餐廳: Green Waffle Diner (希慎廣場)
資訊:

2023-12-10 24 瀏覽
係希慎廣場13樓呢一間Green Waffle Diner 景觀真係非常之好,可以望住Sogo條街慢慢食。 炒蛋白牛油果蕎麥窩夫🧇嚟呢度就一定要食窩夫,呢個無麩質蕎麥窩同平時啲一樣咁鬆脆,上面有炒蛋白同埋牛油果,都係啲健康食品。上面加少少蜜糖同埋鹽又幾好食,唔夠味就有大量調味品ready。烤卡津雞肉薯粒鑊仔另外呢度啲鑊仔薯粒又係signature,但係就重口味啲。又有車打芝士又炸薯仔粒,加埋Cajun味烤雞肉粒,嚟到香噴噴熱辣辣。仲有分大細Size,一定要叫大Size先至夠曬滿足

炒蛋白牛油果蕎麥窩夫🧇

烤卡津雞肉薯粒鑊仔
2023-12-10 25 瀏覽
早幾日去誠品買完野上多兩層睇下有咩食,見到千両隔離呢間好有聖誕feel,睇下個menu好似好多野食,有生酮menu有窩夫又有啲特色小食就入左去試下🎄.Cajun 烤雞肉薯粒鑊仔 $98主食我地兩個人就叫左兩個,個鑊仔食到停唔到口,薯粒應該係炸過,外層脆脆地,流心蛋一切開流晒啲蛋汁出黎,加埋焗溶芝士一齊食真係好正🥔🧀BBq豬肋骨伴蕃薯條 $168豬肋骨夠淋易拆骨,蕃薯條炸得酥脆又係食到一條接一條停唔到口🍠呢度醬汁全部自家製,無論薯粒鑊仔定呢個豬肋骨都好正士多啤梨芒果窩夫 $108呢個窩夫唔單止表面有士多啤梨同芒果粒,佢係真係有士多啤梨餡喺入面焗嘅窩夫,上面球雪糕係阿波羅雪糕,成個配搭都好好🍓🥭🧇本來入嚟係想食light啲,點知最後見到啲肥仔嘢又忍唔住口了,出街食飯引誘真係好大啊🤣

Cajun 烤雞肉薯粒鑊仔 $98

BBq豬肋骨伴蕃薯條 $168

士多啤梨芒果窩夫 $108

• 烤卡津雞肉薯粒鑊仔
這家餐廳的主打菜是食窩夫和班戟,而且他們的薯粒鑊仔系列同樣出色。今次特別推薦的菜式有:煙肉薯粒鑊仔香蕉雜莓窩夫煙肉薯粒鑊仔薯粒非常豐富,呈四方形狀,非常容易入口並且裡面還有三色椒、芝士和蛋。吃起來薯味濃郁,非常美味和誘人。自家製和牛漢堡配薯條和牛肉餅吃起來鹹香味濃,味道不錯。麵包也煮得軟熟,薯條炸得恰到好處,非常值得讚揚。班蘭咖啡漸層色彩非常漂亮,有獨特的香味,混合在一起喝味道柔和,非常容易入口香蕉雜莓高夫這道甜品非常超值!份量簡直是其他甜品店的兩倍!有很多水果,再加上一球雪糕,非常美味!份量也相當大,一份有兩塊窩夫。在吃完薯粒鑊仔後,配這道甜品非常適合。
[享受一份waffle]

班蘭咖啡

香蕉雜莓高夫

• 香蕉雜莓高夫
2023-12-06 28 瀏覽
餐廳設計簡約舒適, 環境優雅, 正體環境十分舒適,打卡一流, 有生銅食物,季節限定套餐,咸/甜窩夫,重點平,性價比高- 奶克菲爾乳酪鮮雜莓裸麥包$118平時喺出邊都係食普通嘅乳酪,喺呢一度就可以食到奶克菲爾乳酪,奶克菲爾乳酪比起普通嘅乳酪的益生菌多出40至60種,對腸道健康非常有益,乳酪奶香棉滑配低脂粗糧嘅裸麥包及新鮮士多啤梨及藍莓,好清新可口-燒烤豬肋骨拌蕃薯條及沙律(半份$168.0)雖然只是叫了半份豬肋骨,但係份量極多,豬肋骨肉香味濃,豬肉軟腍,豬肋骨面塗上酸甜濃膩的燒烤醬,十分惹味。配上清新爽脆的沙律菜及香炸的番薯條,番薯條粉嫩香甜,值得推介-香脆雞翼 (3隻$78.0)選了蒜蓉蜜糖汁,雞翼炸得好香脆,皮脆肉嫩,好多汁,配埋新鮮爽脆的沙律菜,真的絕配

- 奶克菲爾乳酪鮮雜莓裸麥包$118

-燒烤豬肋骨拌蕃薯條及沙律(半份$168.0)

-香脆雞翼 (3隻$78.0)
2023-11-17
Green Waffle Diner (銅鑼灣希慎廣場店) 新裝修後呈現簡約年輕的咖啡西餐廳風格,提供一系列西式輕食😍餐廳以半開放式設計裝潢,簡約清新🤩呢到主推午市套餐,所有醬汁都是自家製,確保每道菜色都獨具風味😎餐廳仲提供生酮和無麩質的菜式選擇,迎合注重健康的食客作理想選擇🥙午市時段,餐廳提供六款套餐,已包是日餐湯或沙律及餐飲 (仲有免費添飲過濾咖啡☕),除窩夫Bendict套餐外,其他套餐送窩夫半份做甜品🧇是日餐湯:椰菜花湯,新鮮椰菜花製成的椰菜花湯😋主菜:燒烤豬肋骨漢堡配薯條($148)微辣的BBQ汁,啖啖肉豬肋骨漢堡,伴番茄沙律同酸瓜,搭配酥脆的薯條,令人回味無窮🍔送半份窩夫甜品😉窩夫充滿蛋香,質感輕型,令人滿足!畫上完美句號!Bailey Coffee (跟餐咖啡特飲半價+32)冬天必飲熱Bailey Coffee 香濃奶酒啡😍

是日餐湯:

椰菜花湯,新鮮椰菜花製成的椰菜花湯😋

主菜:燒烤豬肋骨漢堡配薯條($148)

送半份窩夫甜品😉

窩夫充滿蛋香,質感輕型,令人滿足!畫上完美句號!

Bailey Coffee (跟餐咖啡特飲半價+32)

冬天必飲熱Bailey Coffee 香濃奶酒啡😍
2023-12-04
📍「Green Waffle Diner」- 銅鑼灣今次食食食之旅黎到銅鑼灣😌Happy Friday 梗係要同同事食餐好嘅😙今次搵到間係希慎廣場嘅半開放式餐廳,就決定試試佢😎📷餐廳位於希慎廣場14樓,以綠色白色💚🤍為主,走小清新線,好舒服嘅感覺😇店面呈開放式,景觀幾好,今次坐卡位都幾闊落,好岩同朋友傾下計,影下相👥👯‍♀️呢度嘅lunch set 都幾抵,除咗前菜/餐湯、Main,野飲揀coffee 可以refill,仲有甜品Waffle,超豐富🤩就算係Keto人士都有佢哋專屬menu,非常貼心👏🏻🍴費城芝士牛肉熱狗配薯條及沙律💰HK$148✨推薦指數:8/10包身輕輕烘熱過,巨量芝士鋪滿熱狗,加上牛肉份量都幾多,配上調咗味嘅洋蔥,食落好惹味😋薯條岩岩炸好熱辣辣卜卜脆,份量都唔少🤗沙律菜都幾新鮮,落咗黑醋調味幾開胃😙🍴煙肉雞胸田園沙律卷配沙律及粟米💰HK$128✨推薦指數:7.5/10有時唔想食得咁heavy,呢度都有light choice🤓墨西哥餅皮包住雞胸、沙律菜、番茄、粟米粒同沙律醬,調味都幾好,不過餅皮有啲厚🤔伴碟有煙肉碎沙律菜同半條粟味,食完其實都幾夠飽🤣🍴餐湯✨推薦指數:
📍「Green Waffle Diner」- 銅鑼灣

今次食食食之旅黎到銅鑼灣😌

就算係Keto人士都有佢哋專屬menu,非常貼心👏🏻

🍴費城芝士牛肉熱狗配薯條及沙律
💰HK$148
✨推薦指數:8/10

🍴煙肉雞胸田園沙律卷配沙律及粟米
💰HK$128
✨推薦指數:7.5/10
伴碟有煙肉碎沙律菜同半條粟味,食完其實都幾夠飽🤣

🍴餐湯
✨推薦指數:8/10
今日餐湯係番茄忌廉湯,口感幾creamy唔會太鹹😗

🍴Waffle
✨推薦指數:8.5/10
佢嘅窩夫外脆內軟,食落鬆化,蛋味香濃,好食😇

🍴熱檸水
正常發揮

-//位於銅鑼灣·主打美國菜🇺🇸 有人氣窩夫🧇生酮全日早餐🥣 係無糖,無麩 ,低炭水💙*請留意⚠️ 中環分店星期五、六 營業至3am📍士多啤梨芒果窩夫 $108想介紹咗個甜品先🤭有得揀Waffle/Pancake雪糕係阿波羅牌子,+$15可轉MOVENPICK我轉左焦糖味🤎 大家都可額外加配料、醬汁自由配搭,個Waffle熱辣辣好好味😋好邪惡📍香脆雞翼6隻 $118雞翼就有兩隻味,有燒烤醬同埋蒜蜜糖醬🍯我地叫左各一半味,必叫蒜蜜糖醬味💛超濃外皮炸到超脆,厚厚一層蜜糖,連埋蒜頭味食落超豐富,另一款燒烤醬就好似水牛雞翼同樣都係滿滿多汁,大人細路都會鐘意食🐷📍大烤雞肉薯粒鑊仔 $168呢款有分大細碗🥣細碗$98蚊,大就$168蚊*小心個煲好熱🥵個薯粒係有啲脆口 幾好咬仲有拉絲效果🧀加埋三色椒🫑賣相又豐富咗📍奶卡牛油果果昔 $78呢杯牛油果都幾低卡🥑 牛油果係高纖維食物飲完好有飽肚感,重點唔甜😂 啱哂健康人輕田餐牌
//位於銅鑼灣·主打美國菜🇺🇸 有人氣窩夫🧇
生酮全日早餐🥣 係無糖,無麩 ,低炭水💙
*請留意⚠️ 中環分店星期五、六 營業至3am
📍士多啤梨芒果窩夫 $108

想介紹咗個甜品先🤭有得揀Waffle/Pancake
雪糕係阿波羅牌子,+$15可轉MOVENPICK
我轉左焦糖味🤎 大家都可額外加配料、醬汁
自由配搭,個Waffle熱辣辣好好味😋好邪惡
📍香脆雞翼6隻 $118

雞翼就有兩隻味,有燒烤醬同埋蒜蜜糖醬🍯
我地叫左各一半味,必叫蒜蜜糖醬味💛超濃
外皮炸到超脆,厚厚一層蜜糖,連埋蒜頭味
食落超豐富,另一款燒烤醬就好似水牛雞翼
同樣都係滿滿多汁,大人細路都會鐘意食🐷
📍大烤雞肉薯粒鑊仔 $168

呢款有分大細碗🥣細碗$98蚊,大就$168蚊
*小心個煲好熱🥵個薯粒係有啲脆口 幾好咬
仲有拉絲效果🧀加埋三色椒🫑賣相又豐富咗
📍奶卡牛油果果昔 $78

呢杯牛油果都幾低卡🥑 牛油果係高纖維食物
飲完好有飽肚感,重點唔甜😂 啱哂健康人輕田
餐牌
2023-12-01 18 瀏覽
和朋友來銅鑼灣選購家居用品,辦完正經事,又係時候食晏。選了希慎廣場 13 樓這間「Green Waffle Diner」。餐廳主打不同口味窩夫,另外亦有生酮全日早餐、自家發酵乳酪及生酮班戟等供應。我哋點咗兩個 Lunch Special,套餐包是日餐湯或精選沙律及餐飲,指定套餐會送半份窩夫,而過濾咖啡更可以免費添飲。今日嘅餐湯係椰菜花忌廉湯,湯身綿滑,入口非常 creamy;沙律菜新鮮爽甜,內有爆汁車厘茄。Filter Coffee 同藍山咖啡有啲相似,但由於沖泡過程中用咗濾紙,所以口感更為清新,容易品嚐到咖啡豆本身的風味,而且最正係可以免費 refill。牛油果雜菜迷你鑊仔 ($118)  新鮮熱辣,以平底鑊上,用料好豐富,有牛油果、薯仔粒、羽衣甘藍、青椒、車厘茄、洋蔥、蘑菇同溫泉蛋等。牛油果熟度啱啱好,薯仔粒外脆內軟,大小適中有口感;戳破溫泉蛋,再拌勻材料一起享用,薯粒濕潤香口,味覺大享受。燒烤豬肋骨漢堡配薯條 ($148)  漢堡以木砧板呈上,旁邊伴有沙律和薯條。漢堡賣相好靚仔,唔單止包身夠挺,而且入口外脆內軟,配料層次分明。豬肋骨肉質很鬆化,醬汁全部自家製,誠意十足,入口有好香
豬肋骨肉質很鬆化,醬汁全部自家製,誠意十足,入口有好香嘅燒烤醬味。薯條即炸,脆口又唔油膩,點少少茄汁食更加滋味。
最後食埋甜品先走,每人有半份窩夫,窩夫新鮮即製,入口軟綿帶蛋香,以朱古力醬和忌廉伴吃,超滿足。
《卡津雞肉迷你薯粒鑊仔》鑊仔上枱 咧咧啦啦香噴噴夠哂吸引篤開雞蛋🥚流心蛋黃半熟狀態流落下面令脆卜卜沾滿芝士既薯粒再添層次呢盤薯粒真係相當邪惡🥔🍳🧀但好好食啊.《M4燒烤豬助骨伴番薯條及沙律》大大排ribs 旁邊仲有粗薯條🍟份量都係唔少豬助骨切落去已經知 軟腍入味入口更加知 唔洗大大力硬都食到一絲絲肉仲有惹味肉汁.每個套餐都包是日餐湯/精選沙律 同餐飲仲要再加送窩夫半份唔好睇少半份 話就話半份 其實都好大件加上已經又食沙律又食左個main 已經有d飽.《原味窩夫》外脆內軟帶鬆化 基本得黎做得好出色加埋楓糖漿 同cream 好鬼滋味🍯🧇

《卡津雞肉迷你薯粒鑊仔》

加上已經又食沙律又食左個main 已經有d飽

《原味窩夫》
外脆內軟帶鬆化 基本得黎做得好出色
加埋楓糖漿 同cream 好鬼滋味🍯🧇

平日夜晚去咗銅鑼灣希慎13樓嘅Green Waffle食晚餐。我哋大約7點到達,唔洗等位就可以入座。餐廳經過重新裝修,空間開揚,座位寬落,整體感覺令人舒服。餐廳提供了不同種類的西餐,另外當然亦少不了他們主打的Waffle,除了餐廳固定的味道外,食客們都可以按自己口味去diy Waffle味道!🔻烤卡津雞肉薯粒鑊仔味道:7.5/10價錢:$98點了一份細size的薯粒鑊仔,上枱時熱辣辣,店員細心提醒我地唔好掂到隻鑊仔!薯粒綿滑,而雞肉肉質嫩口,份量都算多!配菜方面有蕃茄、紅椒、青椒等,再配上面頭嘅半熟蛋同熱融芝士,口感豐富!🔻燒烤豬肋骨伴蕃薯條及沙律味道:8/10價錢:$168朋友雖然叫了半份豬肋骨,但份量仍然多。豬肋骨烹調入味,面頭得bbq醬汁香口惹味。而且豬肋骨煮得幾淋,容易食用!配菜方面有香脆的蕃薯條和新鮮爽口的沙律菜!🔻火焰肉桂香蕉窩夫味道:8.5/10價錢:$98香蕉表面佈滿了肉桂粉,再用噴火槍咀高溫燒灼,味道甜而不膩。窩夫外脆內軟,配上movenpick的朱古力雪糕,味道不錯。

🔻烤卡津雞肉薯粒鑊仔

味道:7.5/10
價錢:$98

🔻燒烤豬肋骨伴蕃薯條及沙律

味道:8/10
價錢:$168
配菜方面有香脆的蕃薯條和新鮮爽口的沙律菜!

🔻火焰肉桂香蕉窩夫

味道:8.5/10
價錢:$98

2023-11-26 23 瀏覽
今日在希慎逛街,找到這家健康飲食的餐廳。餐廳新裝修,仲有發酵食物🥘+keto!午餐仲有限定menu。Grilled Sliw Cooked Chicken Breast Avocado Salad雞肉雖然看似白烚,但是好好味,加上有好多配料,蔬菜蕃茄仔都鮮甜,所以呢個沙律好啱口味。A house pickled chili beef cheek skillet 老公叫咗薯仔牛肉,冇諗過原來咁惹味,有些辣,令人吃到停不了。座位好舒服,新裝修感覺乾淨企理,桌面有好多調味料🧂另外,消費夠$680 就可以申請vip ,下次來消費就有9折優惠😍😍😍同有得儲分 d分會換返其他獎品。

座位好舒服,新裝修感覺乾淨企理,桌面有好多調味料🧂

補返個食評先原本約咗朋友食lunch, 結果遲咗起身變咗Tea time,都好,唔洗排隊就入座hehe~,之後有個肥哥哥侍應過嚟落單,佢好好人,原本我以為waffle只有甜食,佢叫我試下食咸Waffle, 後尾仲推介咗叫我哋食薯粒鑊仔,熱辣辣好好味下次會再試其他味道之後我朋友想叫酒,叫返肥哥哥幫我哋揀咗支白酒,好易入口,好舒服~下次一定再嚟試其他嘢,因為每份size都好大份,食到好飽服務又好
補返個食評先
下次會再試其他味道
下次一定再嚟試其他嘢,因為每份size都好大份,食到好飽
服務又好

2023-10-29
  • 窩夫
走進希慎廣場頂層,就聞到陣陣美食飄香,waffle呢樣野真係好邪惡,聞到咁香無理由唔食,想食waffle嘅時候,一定會即刻諗起Green Waffle Diner,原來呢度都有Green Waffle Diner分店新裝修設計唔錯半開放式環境,呢間餐廳嘅waffle有好多選擇MENU唔揀唔落仲可以自選窩夫😍 薯仔粒都係佢地嘅招牌之一,黎到必定食返夠本🍳烤卡津雞肉薯粒鑊仔炸過嘅薯仔粒 口感香脆面層鋪上半溶芝士包住所有薯粒🧀 輕鬆做倒拉絲效果再加埋半熟玉子🥚令口感更加濕潤 撈埋一就齊食真係不得了順帶一提 變左做配角嘅雞肉份量都好多搭多種顏色繽紛的蔬菜罪惡感瞬間減去幾分鑊仔薯粒有分大/細份 如果想試多d其他野 細份就夠喇再配🍖燒烤豬肋骨伴蕃薯條豬肋骨嘅肉都好稔食嘅時候就咁用刀切啲肉出黎就已經okay加上大量BBQ醬夠晒惹味配菜蕃薯條甜甜的超好食😋🍌火焰肉桂香蕉窩夫窩夫係呢度嘅signature dish香蕉開半灑上肉桂粉之後再用火槍燒一燒上碟時香噴噴

🍳烤卡津雞肉薯粒鑊仔

香蕉開半灑上肉桂粉之後再用火槍燒一燒
上碟時香噴噴
  • 燒烤豬肋骨伴蕃薯條及沙律
2023-11-25 17 瀏覽
店名: Green Waffle Diner 地址: 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1303號舖銅鑼灣站F2出口,行1分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5之前佢哋希慎分店裝修,依家終於新裝修好啦😌當然要黎試下,佢哋lunch set好平,而且仲有得refill咖啡,同lunch set會送半份窩夫🧇好抵食煙肉薯粒鑊仔❤️❤️❤️❤️$128見每枱都叫呢個,薯粒有咬口但又唔會過硬,配上芝士🧀、洋蔥🧅、煙肉🥓,更惹味又飽肚😍燒烤豬肋骨配薯條❤️❤️❤️❤️$168豬肋骨份量超大,肉質軟腍,味道酸酸甜甜十分開胃,粗切薯條外脆內軟前菜沙律🥗份量多,加上黑醋十分清新甘筍南瓜湯香甜濃郁😚窩夫🧇超有驚喜😍外脆內軟,蛋香味十足,就咁食已經好好食😋之後要encore🤩飲品叫左熱奶茶同凍咖啡,佢哋咖啡☕️仲有得refill架☺️
店名: Green Waffle Diner

味道: 4/5

煙肉薯粒鑊仔❤️❤️❤️❤️

燒烤豬肋骨配薯條❤️❤️❤️❤️

前菜
沙律🥗份量多,加上黑醋十分清新

甘筍南瓜湯香甜濃郁😚

上次試過𝚐𝚛𝚎𝚎𝚗 𝚠𝚊𝚏𝚏𝚕𝚎既中環分店,哩次黎試下銅鑼灣既分店😚餐廳係半開揚形式,電梯一上去就見到~裝修同𝚖𝚎𝚗𝚞都偏美式風格🇺🇸食物選擇多👍🏻哩次我地食dinner,佢地既lunch都好平價👍🏻🧇鮮果窩夫芭菲 $𝟿𝟾第一次食整成芭菲既窩夫🤣好特別既體驗,雪糕可以揀味道我地揀左綠茶味🍵第下好多水果🥝窩夫新鮮整仲好脆,唔錯👍🏻🐟銀鰽魚炸魚薯條 $𝟷𝟼𝟾擺盤好靚✨兩大條炸魚炸到金黃酥脆🥰配埋薯條同沙律,完美~🐓香蒜蜜糖醬雞翼𝟼隻 $𝟷𝟷𝟾每隻雞翼都好飽滿💕香蒜蜜糖醬好入味,雞翼咬落超脆多肉汁✨唔錯唔錯~🍹咖啡果皮梳打水 $𝟻𝟼酸酸甜甜帶𝚍咖啡香🥰幾𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑🍍菠蘿橙汁 $𝟹𝟾普通好飲既果汁👍🏻
哩次我地食dinner,佢地既lunch都好平價👍🏻

🧇鮮果窩夫芭菲 $𝟿𝟾

🐟銀鰽魚炸魚薯條 $𝟷𝟼𝟾
擺盤好靚✨兩大條炸魚炸到金黃酥脆🥰配埋薯條同沙律,完美~

🐓香蒜蜜糖醬雞翼𝟼隻 $𝟷𝟷𝟾

🍹咖啡果皮梳打水 $𝟻𝟼