2023-04-30 171 瀏覽
$1 海南雞🌟見到有呢個咁抵嘅優惠,點可以唔試😛海南雞(半隻)$1足半隻雞‼️雞肉己經去骨,肉質非常嫩滑,配上酸辣汁,基本上每張枱都會有一碟泰式飛天炒通菜呢碟好惹味但唔會過鹹!加咗大量嘅麵豉醬炒,通菜好嫩完全無渣👍🏻豬肉碎生菜包食泰國嘢點少得生菜包😋呢度嘅豬肉碎辣與酸味之間平衡得好好,唔會過辣,食開譚仔5小辣嘅我都完全無問題😋生菜都比得好多,絕對夠包晒所有肉碎😆泰式鮮蝦炒金邊粉金邊炒甜甜酸酸咁好開胃~ 辣椒粉同花生碎另上放咗係碟邊,蝦好大隻,肉質爽口彈牙椰汁西米糕呢個整得以好味!上面係椰汁糕下面係西米糕,入面仲放咗粟米同埋芋頭芒果椰汁沙冰好大杯,好香椰汁味,新鮮芒果打成嘅沙冰~爽‼️熱龍眼水杯底有好多龍眼肉,好飲🥰Thai 2.0 (荃灣)荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖
$1 海南雞🌟

見到有呢個咁抵嘅優惠,點可以唔試😛

海南雞(半隻)$1

泰式飛天炒通菜

泰式鮮蝦炒金邊粉

椰汁西米糕

芒果椰汁沙冰
好大杯,好香椰汁味,新鮮芒果打成嘅沙冰~爽‼️

熱龍眼水
杯底有好多龍眼肉,好飲🥰

Thai 2.0 (荃灣)
荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖

2023-04-29 1471 瀏覽
又一段時間冇食泰國菜啦,今次去荃灣搵男友嚟到愉景新城的「Thai 2.0」食晚餐餐廳簡約裝修帶點泰式風情,店內設有卡位==========🔹泰式生蝦刺身 $118生蝦8隻,厚肉飽滿淡淡生蝦味道,肉嫩鮮味;酸辣汁調配有道,令生蝦味道層次提升推介指數:7.5/10==========🔹豬肉碎生菜包 $96肉碎份量豐富,炒得乾身生菜碧綠鮮嫩;肉碎加入紅蔥頭、蔥花及芫茜等配料,調味得宜夠滋味推介指數:8.5/10==========🔹原個椰青海鮮飯 $118椰青飯砌至圓拱狀,份量十足材料有原隻蝦、𠝹花魷魚、蟹柳、肉鬆、椰青肉、紅蘿蔔粒、粟米、青豆、腰果及提子米飯濕濕哋好易入口,椰漿清香帶微鹹,加上其他配料令整體口感及味道層次豐富推介指數:8/10==========🔹每日精選優惠 $1星期六為海南雞半隻以酸蘿蔔、紅蘿蔔絲及青瓜絲墊底海南雞肉嫩帶點雞味,蘸上微辣醬汁更醒胃推介指數:8/10==========🔹泰式奶茶 (冷) $22奶及茶比例平均,甜度適中推介指數:8/10==========收取加一服務費整體用餐體驗滿意,食物味道水準以上,店員整體有禮,加上價錢合理,值得回訪
餐廳簡約裝修帶點泰式風情,店內設有卡位
🔹泰式生蝦刺身 $118
生蝦8隻,厚肉飽滿
淡淡生蝦味道,肉嫩鮮味;酸辣汁調配有道,令生蝦味道層次提升
推介指數:7.5/10
🔹豬肉碎生菜包 $96
肉碎份量豐富,炒得乾身
推介指數:8.5/10
🔹原個椰青海鮮飯 $118
椰青飯砌至圓拱狀,份量十足
🔹每日精選優惠 $1
星期六為海南雞半隻
以酸蘿蔔、紅蘿蔔絲及青瓜絲墊底
海南雞肉嫩帶點雞味,蘸上微辣醬汁更醒胃
🔹泰式奶茶 (冷) $22
奶及茶比例平均,甜度適中
收取加一服務費
2023-04-29
2023-04-28 136 瀏覽
話說,都有一段時間冇食泰國野,今日行開愉景新城,見到有間泰國餐廳,諗都唔洗諗,就直接入左去食,止一止癮。餐廳都幾大,有圓枱有卡位,幾個人或者一大班人黎食野聚會都冇問題。餐廳環境都好乾淨闊落,空間感好大,感覺幾舒服。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹泰式木瓜鮮蝦沙律沙律入面有木瓜絲、番茄、豆角,依個組合非常清爽,加上酸酸甜甜既酸辣醬汁,好開胃。鮮蝦都有幾隻,食落都幾彈牙,感覺幾新鮮。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹炭燒豬頸肉豬頸肉黎到既香味好誘人,食落唔會太膩,但亦都唔會太乾。加埋個醬汁,同個豬頸肉既味道搭配得好好。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹原個菠蘿海鮮炒飯配料非常豐富,有蝦、魷魚、蟹柳、菠蘿、肉鬆、腰果、提子乾,好有口感,味道都好豐富,菠蘿既甜味同海鮮既鮮味融合得幾好。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹Thai 2.0 珍多冰好有椰奶既香味,口感滑嫩,可以用黎緩解木瓜沙津既辣味。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹芒果沙冰芒果味濃郁,沙冰唔會太甜,好解辣,如果夏天黎飲一定好爽~🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹總結︰泰國菜黎講,整體味道都幾出色。價錢都好親民,份量足夠,埋單都唔係好貴。經理同店員既服務超好,整體感覺都好好,下次想食泰國野,會再黎食。

泰式木瓜鮮蝦沙律

原個菠蘿海鮮炒飯

Thai 2.0 珍多冰
好有椰奶既香味,口感滑嫩,可以用黎緩解木瓜沙津既辣味。

芒果沙冰
芒果味濃郁,沙冰唔會太甜,好解辣,如果夏天黎飲一定好爽~

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

總結︰泰國菜黎講,整體味道都幾出色。價錢都好親民,份量足夠,埋單都唔係好貴。經理同店員既服務超好,整體感覺都好好,下次想食泰國野,會再黎食。值得再試~

❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️
荃灣愉景勁好味泰國菜 $1份燒豬頸肉勁抵近荃景圍體育館個出口,呢間thai2.0真係好食,愉景新城呢間泰國菜每日都有$1優惠,行過呢邊就試下,果然勁正,食物質素又好,性價比好高,食物每款都好食,而且價錢好優惠,怪唔之得lunch hour都坐滿晒人。碳燒豬頸肉 $1只要叫主餐牌2款頂目(小食/甜品/飲品除外),就可以用$1追加唔同菜式,包括烏頭、豬手、海南雞等等,真係好抵食呀😍豬頸肉個肉質係好嫩,仲有啲炭燒香味,真係無得輸啊!豬肉碎生菜包 $96我仲試咗一份豬肉碎生菜包,佢嘅辣酸味平衡得好好,勁好味!忍唔住一口接一口清晒~泰式馬拉盞炒通菜 $80我試咗泰式馬拉盞炒通菜,個菜唔會太辣,仲有香嘅香茅味,通菜好新鮮,仲要超大碟,好滿足!原個菠蘿海鮮炒飯 $98原隻菠蘿上枱,賣相一流!仲有好足料,好多餸,有蟹柳、肉鬆、腰果仲有新鮮菠蘿肉,好fresh好香甜,飯粒又好彈牙,必嗌!椰汁沙冰$32呢杯椰汁沙冰勁大杯,椰香味好吸引,消暑解膩!熱龍眼水 $19清甜潤喉,非常好飲。Thai 2.0真係一個勁好味嘅泰國菜餐廳!值得一提嘅係Thai 2.0嘅服務質素都好好,職員好友善。如果你中意食泰菜,又想
荃灣愉景勁好味泰國菜
$1份燒豬頸肉勁抵

碳燒豬頸肉 $1

豬肉碎生菜包 $96

泰式馬拉盞炒通菜 $80

原個菠蘿海鮮炒飯 $98

椰汁沙冰$32
呢杯椰汁沙冰勁大杯,椰香味好吸引,消暑解膩!

熱龍眼水 $19
清甜潤喉,非常好飲。

Thai 2.0真係一個勁好味嘅泰國菜餐廳!值得一提嘅係Thai 2.0嘅服務質素都好好,職員好友善。如果你中意食泰菜,又想食到好味又抵食嘅菜式,就一定要嚟Thai 2.0試吓啦!

餐廳:Thai 2.0 (荃灣)
地址:荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖
2023-04-19 123 瀏覽
泰2.0係荃灣愉景新城二樓經過見到門口個menu做緊每日精選優惠星期一至日每日都有一款加$1追加即享菜式需要叫兩款主餐牌食物 就可以叫加$1 菜式真係幾抵worThai2.0秘制海南雞 (半隻)海南雞無骨食落啖啖肉,雞肉鮮嫩滑溜,好香雞味。點埋個醬汁夠哂惹味。豬肉碎生菜包(走青)是日加$1 我哋叫咗雖然我哋走咗蔥但豬肉碎一樣咁好味。包埋啲生菜食夠晒健康。原個椰青海鮮飯嘩個椰青海鮮飯好豐滿。包哂成個椰青,上面仲加咗啲肉鬆同果仁撈埋啲飯一齊又幾好食😋椰青飲番個椰青清吓熱氣。

泰2.0
係荃灣愉景新城二樓

經過見到門口個menu做緊每日精選優惠
星期一至日每日都有一款加$1追加即享菜式
需要叫兩款主餐牌食物 就可以叫加$1 菜式
真係幾抵wor

Thai2.0秘制海南雞 (半隻)
海南雞無骨食落啖啖肉,雞肉鮮嫩滑溜,
好香雞味。點埋個醬汁夠哂惹味。
豬肉碎生菜包(走青)
是日加$1 我哋叫咗
雖然我哋走咗蔥但豬肉碎一樣咁好味。
包埋啲生菜食夠晒健康。
原個椰青海鮮飯
椰青
飲番個椰青清吓熱氣。
2023-04-18 129 瀏覽
愉景新城角落頭原來都有得食泰國嘢,見到晚市有加$1優惠就吸引左入去食🤩餐廳環境都坐得舒服,款式都算多🇹🇭🔸青咖哩雞(HK$83)青咖喱嘅份量都幾多,食落唔會覺得辣,唔食得辣嘅朋友就可以叫呢個啦😛咖哩嘅質感偏液體狀,配飯應該會好啲~🔸 泰式串燒(HK$88)串燒有雞、豬同牛,牛嘅口感硬左少少,記得點埋沙嗲汁食會更香口😎🔸 原個菠蘿海鮮炒飯(HK$98)成個菠蘿裝住炒飯都好多,兩個人都食唔曬,料都幾多,仲有提子乾,味道甜甜地都唔錯🍍🔸 泰式薄餅(HK$38)熱辣辣嘅薄餅沾住咖哩都好惹味,如果再厚身啲口感就更滿足啦😀🔸 豬肉碎生菜包(HK$1)今日嘅加$1係生菜包,雖然係優惠價,但係份量都好足😁酸酸辣辣嘅炒豬肉碎都幾開胃,包住生菜食都好match🥬🔸 椰汁沙冰(HK$32)沙冰都幾幼滑,而且好大杯,椰汁味可以再濃啲呢🥥

🔸青咖哩雞(HK$83)
串燒

🔸 泰式串燒(HK$88)
菠蘿炒飯

🔸 原個菠蘿海鮮炒飯(HK$98)

🔸 泰式薄餅(HK$38)
熱辣辣嘅薄餅沾住咖哩都好惹味,如果再厚身啲口感就更滿足啦😀
生菜包

🔸 豬肉碎生菜包(HK$1)
椰汁沙冰

🔸 椰汁沙冰(HK$32)
沙冰都幾幼滑,而且好大杯,椰汁味可以再濃啲呢🥥
愉景新城呢間泰國菜每日都有$1優惠,只要叫主餐牌2款頂目(小食/甜品/飲品除外),就可以用$1追加唔同菜式,包括烏頭、豬手、海南雞等等,真係好抵食呀😍冬陰功湯 $98湯底酸酸辣辣好開胃,加埋啲香茅同埋檸檬葉令佢嘅味道更加有層次,而且仲有五隻大大隻嘅鮮蝦,爽口又彈牙😆泰式飛天炒通菜 $80通菜炒得啱啱好,夠火喉得嚟仲好爽口嫩滑,加埋泰式辣椒同香茅,味道更加突出海南雞(半隻) +$1雖然價錢只係一蚊,但係質素都唔差,雞肉幾嫩滑,雞皮仲有微微嘅彈牙感,份量絕對足半隻雞,冇偷工減料❗️泰式串燒 $88串燒有雞肉、牛肉同埋豬肉,醃料以椰漿同泰式香料為主,味道特別鮮香,肉串都烤得幾香口,配埋沙嗲醬食真係絕配呀🤤泰式千層糕 $42千層糕層層相疊,食落好有口感,就算配埋椰汁一齊食都唔會太甜芒果沙冰 $36芒果味都幾重,而且唔會太甜,夏天飲仲好消暑解渴

冬陰功湯 $98

泰式飛天炒通菜 $80

海南雞(半隻) +$1

泰式串燒 $88

泰式千層糕 $42
千層糕層層相疊,食落好有口感,就算配埋椰汁一齊食都唔會太甜

芒果沙冰 $36
芒果味都幾重,而且唔會太甜,夏天飲仲好消暑解渴
  • 冬陰功湯
  • 泰式串燒
2023-04-13 87 瀏覽
同🤴🏻無聊行街唔知食咩好,見到有個好正嘅$1優惠,就入去試吓! 呢個一蚊優惠要喺主餐牌揀兩款菜式先可以享有,仲有其他限制🚫,不過都唔係好難,我同🤴🏻就叫咗兩個主食☺️☺️~~~海南雞飯~~~係有湯嘅海南雞飯已經加分😘😘,份量OK雞肉味唔錯,但就 ‘鞋 ’ 咗少少!😀😀另外黃飯🤴🏻就覺得唔夠味,我就覺得偏 ‘淋’ !😃😃~~~湯~~~好飲過茶餐廳嘅例水,蘿蔔亦都好夠味、好 ‘ 淋 ’ 😁😁~~~泰式海鮮炒米粉~~~米粉真係好大碟,當中有魷魚、蟹柳、蝦都有幾隻,但米粉都係炒得偏 ’ 淋 ‘ !🫠~~~拼盤~~~我哋原本諗住係細細碟,點知係正常size嘅拼盤,絕對冇 ‘ 揸流攤 ’😱😱!春卷、炸蝦球酥炸香脆,兩串串燒肉味正常,無骨鳳爪酸甜👍🏻👍🏻~~~提子梳打~~~提子味就有點化學味😅😅最後我諗都會同🤴🏻試埋其他$1優惠!

~~~海南雞飯~~~
另外黃飯🤴🏻就覺得唔夠味,我就覺得偏 ‘淋’ !😃😃

~~~湯~~~
好飲過茶餐廳嘅例水,蘿蔔亦都好夠味、好 ‘ 淋 ’ 😁😁

~~~泰式海鮮炒米粉~~~

~~~拼盤~~~

~~~提子梳打~~~
提子味就有點化學味😅😅

最後我諗都會同🤴🏻試埋其他$1優惠!

2023-04-06
2023-04-11 72 瀏覽
Thai 2.0 (荃灣)性價比極高 高質有驚喜 有泰國本土風味二人餐 $298椰子雞湯椰子雞湯好香椰子味 湯底酸酸辣辣好開胃而且有好多配料有滑雞有蘑菇鹽燒烏頭 + $80烏頭非常之肥美多肉 勁大條用鹽焗能夠保持魚肉嘅鮮甜味仲有魚油嘅香 非常好食泰式鮮蝦炒金邊粉泰菜必食金邊粉 欣賞上碟將調味分開上可以根據自己口味調味蝦嘅份量有好多 彈牙爽口 泰式炒雜菜魚露味炒雜菜 不過不失二人餐份量好足夠 應該3個人都食唔晒靜靜雞話你知餐廳仲有一蚊雞優惠每個禮拜嘅菜式都唔同 記得留意餐牌啦😋靜靜雞指數 🐥🐥🐣🥚🥚🔂再偷食指數 ✅✅✅☑️☑️💲減荷包指數 💸💸💸💵💵——————————————————店舖資料📍 荃灣愉景新城2樓2030號舖#eatstealthily #靜靜雞食 #香港美食 #美食 #food #hkfoodie #foodiehk #instafoodie #hongkong #topcitybiteshk #hkfood #hkig #foodporn #discoverhongkong #foodlover #hkrestaurant #asianfood #thaifood ✨✨✨
Thai 2.0 (荃灣)

性價比極高 高質有驚喜

💲減荷包指數 💸💸💸💵💵
——————————————————
店舖資料

📍 荃灣愉景新城2樓2030號舖

✨✨✨Follow IG @eat.stealthily ✨✨✨
2023-04-08 80 瀏覽
荃灣真係勁多商場,天橋駁住咁行,落雨都唔驚,真係行足一日都得,行到腳累就好自然坐低搵食休息下,見呢間餐廳有下午茶供應,仲包埋飲品,好似都幾抵食,就揀咗份湯粉餐,豬扒+金邊粉+泰式船湯,豬扒比較薄而且醃得偏甜,味道就一般,再加配了一份蒜蓉炒雜菜,反而炒雜菜就幾好食,都真係有好多款式菜係入面,朋友就叫了個炒飯,味道唔差但個底勁多油,飲品揀了龍眼茶,杯入面有幾粒龍眼肉,清清地都幾好飲,雖然食物一般,但店員服務幾好,見佢晚市有做$1優惠,下次都可以再試

2023-04-06 1202 瀏覽
約咗幾個喺荃灣返工嘅友人食lunch 佢哋話呢間餐廳係佢哋最鍾意嘅食晏好地方之一 因為鍾意佢哋嘅$1優惠🫢 只要叫主餐牌兩個主菜就可以用$1加配一個菜式 日日都唔同 真係好抵😊泰式烤牛肉呢個烤牛肉都幾特別 牛肉切得好厚身 所以食落口都幾有口感 而且牛肉冇過分醃製仲食到啲牛肉嘅香味🐮 配返碗飯就好啦豬肉碎生菜包炒豬肉碎調味係比較酸酸辣辣 非常開胃🤤 而且呢度嘅生菜份量都好多 唔似其他餐廳可能得幾塊 呢度嘅生菜份量係可以包晒啲肉碎㗎🥬 幾推介呢碟菜式炭燒豬頸肉豬頸肉都係我食泰國菜成日都叫嘅菜式 因為半肥瘦嘅豬頸肉 燒香咗之後 一啲都唔油膩🐷 真係做到外脆內軟㗎 明爐烏頭呢個就係星期一嘅$1精選優惠 唔係講笑真係好抵食🙀 係原條明爐烏頭呀 會另外俾一碗泰式嘅湯我哋 可以加啲湯落烏頭魚度 唔會咁容易燶🐟 魚肉都好嫩滑 而且個泰式味道好正 有草菇 芹菜 芫荽 香茅等等嘅配菜 喺魚嘅底下仲有啲好爽口嘅粉絲🤓 淨係呢個餸已經好令人滿足椰青椰青好大個 入面有好多新鮮嘅椰青水🥥 椰青水清甜 真係泰國菜嘅絕配呢餐真係食得又飽又滿足 $1有成條明爐烏頭真係超值 下次都要再嚟食啊🥰 其他日子有唔同嘅一蚊優惠㗎

泰式烤牛肉
泰式烤牛肉

椰青

呢餐真係食得又飽又滿足 $1有成條明爐烏頭真係超值 下次都要再嚟食啊🥰 其他日子有唔同嘅一蚊優惠㗎 咁抵食 難怪一到lunch time坐滿晒啦😎
2023-04-03 104 瀏覽
🚩 Thai 2.0 之前係荃灣返工都會成日過黎依邊食下午茶,見到我平時食開嗰間轉左做泰國菜,人流都幾多,試下佢先‼️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈二人餐 $298✨冬陰功湯睇上去唔係好惹味,但飲落有驚喜夠酸夠辣,依隻味先係Thailand風味嫁嘛湯入面仲要有6隻大蝦同菇,蝦肉q彈好新鮮✨咖喱炒軟殼蟹足足有兩隻軟殼蟹,油味唔重咖喱係好濃郁個一款,超級掛身✨泰式鮮蝦炒金邊粉酸酸辣辣夠曬惹味金邊粉粉得岩岩好,煙煙韌韌,有少許口感蝦蝦爽口彈牙✨泰式炒雜菜比我想像中清淡左啲~超多種菜加埋少少魚露嘅香味,可以中和返之前食嘅濃味嘢🌈Thai 2.0芒果糯米飯 $60一整個芒果~糯米飯分量都好足椰奶夠甜,不過芒果唔係正宗泰國水仙芒有少少偏酸
🚩 Thai 2.0
🌈二人餐 $298
✨冬陰功湯
睇上去唔係好惹味,但飲落有驚喜
夠酸夠辣,依隻味先係Thailand風味嫁嘛
湯入面仲要有6隻大蝦同菇,蝦肉q彈好新鮮

✨咖喱炒軟殼蟹
足足有兩隻軟殼蟹,油味唔重
咖喱係好濃郁個一款,超級掛身

✨泰式鮮蝦炒金邊粉
酸酸辣辣夠曬惹味
金邊粉粉得岩岩好,煙煙韌韌,有少許口感
蝦蝦爽口彈牙

✨泰式炒雜菜
比我想像中清淡左啲~
超多種菜加埋少少魚露嘅香味,可以中和返之前食嘅濃味嘢

🌈Thai 2.0芒果糯米飯 $60
一整個芒果~糯米飯分量都好足
椰奶夠甜,不過芒果唔係正宗泰國水仙芒
有少少偏酸
2023-03-10 217 瀏覽
同朋友仔行完街之後 八點幾左右嚟到呢度食嘢 見到呢個超級抵$88 ✨✨✨一人火鍋餐 仲有跟埋杯嘢飲 我揀咗荔枝梳打 即使加完1服務費 都$100有找 我朋友食咗個豬手飯湯底有得揀冬陰功湯或者清湯 我當然揀冬陰功湯啦🤣 有菜🖤有肉🖤有海鮮🌝又有粉絲🖤人生仲有咩所求? 🤣🤣🤣本身海鮮入面仲有青口嘅 不過經理行過嚟話 今日啲青口唔係太靚 所以同我換咗蝦 我朋友住附近嘅 時不時就會同屋企人落嚟食嘢 我朋友同我講 依一度個經理都幾好 成日同啲食客傾偈 不過個火鍋爐唔好 好耐先滾 等個湯滾完 先再擺啲嘢食 等佢熟起碼要半粒鐘左右 起碼8:35左右先有得開始食 佢9:15閂門 有啲趕 缺乏享受嘅時間而且唔會下意識提供湯勺 碗仔(因為提供了碟子) 筷子或者夾(因為提供了湯匙和叉) 之類嘅東西 來方便吃火鍋的客人 都係要叫先會俾總結:依一個餐好正 員工都好有禮貌 叫啲咩都會幫手去做 不過如果食嘅話建議時間上早啲去食

湯底有得揀冬陰功湯或者清湯 我當然揀冬陰功湯啦🤣
有菜🖤有肉🖤有海鮮🌝又有粉絲🖤
人生仲有咩所求? 🤣🤣🤣

晚市  一人火鍋餐
2023-03-07
晚市  一人火鍋餐
  • 一人火鍋餐
2023-02-26 239 瀏覽
餐廳位於愉景新城,由泰國大廚主理,提供多款高質又正宗嘅泰國料理,咖喱軟殼蟹、鐵板蠔餅、豬肉碎生菜包樣樣有齊,環境乾淨、地方寬鬆、座位舒適、感覺悠閒、加上價錢十分親民化,會話絕對值得一試😆估唔到假日嘅下午茶套餐都有咁多選擇,泰式風爪酸酸辣辣,味道正宗,無骨啖啖肉,食落幾惹味、春捲大大條,外層炸至酥脆,唔算太厚,內餡飽滿、迷你生菜包份量十足,肉碎口感豐富,配上脆身嘅薄餅都幾match~ 手撕雞沙律帶點微辣,雞肉肉質嫩滑,乾身,唔嚡口、性價比高😛另外可以無限添加小食🙈 馬拉盞炒芥蘭味道濃郁,芥蘭炒至爽口而且唔油膩、蒜蓉炒雜菜配料滿滿,色彩繽紛,感覺更加健康😌 香茅雞翼外脆內嫩,過吓口癮都唔錯、扎肉沙律嘅做法比較似越南菜式,但勝在夠開胃,作為前菜就更合適不過了,而椰汁西米糕同千層糕都可以單點,煙靭Q彈,椰味頗出,試試無妨👍🏻叫咗咁多款反而最推介嘅係咖喱雜菜煎蛋配農夫包,上枱時俾佢嚇咗一跳,估唔到咁大個,本身仲以為得個樣點知食落超有驚喜,咖喱味偏甜,雜菜份量好多,而且醬汁足以沾曬成個包!包皮脆身,內餡十分軟熟,雖然好飽但會忍唔住一啖接一啖❤️ 特飲方面有龍眼茶、泰式奶茶、青檸梳打同港式奶茶,全部都

叫咗咁多款反而最推介嘅係咖喱雜菜煎蛋配農夫包,上枱時俾佢嚇咗一跳,估唔到咁大個,本身仲以為得個樣點知食落超有驚喜,咖喱味偏甜,雜菜份量好多,而且醬汁足以沾曬成個包!包皮脆身,內餡十分軟熟,雖然好飽但會忍唔住一啖接一啖❤️ 特飲方面有龍眼茶、泰式奶茶、青檸梳打同港式奶茶,全部都各有千秋,十分解膩😬
2023-02-18 227 瀏覽
𝕋𝕙𝕒𝕚 𝟚.𝟘 🇹🇭🌶 最近因為要籌備婚禮所以好大壓力好西都無咩時間食🥹但依間泰國餐廳令我重拾番少少昔日既感覺٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و餐廳價錢走平民風格 但裝修幾靚同坐得好舒服 我見到好多附近居民都有黎幫襯生蝦刺身好好味 係新鮮的 另外叫咗個泰式拼盤 有炸蝦餅🍤炸春卷🫔泰式鳳爪同一啲串燒🥢炸物好好食 外酥內軟 每一樣都比夠份量 🤌🏻兩個人食啱啱好我哋仲叫咗個蝦醬炒飯 蝦醬味濃🦐我男朋友好鐘意食🙈但我更鐘意佢既馬拉盞海鮮炒檬粉係濕炒黎 好特別 第一次食🦑味道好夠 食落唔會太濕而無味👍🏻蝦膏炒飯 $68馬拉盞海鮮炒檬粉 $68泰式生蝦刺身 $98泰式拼盤 $128椰汁沙冰 跟餐$22泰式奶茶 跟餐$3希望婚禮順利完成然後再大食一餐🥹🥹
𝕋𝕙𝕒𝕚 𝟚.𝟘 🇹🇭🌶

最近因為要籌備婚禮所以好大壓力