2023-04-19 75 瀏覽
616牛肉火鍋🍲係CP值好高,就食到靚牛的餐廳🤣🤣🤣今次仲用到親民價錢食到日本長野縣直接運到香港嘅信州和牛🫣🫣🫣牛肉雪花靚到爆❄️❄️❄️🤩特選和牛盛(送五花趾)信州和牛肩胛信州和牛腹肉信州和牛赤身澳洲五花趾肉質細嫩多汁、脂肪油花分布均勻😍😍,仲好有牛味😛😛涮幾下就食得!入口即化☺️☺️🤩鴛鴦沙牛湯底個人好推介,又有清湯牛骨湯底,又有沙嗲湯底食,沙嗲湯底就好似平時食沙嗲牛肉麵湯底咁濃厚,啱晒重口味人士☺️☺️☺️食吓菜又可以配清湯底,係唔錯嘅選擇🤓🤓黃喉爽口🌞🌞喺出面餐廳比較少機會叫🧐🤩牛駝峰,吊龍伴肉質比較靭,但肉味很濃郁🥰🥰🤩澳洲和牛-牛頸脊非常嫩滑、口感豐富🤩台式蛋餃入面有豬肉餡了,出面是蛋皮,食落較健康,冇咁滯🤩皇帝菜最後要食返個菜清一清腸胃😂😂😂🤩黃金蕎麥🤩桂花鳥龍食完一輪重口味嘅,飲番啖茶清一清下個口🥰🥰🥰
616牛肉火鍋🍲係CP值好高,就食到靚牛的餐廳🤣🤣🤣

🤩特選和牛盛(送五花趾)
信州和牛肩胛
信州和牛腹肉
信州和牛赤身
澳洲五花趾

🤩鴛鴦沙牛湯底

黃喉
爽口🌞🌞喺出面餐廳比較少機會叫🧐

🤩牛駝峰,吊龍伴
肉質比較靭,但肉味很濃郁🥰🥰

🤩澳洲和牛-牛頸脊
非常嫩滑、口感豐富

🤩台式蛋餃
入面有豬肉餡了,出面是蛋皮,食落較健康,冇咁滯

🤩皇帝菜
最後要食返個菜清一清腸胃😂😂😂

🤩黃金蕎麥
🤩桂花鳥龍
食完一輪重口味嘅,飲番啖茶清一清下個口🥰🥰🥰
復活節假期第一天諗住在家打邊爐, 記掛住616 d滑牛, 於是外賣幾款回家打。但完全冇諗過現在外賣盒要比$2。 仲係每款食物都要比多$2。 嘩, 如果我買10款, 米要加多$20。以前都唔駛比, 現在卻要加收外賣盒費, 我寧願你比外賣盒, 起碼我可以重用。 現在比的是壽司盒, 食完米要掉, 一d都唔環保。1點經openrice 下單, 1:45取, 但我2:10才到取。 為何食物不放雪櫃, 我到才取出來呢?而是放枱面, 如果我再遲取, 米唔係幾好??(<個人意見>)優點。616的確多牛選, 比凍肉店好多選擇, 又有唔同部位。缺點。 牛肉份量越來越少, 一碟得6-8片。 感覺越來越貴。
復活節假期第一天

(<個人意見>)

優點
。616的確多牛選, 比凍肉店好多選擇, 又有唔同部位。

缺點
。 牛肉份量越來越少, 一碟得6-8片。 感覺越來越貴。

2023-04-03 591 瀏覽
位於馬鞍山中心的616牛肉火鍋專門店,是少數區內專門以火鍋為主題的餐廳,因此我也來試試看這家店的火鍋。用餐當日,我和朋友共點了鴛鴦沙牛湯底、信州和牛肩胛、滑尾龍、鮮製手打烏冬、花雕醉牛、加拿大艾伯塔牛側胸肉、唐生菜、公仔麵、胸口膀及匙柄,以下是我的詳細評價。首先是鴛鴦沙牛湯底,蘿蔔牛腩湯湯底非常鮮味,味道不錯,且不會太咸。沙嗲湯底味道濃郁,更加添滋味。信州和牛肩胛則是非常優秀的一道菜式,肉質十分鮮美,切片均勻,色澤亮麗,沸騰後放入湯中,令人食指大動。接下來是滑尾龍,滑嫩可口,與蛋漿結合,更加提升了口感。鮮製手打烏冬有一種獨特的彈牙口感,手工製作的烏冬筋道有嚼勁,口感十分Q彈清新,和火鍋的湯底非常搭配。花雕醉牛和加拿大艾伯塔牛側胸肉的肉質都非常好,賣相也很漂亮。配上不同的醬料,口味更豐富多樣。唐生菜新鮮度極高,口感清脆爽口,是很好的開胃菜。公仔麵配上沙爹汁,口感細緻、麵條彈牙有嚼勁外,而且仲特別開胃。胸口膀和匙柄都是很特別的部位,兩者的口感互補,是我在火鍋店中的新發現。整體而言,616牛肉火鍋專門店的食材都十分新鮮,份量也十分豐盛。服務員態度親切,火鍋湯底味道清淡,適合喜歡清爽口感的人。

接下來是滑尾龍,滑嫩可口,與蛋漿結合,更加提升了口感。

唐生菜新鮮度極高,口感清脆爽口,是很好的開胃菜。

整體而言,616牛肉火鍋專門店的食材都十分新鮮,份量也十分豐盛。服務員態度親切,火鍋湯底味道清淡,適合喜歡清爽口感的人。唯一的缺點可能是店內環境有些嘈雜,但並不影響用餐。
2023-04-03
2023-03-25 79 瀏覽
呢度牛嘅選擇好多,其中仲有好多好特別嘅部位💗依家仲可以用親民價食到由日本長野縣直運到港嘅「信州和牛」添👍🏼🔶牛骨清湯 $62依次打邊爐主要吃牛,我哋點咗個清湯,味道清爽帶鮮香,突顯牛味。湯底入面仲有大牛骨,排骨同埋白蘿蔔。🔶信州特選和牛盛 $234一個拼盤可以吃齊信州和牛三大部位 ,包括有牛肩胛丶牛腹肉丶牛赤身。另外都可以單點㗎。不過依家呢個拼盤特別抵,因為仲送一碟澳洲五花趾。其中我就最鍾意牛腹肉,油花均勻,入口柔嫩甘香。🔶澳洲和牛牛頸脊 $68肉味香濃,肉質鮮嫩爽滑。🔶胸口膀 $48之前食過好鍾意,睇落好似成片脂肪會以為好肥膩,入口出奇的爽脆,仲帶有油脂甘香,完全不膩。🔶水蓮菜 $28用來打邊爐啱晒,爽脆又清甜。🔶飲品$16/支點咗清熱嘅菊花桂圓露同埋烏梅汁,清甜解熱,打邊爐飲佢哋就最good la 。🔶鮮制手打烏冬 $18原來係由香港一間製麵廠新鮮製作嘅手打烏冬,幼身麵條,淥完之後彈滑有咬口。*全日免加一* 醬料費 $10/位

🔶牛骨清湯 $62

🔶信州特選和牛盛 $234

🔶澳洲和牛牛頸脊 $68
肉味香濃,肉質鮮嫩爽滑。

🔶胸口膀 $48

🔶水蓮菜 $28
用來打邊爐啱晒,爽脆又清甜。

🔶飲品$16/支

🔶鮮制手打烏冬 $18

*全日免加一
* 醬料費 $10/位

2023-03-24 62 瀏覽
我好多朋友都食過616火鍋,話真係唔錯,搞到成日都想試,今晚想打邊爐,一於去馬鞍山中心嘅分店,馬鐵站落車行去唔使5分鐘,方便!一坐低職員就好詳細介紹各款食物,仲叫我地一定要試吓今期推介嘅“信州和牛”,有牛腹肉同赤身兩款可以揀,我地揀咗牛腹肉!湯底點“駌鴦牛骨麻辣鍋”,啱晒一個食辣一個唔食辣,兩邊嘅味道都夠濃,太座話如果可以再麻辣D就更正!我地仲點咗超人氣罕有部位3送1組合,包括有“澳洲和牛頸脊”、“牛上肋”、“澳洲五花趾”,送一碟“安格斯橫隔肌”!開動喇,信州和牛牛腹肉肥瘦均勻,食落脂肪夠滑,牛肉味濃,果然係好嘢!不過講牛味最濃就係橫隔肌,真係味道好濃郁!其他嘅都各有食法,真係好適合一大班人嚟開餐,可以點多幾款!講到最滑就一定係“滑尾龍”,牛大腿和patpat附近嘅部位,加隻生蛋撈勻再淥,滑到爭D一啖瀡咗落肚!“牛肉餃”都幾特別,食落去啖啖牛肉好充實,外面好少食到!最後一定要食嘅係佢地嘅“鮮制手打烏冬”,未食過咁好食嘅烏冬,最咀刁嘅公子都食咗兩個,我地都安哥咗幾次,值得推薦!
湯底點“駌鴦牛骨麻辣鍋”,啱晒一個食辣一個唔食辣
,兩邊嘅味道都夠濃,太座話如果可以再麻辣D就更正!
“牛肉餃”都幾特別,食落去啖啖牛肉好充實,外面好少食到!

駌鴦牛骨麻辣鍋
自家制手打烏冬
  • 牛肉餃
  • 手打烏冬
2023-03-24 40 瀏覽
同個仔去完馬鞍山中心學畫畫,跟住就諗住喺附近搵嘢食,行出去就見到呢一間打邊爐好似好正,咁就行入去試吓地方唔算好大,但係都坐得幾舒服,掃QR code點菜,今次啱晒老公勁多牛肉,勁多款,牛魔皇真係啱晒,海鮮就冇乜款揀囉,店員招呼都唔錯,一坐低就已經介紹有乜嘢優惠叫咗個鴛鴦牛骨麻辣燙,牛骨湯味道都濃,麻辣嗰邊都夠辣⭐️(信州和牛)澳洲牛腹肉望落去肥美,入口即化罕有部位三送一⭐️澳洲五花趾肉質較為實⭐️澳洲和牛牛頸脊肉質有口感,牛味都濃⭐️牛上肋顏色粉紅油脂比例分布剛剛好👍好淋好味⭐️安格斯橫隔肌呢個就冇乜特別⭐️鮮制手打烏冬推介烏冬彈牙有口感,我個仔食咗兩碗我哋仲叫咗 竹笙,鴨血,皇帝菜,水蓮整體食物質素都唔錯,夠新鮮👍👍

叫咗個鴛鴦牛骨麻辣燙,牛骨湯味道都濃,麻辣嗰邊都夠辣

⭐️(信州和牛)澳洲牛腹肉
望落去肥美,入口即化

罕有部位三送一
⭐️澳洲五花趾
肉質較為實
⭐️澳洲和牛牛頸脊
肉質有口感,牛味都濃
⭐️牛上肋
顏色粉紅油脂比例分布剛剛好👍好淋好味
⭐️安格斯橫隔肌
呢個就冇乜特別
⭐️鮮制手打烏冬
推介烏冬彈牙有口感,我個仔食咗兩碗

我哋仲叫咗 竹笙,鴨血,皇帝菜,水蓮

整體食物質素都唔錯,夠新鮮👍👍

2023-03-20 32 瀏覽
今晚約咗朋友去打邊爐,朋友推介呢間好多款牛肉,啱晒我呢個食肉獸😋我哋揀咗牛骨清湯,呢個湯底用新鮮嘅牛骨、牛腩、白蘿蔔、洋蔥熬制8個鐘而成嘅。湯底鮮甜,牛腩好淋仲好有牛肉味,而白蘿蔔夠哂淋同入味😋👍🏻而牛肉我地揀咗8款,包括:牛舌、牛朴肉、牛上肋、安格斯橫隔肌、胸口膀、肩胛翼板、信洲和牛牛腹肉、滑尾龍。每款牛肉都好味又有牛味😋而當中我個人最鐘意係胸口膀、滑尾龍、牛舌😋 胸口膀比較少地方有得食,佢係牛胸前嘅一塊小脂肪,以為會肥膩,但係原來食落爽口帶有牛油香👍🏻😋滑尾龍撈埋蛋汁,之後再放入湯碌,佢厚肉但係好滑嫩,仲好香牛味添😋而牛舌用咗牛舌中心部位,所以食落口好爽又彈牙😍😋除咗牛肉之外,我地叫咗黑豚濃湯餃同埋鮮製手打烏冬。黑豚濃湯餃好香,一咬真係有湯汁流出黎,而餃皮好煙韌,唔係用普平時個d水餃皮㗎😋鮮製手打烏冬好彈牙,手工造嘅烏冬,選用日本進口麵粉,比較扁身幼細,好味呀😋呢間餐廳嘅每碟肉唔會好大碟,價錢又唔貴,咁樣可以試好多唔同款,尤其呢個價錢食到日本長野縣直接運到香港嘅信州和牛!真係性價比高👍🏻😋

香港人一年四季都鍾意打邊爐,坊間可供選擇嘅非常多。襯住呢幾日天氣仲涼涼哋,去返一直都有食開,性價比唔錯嘅《616》食牛肉火鍋。🐂最近佢哋推出咗個「信州和牛」系列,主打親民價錢就食到日本長野縣直送到港嘅「信州和牛」,兩百幾蚊就有「特選和牛盛」,三個唔同部位嘅和牛,仲送多碟「澳洲五花趾」,幾抵食,啱曬有選擇困難嘅人。落曬單就緊係立即混個醬料,店入面嘅醬料非常齊全,特別推介柑桔仔,令成個醬汁有果香之餘,佢嘅酸味又醒胃又可以去油膩,食多幾碟牛都無咁易滯。落單無耐湯底好快就上到,今次叫咗酸菜牛骨鴛鴦湯底,身為一間牛肉火鍋,牛骨清湯可以話係一定要試,《616》嘅牛骨湯,牛味濃得嚟又唔會太咸,識得加,一定要加埋芫茜蔥當清湯飲。而酸菜湯夠酸夠辣又唔會太油,平時鍾意食酸菜魚嘅可以一試。👍🏼上餐嘅速度都好快:信州和牛赤身:雖然叫赤身,但可能係和牛嘅關係,脂肪油花都唔少,肉味重之餘亦都唔會嚡口;信州和牛肩胛:牛脂最多,牛油香味重;信州和牛腹肉:一層肉一層脂肪咁間住,味道層次最豐富,牛肉味同牛油味亦都最平均。⭐另外私心推介:花雕醉牛:好濃嘅花雕酒香而唔會有酒嘅苦,嫩滑入味;胸口膀:其實係牛胸嘅一層脂肪,爽口、

👍🏼上餐嘅速度都好快:
信州和牛肩胛:牛脂最多,牛油香味重;

⭐另外私心推介:
花雕醉牛:好濃嘅花雕酒香而唔會有酒嘅苦,嫩滑入味;
胸口膀:其實係牛胸嘅一層脂肪,爽口、油味濃而不膩,可以夾住一舊較瘦嘅牛肉一齊食,令成件事昇華。

今晚餐飯,人均兩百幾蚊可以食到唔同部份嘅牛,味道好,店員嘅服務都到位,識得主動為客人加湯、清理枱面,又會向客人解釋同建議唔同牛部位嘅分別同食法。呢口價食到呢種質素,可以話係平民牛肉火鍋嘅代表。

特選和牛盛
2023-03-15
特選和牛盛
2023-01-06 162 瀏覽
616除咗出名💛就係佢哋有勁多好特別好少見嘅牛肉部位~可以食盡各種刁鑽牛部位🤣好似牛頸脊、牛肩心等等~而且都有好多唔同產地、唔同部位嘅牛肉,包括加拿大、蘇格蘭、澳洲、英國等~牛肉方面大多都係$48-68一碟,好抵食!可以試好多款~醬汁區必揀秘製牛肉汁!加埋金桔估唔到牛肉味更加鮮味同更好味!檯面都寫咗每個部位需要淥幾耐嘅時間,店員話冇寫嘅大部分8-10秒都夠~個人最愛滑尾龍!牛肉味又濃又滑~加埋蛋汁勁滿足!另外就係橫隔肌~係同橫隔膜相連,每隻牛淨係得兩小塊 ( 2 斤左右 ),肉味係成隻牛之中最濃~@616hotpothk#淥一淥 #打邊爐 #火鍋 #牛肉 #滾燙邊爐 #手切靚牛 #Hotpot

牛肉方面大多都係$48-68一碟,好抵食!可以試好多款~

@616hotpothk
616牛肉火鍋專門店 (馬鞍山中心) 去開馬鞍山,食616牛肉火鍋專門店🥳🥳🥳616 牛肉火鍋專門店食盡各種刁鑽牛部位,例如🥩🥩牛頸脊、牛肩心等等。仲有唔同的牛產地,包括加拿大、蘇 格蘭、澳洲、英國等❤️❤️桌上餐枱紙有各個牛部位的烹煮時間,跟足指引,牛肉先可以到達最佳狀態,十分貼心。店內亦有多款醬料組合推介,當中有特製牛肉汁和沙茶醬,十分惹味。🔥🔥🔥鴛鴦湯牛湯底 $82🐂🐃🐄沙爹惹味,清湯清香,完全唔會蓋過牛味,煮完牛肉,再飲啖清湯,齒頰留香!😋😋熟成加拿大牛肩脊 $58大理石油脂花紋平衡,經熟成處理,口感顯得更加柔軟,油膩感不重,肉味更濃👏🏻👏🏻👏🏻 經嚴格的品質監控,要21 天以上熟成處理😙😙牛肉用酵素分解其肌肉,所以有牛肉獨特風味 👍👍使口感柔軔適中,肉味濃厚🥩🥩匙柄 $48油脂較少的一個部位,口感柔軟但唔柴,越咬越有牛味😘肉質纖維幼細,入口柔軟😋澳洲五花趾 $68肉質煙韌有質感,當中帶有少量筋腱,口感爽脆😍😍安格斯橫隔肌 $48肉質紋理細緻,有咬口,牛味濃厚,肉汁豐富🤩🤩與橫隔膜相連,每隻牛只有兩小塊🥰🥰牛駝峰 $48肉質鮮嫩,帶有牛脂的香味,牛頸背間的肉, 油香肉味比例平均🤩🤩
616牛肉火鍋專門店 (馬鞍山中心)

鴛鴦湯牛湯底 $82🐂🐃🐄

熟成加拿大牛肩脊 $58

匙柄 $48

澳洲五花趾 $68
肉質煙韌有質感,當中帶有少量筋腱,口感爽脆😍😍

安格斯橫隔肌 $48

牛駝峰 $48
肉質鮮嫩,帶有牛脂的香味,牛頸背間的肉, 油香肉味比例平均🤩🤩口感最為大眾化🫢🫢🫢

手打蝦滑 $50
當中有少量蝦肉,口感豐富,非常彈牙😁😁😁

手打牛筋丸(半打)$30
柔熟彈牙,肉汁豐富,帶帶少少既黑椒味,更加突顯牛味🤤🤤🤤

豆腐 $28
非常嫩滑,十分適合兩種湯底☺️☺️

鮮製手打烏冬 $18
兩份清湯,一份沙嗲,一份烏冬,鮮甜惹味,煙韌彈牙,完美組合!🤪🤪🤪

烏梅汁 $16
清爽微酸,可以有效減低油膩感😜😜😜

菊花桂圓露 $16
清甜可口,清熱一流😝

地址:馬鞍山鞍駿街1號馬鞍山中心地下A06號舖

整體評分:5/5
味道:5/5
環境:5/5
抵食:4/5
2023-01-02 89 瀏覽
天氣凍最好就係打邊爐,呢間火鍋店最特別係可試不同部位既牛肉,好多部位之前都未聽過,暫時試過比較推薦滑尾龍同牛頸脊,其實除牛之外都有其他食物選擇,不過款式唔算多,但其中試左蝦滑覺得好讚,非常彈牙有蝦味,因為今次主要食牛,下次可以試埋佢個墨魚滑。叫左個麻辣拼牛骨湯鴛鴦鍋,麻辣湯唔係好辣,牛骨湯好清,用嚟淥菜好清甜👍🏻整體食物質素唔錯,價錢合理,人均$300比起其他邊爐店一定食唔到甘多牛,員工有禮貌,可以encore.
2022-12-01 163 瀏覽
作為牛魔王冇理由未食過616呢度出名有勁多唔同產地嘅刁鑽牛肉部位每碟都係48-68不等 份量唔多 可以食勻每一款呀重要冇加一 每位10蚊醬料費 抵食吖牛雜湯底鍾意內臟嘅一定要叫呢款湯底 湯底好香濃有齊牛肚牛肺牛膀牛腸 豐富又抵食選擇困難嘅我地揀左10款肉每款嚟到都會跟埋張紙仔 知道係邊款肉再對應番餐紙上嘅教學嚟淥一淥 就實好食喇加拿大牛側胸肉又嫩又夠油香牛坑爪又香又腍滑加拿大熟成牛肩脊必食 熟成完牛味更濃滑尾龍加左雞蛋撈勻嚟淥 特別滑溜金花趾即係金錢𦟌 口感彈牙另外仲叫左蛋餃 墨魚滑 有質素又唔貴 蛋餃皮煎得又薄又嫩 墨魚滑鮮甜彈牙最後見個湯底咁正叫左兩份鮮製手打烏冬嚟埋尾 超滿足
作為牛魔王冇理由未食過616

蛋餃皮煎得又薄又嫩 墨魚滑鮮甜彈牙

最後見個湯底咁正
叫左兩份鮮製手打烏冬嚟埋尾 超滿足
2022-11-20 715 瀏覽
【馬鞍山•616火鍋專門店】🐝————————————————————————火鍋真係365日什麼天氣都適合😛616已經食過好幾次,絕對值得一試🍲|鴛鴦沙牛湯底|HKD82沙嗲湯絕對無得輸👍🏻🥰好想加個公仔麵食🤪非常濃郁,越滾就越稠身,加埋配料吸哂湯底, 真係要講多次好好食。‼️牛骨初時清淡,食到最後愈煲愈濃,湯底牛骨,牛肉同蘿蔔煮得軟腍。🥩|滑尾龍|HKD48滑尾龍配沙嗲好正,名乎其實高級沙嗲牛。🥩|安格斯-橫隔肌|HKD48肋骨內側,橫隔膜相連。牛味濃郁,有咀嚼勁道。🥩|手打牛滑|HKD48全人手製作,爽口濃濃牛味。🥩|牛丸(半打)|HKD30彈牙juicy,好食過某啲和牛牛丸🤪,價錢經濟。🥚|台式蛋餃|HKD38蛋皮夠薄,餡料滿滿,多汁肉餡加上蛋香。🥟|黑豚濃湯餃|HKD68餃餡選用本地黑毛豬肉同新鮮豬皮打造,肉汁豐富。🥬|水蓮菜|HKD28最愛火鍋的蔬菜,呢款台灣菜大愛🥰。🍹|菊花桂圓露|HKD16養生選擇,火鍋清熱,甜甜地滋潤。🍹|洛神玫瑰茶|HKD16酸酸甜甜開胃,花茶清香。
【馬鞍山•616火鍋專門店】🐝
————————————————————————
火鍋真係365日什麼天氣都適合😛
616已經食過好幾次,絕對值得一試

🍲|鴛鴦沙牛湯底|HKD82
沙嗲湯絕對無得輸👍🏻🥰好想加個公仔麵食🤪

🥩|滑尾龍|HKD48
滑尾龍配沙嗲好正,名乎其實高級沙嗲牛。
🥩|安格斯-橫隔肌|HKD48
肋骨內側,橫隔膜相連。牛味濃郁,有咀嚼勁道。
🥩|手打牛滑|HKD48
全人手製作,爽口濃濃牛味。
🥩|牛丸(半打)|HKD30
彈牙juicy,好食過某啲和牛牛丸🤪,價錢經濟。

🥚|台式蛋餃|HKD38
蛋皮夠薄,餡料滿滿,多汁肉餡加上蛋香。
🥟|黑豚濃湯餃|HKD68
餃餡選用本地黑毛豬肉同新鮮豬皮打造,肉汁豐富。
🥬|水蓮菜|HKD28
最愛火鍋的蔬菜,呢款台灣菜大愛🥰。

🍹|菊花桂圓露|HKD16
養生選擇,火鍋清熱,甜甜地滋潤。
🍹|洛神玫瑰茶|HKD16
酸酸甜甜開胃,花茶清香。
  • 滑尾龍
2022-11-02 178 瀏覽
-第一次食呢間牛肉火鍋已經係上年嘅事😯記得之前係去銅鑼灣舖 食一人一鍋打邊爐呢間火鍋店系專門為客人提供🐮刁鑽牛肉部位 好多名都冇聽過⋯ 🐮匙柄、五花趾、嫩池板等⋯😋食盡各種唔同刁鑽部位店鋪既牛牛都來自不同產地 加拿大🇨🇦蘇格蘭🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿澳洲🇦🇺英國🇬🇧等.最記得係佢哋嘅沙嗲湯底😍超濃郁🤣對佢哋嘅印象都幾深刻 印象中CP 值都幾高就又叫番佢😎叫左幾款唔同既牛🐮全部都好新鮮 牛味都好濃 牛丸都好爽口彈牙🥢溶岩沙嗲湯底🥢熟成加拿大牛肩脊🥢肩胛翼板🥢匙柄🥢澳洲五花趾🥢手打牛根丸除左牛肉都有其他食材既⋯豬、雞、海鮮、菜、麵食等⭐️如果大家都系叫沙嗲湯底 個人好推薦叫 芋絲 麵食呢啲索哂啲湯每一啖都系濃郁既沙嗲味 好正😋🥢黑豚梅花肉🥢黑豚濃湯餃🥢手打墨魚滑🥢芋絲🥢鮮製手打烏冬🥢公仔麵...

第一次食呢間牛肉火鍋已經係上年嘅事😯
記得之前係去銅鑼灣舖 食一人一鍋打邊爐
呢間火鍋店系專門為客人提供🐮刁鑽牛肉部位 好多名都冇聽過⋯
🐮匙柄、五花趾、嫩池板等⋯😋食盡各種唔同刁鑽部位
最記得係佢哋嘅沙嗲湯底😍超濃郁🤣
對佢哋嘅印象都幾深刻 印象中CP 值都幾高就又叫番佢😎
🥢溶岩沙嗲湯底
🥢熟成加拿大牛肩脊
🥢肩胛翼板
🥢匙柄
🥢澳洲五花趾
🥢手打牛根丸

除左牛肉都有其他食材既⋯豬、雞、海鮮、菜、麵食等
每一啖都系濃郁既沙嗲味 好正😋
🥢鮮製手打烏冬
🥢公仔麵

• 溶岩沙嗲湯底
2022-11-02 141 瀏覽
秋風起🍂又到左烚下烚下打邊爐季節🍲要搵下好食嘅火鍋店先得😎如果要專門食牛肉,就肯定揀 @616hotpothk 616牛肉火鍋專門店🐮牛肉部位選擇多,加上環境/坐位都坐得好舒服,啱哂同朋友慢慢食傾吓偈👍🏻而且分店又多,好就腳😂今次點左沙嗲湯底,好有醬香味,唔太辣兼好夾淥牛肉👍🏻😎🥩每款肉類同材料都好新鮮,即叫即預備!超級推介滑龍尾,超滑好嫩好好食!牛陀峰、匙柄、橫隔肌都唔錯👍🏻霜降豬都好味,食落好似豬頸肉,好爽口🤪另外都叫左響鈴同蜂巢豆腐👍🏻👍🏻

今次點左沙嗲湯底,好有醬香味,唔太辣兼好夾淥牛肉👍🏻😎