2024-02-08 58 瀏覽
去咗銅鑼灣一間西班牙餐廳食晚餐!平日夜晚都幾多人,有室內室外座位,環境氣氛幾好,侍應服務好周到!嗌咗2杯嘢飲,有杯叫Tiramisu嘅cocktail賣相好特別,真係好似Tiramisu😂 好重嘅Baileys味! 首先食個西班牙薯仔蛋餅,個蛋餅好厚身,切開就有啲汁同埋好多洋蔥喺入面,係一道好有特色嘅菜!呢碟魚有埋三文魚籽真係生色不少,啲魚好嫩滑,薯蓉份量多而且好滑。西班牙海鮮炒飯係必叫!炒得有少少飯焦,啲蝦好大隻!甜品用士多啤梨醬好特別,其他餐廳都係用朱古力醬,估唔到酸酸地都幾夾!

西班牙海鮮炒飯係必叫!炒得有少少飯焦,啲蝦好大隻!

2024-02-07
  • 西班牙海鮮飯
2024-02-03 62 瀏覽
Casamigos HK蟹肉南瓜意大利飯- $288招牌牛面頰飯配薯蓉 -$298西班牙薯仔蛋餅- $88紅絲絨油條配酸甜果醬- $88卡津薯條-$68話說約咗朋友仔去銅鑼灣食飯,去到一間西班牙餐廳咁啱遇著有萬聖節菜單,即管試吓😋。主打萬聖節南瓜飯,裏面放咗好鮮甜嘅一絲絲蟹肉,趁熱刮走殼上的南瓜,連埋Risotto一齊口感Creamy。招牌菜牛面頰飯,配咗韓式醬汁,食落似唔辣嘅辣雞麵味,牛面甲非常淋,用匙羹就切得開,連埋薯仔蓉一齊食,好惹味。And get gas西班牙薯仔蛋餅,入邊充滿薯仔和洋蔥口感豐富。好食又唔熱氣。配菜叫咗個卡津薯條,其實即係薯條上面灑咗啲辣粉,令配蛋黃醬裝咗喺版型容器入邊,下低仲有個鳥巢造型趣緻,食落十分香口。西班牙甜品Churros必食,上菜時用咗一個好似黑色月球嘅容器裝住,幾特別幾有心思,揭開大約有四條,外面沾滿砂糖,配酸甜果醬,同平時喺街食到嘅唔一樣,略帶花生味,口感紮實。總括嚟講呢間餐廳環境好有情調,我哋坐咗戶外位置, 有帳篷遮蔭落雨都唔怕,現場亦有燈光裝飾氣氛浪漫。
Casamigos HK

蟹肉南瓜意大利飯- $288
招牌牛面頰飯配薯蓉 -$298
西班牙薯仔蛋餅- $88
紅絲絨油條配酸甜果醬- $88
卡津薯條-$68

西班牙薯仔蛋餅,入邊充滿薯仔和洋蔥口感豐富。好食又唔熱氣。

一開始睇相就被薯仔蛋餅吸引左,即刻bookmark左。睇過節日餐單覺得想食a la certe多過食set,就平日黎食!環境Ok,燈光適中、座位舒服,係室內少位左啲,好采冇book枱都有位。(注意:室外可能有人食煙)用iPad形式睇餐牌,本來系Openrice有睇定Menu,睇中左兩款意粉想食,可惜原來系Lunch Set,咁唯有再揀,一揀就揀中三薯👇🏻賣相好靚,個蛋真系好厚,但打翻呢篇食評既時候我先諗:薯仔系邊?好似吾太食得出,切開入面我估系煮淋左既洋蔥,可能上面個醬系沙拉醬溝薯仔🤔🤔 但整體黎講系好食,再黎都會叫。薯仔粉淋左D,吾肯定系咪甘,好似第二次食咋,吾太識食,辣肉腸鹹左D。份量睇落普通,但系我地由頭食到落尾既一道菜。夠熱又夠脆,D粉既味都令我地食到停吾到,一條接一條。可能中意辣既朋友仔會有少少失望,因為我呢個怕辣既人一D都吾覺辣😁油條同我平時食既吾同,呢個入面較漿口,咬第二啖就散甘。覺得個醬都吾太突出同夾🥺

西班牙薯仔蛋餅

蕃茄香草辣肉腸意式煙靭薯仔粉

辣味卡津薯條

2024-02-02
西班牙薯仔蛋餅
辣味卡津薯條
2024-01-31 586 瀏覽
朋友約左我食呢間西班牙餐廳,上到去先發現原來之前都曾經黎過,一間人氣約會美酒佳餚好勝地!🏠餐廳: Casamigos📍地址: 銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓Hokkaido Scallop Ceviche $128一款酸酸開胃前菜,用北海道扇貝三文魚子同埋秘製醬汁調味,增加食慾層次!Croquettes De Jamon $56炸物中間有醬汁同火腿,小食熱食都好開胃!Tortilla De Patatas $98餐廳既招牌蛋卷,蛋漿蛋汁好有層次感,每口都食得出蛋香既味道!Spanish Acorn Fed Iberico Pork Rack $238超厚實而且非常邪惡既豬扒,最鍾意食佢脂肪突顯豬既味道,而且呢個品種比起普通豬扒更加重口味,吸引!Seafood Paella $298西班牙海鮮飯,海鮮超足料,蜆、蝦、青口樣樣都食出層次感,再加上飯粒既口感都好令人印象深刻!為美食增加有啲刺激當然要試埋 Mocktail & Cocktail 餐廳推薦2杯較常多人叫既 Golden Seacoast $108 & St. Louis Sarah $158

🏠餐廳: Casamigos
📍地址: 銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓

Hokkaido Scallop Ceviche $128

Croquettes De Jamon $56
炸物中間有醬汁同火腿,小食熱食都好開胃!

Tortilla De Patatas $98

Seafood Paella $298

2024-01-24
2024-01-28 51 瀏覽
✨香煎帶子蒜香牛油手工闊條麵 $128帶子煎得好香,入口爽彈好鮮甜😍闊條麵煙韌彈牙,掛滿醬汁好惹味😋✨香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子莎莎 $58件香噴噴嘅鵝肝 ,入口即溶🤤加上脆卜卜嘅香脆多士同酸甜醬汁,食落一啲都唔油膩✨北海道帶子刺身 (日式麻油柚子醋) $128帶子雪白厚身,加上柚子醋,味道濃郁鮮甜✨蒜蓉白酒汁煮蜆 $128蜆肉肥厚鮮甜,入口滲出淡淡酒香✨蛋糕 $98巴斯克蛋糕配雪糕🍧巴斯克蛋糕表皮烤到焦香,內餡半溶狀態, 一啖咬落去香濃綿密,好正呀🤤✨Mocktail 🍸-Dance Tonight $108賣相精緻,荔枝味好出,甜甜地幾好飲-Golden Seacoast $108味道酸酸甜甜好fresh整體食物精緻又美味,餐廳環境舒適,會有下次😌
✨香煎帶子蒜香牛油手工闊條麵 $128

✨香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子莎莎 $58件

✨北海道帶子刺身 (日式麻油柚子醋) $128
帶子雪白厚身,加上柚子醋,味道濃郁鮮甜

✨蒜蓉白酒汁煮蜆 $128
蜆肉肥厚鮮甜,入口滲出淡淡酒香

✨蛋糕 $98
巴斯克蛋糕配雪糕🍧

✨Mocktail 🍸
-Dance Tonight $108
賣相精緻,荔枝味好出,甜甜地幾好飲
-Golden Seacoast $108
味道酸酸甜甜好fresh

整體食物精緻又美味,餐廳環境舒適,會有下次😌
2024-01-25 361 瀏覽
朋友喜歡吃西班牙菜,所以每次都約他吃西班牙菜。今晚,我們就到Casamigos吃晚餐。Casamigos即「House of Friends」,地方不是很大,但是柔和的燈光配合有情調的環境,還有一系列擺設,令餐廳瀰漫着一份高格調的情調。還有室外位置,白色的帳篷伴着木製的枱椅,非常適合和朋友來小酌聚餐。但因為今晚天氣太寒冷了,我們還是在室內坐着吧!和牛他他:盛載牛肉他他的器皿非常獨特,像一個鐵月球,十分型格。打開一看,牛肉他他上有蔥花、醃菜和洋蔥。上面還有非常鮮味的魚子醬粒粒,入口清新又爽口。香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子莎莎 :香煎的鵝肝帶有濃郁的肝味,外皮煎得十分香脆,內裏則柔軟順滑。上面配上甜甜酸酸的青瓜柚子沙沙,味道非常夾。下層的多士也十分酥脆。大舊又肥美既鵝肝入口即溶,香脆和軟糯的口感相輔相成,十分好吃。慢煮加利西亞式八爪魚腳:慢煮的八爪魚腳煮得很軟腍入味,表面微微燒香,八爪魚鮮嫩多汁,柔軟和爽脆的口感交疊着。配上蕃茄醬和濃郁的白醬汁,味道更加突出。Golden Seacoast:有熱情果、橙配雪碧,入口非常清新,吃了這麼多惹味的菜式,整個味蕾像「refresh」了一樣,立即平衡番

和牛他他:

香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子莎莎 :

慢煮加利西亞式八爪魚腳:

Golden Seacoast:
有熱情果、橙配雪碧,入口非常清新,吃了這麼多惹味的菜式,整個味蕾像「refresh」了一樣,立即平衡番!
Dance tonight有荔枝、小紅莓、茶底和玫瑰。甜甜酸酸的,入口十分清新,中和了食物的油膩感。
西班牙海鮮炒飯:

Paella的賣相很美,飯底鮮味十足。有蝦、青口和大蜆。海鮮也十分新鮮。飯底脆脆的,飯粒吸收了海鮮的鮮味,口感豐富,風味獨特,實在太好吃了。
西班牙燒乳豬¼:

西班牙燒乳豬一定要點!豬皮烤得很酥脆,肉質鮮嫩多汁,我們只點¼隻,但份量十足!每一塊都厚肉又juicy,表皮很薄又脆 ,內裏還有一層薄薄的肥膏。配合帶酸甜既醋醬, 令人齒頰留香。
西班牙炸油條配士多啤梨朱古力醬:

Churros是西班牙的經典甜品!一樣用上獨特的鐵球器皿承載着,還有一個類似雀巢的器皿中着醬汁,外脆內軟,炸至金黃色。新鮮炸好熱騰騰的,真的很美味。配上士多啤梨朱古力醬,增添了甜美和豐富的口感。
這間銅鑼灣西班牙菜真的抵食又高質!廚師之前還在米芝蓮餐廳做過呢,所以菜式選擇多,美味又正宗。回頭率超高。
  • 西班牙海鮮飯
  • 紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬
  • 慢煮加利西亞式八爪魚腳
  • 西班牙烤乳豬
西班牙菜係歐洲三大菜系之一,小食Tapas、西班牙海鮮飯、西班牙火腿等,加上浪漫激情嘅西班牙氣氛,絕對係愛上西班牙菜嘅理由。嚟到主打西班牙菜嘅Casamogos,餐廳設計同氣氛都極具質感,加上餐廳嘅出品有煲保證,所以如果你都想搵間高質嘅西班牙餐廳食飯,慶祝生日或紀念日,非常推介呢間餐廳呢!和牛他他前菜用咗一個黑色月球嘅容器登場,和牛他他入邊拌咗香蔥同洋蔥,而上面則有魚子醬,肉味香濃豐富,加上肉嘅油香,真係非常滿足。大家仲可以配上法包一齊食,減低油膩感。香煎鵝肝多士鵝肝一上枱已經傳嚟一陣鵝嘅油香,而鵝肝上面有啲柚子莎莎醬,中和咗鵝肝嘅油份,而鵝肝煎到內脆外軟,入口即化真係令人念念不忘。炸番薯條平時炸薯條就食得多,今次揀咗比較特別嘅炸番薯條。番薯條炸過之後質感外脆內軟,飽肚感十足。西班牙海鮮飯西班牙海鮮飯即叫即焗,配料有蝦,蜆同埋青口,海鮮非常鮮甜,至於飯本身比較乾身,但撈埋醬汁之後,非常creamy,濃郁又入味。蟲草花野菌香濃牛油汁手工闊條麵手工闊條麵用竹筒方式呈上,將蓋打開就見到滿滿既蟲草花,除咗賣相好睇之外,味道都非常好。手工闊條麵完美掛汁,加上蟲草花同野菌嘅菇香味,充滿層次。CAS

和牛他他

香煎鵝肝多士

炸番薯條

西班牙海鮮飯

CASA YUZA PALOMA
以蜜糖柚子為基底嘅cocktail,味道酸酸甜甜,中和番濃郁嘅酒味,飲晒成杯一定會有微醺感。
2024-01-15
2024-01-24 56 瀏覽
好味 #晚餐 分享~ 西班牙菜~西班牙烤乳豬1/4 $398金黃色乳豬皮卜脆脆,肉質勁嫩滑帶有香濃肉汁,就算唔點醬汁也好味配埋醬汁更加鮮味😋~西班牙海鮮飯 $298我覺得這家的西班牙海鮮飯很出色材料豐富又新鮮有水準嘅西班牙飯係要做到有飯焦的而剛剛好的飯是先用蝦熬製的湯加埋香料煮的所以食落很香濃和有層次感而且賣相很靚很滿足啊😋~手切西班牙尹比利亞36個月風乾火腿 $188甘香油潤味道濃郁也是西班牙菜大熱之選😋~脆炸雞中翼6件$88高質的西班牙菜餐廳👍加一服務1080/2人Casamigos銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓
好味 #晚餐 分享~ 西班牙菜

加一服務
1080/2人
Casamigos
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓

返工返得咁辛苦,梗係要慰勞一下自己啦🤭銅鑼灣有超多唔同種類嘅餐廳,唔想行到腳軟揀餐廳,就Search下附近有咩好食,見到呢間環境好似幾chill 就揀左佢喇🤭-餐廳位於銅鑼灣駱克駅3樓,地點非常便利,地鐵站C出口對面就係👍🏻呢間餐廳係主打西班牙菜 ,當然唔少得有西班牙海鮮飯 ,烤乳豬,西班牙薯仔蛋餅🤤-餐廳有分室內同埋室外,個人認為室內環境感覺比較grand有情調適合情侶撐枱腳🥰室外就相反好似有個大型帳幕然後有啲燈飾同埋火柱,感覺就比較chill同relax ,最適合三五知己聚下摸吓酒杯底🍷幾有feel😎但係我去當日實在太凍🥶所以冇揀坐出面🤣-喺分享嘢食之前 ,要大大力表揚吓餐廳嘅侍應☺️👍🏻🙏🏻服務態度非常好,首先會問你需唔需要推介,之後又會不斷主動幫忙加水,最後離開嘅時候仲會幫忙撳𨋢,真係好細心☺️當晚有幾枱客人都係慶祝生日,侍應送上蛋糕時仲會親切送上祝福☺️-和牛他他 $118 +$38 法包 一上枱嘅時候,個容器震撼到我😯好特別好似一個黑色嘅星球,啱晒鍾意打卡既我🤭味道方面入口感覺有啲似吞拿魚蓉嘅口感,牛肉好新鮮唔會有腥味上面仲配有魚子醬,入面好似有啲酸瓜,有啲洋蔥,配埋個脆脆嘅法包

和牛他他 $118 +$38 法包 一上枱嘅時候,個容器震撼到我😯好特別好似一個黑色嘅星球,啱晒鍾意打卡既我🤭味道方面入口感覺有啲似吞拿魚蓉嘅口感,牛肉好新鮮唔會有腥味上面仲配有魚子醬,入面好似有啲酸瓜,有啲洋蔥,配埋個脆脆嘅法包好夾😋

香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子莎莎 $68/each
哇!塊鵝肝厚到呢🤤煎得好香,入口質感柔滑😋甜甜酸酸嘅醬中和左本身嘅油膩,味道好夾👍🏻

慢煮加利西亞式八爪魚 $188
本身叫呢個菜係比Menu張相吸引到🤭八爪魚鬚有種煙燻左既香味,醬汁配有蕃茄蓉同埋蒜味沙律醬,食落口感幾軟身,夾埋個汁一齊食味道幾特別😋

西班牙薯仔蛋餅 $98
薯仔同雞蛋都係my favourites ❤️必試😋個蛋餅至少有成5cm厚,外型好結實以為入面會好乾,但係切開入面啲蛋竟然唔老,然後中間既忌廉醬流入去,食落唔會乾,雞蛋入面仲有滿滿嘅薯仔同埋洋蔥好香好好味😋

新疆風味醬燒羊架 $298
羊架上枱時已經有陣陣嘅烤肉香味🤤平時好少食羊架因為試過食完一啖就頂唔住個羊羶味,今次朋友想食羊又試下先😗個汁有啲似孜然嘅味,食落個羊味好香完全冇羶味,燒既時間剛剛好,咬落有肉汁口感唔會靭,尤其係夾埋羊架側邊啲肥既位一齊食勁邪惡但好好味😋🤭

Red Sangría $108
西班牙傳統嘅水果酒🍷紅酒配上切粒嘅水果,好易入口,飲嘅時候仲會食到啲蘋果粒粒,感覺好
fresh完全唔似飲緊酒🤭

整體嚟講,餐廳環境氣氛好,食物新鮮好味😋員工服務態度好好,廚房擺盆好有心思☺️👍🏻食物種類又多🤭樣樣都好想試🤣下次要叫多啲朋友嚟一齊黎chill下先🥂

個賣相同埋環境都好舒適,服務態度好好,雖然有啲甩漏!性價比正常喎,唔算好貴!個賣相都非常之靚可惜原來全部送到非常之油膩,食嘅時候都覺得少少,最後全部人都覺得食完個意粉好滯,我同另一個同事request咗少啲醬,不過我嗰碟食到最後發現原來勁多,尤其係大好恐怖,之後個胃唔舒服咗好耐唔知關唔關事🙈不過就真係幾好味嘅 食呢個意粉重點係想食嗰兩隻大虎蝦質素非常之好好大隻 頭盤嗌嘅八爪魚都好味,不過同樣問題,好難而且係有啲油 佢呢度好興好強嘅醬比目魚嘅蕃茄汁調味超正側邊啲菇唔知咩菇好可愛
個賣相同埋環境都好舒適,服務態度好好,雖然有啲甩漏!
性價比正常喎,唔算好貴!個賣相都非常之靚
食呢個意粉重點係想食嗰兩隻大虎蝦
質素非常之好好大隻
比目魚嘅蕃茄汁調味超正側邊啲菇唔知咩菇好可愛
2024-01-22 48 瀏覽
適逄朋友生日,食生日飯緊係去Casmingos✔️真係好鐘意佢地嘅西班牙菜🫶🏻絕對係銅鑼灣No.1💯 尤其是燒乳豬, 皮脆嫩滑肉汁豐富,唔點醬都已經超好食, 加埋佢個醬汁真係好食到飛起❕醬汁甜而微酸帶有果香, 中和乳豬嘅膩感之餘仲提升味道嘅層次🤍🩷Beef Tartare HKD118❤️Baguette HKD38🧡Grill Galician Octopus HKD188💛Seafood Paella HKD298💚1/4 Suckling Pig HKD398✨✨✨🩵Birthday Basque Cheese Cake HKD9810% Service Charge《Happy Bday To 技安》

🩷Beef Tartare HKD118
❤️Baguette HKD38
💛Seafood Paella HKD298
💚1/4 Suckling Pig HKD398✨✨✨
10% Service Charge
《Happy Bday To 技安》
2024-01-18 81 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨西班牙fusion菜💃🏻-Casamigos🇭🇰 銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓 🇭🇰-🇪🇸大半年後再訪, 環境冇乜點變, 食物品質同服務依然卓越, 而擺盤就仲再靚左! iPad餐牌圖文並茂, 款式多但都好易睇-🍊🐖 薑味橙香橡果西班牙黑毛豬鞍架 $238 Spanish Acorn Fed Grill Iberico Pork Rack💯黑毛豬鞍架厚身又夠腍夠juicy, 慢煮豬肉呈粉紅, 肥肥地同個橙汁好夾💯底鋪左脆脆羽衣甘藍, 撈埋橙汁同豬油增添左羽衣甘藍既風味; 薯蓉質地黏黏地勁滑香牛油味-🎋🧈 蟲草花野菌香濃牛油汁手工闊條麵 $168Hand-made Tagliatelle Cooked with Cordyceps Militaris Wild Mushroom & Butter Sauce✨用竹筒裝闊條麵但份量一D都唔少, 牛油汁勁香, 野菌同蟲草花加左爽脆口感, 個汁夠濕潤但完全唔影響手工麵al dente-🥖🍓紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬 $88Red Velvet Churros💯新鮮炸起既Churros勁香脆但入面好soft, 朱古力醬有莓味
👧🏻😋👅🍽✨

蟲草花野菌香濃牛油汁手工闊條麵 $168

🥖🍓
紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬 $88
Red Velvet Churros
💯新鮮炸起既Churros勁香脆但入面好soft, 朱古力醬有莓味唔會太甜

🦐 🌶
橄欖油大蒜虎蝦 $148
Gambas Al Ajillo
✨虎蝦新鮮彈牙完全冇雪味, 番茄汁酸酸辣辣, 入味蒜同香草味好重, 乾辣椒最為突出; 脆多士點埋D汁食都好好味

🐠 🍅
蕃茄卡普亞鯷魚脆包 $88 / 3pcs
Anchovy Caprini Cheese Crystal Loaf
💯鯷魚鹹香有酸汁提鮮, 味道平衡, 加上番茄蓉同芝士醬豐富返呢個tapas既味道

☕️ 🍸
Tiramisu Cocktail $158
💯Brandy做底, 朱古力同咖啡平衡左酒味, 仲用左蛋黃飲落好順滑
Tiramisu

☕️ 🍹
Dance Tonight Mocktail $108
✨荔枝茶底好香, 飲落酸酸地有檸檬果香但其實係cranberry, 放耐左莓酸味更突出

Tiramisu
2024-01-18 46 瀏覽
先點了幾款小食充飢。伊比利亞火腿忌廉球,忌廉係流心的,外層脆卜卜,外脆內嫩嘅口感。西班牙薯仔蛋餅,結實厚身,充滿蛋香,中間係千層洋蔥🧅,帶點甜,又有沙律醬,搭配特別。橄欖油大蒜虎蝦蝦肉大大隻,蒜容汁,再加橄欖油烹調,香氣四溢蟲草花野菌香濃牛油汁手工闊條麵蟲草花帶有天然菇菌香味,加上西式野菌,兩者都保留到各自的味道。手工闊條麵較粗身,煮得夠冧,用竹筒盛住,帶出中西fusion的感覺。Spanish Acorn Fed iberico Pork Rack豬扒比我隻手掌大,咁厚身多肉都唔鞋,有少少肥肉好好,因為太瘦會不好吃~薯蓉好幼滑,creamy,好好味。薯菜好似紫菜咁脆身,同食薯片一樣食到索索聲😂Churros西班牙甜品,一定會叫Churros~脆口,不油膩,而且夠熱辣辣,好新鮮,所以特別好吃。飲番兩杯高興下。Golden Seacoast 係Mocktail ,熱帶夏日的感覺,以橙味為主。Piedo De lade係cocktail ,顏色同翡翠一樣,晶瑩剔透嘅感覺,易入口,有蘋果味,酸甜開胃。

橄欖油大蒜虎蝦
蝦肉大大隻,蒜容汁,再加橄欖油烹調,香氣四溢

Churros

2024-01-11 49 瀏覽
朋友相約我到銅鑼灣這間「Casamigo」吃西班牙菜,環境舒適、氣氛一流!而且服務態度很好,每一道菜上枱時都會細心介紹,亦會主動換碟、斟水,食物質素更令人有驚喜,我們叫了以下食物:~北海道帶子刺身:這個前菜非常吸睛,帶子刺身非常新鮮,配上三文魚子、黑魚子醬及甜橙帶出少少酸味,好清新。~香煎鵝肝多士:這個是非常香口的前菜,多士香脆而不是硬身,鵝肝亦很厚身。~西班牙薯仔蛋餅:這個傳統的西班牙美食,廚師將切好的薯仔和洋蔥浸入橄欖油以慢火煮熟,然後混入蛋漿再拿去煎成有一定厚度的蛋餅,口感一流!~星加坡喇沙蕃茄醬煮藍青口:這道菜式非常有驚喜,藍青口香嫩甜滑,喇沙醬汁好好味,可配法包湛汁來吃!~蟲草花野菌手工寬條麵:喺竹筒容器食寬條麵真係第一次,這個fusion菜帶有中西合璧味道!店員向我特別推介這個甜品~紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬:廚師每朝一早製作,令油條有外脆內軟的口感,非常有誠意。飲品方面,叫左一杯「Dance Tonight」的Mocktail, 是帶有荔枝及玫瑰味的果茶,好醒胃。另外也叫了一杯Red Wine(The Wall Shiraz Australia ),香醇可口。滿意的一餐

店員向我特別推介這個甜品

滿意的一餐,必會回頭光顧!

• churros
2024-01-11 41 瀏覽
要喺香港搵一間🇪🇸西班牙餐廳唔難,但係要搵一間好食嘅就真係比較困難啲。呢間Casamigos真係算做得唔錯,環境同食物都一流。因為聖誕節嘅關係,有最低消費$1200 。雖然貴就貴咗啲,但係就俾機會我哋食咗好多唔同嘅嘢。籌款喺北海道帶子ceviche。裏面係帶子,配合三文魚子同埋飛魚子。淡淡的柚子胡椒汁,加埋新鮮嘅帶子,絕對值得一試。呢個係聖誕特別有嘅牛骨髓配法式田螺。牛骨水本身係冇咩味道,但係加埋濃烈嘅牛油味同埋法式田螺,都可以算係聖誕節裏邊比較有派頭嘅一個菜式。呢個薯仔粉真係有驚喜。佢唔係嗰種煙靭嘅薯仔粉,反而吸晒所有汁同埋香腸嘅味道。雖然香腸嘅味道比較偏鹹,但係個粉本身真係冇得頂值得推介。36個月parma ham,齋食冇乜特別。可以唔使叫。呢個八爪魚腳汁比較濃,但係八爪魚冇煮得咁硬。配合埋啲汁就啱啱好。不過如果可以的話,八爪魚可以煮得入味啲就最好。最後呢個”鬼佬油炸鬼” 🇪🇸 其實係叫churros! 非常香口。上面鋪滿糖,加埋啲士多啤梨朱古力醬,真係好好食。如果改白朱古力醬,可能畫面上會再好啲。雖然呢間餐廳大時大節嘅時候需要比Minimum charge,但係總括黎講呢間餐廳值

36個月parma ham,齋食冇乜特別。可以唔使叫。

雖然呢間餐廳大時大節嘅時候需要比Minimum charge,但係總括黎講呢間餐廳值得再去!記得大時大節老婆仔女生日情人節要book定位啦