜甜好開胃,上碟既時候脆卜卜熱辣辣😆
🔸泰式拼盤($108)
🔸燒風味海鮮盤($158)
🔸澳洲肉眼扒配燒汁($158)
🔸評分: 7.5/10
💰人均消費: $100-$200
2020-06-27 528 瀏覽
今早知道要去荔枝角逛街,就預先上Openrice book定午餐,可以有85折優惠。我哋準時上到去,職員即時安排我哋入座。佢個lunch set都有好多選擇,跟普通餐飲。如果全檯每人加20蚊可以任食雞翼薯條沙律同餐飲,都幾抵,見好多人都有加,但呢排食太多好野,今次就唔加購啦。但我哋就加左十蚊叫左餐湯,餐湯係磨蘑湯,上檯時都好熱!主餐叫左漢堡包同南瓜蟹肉意大利飯。漢堡包一般般正常水準,跟餐粗薯條就幾脆口。意大利飯正正常常,分量ok,都好有南瓜味。結帳時職員忘記咗我哋係openrice book檯,無俾折頭,要我哋提番改單。大家如果想試呢間餐廳記得book定位先,會抵d!

大家如果想試呢間餐廳記得book定位先,會抵d!
早前係Eatigo見到晚市有65折😍Openrice都有75折🤭二個人食到飽曬 都係total $243🤣超級抵食 亦都好好食🥳.🧀🍖熱溶芝士豬肋排配薯格 未折$178🍖🧀巨大碟 根本唔係一人份量 2-4人share先得 Ribs嘅肉算鬆軟 用刀叉輕易解體芝士勁濃香 醬汁都入味 唔算太重口味但始終太多芝士 一定要share🤣·🍗青檸蜜糖雞翼 未折$58🍗好好食 佢係一層蜜糖脆面好似冰糖葫蘆嘅冰糖面咁 脆脆的😌青檸酸尾尾解膩 好有心思·🥗煙三文魚藜麥羽衣甘藍沙律 未折$88🥗呢個都唔錯 份量又大煙三文魚都幾咸香 肉質都彈牙

早前係Eatigo見到晚市有65折😍
青檸酸尾尾解膩 好有心思
🥗煙三文魚藜麥羽衣甘藍沙律 未折$88🥗
呢個都唔錯 份量又大
煙三文魚都幾咸香 肉質都彈牙
值得推薦的西式餐廳🍖🍗🍷🍷🍷🍷🍾🍾,侍應🈶️禮貌、可以帶紅酒🍷免開瓶費,美味佳餚、價格合理👍👍👍👍👍😁😆😁😆😁 冷氣空調夠,炎熱的天氣最適合的地方,餐廳位置近荔枝角地鐵🚇站,約朋友方便,餐廳位置容易搵到,地方座位寬闊,無壓迫感,非常感謝到舒服,令人感到下次有興趣再回來幫襯的😋😋😋😋😋約會朋友聚會一定夠位,每枱一般可以坐四至六人
2020-06-21
  • 四式拼盤
  • 香煎紐西蘭肉眼扒配燒汁
  • 南瓜湯
2020-06-14 363 瀏覽
朋友約了在此吃晚飯,已經是第二次,熱溶芝士豬肋骨配薯格,芝士味很濃,豬肋骨醃得好入味,配上帶有BBQ的醬汁一起吃,配上一啖嘅紅酒,在口腔裏散發着豬肋骨的香味,薯格香脆可口。香茅白酒煮蜆襯托白酒的香味,值得一讚。紐西蘭咖啡羊架配燒汁,羊架很香,但是唔覺得有咖啡味,整體都OK。下次會再來!
2020-06-13 312 瀏覽
朋友一直都話荔枝角開左間好好食既餐廳終於帶左我黎食雖然係工廠大廈入面但裝修一d都唔馬虎門面簡約大方而餐廳入面有好多小植物裝飾 青檸蜜糖雞翼($58)口感清新 醬汁酸酸甜甜用黎做開胃菜一流香煎刺身帶子羅勒醬意粉($128)比左三隻好肥好厚好多肉既帶子我地真材實料 羅勒醬味道同帶子都好夾唔會搶左帶子既鮮甜熱熔芝士豬肋排配薯格($178)芝士cover曬成個豬肋排成功拉絲 味道唔錯份量頗多 隔離d薯格都好好味推薦今次飽到食唔到甜品下次黎會挑戰下
朋友一直都話荔枝角開左間好好食既餐廳終於帶左我黎食

雖然係工廠大廈入面
但裝修一d都唔馬虎
門面簡約大方
而餐廳入面有好多小植物裝飾
青檸蜜糖雞翼
青檸蜜糖雞翼($58)
口感清新 醬汁酸酸甜甜
用黎做開胃菜一流
香煎帶子羅勒醬意粉
香煎刺身帶子羅勒醬意粉($128)
比左三隻好肥好厚好多肉既帶子我地
真材實料 羅勒醬味道同帶子都好夾
唔會搶左帶子既鮮甜
熱溶芝士豬勒排配薯格
熱熔芝士豬肋排配薯格($178)
芝士cover曬成個豬肋排

青檸蜜糖雞翼
香煎帶子羅勒醬意粉
熱溶芝士豬勒排配薯格
2020-06-05 338 瀏覽
係D2行完街,試下睇下附近有乜食,見到原來係對面的工廠大廈,層層都有食店,我有時都鍾意食啲小店,每次都有唔同的驚喜,好彩我都早少少到,點完菜,望後面都已經滿座。燒風味海鮮盤( 波士頓龍蝦半隻、蜆、青口、墨魚串、黃金螺)頭盤一黎就滿滿既海鮮幸福感,每一款都處理得好好,海鮮應有的鮮味,又會燒炭的香味,仲有醬汁的配合,唯一差一點是,好想有酒飲,好食到想飲住酒食多盤澳洲草飼肉眼扒8安士配燒汁我叫7成熟,肉質剛剛好,有口感之外又唔硬,肉味好濃加上燒汁的味道,十分滿足,下面仲有少少薯容同蔬菜,很滿意

燒風味海鮮盤( 波士頓龍蝦半隻、蜆、青口、墨魚串、黃金螺)

澳洲草飼肉眼扒8安士配燒汁

2020-05-30 348 瀏覽
今日我哋晏晝就食呢間餐廳 我哋預先有book位 上到去都爆場咁我就嗌左個burger 同埋加左個餐湯 果日個餐湯係黑松露忌廉蘑菇湯 一上餐湯就好濃嘅黑松露味 但係飲落去之後就略淡後尾加咗鹽同埋胡椒就比較好味之後就上burger, 薯條份量都好多,個漢堡個包有烘過 食落去都係好脆 中間牛肉Juice 但醬汁略少 如果喺菜下面再加啲醬汁就會好食好多唔可以唔提 呢一間餐廳加$20就可以有雞翼同薯條放題 但我食完個餐已經覺得好飽 因為薯條份量都好多 咁所以就冇再加

後尾加咗鹽同埋胡椒就比較好味

手打牛肉煙肉漢堡

2020-05-26
手打牛肉煙肉漢堡
  • 手打牛肉煙肉芝士漢堡
2020-05-25 335 瀏覽
荔枝角工廈不嬲出名多隱世美食 今日黎億利試試二樓呢一間文青feel既西餐廳先😚😚西餐廳黎講都算係平價嚕🧐🧐餐廳用左大自然環境 放左好多植物 再以白色牆身配合得好好 令到環境好舒適 好放鬆😛我地揀左個燒大野菇黑松露意大利飯 份量都足夠 個大菇都幾多汁 黑松露既味道都足夠既 😙之後仲嗌左塊扒食 塊扒唔會話煎過龍好硬 係岩岩好 一切落去d肉汁出哂黎🤤🤤同埋個扒都大份 可以2個人share食🤓🤓另外仲有d薯容係底 好好食🥳之後我地仲嗌左個蜜糖雞翼食 依個真係要大大力推介!!!估唔到會有咁多隻 每隻都炸得岩岩好 味道又唔錯 加埋啖啖蜜糖好正🤤🤤🤤

西餐廳黎講都算係平價嚕🧐🧐

2020-05-23 294 瀏覽
其實呢餐飯係早幾個月食嘅,上星期又嚟食過,但今次食得好趕無影到相,感覺質素仍然係好好,所以想寫呢篇食評。以下嘅相係較早前影嘅,我地早食,唔多人,環境舒服。我地叫左香蒜辣味蜆意粉和蝦肉意式蕃茄忌廉意粉,意粉很有口感,兩個汁亦好好味😋飲品方面,我哋叫左玫瑰茶和半價叫的latte, 杯latte 好好味,我想叫多一杯今餐飯係同朋友慶祝生日,預先同餐廳講左,亦揀好甜品,餐廳寫了朋友的名和happy birthday, 甜品味道也不錯,餐飯食得好開心

以下嘅相係較早前影嘅,我地早食,唔多人,環境舒服。

2020-01-15
生日
2020-05-19 250 瀏覽
最近疫情好咗啲,都多咗出去食飯。今次去咗荔枝角嘅工廠大廈,係D2 place二期對面。餐廳環境都唔錯,有小清新嘅感覺。我哋叫咗兩個主食轉做set,再加一個泰式拼盤。一個主餐係西冷牛扒另一個係黑松露蘑菇意大利飯。個泰式拼盤都幾多嘢食,無骨鳳爪沙律,個鳳爪酸酸辣辣都幾好味,幾開胃,而且好爽口。蝦餅同春卷都炸得好香口,個雞肉串都燒得好香,好似有啲香茅嘅味道。個餐湯係忌廉蘑菇湯,入邊有一粒粒嘅蘑菇,飲落去嘅時候都有啲咬口,而且個湯好creamy。餐飲叫咗玫瑰黃金桂茶,好香玫瑰花味。個牛本身係肉眼,不過嗰日冇晒所以轉咗做西冷。肉質都好鮮嫩。另外啲配菜都好味,特別係個薯蓉口感細滑。另外工蘑菇黑松露意大利飯,個飯有咬口係我鍾意嘅質感,另外嗰班入面仲有啲好筍同埋食落去嘅時候有唔同嘅層次。最後個甜品係紅茶蛋糕,呢個都幾好味,唔係太甜,所以都唔會覺得好膩。呢間餐廳都幾高質,下次可以再嚟。
最近疫情好咗啲,都多咗出去食飯。
今次去咗荔枝角嘅工廠大廈,係D2 place二期對面。

餐廳環境都唔錯,有小清新嘅感覺。

我哋叫咗兩個主食轉做set,再加一個泰式拼盤。
一個主餐係西冷牛扒另一個係黑松露蘑菇意大利飯。

餐飲叫咗玫瑰黃金桂茶,好香玫瑰花味。

呢間餐廳都幾高質,下次可以再嚟。
2020-05-14 235 瀏覽
工廠大廈文青西餐呢個工廠大廈平時都經常黎食,今次見到呢間西餐做緊抗疫優惠,openrice book有折,一於黎試下~裝潢好有文青feel,岩黎打咭!叫左一個黑松露忌廉湯,雞扒牛肝菌意粉,肉眼扒2個人share雞扒牛肝菌意粉個意粉煮得岩岩好,唔會太硬身又唔會太淋,個sauce唔會太油膩,雞扒都煎到好香,誠意之選!牛扒份量大大份,個薯蓉係蕃茄薯蓉,酸酸地夠開胃,伴碟的蔬菜都好鮮甜!牛扒7成就岩岩好,不過就有少少筋,但overall味道都唔錯。性價比之選!
工廠大廈文青西餐