2023-06-11 127 瀏覽
8點30分後時段買一送一,興高采烈地在8點20分已經到達,從門外餐牌選好特意來惠顧的雪糕,當時也有幾位食客在門外等候,櫃面侍應生在8點30分後才讓我們進入,更預先說好不能換枱。本想點全日早餐,點餐時才被告知星期六日才有供應,於是改點牛扒,註明七成熟。食物到後我們嚇了一跳,牛不只份量少,竟像是三成熟,告知侍應後,再煮過的牛有點焦,薯條的質素也不佳。我期待的雪糕味道不濃,但最可怕的是我從未吃過如此難吃的雪糕筒。 同伴本來想多點一杯彩色繽紛的凍飲,卻被我阻止了,以免更加失望。反正侍應態度不算太友善,桌子又高低不平不斷搖晃,我們用膳完便匆匆離開了。

2023-06-10 108 瀏覽
終於放假啦🎉今日跟朋友在附近晚餐輕鬆一下。這家環境寫意舒適食物非常吸睛,服務亦細心友善🥰🍴Scallop Spinach Spaghetti (HKD168)帶子肥美肉質鮮嫩彈牙👍🏻菠菜意粉有咬口,配上少許奶油感重而不膩忌廉汁,香口洋蔥跟蘑菇香味十足又滋味🤤🍴NZ Lamb Rack (HKD278)伴碟有香脆可口薯角🧡蕃茄仔跟翠玉瓜主角七成熟羊架肥膏不多啖啖嫩肉又多汁,羊味濃羶味不太重,若真怕羶又想試可點附有醬汁解味😉🍹Laugh Out Loud (HKD108)外貌吸睛味道又棒🍓推薦‼️草莓味非常香甜濃郁口感綿綿厚實,杯上鬆軟甜甜圈🍩配上適量忌廉跟幾片草莓甜而不膩感覺有點像朱古力批🩷🍹Purple Potato Latte (HKD70)有驚喜🤩紫薯味非常濃厚像在食紫薯般,甜度剛好入口綿綿細滑,喜愛紫薯的必試‼️💬溫馨提示:飲品屬溫熱程度,若想凍飲可請員工安排🔔餐廳優惠🔔✅星期一至五晚上8點後入座✅單點食物🍕甜品🍨飲品🍹可享半價優惠

帶子肥美肉質鮮嫩彈牙👍🏻

🍴NZ Lamb Rack (HKD278)
伴碟有香脆可口薯角🧡蕃茄仔跟翠玉瓜

🍹Laugh Out Loud (HKD108)
外貌吸睛味道又棒🍓推薦‼️

🍹Purple Potato Latte (HKD70)
💬溫馨提示:飲品屬溫熱程度,若想凍飲可請員工安排

🔔餐廳優惠🔔
✅星期一至五晚上8點後入座
✅單點食物🍕甜品🍨飲品🍹可享半價優惠
Holly Brown Coffee Roasters (荔枝角) 星期四晚同大學好姊妹👯‍♀️放工後一齊食dinner~ 原來而家星期一至五8:30pm或之後入座,單點食物/飲品做緊半價優惠❤️💜PURPLE POTATO LATTE $70係紫薯喔😍 仲同小編件衫撞左顏色😝 唔會太甜而且仲有紫薯粒係層底~💜 MATCHA RED BEAN DANISH TOAST $138係用左抹茶🍵味既Gelato,好香濃茶味,再配上白玉丸子同埋十勝紅豆🫘,味道一甘一甜好夾😍 丹麥吐司🍞層次分明,充滿牛油香味~💜 MARGHERITA $98 叫左small size都好大,每人食3大件pizza~ 滿滿芝士🧀️好邪惡喔😋💜 RAVIOLI RICOTTA & SPINACH $178意大利雲吞入面係芝士菠菜餡,係小編最愛既配搭🥰 再配上菇菌同忌廉汁好creamy~*需加一服務費地址:荔枝角長順街15號D2 Place二期地下1號舖

💜PURPLE POTATO LATTE $70

💜 MARGHERITA $98

*需加一服務費
地址:荔枝角長順街15號D2 Place二期地下1號舖
2023-06-01
  • Danish  Toast
食物唔錯,但係服務麻麻,尤其係個東南籍高層。我係經open rice 訂枱,三個人叫咗三個套餐 - Risotto、Spring Chicken 同 Angus 🍔. 食物同以前差唔多,仲keep到。但係服務真係不敢恭維,叫人斟人,冇人理、應咗當做咗。見有人叫咗好耐冇人理,於是自己去斟水,就比較東南亞高層鬧佢 u will make me lose my job.跟住我哋俾杯水我,明明聽到佢講廣東話,我哋用廣東話叫佢佢就扮唔識聽,跟住用英文講,佢就將杯水大力擺落枱面黑面走人。後來我哋發覺坐喺上邊漏水,調枱之後我安排新嘅坐返漏水嘅位置,不能理解😅😅
後來我哋發覺坐喺上邊漏水,調枱之後我安排
新嘅坐返漏水嘅位置,不能理解😅😅
2023-05-24 111 瀏覽
今晚去咗荔枝角拍拖仔嚟咗Holly Brown食野整體體驗都好好👍🏽我哋一人一個Dinner SetDinner Set包咗4樣野前菜+主菜+飲品+單件蛋糕🍰/意式炒雪糕前菜我哋要咗一個salad一個湯湯係南瓜湯 味道都唔錯Salad係沙律菜 洗得都夠乾淨主菜我哋要咗香煎盲曹魚柳$248烤羊架一 配上芥末和香草醬$298烤羊架份量都幾多,羊架好大隻,兩個人share就啱晒,啲醬汁好好味,烤得啱啱好,肉汁鮮嫩🤤🤤薯角都整得好好味😋👍🏽香煎盲曹魚柳整體黎講味道唔錯,魚肉鮮嫩,煎得恰到好處,表面煎到金黃色,入口唔會太油膩,而且魚味濃郁,冇咩骨,好好食。飲品就叫咗一杯Iced Latte同一杯Hot Caffe Mocha,(+$8)兩杯都好好飲🤤又夠晒大杯,拉花仲好靚添~甜品💖🍰我哋兩個都揀咗呢度最出名嘅意式炒雪糕GELATO, 單叫要$88, 但係成個餐係包埋😍我哋要咗一個CRAZY BERRY狂戀莓莓🫐一個MINT A LA MODE綠精靈呢兩隻味都好好味😋好清新食落口真係覺得好好食🤤唔會好甜總括嚟講都好鍾意呢間餐廳💖服務好 坐得又舒服 播住啲英文歌 傾到偈餐廳地點就喺D2 place地
今晚去咗荔枝角拍拖仔

湯係南瓜湯 味道都唔錯

Salad係沙律菜 洗得都夠乾淨

主菜我哋要咗香煎盲曹魚柳$248
烤羊架一 配上芥末和香草醬$298

烤羊架份量都幾多,羊架好大隻,
兩個人share就啱晒,
啲醬汁好好味,烤得啱啱好,
肉汁鮮嫩🤤🤤
薯角都整得好好味😋👍🏽

香煎盲曹魚柳
整體黎講味道唔錯,魚肉鮮嫩,
煎得恰到好處,表面煎到金黃色,
入口唔會太油膩,而且魚味濃郁,
冇咩骨,好好食。

我哋要咗一個CRAZY BERRY狂戀莓莓🫐
一個MINT A LA MODE綠精靈

呢兩隻味都好好味😋好清新
食落口真係覺得好好食🤤唔會好甜

總括嚟講都好鍾意呢間餐廳💖
服務好 坐得又舒服 播住啲英文歌 傾到偈
餐廳地點就喺D2 place地下 好易搵夠方便
野食質素又唔錯 所以都好推薦呢間餐廳比大家
呢間餐廳大概疫情之前幫襯過,今次登特經Open Rice book再幫襯,食物依然keep到,但係服務係直係冇任何可言,叫極員工都冇人俾杯水你,自己去斟水又被南亞籍高層大聲喝「u make me lose my jobs」😅,跟住仲要講痴線,之後再叫佢斟水,就扮唔識聽中文🫠!講完英文之後就俾另一杯水你🥲。我哋叫咗三個餐 - Risotto、Spring Chicken & Angus burger.最後,最奇怪係居然話我地缺席Open Rice嘅booking😅,真係黑人問號❓明明已經同receptionist 對咗 booking,最後究竟想點。。。如果都係呢個服務,我就真係唔會再幫襯啦😌

如果都係呢個服務,我就真係唔會再幫襯啦😌
Risotto. spring chicken. angus burger
2023-05-20 92 瀏覽
坐低落咗order勁耐,突然湯,沙律同主菜全部一齊上然後,完全唔比餐具。。。。。同tomato paste無分別嘅雜菜湯超唔新鮮嘅沙律菜Bad food and service
坐低落咗order勁耐,突然湯,沙律同主菜全部一齊上

然後,完全唔比餐具。。。。。

同tomato paste無分別嘅雜菜湯
超唔新鮮嘅沙律菜

Bad food and service
2023-05-14 88 瀏覽
Most the time go to Lai chi kok is because kids handout, of a big group of peoples here is not a bad choice, at least can fix of of us and kids able to found what their favor dishes 菜單:合適小朋友,選擇唔小。地方:空間算大,有大枱幾個家庭同行可以考慮,近D2 place食物:不過不失,有小朋友吸晴選擇服務:唔差,都算helpful價錢:上算合理

菜單:合適小朋友,選擇唔小。
食物:不過不失,有小朋友吸晴選擇
服務:唔差,都算helpful
價錢:上算合理
2023-05-02
  • 美國牛肩扒配燒汁及薯條
  • 比利時窩夫塔
2023-05-05 1579 瀏覽
次次去D2 place最期待嘅就系Holly Brown嘅炒雪糕🍨,小朋友見到都興奮🤩,每次都當系happy ending,超滿足!今次玩完見到Holly Brown推出咗晚市套餐,有齊頭盤、主菜、甜品同飲品,餓底嘅我決定食埋飯再走🍽️~前菜可以揀沙律🥗或餐湯🥣,今日嘅薯仔忌廉湯夠creamy,而沙律就酸咪咪好清新。跟餐有coffee or tea,加8蚊更可以升級到特飲,非常抵飲👍🏻!我嘅standard當然系latte,無需額外升級就可以飲到,nutty味突出,容易入口。▶️美國牛扒配大蝦及帶子🥩 ($398)Surf and turf一向系我最愛,牛扒揀咗五成熟,切開呈鮮嫩嘅粉紅色,入口吾韌,肉味濃,而帶子同大蝦就兩邊煎香,金黃色好吸引,哩個價位,如果大蝦可以再大D就更加吸引喇!▶️慢煮西班牙乳豬配薯角🐷($348)超出色嘅燒乳豬,外皮非常鬆脆,而內裡依然充滿肉汁,以慢煮方式保持乳豬嘅原汁原味,再將外皮燒至金香。薄荷汁系錦上添花,帶出乳豬嘅香氣。可以encore嘅一道菜~另外,Holly Brown嘅炒雪糕真係風靡一時,甜食控必食啊!▶️夏威夷甜心🍨($88)配料有士多啤梨、蔓越莓、香蕉

▶️美國牛扒配大蝦及帶子🥩 ($398)

▶️慢煮西班牙乳豬配薯角🐷($348)

▶️夏威夷甜心🍨($88)
配料有士多啤梨、蔓越莓、香蕉和餅乾碎。中意有香蕉調味令整個雪糕吾會太酸,小清新味道作為飯後甜品剛剛好!

▶️維也納🍨($88)
配料有雲尼拿意式雪糕,花生醬、杏仁醬、brownie蛋糕。相對夏威夷甜心,哩個會重口味少少,醬料令整個味道偏濃郁,但係brownie同雪糕異常地夾。
  • 慢煮西班牙乳豬配薯角
今天和老公到D2 place 逛逛,心血來潮很想吃雪糕🍧,便決定在Holly brown 吃晚飯! 這已是第N次回訪了~ 晚餐時段4-course Dinner set非常抵吃!有齊前菜+主菜+茶/咖啡+單件蛋糕/意式炒雪糕,主菜和炒雪糕的款式很多,只是$208起! 我們點了兩個set:可選餐湯或沙律🥗~兩者都不錯,非常開胃! 跟餐飲品:Blueberry tea 香氣撲鼻,啖啖清香。Iced chocolate 入口順滑~主菜:慢煮西班牙乳豬配薯角 $348 外皮焦脆,肉質肥美軟嫰,有一層薄薄的脂肪位,入口即融,香氣四溢!跟配炸薯角~外脆內綿! 美國牛扒配大蝦帶子 398午扒非常厚實,質感軟腍,點了5成熟,外皮微微焦香~肉汁多到爆!配搭的蝦肉爽彈、帶子嫩滑! 炸薯角同樣酥脆可口(*ˉ︶ˉ*)主菜品質不俗,甜品才是重頭戲! 🍨藍爵士雲呢嗱雪糕-棉花糖+彩虹糖賣相夢幻,是餐廳的signature!份量十足,雪糕滑身,奶味十足,配上棉花糖和彩針,口感豐富,大滿足! BERRY OVERLOAD野莓雪糕-士多啤梨+藍莓+紅桑子味道非然天然,入口滿滿的野莓果酸香,配上雜莓果肉,非常清新!總括來

我們點了兩個set:
可選餐湯或沙律🥗~兩者都不錯,非常開胃!

跟餐飲品:
Blueberry tea 香氣撲鼻,啖啖清香。
Iced chocolate 入口順滑~

主菜:
慢煮西班牙乳豬配薯角 $348

美國牛扒配大蝦帶子 398

主菜品質不俗,甜品才是重頭戲!
🍨藍爵士
雲呢嗱雪糕-棉花糖+彩虹糖

BERRY OVERLOAD
野莓雪糕-士多啤梨+藍莓+紅桑子

總括來說,今晚大滿足! 餐廳位置方便,寬敞明亮,用餐環境很舒適。
2023-04-22 100 瀏覽
Excuse my language呢間真係一間垃圾野食難食左好多又細碟又貴都算啦 西餐係咁架啦最嬲係某位香港籍男職員態度極差我地本身係去慶祝生日喺openrice book枱book埋個free toast birthday promotion如圖訂座編號:20230313805832-1然後到order嗰時首先佢要check我地位生日朋友嘅身份證我去過咁多間送生日優惠嘅餐廳都唔借check生份證你咁怕蝕你咪唔好做呢個優惠囉Ok fineCheck完身份證呢位男職員好似我地呃佢咁佢唔信有openrice呢個優惠跟住佢問同事先知有咁我地order嘅時候就問佢係咪可以寫名因為openrice book位要填生日個人名佢答:「吓?我地唔寫名架喎」先生 我係咪喺貴公司返工?我點會知?唔知先問姐你吓乜呀?Ok fine最後賣單走Technically唔係我地賣單係呢位男職員掉張單落我地枱面叫我地俾錢佢:「賣一賣張單先」佢真係就咁6個字就完左????唔洗講唔該多謝?唔講都算唔洗好似吩咐我地俾錢咁呀嘛Anyway難得嘅girls night+birthday celebration俾佢破壞左以後唔
Excuse my language

佢唔信有openrice呢個優惠
跟住佢問同事先知有
咁我地order嘅時候就問佢係咪可以寫名
因為openrice book位要填生日個人名
佢答:「吓?我地唔寫名架喎」
先生 我係咪喺貴公司返工?
我點會知?唔知先問姐
你吓乜呀?

Ok fine
最後賣單走
Technically唔係我地賣單
係呢位男職員掉張單落我地枱面叫我地俾錢
佢:「賣一賣張單先」
佢真係就咁6個字就完左
????
唔洗講唔該多謝?
唔講都算
唔洗好似吩咐我地俾錢咁呀嘛

Anyway
以後唔會要幫襯

2023-04-18 119 瀏覽
每次經過D2 Place 都諗住試,見到成日好多人食,見佢哋有主打意大利炒雪糕,所以就去試~🐮 美國牛扒配大蝦及帶子 $398Dinner Set包餐湯或沙律及餐飲,牛扒口感還好,肉質結實,經烤製後,外表呈現出焦糖色澤,另外大蝦同帶子口感爽口,同牛扒口感互相配合。個人覺得配菜薯角偏淋身,味道稍嫌油膩,但整體而言,味道算不錯。🐷 慢煮西班牙豬鞍架配蘋果醬 $348豬肉質地算柔軟,個人覺得豬肉味道略顯平淡,加上更多調味或香料提升口感會更好,搭配上蘋果醬後,令口感更豐富。🍨 意式情迷 $88加入咖啡、朱古力醬、朱古力碎同Oreo令口感更豐富,咖啡苦味同朱古力甜味相互配合,令意式情迷味道更有層次。

🐮 美國牛扒配大蝦及帶子 $398

🐷 慢煮西班牙豬鞍架配蘋果醬 $348

🍨 意式情迷 $88

💛成日去D2 place都見到呢間良心小店,今次終於黎試下"Holly Brown",原來係香港已經淨返一間,大家真係要去多多支持一下!🥺🥺我地晚餐時段見到呢有個好抵食既4-course Dinner set! 有齊前菜+主菜+茶/咖啡+單件蛋糕/意式炒雪糕,都係$208起,真心抵食,食到勁飽捧住個肚走!🤣🤣前菜有得揀Garden Salad或餐湯,我地揀咗各一,沙律菜都爽身,如果加d沙律醋會更好,而餐湯就有少少咸,但黎到主菜就好有驚喜,水準唔錯!😍😍我地先點咗➡️”燒春雞及燒豬肋骨拼盤",燒春雞有半隻,外皮燒到好香脆,而燒豬肋骨外層搽咗香甜嘅燒烤醬,豬肋骨肉質好細緻嫩滑,一必就骨肉分離,好入味!👍🏻主菜仲點咗➡️"美國牛扒配大蝦及帶子",牛扒好厚身,叫左5成熟,煎到岩岩好,牛味濃,肉質唔韌,配有兩大粒帶子同大蝦都好新鮮彈牙,兩面都煎到金黃色,好香口!😋😋最後甜品揀咗佢地招牌嘅➡️"意式炒雪糕",雪糕份量好多,質感好幼滑! 有20幾款口味,好多款都想食😂,最後揀咗➡️"Blue Jazz 藍爵士口味" 賣相好靚,係Tiffany Blue,岩晒打卡之餘,仲幾好食,係由藍色雲呢拿雪糕+棉花糖+彩

燒春雞及燒豬肋骨拼盤

美國牛扒配大蝦及帶子

最後甜品揀咗佢地招牌嘅➡️"意式炒雪糕",雪糕份量好多,質感好幼滑! 有20幾款口味,好多款都想食😂,最後揀咗➡️"Blue Jazz 藍爵士口味" 賣相好靚,係Tiffany Blue,岩晒打卡之餘,仲幾好食,係由藍色雲呢拿雪糕+棉花糖+彩虹糖同忌廉製成,彩虹糖好脆身同雪糕混合嘅口感好有咬口!👍🏻
意式炒雪糕 Blue Jazz 藍爵士

我地比較鍾意食另一款➡️"Oh Fudge 黑武士口味",朱古力控必食,朱古力雪糕+brownies同朱古力醬嘅三重朱古力口感好豐富又唔會好甜同膩,超推介!😋😋
意式炒雪糕 Oh Fudge 黑武士
Matcha Latte 鮮奶抹茶

Dinner Set: 前菜+主菜+茶/咖啡+單件蛋糕/意式炒雪糕
🔸燒春雞及燒豬肋骨拼盤 ($268)
🔹美國牛扒配大蝦及帶子 ($398)
🔸Lemon Grass and Ginger Tea 檸檬草薑茶
🔹Matcha Latte 鮮奶抹茶 (+$8)
🔸意式炒雪糕 Blue Jazz 藍爵士
🔹意式炒雪糕 Oh Fudge 黑武士

2023-03-08
燒春雞及燒豬肋骨拼盤
意式炒雪糕 Oh Fudge 黑武士
Matcha Latte 鮮奶抹茶
  • 黑武士
2023-04-12 784 瀏覽
HOLLY BROWN是滋味西餐廳,主打意大利菜,裝修走工業風路線,樸素的牆身,加上暈黃的吊燈,感覺舒適。餐廳推廣<四道菜晚市套餐>,款式眾多,加上甜美的意式炒雪糕,令人滋味難忘。 慢煮西班牙乳豬配薯角 348燒乳豬外皮焦脆,咬下去吱嚓聲,質感酥化,脆皮下是薄層脂肪,肥美柔潤,肉質軟嫰,喜歡啖啖肉的口感。跟配炸薯角,入口熱燙、綿密,沾上肉汁精華,越吃越過癮! 美國牛扒配大蝦帶子 398牛扒肥美厚實,恰好五成熟,入口洋溢炭燒香氣。緩緩切開,質感軟腍,內裡肉汁豐盛,每口是純厚肉香。蝦肉爽彈,帶子滑溜,入口香嫰細軟,鮮香十足。跟配炸薯片,口感酥脆可口,感覺大滿足。藍爵士雲呢嗱雪糕-棉花糖+彩虹糖意式雪糕造型夢幻,份量十足,是甜品控的天堂。表面鋪滿繽紛棉花糖+彩虹糖,混合香滑雲呢嗱雪糕,蜜甜柔順,口感豐富。大啖入口,純純的甜香,再吃一口脆筒,十分甜絲絲。BERRY OVERLOAD野莓雪糕-士多啤梨+藍莓+紅桑子野莓雪糕洋溢天然莓果酸香,質感冰爽柔滑,加上清新的雜莓果肉,入口柔軟細緻,喉嚨有舒暢的感覺,啖啖清爽。跟餐飲品:鮮奶抹茶+冰紅茶拌勻表面的抹茶粉,抹茶香濃郁,抹茶幽香中

慢煮西班牙乳豬配薯角 348

美國牛扒配大蝦帶子 398

藍爵士
雲呢嗱雪糕-棉花糖+彩虹糖

BERRY OVERLOAD
野莓雪糕-士多啤梨+藍莓+紅桑子
跟餐飲品:鮮奶抹茶+冰紅茶
拌勻表面的抹茶粉,抹茶香濃郁,抹茶幽香中沁出奶香,香而不澀,十分回味。
2023-04-10 115 瀏覽
一直見到呢間餐廳d食物好靚,裡面地方夠大坐得舒適,每日仲有唔同嘅優惠添,今日剛好遇到佢地最出名嘅炒雪糕買一個第二個半價的優惠,當然要入來試試。先講其中一個名叫Holly Starlet,係藍色雲尼拿嘅炒雪糕,顏色已經相當吸引,上面仲有七彩朱古力碎條;另一款Chocothon,朱古力味道香濃,2杯炒雪糕都好好味,唔怪之得咁出名啦,真係沒講錯,因為佢地做到每啖都有一粒粒碎粒嘅特別感覺,真係由賣相至味道都吸引大小朋友。l若果唔夠,可以試試佢地嘅主餐一樣咁好食,尤其佢地嘅fish burger夠大碟,burger幾層高👍再加埋杯Monkey Business仲有2個donuts係頂簡情增添不少色彩😋

l