2024-01-10 37 瀏覽
呢間cafe門口用咗好多綠色植物去裝飾,所以幾舒服今次試咗佢哋嘅lunch menu 1. 凱撒沙律 $78首先lunch menu本身有包餐湯/沙律,因為唔想飲湯所以都照要沙灘,前菜嘅沙律係用黑醋,所以冇咁膩生菜都正常,新鮮,呢度嘅凱撒沙律有加温泉蛋,麵包粒都脆另外加$58 要咗個芒果croffle 啲醬太多太甜,令到croffle變淋,但係有啲過膩 普通另外lunch menu嗌特別嘢飲有半價優惠所以試咗杯接骨木咖啡咖啡味都正常,不過個接骨木味唔係好啱我口味
呢間cafe門口用咗好多綠色植物去裝飾,所以幾舒服

今次試咗佢哋嘅lunch menu
1. 凱撒沙律 $78
生菜都正常,新鮮,呢度嘅凱撒沙律有加温泉蛋,麵包粒都脆

另外加$58 要咗個芒果croffle
啲醬太多太甜,令到croffle變淋,但係有啲過膩 普通

另外lunch menu嗌特別嘢飲有半價優惠
所以試咗杯接骨木咖啡
咖啡味都正常,不過個接骨木味唔係好啱我口味
凱撒沙律
芒果croffle
接骨木咖啡
2024-01-04 58 瀏覽
第三次嚟呢間餐廳,鍾意佢環境夠大,小清新風,好啱拍拖/同朋友嚟傾計☺✨煙三文魚牛油果牛角窩芙 - 牛角窩芙好脆身,面頭超多料,有煙三文魚、牛油果蓉、青瓜同車厘茄,咸香得嚟又幾fresh😚伴碟仲有薯條🍟好豐富!✨香辣蕃茄意式肉腸長通粉 - 份量幾足,長通粉口感剛好,唔會太腍🍝✨香烤紐西蘭羊仔柳 - 好少可見到有羊仔柳,幾有咬口,冇咩羊羶味👍✨THE PONT法式莓莓吐司配雪糕 - 賣相好得💯,我地加錢轉左椰子雪糕,椰香味好真實🥥個toast用左好邪惡嘅丹麥吐司,牛油味幾香😋✨焙茶鮮奶 - 面頭有個心心拉花幾sweet,我地揀左少甜,飲到焙茶清香又唔會太甜☕✨黑芝麻香蕉乳酪沙冰 - 感覺幾健康,又有黑芝麻又有香蕉,裡面仲有好多奇亞籽😻

2023-12-30 38 瀏覽
超良好食嘢體驗,出餐速度好快!野食一級棒,同埋環境優美,非常合適打卡!睇之前啲cm話服務態度唔好,我又唔覺wor反而服務員服務態度好好,會同我地傾下偈添。唔知係咪因為隔離係salon。所以個個員工嘅頭都係五顏六色。哈哈。
2023-12-29 42 瀏覽
位於旺角朗豪坊的「THE PONT 」與Hair Corner髪廊集團旗下的品牌之一LOBBY結合,以「Secret Garden」為主題。餐廳環境寬寛及高樓底設計,裝潢以薄荷綠⾊作主調及走庭園風格,用上⼤量花海植物作裝飾,充滿多個打卡位🤩🤩餐廳主打揉合⻄式及亞洲風味的Fusion菜式,例如泰式烤黃油雞配烤菠蘿及⻄京燒三⽂⿂等。臨近聖誕節🎄,餐廳更推出Christmas Set😍,可以跟同事朋友及家人一齊黎慶祝聖誕節啦🎉🎉𝗖𝗵𝗿𝗶𝘀𝘁𝗺𝗮𝘀 𝗦𝗲𝘁 🎄$268🔹️頭盤 | 海鮮凍盤呢個海鮮拼盤有5款海鮮,其中包括大蝦🦐、煙三文魚、帶子、青口🦪及蜆,每款都鮮味十足😍🔹️主菜 | 香烤煙肉牛柳配扒大蝦 主菜包括牛柳、煙肉及大蝦😉牛柳肉質軟嫩又juicy;煙肉切得薄身,烹調後口感脆口;扒大蝦燒得香脆還保留juicy,蝦肉爽口彈牙,整體豐富又驚喜。🔹️甜品 | 聖誕焦糖燉蛋焦糖燉蛋的質感挺身,入口滑溜香甜,雞蛋味道濃郁❤️🔹️飲品 | 凍蘋果肉桂梳打蘋果清甜味香,味道酸酸甜甜;肉桂氣味芳香怡人且味帶辛、甘、熱,帶有獨特香氣,生津止渴👍白酒煮藍青口 $108青口吸收晒白酒同忌廉嘅味道🤗味道又香又滑,青口毋

𝗖𝗵𝗿𝗶𝘀𝘁𝗺𝗮𝘀 𝗦𝗲𝘁 🎄$268
🔹️頭盤 | 海鮮凍盤
海鮮凍盤

🔹️主菜 | 香烤煙肉牛柳配扒大蝦
香烤煙肉牛柳配扒大蝦

🔹️甜品 | 聖誕焦糖燉蛋
焦糖燉蛋的質感挺身,入口滑溜香甜,雞蛋味道濃郁❤️
聖誕焦糖燉蛋

🔹️飲品 | 凍蘋果肉桂梳打

白酒煮藍青口 $108
青口吸收晒白酒同忌廉嘅味道🤗味道又香又滑,青口毋須加鹽已經夠鮮味,再配上麵包蘸汁同食,滋味無窮。
白酒煮藍青口

松露醬薯條 $49
薯條炸到金黃色,熱辣辣又香脆可口,蘸埋松露醬,非常滋味。

青咖喱雞肉意大利飯 $98
 泰式地道青咖喱汁香濃惹味,唔會好辣,拌入口感creamy嘅意大利飯中,加上嫰滑嘅雞肉,好有驚喜!
青咖喱雞肉意大利飯

幻彩雲朵窩夫 $68
即叫即製!⽜⾓包窩夫保留了⽜⾓包酥脆的特⾊外,而且仲有⼀份厚實且酥軟的⼝感,窩夫上枱時熱熱的,面頭放有棉花糖☺️配搭埋拌碟嘅生果一齊食,食落不會太膩。
幻彩雲朵窩夫

香橙檸檬梳打 $42
香橙味道相當突出,解膩又齒頰留香🧉
香橙檸檬梳打,凍蘋果肉桂梳打

青咖喱雞肉意大利飯
幻彩雲朵窩夫
香橙檸檬梳打,凍蘋果肉桂梳打
2023-12-19 48 瀏覽
最近去咗朗豪坊食晚餐見到呢間餐廳好靚就入咗去估唔到除咗餐廳環境好好之外食物質素都相當唔錯 性價比幾高💖❤️野菌忌廉湯$28野菌打蓉 味道濃郁 加埋黑松露 正!❤️煎帶子墨汁意大利飯$98呢個意大利飯上面有3粒帶子帶子煎到金黃色 放喺意大利飯上面面頭有少少芝士 味道剛剛好❤️香烤美國肉眼扒(10安士)5成熟 $295+松露醬$15肉眼扒肉質好 肉汁豐富 五成熟剛剛好跟餐仲有一桶薯條🍟份量好多😀送埋茄醬😋我地加咗$15要埋松露醬 好好食厚身薯條 炸到好香脆 熱辣辣 好滿足特別一讚係職員好nice 預先提我地呢個餐本身已經有跟薯條👍🏽❤️沖繩香檸苦瓜氣泡蜂蜜酒$68見到個包裝已經覺得好靚一飲勁好飲😋完全唔苦 蜂蜜味好清新淡淡嘅清甜味 好推薦👍🏽❤️抹茶鮮奶$40抹茶味好香 係純正嘅抹茶鮮奶絕對唔係得個樣 性價比都幾高❤️宇治抹茶白朱古力牛角窩夫配雲呢拿雪糕$68(轉芋頭味雪糕+$9)牛角窩夫整得酥脆 加上宇治抹茶白朱古力好夾 甜度適中 唔會太甜👍🏽
最近去咗朗豪坊食晚餐
見到呢間餐廳好靚就入咗去
估唔到除咗餐廳環境好好之外
食物質素都相當唔錯 性價比幾高💖

❤️野菌忌廉湯$28
野菌打蓉 味道濃郁 加埋黑松露 正!

❤️煎帶子墨汁意大利飯$98

❤️抹茶鮮奶$40
抹茶味好香 係純正嘅抹茶鮮奶
絕對唔係得個樣 性價比都幾高

❤️宇治抹茶白朱古力牛角窩夫配雲呢拿雪糕$68
(轉芋頭味雪糕+$9)
牛角窩夫整得酥脆
加上宇治抹茶白朱古力好夾
甜度適中 唔會太甜👍🏽
2023-12-19 50 瀏覽
我好鐘意這間「The Pont」,旺角鬧市中的小綠洲,餐廳裝潢以白色、木色、薄荷綠為主 ,以綠色植物做裝飾,風格又清新又文藝,周圍的佈置充滿小清新氣息,環境坐得非常舒適,令人不禁Chill 起來。假日套餐配餐湯和飲品忌廉湯忌廉湯口感Creamy 全日早餐好豐富,有荷包蛋、煙肉、腸仔、煙三文魚、沙律、麵包,三文魚非常鹹香,沙律菜夠新鮮,麵包好香脆,份量都幾多。溫泉蛋凱撒沙律以半熟溫泉蛋搭配凱撒沙拉,鮮甜清脆的蔬菜搭配上香濃芝士的芝士碎,中間夾著香口的粒粒麵包方脆,清新又健康,口感豐富。特級牛扒竹碳漢堡漢堡好大個,一啖咬唔晒,竹碳漢堡口感鬆軟,牛扒有兩塊,都幾厚,牛扒有肉汁,再配上牛油果醬、蕃茄和生菜,可以減低油膩感,另外薯條用上粗身薯條,加上微微辣粉,好惹味。松露醬薯條份量都好多,即叫即炸,炸得金黃香脆,粗薯條好有口感,再沾上松露醬,香味撲鼻。香橙檸檬茶(熱)濃郁檸檬茶配上香橙味,味道好清新髒髒咖啡髒髒咖啡又名為「Dirty」,咖啡味濃郁,後韻又帶著順口的奶香。凍百利甜酒鮮奶咖啡有驚喜,百利甜酒鮮奶咖啡有奶香,又帶點酒香,口感順滑易入口。

假日套餐配餐湯和飲品

忌廉湯
忌廉湯口感Creamy

全日早餐

溫泉蛋凱撒沙律

特級牛扒竹碳漢堡

松露醬薯條

香橙檸檬茶(熱)
濃郁檸檬茶配上香橙味,味道好清新

髒髒咖啡

凍百利甜酒鮮奶咖啡
2023-12-17 78 瀏覽
食物正常 環境舒適 但staff態度一般..我地用QR CODE唔小心點多左一份餐 已即時通知staff 請佢幫忙修改 但個staff好似聽唔明然後不斷重覆問我地邊件食物同數量 最後搵左另一位staff幫忙餐廳寫收22:00 last order 係21:30但大約21:35個位聽唔明既staff就過黎想收晒d碟 我地話碟煎三文魚未食完 佢就態度麻麻咁叫我地快d食完佢 清潔姐姐要收工 隔離枱仲有客食緊野 但唔見佢有提醒食快d然後21:45就趕人走…
食物正常 環境舒適 但staff態度一般..

餐廳寫收22:00 last order 係21:30

然後21:45就趕人走…
旺角朗豪坊商場𥚃 有間秘密花園餐廳 佈置係綠油油花草樹木🌾🌱🌳🪵 餐廳另一邊係salon💇🏻‍♀️ 剪完頭髮食個晚餐唔唔錯啵😎🌱森林沙律沙律🥗有牛油果🥑藜麥 鷹嘴豆 烤甘筍🥕腰果 配上羅勒醬乳酪醬 感覺充滿養生感覺🫶🏻🌱煙三文魚薯仔沙律🥗擺盤非常精美 一大塊白色脆餅上堆上薯仔沙律 和卷成花花形的三文魚 健康又滿足😋🧇煙三文魚牛油果牛角窩芙平時食甜食Croffle 今晚一嘗咸食Croffle 🧇配上肥美三文魚與健康牛油果🥑呢鋪真係邪惡與天使混合體🥰🥣煎帶子墨汁意大利飯帶子刺身般口感 鮮甜彈牙 意大利飯粒粒分明✨🐷香烤美國斧頭豬扒配香草蘋果醬(8安士)斧頭豬扒飽滿肉汁💦用手拎起食感覺豪邁d d 好味d d 😎配埋食唔停口嘅薯條🍟幸福花園🍹士多啤梨🍓 杏仁 乳酪沙冰神祕果園🍹藍莓 🫐黑芝麻 乳酪沙冰兩杯沙冰香甜幼滑 果香十足😮‍💨

🌱森林沙律

🌱煙三文魚薯仔沙律🥗

🧇煙三文魚牛油果牛角窩芙

🥣煎帶子墨汁意大利飯
帶子刺身般口感 鮮甜彈牙 意大利飯粒粒分明✨

🐷香烤美國斧頭豬扒配香草蘋果醬(8安士)

幸福花園🍹
士多啤梨🍓 杏仁 乳酪沙冰
神祕果園🍹
藍莓 🫐黑芝麻 乳酪沙冰

兩杯沙冰香甜幼滑 果香十足😮‍💨
2023-12-09 49 瀏覽
今日到旺角揾食,上網睇下有啲咩好食, 最後揀咗呢間, 地理位置都幾方便,近地鐵站,就喺朗豪坊!-店入面環境舒適, 一入到去就已經覺得好靚,好似去咗個森林咁, 打卡一流!-食物方面就叫咗個午餐-焗豬扒飯,都幾令人失望, 唔係好好好食, 肉質比較鞋身, 芝士同汁亦都冇完全覆蓋飯嘅表面黎焗, 所以邊位嘅飯焗到乾曬🥴
今日到旺角揾食,
上網睇下有啲咩好食,
最後揀咗呢間,
地理位置都幾方便,
近地鐵站,就喺朗豪坊!
店入面環境舒適,
一入到去就已經覺得好靚,
好似去咗個森林咁,
打卡一流!
食物方面就叫咗個午餐-焗豬扒飯,
都幾令人失望,
唔係好好好食,
肉質比較鞋身,
芝士同汁亦都冇完全覆蓋飯嘅表面黎焗,
所以邊位嘅飯焗到乾曬🥴
2023-11-27 68 瀏覽
朗豪坊有靚靚cafe🤗位於2樓非常方便,餐廳面積大裝修新坐得好舒服,餐廳用電話落單,仲有得寫備註,真係好方便!午市有套餐,揀個主菜配沙律或者湯,然後有飲品。燒澳洲肉眼扒配香草汁份量都好大啖啖肉,而且入面就係粉紅色,都幾香牛味。電話落單時已經可以揀定熟度,我揀medium rare咁就岩岩嫩滑。肉眼扒配薯條🍟薯條份量超多,一定夠曬飽。明太子大蝦意大利粉醬汁加左明太子所以咸咸香香,好多汁好好食!大蝦有4/5隻咬落去爽口,唔使自己剝殼好方便,麵軟係比較幼果種口感不錯硬度適中有咬口。芒果熱情果牛角窩芙 配雪糕外層脆卜卜熱辣辣☺️上面啲忌廉係精粹❤️忌廉上面有百香果醬👏🏻雪糕有唔同口味,竟然有榴連😁好正呀變咗榴槤雪糕窩夫🧇百利甜酒鮮奶咖啡非常之推介✨唔係好多地方有,飲落去有少少酒香,但係又唔會太甜,同時帶咖啡香。

燒澳洲肉眼扒配香草汁

明太子大蝦意大利粉

芒果熱情果牛角窩芙 配雪糕

百利甜酒鮮奶咖啡

✨西班牙風乾火腿配烤菠蘿✨ $90 🐽賣相打卡超靚!😝烤菠蘿超級香甜又juicyyyy🙊🍍配埋鹹香parmaham🐷正~✨蕃茄水牛芝士沙律配白桃碎冰✨ $85 🍅🧀好freshhhh嘅前菜😛一食就停唔到口蕃茄一d都無腥味配上白桃沙冰碎🍑酸酸甜甜好味☺️✨松露忌廉牛乾菌意大利粉✨ $95🐄望到都知有幾香濃個意粉😍勁掛汁個醬好濃厚好香好creamy!每一啖都食到濃濃的菌香🤤✨香烤美國肉眼扒(10安士)✨ $295 🥩治癒系列😂😂大大塊扒肉質超軟超腍🤩食落唔會鞋口幾正👍🏻想講 伴碟薯條粉量好多勁脆🍟✨綠悠清風✨ $42 🍀打卡必備📸📷飲品青蘋果🍏羽衣甘藍同乳酪沙冰打製而成🤩好飲之餘仲好健康架🥰

✨西班牙風乾火腿配烤菠蘿✨ $90 🐽

配上白桃沙冰碎🍑
酸酸甜甜好味☺️

✨松露忌廉牛乾菌意大利粉✨ $95🐄

望到都知有幾香濃個意粉😍
勁掛汁個醬好濃厚好香好creamy!
每一啖都食到濃濃的菌香🤤

飲品青蘋果🍏
羽衣甘藍同乳酪沙冰打製而成🤩
好飲之餘仲好健康架🥰
2023-11-23 44 瀏覽
行過朗豪坊唔知食咩好,見呢到餐廳門口好似花園咁,花花草草牆好靚,而且openrice食評又唔差,所以入去試試!🍔特級牛扒竹炭漢堡 - 幾大份,但個包冇乜特別。跟餐既薯條好香脆!🍛青咖哩雞肉意大利飯 - 麻麻地,雞肉乾硬,冇乜青咖哩味,直頭係好淡口…🍨焦糖麵包布甸配雪糕 - 麵包質感似蛋糕,暖暖地,加埋凍冰冰既雪糕幾好食🥣蜆肉湯 - 味道正常,質地較稀🥣野菌忌廉湯 - 好多菇菇打岀黎既湯,好飲☕️咖啡 - 可能唔係我口味,覺得麻麻地總括呢間餐廳係幾靚幾岩打卡既,但食物質素可以再改善💪🏼

🥣蜆肉湯 - 味道正常,質地較稀

🥣野菌忌廉湯 - 好多菇菇打岀黎既湯,好飲

☕️咖啡 - 可能唔係我口味,覺得麻麻地

總括呢間餐廳係幾靚幾岩打卡既,但食物質素可以再改善💪🏼
2023-11-21 93 瀏覽
餐廳位於人來人往商場中寧靜的一角,整體佈置以植物為主,最引人入勝的是餐廳入口是隱藏於髮型屋的一旁,入去時真的有點像進入秘密花園一樣,感覺好得意🤭。小食拼盤 $128 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)相信大家都遇到過,小食拼盤總有一兩樣比較Hea ,而且味道單一。但這個拼盤真的是高質,真值好評👍🏻👍🏻入面有泰式蜜糖辣肉腸、馬蘇里拉芝士條、辣脆雞翼、泰式辣肉墨西哥脆脆,味道多元而又好食😋幾個朋友share 就最岩。香烤美國肉眼扒(10安士) 附薯條$295 叫5成熟,真的做到,肉質嫩滑,多汁,不錯。溫泉蛋烤腩肉肉意大利飯 $95 (值得一試🌟🌟🌟)這道菜設計有點中意日fusion 的味道🤭微焦的烤腩肉,流汁温泉蛋包裏着creamy 意大利飯,的確一絕。蛋汁令厚重感的意大利飯變得清爽,配上焦脆的烤肉,口感豐富😋😋四重芝士煙肉薯條 $69 芝士量不少,味道可以。松露忌廉牛肝菌意大利粉 $95 不過不失,不算十分特別,但松露味並不明顯。龍眼蜜蜂蜜酒 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)坊間手工飲品不少,但這枝真是驚喜度十足👍🏻👍🏻👍🏻感覺甜蜜潤滑,不是死甜,酒度足,配上淡淡龍眼味,與食物岀奇地夾。一杯一杯小酌起來,真的別有一番

小食拼盤 $128 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
小食拼盤

香烤美國肉眼扒(10安士) 附薯條$295
叫5成熟,真的做到,肉質嫩滑,多汁,不錯。
香烤美國肉眼扒(10安士) 附薯條

溫泉蛋烤腩肉肉意大利飯 $95 (值得一試🌟🌟🌟)
溫泉蛋烤腩肉肉意大利飯

四重芝士煙肉薯條 $69
芝士量不少,味道可以。
四重芝士煙肉薯條

松露忌廉牛肝菌意大利粉 $95
不過不失,不算十分特別,但松露味並不明顯。
松露忌廉牛肝菌意大利粉

龍眼蜜蜂蜜酒 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
坊間手工飲品不少,但這枝真是驚喜度十足👍🏻👍🏻👍🏻感覺甜蜜潤滑,不是死甜,酒度足,配上淡淡龍眼味,與食物岀奇地夾。一杯一杯小酌起來,真的別有一番滋味🤭全枱朋友一致認為必須encore🤭🤭🤭👏🏻👏🏻👏🏻
龍眼蜜蜂蜜酒
小食拼盤
香烤美國肉眼扒(10安士) 附薯條
溫泉蛋烤腩肉肉意大利飯
龍眼蜜蜂蜜酒
2023-11-15 1821 瀏覽
一向只知朗豪坊4樓的foodcourt 及頂層有餐廳食肆,其他樓層都是衣服鞋襪的店舖,但原來1樓就有一間大眾化價錢的文青小清新餐廳,餐廳佈置清新,而且座位寛敞,打卡食飯一流~ 唔係朋友介紹都唔知~ 見到佢啲甜品好吸引,有機會正次黎食佢既甜品牛角窩夫~ 餐廳以QR code 落單,非常的方便快捷 🥢蕃茄水牛芝士沙律配白桃碎冰(HK$85)蕃茄配水牛芝士是經典配搭,味道非常的清新,而且份量充足~ 🥢西班牙風乾火腿配烤菠蘿 (HK$90)一直食開都是風乾火腿配哈蜜瓜,今次見到配烤菠蘿也頗特別,所以叫來試試,咸香火腿配菠蘿也不錯,這片火腿比較淡身,配上酸甜的烤菠蘿,也不錯~ 🥢辣脆雞翼配荔枝醬 (HK$58)單骨雞翼炸得香脆,非常的入味,偏辣的口味,但好惹味 🥢龍蝦汁大蝦蜆肉意大利粉 (HK$115)親民價錢,有大蝦又有蜆肉,材料非常的豐富,用上龍蝦汁畫龍點睛 🥢泰式烤黃油雞(半隻)(HK$175)這個必叫!呢個黃油雞好好味,而且即叫即烤,上枱時新鮮熱辣,雞皮燒得乾身不肥膩,雞肉嫩滑入味,有少少辣更顯惹味,充滿泰式風味 🍹飲品: 雨後陽光(HK$44)呢個飲品好靚又好飲,以士多啤梨及乳酸飲品調
見到佢啲甜品好吸引,有機會正次黎食佢既甜品牛角窩夫~
餐廳以QR code 落單,非常的方便快捷
🥢蕃茄水牛芝士沙律配白桃碎冰(HK$85)
蕃茄配水牛芝士是經典配搭,味道非常的清新,而且份量充足~
🥢西班牙風乾火腿配烤菠蘿 (HK$90)
🥢辣脆雞翼配荔枝醬 (HK$58)
單骨雞翼炸得香脆,非常的入味,偏辣的口味,但好惹味
🥢龍蝦汁大蝦蜆肉意大利粉 (HK$115)
🥢泰式烤黃油雞(半隻)(HK$175)
🍹飲品:
雨後陽光(HK$44)
呢個飲品好靚又好飲,以士多啤梨及乳酸飲品調配,顔色粉紅色好靚,又不會太甜,不錯
Vodka Ice Tea (HK$68)
朋友點這個cocktail,估唔到都好好飲,酒的份量不少,配上檸檬茶,味道簡單又清新
  • 泰式烤黃油雞(半隻)
2023-11-15 51 瀏覽
食物質素都幾好,而且賣相都唔錯,價錢都算平,由其是個甜品真係整得好好食,個樣又整得好靚,不過好可惜啲服務態度真係好差,啲員工個個都黑口黑面,問多兩句都好似好唔耐煩咁。送餐上枱又無講係咩野食,就咁放落黎,啲態度仲衰過茶餐廳。
,就咁放落黎,啲態度仲衰過茶餐廳。
2023-11-14