2011-06-01 24 瀏覽
(好懶好懶…又回到過去先) 12/3/2011我已經去咗Apple Green好幾次, 3間 (CWB / MK / TST) 嚟講都係覺得TST最好坐, 個area都寬闊d。 一行6人為一位男友人慶祝生日, 訂咗7:30pm, 我地4個人7:10pm去到都比我地入坐。7:30pm我地就人齊了, 叫了食物如吓:Quesedilla ($48):個人嚟講覺得一般。1/2 Diane ($53):呢個好味, 上次食過一次就愛上。Hawaiian Ribeye ($248):呢個係我的必叫item。果然keep住有水準, 個燒菠蘿好多汁、個ribeye 我地叫7成, 都ok 唔會太”熟”, 都好”林”身。好味。Pork chop ($168) & Extra Pork ($70):本身得一件, 我地6個人一定唔夠食, 所以叫extra一件。初時成日覺得”豬扒”多數係”un”同”乾爭爭”的。不過呢個出奇地juicy, 大家都覺得好食。(不過價錢嚟講都算貴)Clam Sauce with Wiener ($110) :都幾多料, 不過d意粉唔係好入味。Brownie ($52) :ice cre
(好懶好懶…又回到過去先) 12/3/2011

Quesedilla ($48):個人嚟講覺得一般。
Brownie ($52) :ice cream with brownie, 一絕…好味。
Apple Crisp ($48) :我個人覺得麻麻地, 大家對佢都提不起勁, 最後呢個係食唔哂咖。
Cheese Cake ($52) :我唔食cheese cake的, 無得comment。
環境:ok。 我地6個人坐卡位, 就咁坐就無問題, 不過擺埋個袋就有d 迫。 Service:好, refill水好快, 又好準確解答問題。價錢:中上 (total: $934)。

2011-03-12
2011-05-29 7 瀏覽
第一次去APPLE GREEN吃,'個格局似宜家傢俬,好FUUL,無BK 枱,但去得早所以都仲有枱,食物款式不多,最出名係沙律,吃咗個凱撒SALAD都幾好味.意粉無咩餸,只係有肉醬,白汁,腸,蜆肉等揀,熟盤也不多.但都幾貴,叫咗個沙律半份$50蚊,主菜140蚊,意粉都100蚊個,不太化算
第一次去APPLE GREEN吃,'
個格局似宜家傢俬,
好FUUL,無BK 枱,但去得早所以都仲有枱,
食物款式不多,
最出名係沙律,
吃咗個凱撒SALAD都幾好味.
意粉無咩餸,
只係有肉醬,白汁,腸,蜆肉等揀,
熟盤也不多.
但都幾貴,
叫咗個沙律半份$50蚊,
主菜140蚊,
意粉都100蚊個,
不太化算
2011-05-28
今晚三人同行, 全女斑! 本來想訂旺角店的, 不過full 晒! 只好訂這分店啦! 我們共點了 ……特式焗薯皮: 英文竟然是potato boat!! 又幾似bor! 內裡的是番茄碎及酸忌廉, 酸酸地的味道能夠有少許開胃作用! Tomato 很fresh and juicy! Yummy!! 薯皮下放了的應是番薯片, 炸得脆脆的! 不俗! 因為太hungry, 所以冇影photo, 就俾我們ko晒! Push!!炭燒大蝦併番茄薯仔: 大蝦沒有被燒乾, 不過不失啦! Not special! Ok la! 反而配菜更出色! Tomato 仍然fresh, 西椒粒粒 and tomato juice inside, so match!! 至於potato, they should be used 白皮薯, 口感一流! 面層的是薯蓉加cheese, 焗得香香的! 唔錯!雜腸拼盤: When I saw it, 我便想起德國restaurant 的德國腸! 其中有一條係香草雞肉腸, not special, 味道ok! Others are 牛 mix
只好訂這分店啦! 我們共點了 ……

面層的是薯蓉加cheese, 焗得香香的! 唔錯!

雜腸拼盤: When I saw it, 我便想起德國restaurant 的德國腸! 其中有一條係香草雞肉腸, not special, 味道ok! Others are 牛 mix 豬! 其中有一條係辣的, it was too spicy!!
我覺得冇咁既必要 law!!
其餘兩條also not special, but 令人好滯law!
配菜是燒蒜及薯蓉, 薯蓉絕對冇薯仔切片咁好味! 我總覺得在德國restaurant 食的德國腸好食好多! Not push!!

燒三文魚: 我以往在其他restaurant 食過 over-cooked 的三文魚, 又乾又鞋, not good at all. But here, 燒得熟與未熟之間, 保持應有油份, must not dry and 鞋! 恰到好處, 值得一讚!

食到中段時間, 看見隔鄰檯叫了意粉及french fries, seems 好味及吸引,
意粉似是很滑的! need try it in the next time.

p.s. Disadvantage: Time limited!!!
We made reservation at 6:45pm, they asked us return table at 8:30pm. 唔可以坐得耐架!
越夜越full ga!!

炭燒大蝦併番茄薯仔
雜腸拼盤
燒三文魚
2011-05-06
炭燒大蝦併番茄薯仔
燒三文魚
  • 特式焗薯皮
2011-05-15 7 瀏覽
呢間Applegreen ,大概係我到過同類型餐廳,差不多價格的食肆中服務態度最差一間... 我係同屋企人一齊去,半台為長輩.... 就呢餐飯,我對applegreen 有以下不滿...1.)點菜態度差勁,我以為自己去左茶餐廳。2.)每當職完收碟/餐具,老馮似的要幫佢手遞俾佢去收,唔遞就會用不禮貌語氣:"唔該遞一遞俾我丫!"3.)上晒菜... 服務員遞牙籤過黎無啦啦問左句"請問今日d野食岩食ma" ... 但佢語氣完全唔係出自真心, 對眼都唔係望住我地...,老實講全台客人都唔佢做咩要講句咁既說話,講完之後更影響大家既食慾(可能呢個係佢目的...我唔知)。4.)我媽咪一向唔鐘意飲凍飲,而我點左一個lemonade(可以添飲)... 佢只係試左一啖... 之後我要求服務員幫忙refill,佢竟然講左一句:"其實呢杯飲品係唔係for 你地share 既".... ... ... 每人平均 $160,餐飯成千蚊,食物已經唔係話好好,仲要咁既服務態度,成餐飯大家好似去受氣,談不上有服務可言,最後還要受人白眼.... 再差的服務態度/食物質素都未能令我係openrice 開account,都未令

1.)點菜態度差勁,我以為自己去左茶餐廳。

談不上有服務可言,最後還要受人白眼....
再差的服務態度/食物質素都未能令我係openrice 開account,都未令我有不吐不快既感覺,
但今次... 實在係差到不能再差!!
2011-05-15
  • 沒有
2011-04-19 9 瀏覽
早在幾年前去過當時位於河內道的applegreen, 對他們的沙拉跟意粉印象很好某晚在尖沙咀吃晚餐, 就選了現位於加拿分廣場的店4個人很快就想好了要吃什麼菜lemonade這裡的檸檬特飲好好喝, 主因是因為沒有加太多的糖酸酸的順口開胃, 無限添加的我們都喝了好多脆杏仁雞絲沙律這個沙拉有生菜絲, 雞絲, 炸過的米粉, 杏仁碎還有麻醬拌在一起吃質感豐富, 材料都是新鮮, 切的大小也剛好, 可以一口一口的吃而且也不會太碎到吃不清楚食材的味道雞絲應該是用了雞胸肉但不會柴, 加上其他的生菜絲炸米粉等等都是爽脆的質感麻醬香而沒有過酸, 這個沙拉好好吃, 食材簡單但味道跟質感上都很精彩蟹肉牛油果青瓜沙律這是看到沙拉名字而叫的, 蟹肉, 牛油果跟青瓜都是我愛吃的東西一看這個沙拉我只看到一條條的青瓜被美乃滋包著在中間有一堆蟹肉跟牛油果用上美乃滋是最對的配搭, 牛油果份量其實很少... 但跟美乃滋一起拌勻真的很好吃蟹肉也是很少, 只有青瓜這樣吃有點寡, 如果牛油果跟蟹肉這兩樣份量多一點就會很棒啦特式焗薯皮applegreen的焗薯皮厚厚的, 裡面的薯肉還保留了很多我是比較喜歡吃薄薄的焗薯皮, 不過他們這個
中英日對照的menu
某晚在尖沙咀吃晚餐, 就選了現位於加拿分廣場的店
4個人很快就想好了要吃什麼菜
lemonade
這裡的檸檬特飲好好喝, 主因是因為沒有加太多的糖
酸酸的順口開胃, 無限添加的我們都喝了好多
脆杏仁雞絲沙律
這個沙拉有生菜絲, 雞絲, 炸過的米粉, 杏仁碎還有麻醬
而且也不會太碎到吃不清楚食材的味道
特式焗薯皮
特式焗薯皮
厚肉薯皮
potato chips
我是比較喜歡吃薄薄的焗薯皮, 不過他們這個有番茄碎, 搭上薯香卻出奇地不錯
酸忌廉的味道很不討好, 有點死酸而沒有酸忌廉本身的奶香
裡面的肉醬薄薄一層為這個薯皮味道加分, 再加多一些芝士的話應該更好
奇怪的是英文版的menu寫著potato boat, 中文的就寫焗薯皮, 我覺得這個應該是焗薯喔...
煙肉忌廉意粉
carbonara是applegreen有名的意粉, 這裡的作法是美式的
香氣十足
麵條al dente, 軟硬程度很剛好
所以吃得到超香濃的鮮奶油味道, 煙肉也是很香, 不會煎得太乾太澀
洋蔥的香氣也是充滿著整個意粉, 非常好吃
但個人還是喜歡意式的carbonara, 比較愛以蛋香味為主的
這裡的carbonara欠缺了蛋香, 如果有的話這個意粉會更好吃
海蜆清汁意粉
比起carbonara, 我更愛這裡的海蜆清汁意粉
覺得這個意粉很日式, 意粉也是很有咬口
清汁鮮甜非常, 蜆的鮮味很突出, 鹹鹹的清汁有一股海鮮的清甜味道很讚
蜆肉就不算多, 但沒有煮過老, 吃起來肉質還是嫩嫩的
加上檸檬汁更能吃到海鮮的甜味, 吃到最後也把清汁喝光了, 我很喜歡這個意粉
甜品拼盤
甜品拼盤
這個拼盤有三個甜點: applegreen crisp, creme brulee, 芝士磚
applegreen crisp即是apple crumble, 上面的crumble層香脆也很酥
底下的蘋果酸甜度調得剛好, 配上香草雪糕很好吃
creme brulee的焦糖層太硬了, 蛋香也不重, 不太欣賞這個
芝士磚我們都覺得有點太膩了, 芝士有點太實
就算雜莓醬的酸也解決不了芝士的膩感, 裡面加點蛋糕或這餅乾之類的話效果應該好很多

applegreen某些沙拉跟意粉其實我很喜歡吃, 身邊的女生們都很喜歡到這裡用餐
看過其他食評, 有興趣再來試一下他們的brunch
中英日對照的menu
香氣十足
2011-04-10 9 瀏覽
一大班人去慶生,有咩地方好,離離去去都離不開個幾間,唔係酒樓,就係Heavy野,永遠大魚大肉,但今次就好健康地去食沙律同意粉。平常男孩們都唔太願意,原因就是吃不飽,但是女孩們就非常喜歡,因為大家都覺得食沙律可以Keep fit。然而這次為達到兩者之間的平均,就到了我至喜歡的飯堂Applegreen,但平時食brunch就多,晚餐卻是非常之少。每次來到這裡感覺都好舒服,座位不單止寬敞,服務又非常好,最重要當然是味道要好食啦。食物款式其實不算多,餐牌都只係有兩大版,可是感覺好多咁,小食、沙律、意粉、飲品每類也有十多款左右。從眾多小食裡,有幾樣比較別緻又特別的,以吞拿魚他他牛油果配黑白芝麻脆片最為特別,吞拿魚他他是將切成粒狀的吞拿魚,混合特製辣醬汁,上面放有新鮮既牛油果,食時將他他及牛油果放到脆片,味道濃郁帶鮮甜,又夠香脆,配搭起來,既特別,又美味。由於他他是用生的吞拿魚做,怕生的話,也可以以附碟的芥辣殺菌,而且碟邊也有酸薑。三文魚脆筒內滿佈軟綿綿的三文魚魚蓉,與炸得酥脆的外層,再沾上甜甜的黑汁,三者產生了微妙的化學作用,美味。德州芝士烘餅是必須叫的小食,會令人瘋狂愛上,由其是芝士熱愛者,由

德州芝士烘餅是必須叫的小食,會令人瘋狂愛上,由其是芝士熱愛者,由四種芝士混合而成,有Mozzarella,Cheddar,Muenster及Jack Cheese,芝士味濃郁,再配上新鮮的蕃茄粒,味道更上一層次。除了食得又玩得,可以將芝士拉扯出無數細絲。
沙律永遠同Applegreen都是一體的,每次來到總要叫一兩款。當中的蟹肉牛油果青瓜沙律很特別,這裡將平凡變得不平凡,果然與英文名”Green Goddess”很貼切,整碟也是青綠色的,是以青瓜、牛油果、蟹肉及豆芽做材料,再以特制的檸檬醬拌勻,酸味味的很醒胃。而擺盤更能形容出”Green Goddess”的名字,如一個長頭髮的女仔坐在一片青蔥色的草地上。(要加幻想)
另一個特式沙律非這個棒棒雞芝麻沙律莫屬,點解一間西餐廳會有中式既冷盤前菜既呢?答案是全部也不對,只是感覺上像的,這個以什菜絲加雞絲的沙律,再伴以炸雲吞皮、炸米粉及柑橘肉,味道清新宜人,但所在精髓所在正是那醬汁,芝麻薑汁的美味帶起整盤沙律,少了這個醬汁,像失去靈魂一樣。
露絲瑪莉檸檬燒春雞,肉質嫩滑,雞皮香脆,最特別的是墊底的粗麥粉,煙煙靱靱,好特別。
雜腸拼盤有四款腸,有濃味、辣味及香草味。但要數最香口的一定是伴碟的燒蒜頭,燒後的蒜頭沒有了那股濃烈的味道,每粒都燒得粉糯,十分美味。而且伴碟的薯蓉亦吸入了香腸的汁,口味多了一份咸香。
意粉是另一種招牌食物,很多唔同款式,唔同味道,有清又有滯的。卡邦尼意粉應該係最正的,意粉非常之煙靱,每條意粉都黏滿了極度Cearmy的卡邦尼汁,又有咸香的煙肉在內,極美味。另外,亦可以再加配料,配上煎蛋及燒香了的煙肉,味道更上一層樓。而且伴碟的蒜蓉包焗得好香脆,滿佈蒜蓉的香味。
明太子意粉加配本菇,不試也不知道原來加了本菇會更加好味,酸酸辣辣的明太子,配上本菇,不膩也不滯,而且每條意粉都沾滿明太子,混入紫菜食,一流。
三個濃味的意粉後,來了一道清清淡淡又富有海水鮮味的海蜆清湯意粉,正好中和了之前的油膩,蜆湯好清甜,而且有一份海水味般,好吸引。除左白汁外,還有紅汁的,像拿破侖意粉般。
飽餐之後,來了一個做得非常出色的Applegreen Crisp,鬆化的牛油酥粒配上下面酸酸甜甜的蘋果底,得到了一個絕佳的平衡。跟上的雲尼拿雪糕內裡是有雲尼拿籽的,所以味道更加香濃,一冷一熱,絕配。
開頭對這個焗芝士磚並不欣賞,因為外型並不美觀,但切開後,臥虎藏龍,焗得非常好味,芝士味突出又唔肥膩,配上雜莓就更加有均勻的味道,這裡的每樣甜品都好似有考慮到食客的心情,真的不能少看。
Applegreen其實真係一個好值得幫襯的店子,由以前河內道的小店開始,一路支持到現在,雖然味道曾有些少退步,可是仍然十分好,但個別地區的餐廳會有所不及,大家要留意下邊間係最好啦。

更多資料:http://hk.myblog.yahoo.com/zysk-c

• 卡邦尼意粉
  • applegreen crisp
  • green goddess
今次係有d失望, 因為見人地d食評都講得好似d野食唔錯咁, 但係呢, 就聞名不如見面啦o我地book左7點, 去到冇咩人, 不過食下食下, 不知不覺間又full哂wo, 估唔到咁多人鐘意食o我地5個人叫左..蒜蓉包, 蝦卷, 墨西哥烤軟餅, 肉眼扒, 芝士通粉, 野菌忌廉意粉, 甜品拚盤其實d野食除左個樣幾別緻, 味道真係冇咩特別, 唔覺得值呢個價錢, 個價錢似係俾個環境多d, 一班fd傾下計咁坐下都幾舒服, 可惜佢有限時, 我地book7點, 8點半就要還枱架啦...蒜蓉包好硬.. 唔係脆蝦卷算係比較好味d嘅墨西哥烤軟餅都幾得意, 自己加野落去卷埋黎食芝士通粉o個種唔係芝士味, 似苦多d野菌忌廉意粉普通水準甜品拚盤...值得一提嘅係個蘋果批係支竹羊腩煲味~哈, 不過有時2隻味又真係好近嘅~總而言之呢, 呢間都係試一次就夠嘅餐廳黎啦~
我地5個人叫左..
蒜蓉包好硬.. 唔係脆
蝦卷算係比較好味d嘅
墨西哥烤軟餅都幾得意, 自己加野落去卷埋黎食
芝士通粉o個種唔係芝士味, 似苦多d
野菌忌廉意粉普通水準
總而言之呢, 呢間都係試一次就夠嘅餐廳黎啦~
2011-04-07
  • 蝦卷
  • 墨西哥烤軟餅
2011-03-29 8 瀏覽
是日友人生日,BOOK左呢間野食飯,之前未食過呢,我就ORDER左個碳燒豬扒追加豬扒-O-再加薯條再加LEMONADE(無限REFILL)再有D沙律一齊食啦,個豬扒幾厚,燒得幾好,D汁就無咩味,薯條係薯角,唔係炸既,幾好味,份量OK! LEMONADE好正,最鐘意酸野,飲左3杯!沙律一般整體唔錯,食左我成3舊水
麻麻
GOOD
整體唔錯,食左我成3舊水
2011-03-25
GOOD
麻麻
朋友剛剛從日本回來, 記得第一次食apple green都是她介紹的, 就和她來回味一下因為book左位, 所以唔駛等。7點半來到, 還有很多位! ! !青瓜蟹內牛油果沙律保持水準! 基本上每次來都會叫, 因為青瓜, 蟹內, 牛油果都是我至愛!雞絲沙律第一次試, 感覺好清新~不錯~ 牛油果醬~墨西哥脆片d墨西哥脆片真係唔得, 只是一塊油膩的炸雲吞皮不過個牛油果醬不錯, 可能本人實在是一個牛油果怪~哈哈~芝士通心粉size細細唔太膩, 芝士味非常濃郁~芝士愛好者一定鐘意!Carbonara又是每次來都必叫的~水準keep住咁好!個汁好creamy, 意粉軟硬度適中!德國腸併盤麻麻地, 都係以前好食d~因為今次d腸唔夠熱~即時扣哂分, 而且d腸既size好似細左喎!蜜瓜滑冰有驚喜, 好香蜜瓜味, 而且口感好滑, 加埋面頭的cream, 正*****都算ok, 起碼比旺角及銅鑼灣店好, 不過始終新不如舊, 我都係覺得以前河內道店係最好的****

因為book左位, 所以唔駛等。

7點半來到, 還有很多位! ! !

雞絲沙律

第一次試, 感覺好清新~不錯~

牛油果醬~墨西哥脆片

d墨西哥脆片真係唔得, 只是一塊油膩的炸雲吞皮

不過個牛油果醬不錯, 可能本人實在是一個牛油果怪~哈哈~

芝士通心粉

size細細唔太膩, 芝士味非常濃郁~
芝士愛好者一定鐘意!

Carbonara

又是每次來都必叫的~水準keep住咁好!
個汁好creamy, 意粉軟硬度適中!

德國腸併盤

麻麻地, 都係以前好食d~

牛油果醬~墨西哥脆片
雞絲沙律
德國腸併盤
2011-03-23
2011-03-04 2 瀏覽
自從河內道嘅Applegreen執咗之後就冇再食過喇。今晚同老嘢諗唔到食咩,就決定去食返次Applegreen.老嘢6:15去到,姐姐俾咗4人卡位我哋不過要7:30還枱。冇問題呀,反正我哋食嘢快,哈哈。我哋order咗一個starter,兩個pasta同一個dessert combo.蜜糖雞翼:一般,燒烤醬雞翼囉。雞肉完全唔入味。明太子意粉:太creamy喇。。。老嘢呢d大食怪都食唔晒,好滯。海蜆清汁意粉:呢個唔錯,清清哋易入口。d蜆冇沙Dessert combo:有4款,老嘢一個人食晒個apple crumble,我食咗雪糕同焦糖燉蛋。仲有個唔知咩,檸檬味餡。一般喇,甜品好難唔好味。總括來講嘢食一般,服務就唔錯。香港呢類日式意粉店始終同日本果d差幾皮。上星期去日本冇食過pasta,下次去返先!
蜜糖雞翼:一般,燒烤醬雞翼囉。雞肉完全唔入味。
海蜆清汁意粉:呢個唔錯,清清哋易入口。d蜆冇沙
2011-03-04
2011-02-01 2 瀏覽
went there because of the food program on TVB order 2 sets for brunch one grape waffle and egg in the wholeis so tasty. and the presentation was so good, the service is very nice, went there at 12: 30 . not that many people till 15 mins . the restaurant is full ! we defiantly go back

order 2 sets for brunch

2011-01-30
  • egg in the hole
約左幾個朋友聚舊, 諗住搵個地方可以慢慢食慢慢傾~ 記得之前去過銅鑼灣既applegreen, 味道唔錯, 所以決定再去applegreen!今次揀左尖咀果間, 貪大家都方便搭車.訂枱訂7點, 不過餐廳話要8點半交枱, 咪再諗諗la, 但轉個頭餐廳打嚟話唔洗8點半交枱, 梗係ok 啦!!7點前去到, 成間餐廳冇乜客仔, 好靜, 啱晒! 不過到8點, 就越嚟越多人, 超嘈!! 好似鬧晒交咁講野, 絕對唔係一個傾計談心既好地方囉~!!食物款式好似少過以前少少, 唔知係咪間間分店既menu都會有少少唔同呢~ 冇我上次食既buffalo wings 囉~!叫左份小食, 唔記得左叫咩名, 個樣好似春卷.另外叫左個salad, 一份牛扒, 最後叫左個雜錦甜品.小食 - 感覺有d 油, 個sauce唔知係咩汁嚟, 有少少苦苦地,沙律 - 酸酸地, 幾醒胃, 味道ok, 但記得要撈一撈先食, 因為d 汁係會沉底炭燒牛扒 - 幾好味, 牛味都幾重, 好少地方會配火箭菜的, 但我鍾意!! 配菜粟米甜甜地, 好好味!! 甜品 - 一次過可以品嘗4款甜品, 人少少一齊食, 好滿足喔~~ 仲要4款都好味bor~
今次揀左尖咀果間, 貪大家都方便搭車.
, 梗係ok 啦!!

叫左份小食, 唔記得左叫咩名, 個樣好似春卷.
另外叫左個salad, 一份牛扒, 最後叫左個雜錦甜品.

甜品 - 一次過可以品嘗4款甜品, 人少少一齊食, 好滿足喔~~ 仲要4款都好味bor~! 一d 都唔求其呀!! 十個叻!!

下次我可能都係去番銅鑼灣果間可能會好d~!!

2011-01-13
2011-01-22 5 瀏覽
友人睇完少年食神介紹呢個旦, 於是就搵我一齊去食 Lunch! 星期日都幾多人, 而且好多人都係食呢個 set - Egg in the Hole. 好 Like 佢個 旦, 真係好好味, 好搞笑配埋薯片, 不過感覺好油!成個餐有- 生果- 旦包- 火腿- 腸仔- 薯片- 餐飲93 蚊都好豐富下!

成個餐有
- 生果
- 旦包
- 火腿
- 腸仔
- 薯片
- 餐飲

93 蚊都好豐富下!
2010-12-12
本來都去過一次~ around 2個月前, 但係就無機會點菜~ 所以要再戰apple green! lunch time 打電話book位~ 一行8人~ 非常順利~上到去一開lift門~ waiter都有禮~wo~ 今次係U形位~ very good~ 方便傾計又有隔音~ 非常好!!點菜~芝士通心粉 (必食)Caesar Salad - 一般!! DON'T FORGET to get the banana cake!!!! is FREE!!!BBQ chicken wing - 太多燒考sause....carbonana !! goodbook 7:30pm 結果食到10:30傾到人地就閉門~ 人唔算多7-8成~ 所以都無比人趕check out!!!

上到去一開lift門~ waiter都有禮~

點菜~
芝士通心粉 (必食)
carbonana !! good

book 7:30pm 結果食到10:30

2011-01-04
  • 芝士通心粉
2010-12-30 4 瀏覽
今日我們2人選了applegreen做我們的平安夜晚餐. 平安夜通常都好貴但佢除左有個special manu 俾你之外, 其他食物都係同平時一樣. 因我之前都有同朋友食過, 今次就選擇左未食過的~^^1) 前菜: 德州芝士烘餅E個芝士烘餅D芝士真係好燶. 咬落去仲可以拉D芝士出來tim~好正ga~2) 沙律: 炭燒西冷牛排沙律沙律新鮮; 牛排juicy,好有牛味. 唔錯~3) 主菜:墨西哥烤軟餅配牛柳粒&墨西哥雜肉腸迷你taco配牛柳粒同雜肉腸。肉味好燶,個醬汁好正。正個放入口時可感受都肉汁同配醬。Yummy~ !4) 麵: 煙肉忌廉意大利麵E個忌廉汁真係好正好creamy~GOOD!

1) 前菜: 德州芝士烘餅

德州芝士烘餅

2) 沙律: 炭燒西冷牛排沙律
沙律新鮮; 牛排juicy,好有牛味. 唔錯~
炭燒西冷牛排沙律

3) 主菜:墨西哥烤軟餅配牛柳粒&墨西哥雜肉腸
墨西哥烤軟餅配牛柳粒&墨西哥雜肉腸

4) 麵: 煙肉忌廉意大利麵
E個忌廉汁真係好正好creamy~GOOD!
煙肉忌廉意大利麵

2010-12-24