韓閣真係地道韓式料理~超好食韓式燉牛骨湯粉絲依個真心推介,超養生,而且好有牛骨味,真係好足料既牛,湯飲好多呀~好飽好滿足~食完成個人好舒服~暖笠笠爆醬黑豚豬仔骨鍋好香既爆醬蒜頭,依個一上枱就超香,鎮店之寶~依個又係好足料, 豬仔骨差不多成個鍋都佈滿~兒童餐 ~ 牛肉壽司超吸引既餐,其實大人都好想食,雞翼同餃子都不錯,仲有海量薯條,真係食唔曬呢~另外佢仲有套餐,都係好豐富同夠曬份量~好多人黎食,證明足料,好值、平民價~而且真係好多選擇,基本上你想食既韓國料理都有,好正~
韓閣真係地道韓式料理~超好食

韓式燉牛骨湯粉絲

爆醬黑豚豬仔骨鍋

兒童餐 ~ 牛肉壽司

題外話/補充資料: 爆醬黑豚豬仔骨鍋上枱就超香,鎮店之寶
2023-11-01
生日
  • 韓式燉牛骨湯粉絲
  • 爆醬黑豚豬仔骨鍋
  • 兒童餐 ~ 牛肉壽司
2023-10-27 78 瀏覽
見未食過呢一間韓國料理,所以晚餐就去咗試。因為都幾肚餓,所以今次雖然得兩個都嗌咗唔少嘢。韓國料理當然要食炸雞啦,所以二話不說就點咗個甜酸醬韓式炸雞。但係比想像中冇咁出色 。雖然佢唔係多骨,但係都有骨 。佢唔係淨雞髀肉,有啲雞胸肉,好彩肉質都好淋好Juicy 。可惜個醬只係象徵式咁淋咗一啲落個雞面,唔係完全撈勻嗰種。嗰醬唔係特別出色,太杰,唔係太惹味。我第一次飲呢隻大醬豬肉豆腐泡菜湯 。原來係咁好味嘅,啲大醬好香,唔會俾啲泡菜搶咗啲味 。啲豬肉片好爽,唔會嚡,而且份量都唔少。成個湯又唔會太辣,其實淨係飲個湯都已經飽肚。最後呢個芝士泡菜炒飯簡直係邪惡,咁多芝士又點會唔好味呀?簡直食唔停口 。雖然好飽,但都成個食晒。
見未食過呢一間韓國料理,所以晚餐就去咗試。
因為都幾肚餓,所以今次雖然得兩個都嗌咗唔少嘢。

2023-10-14
2023-10-26 75 瀏覽
今日下午帶囡囡去寶琳上興趣班, 上完堂就去咗新都城行-陣, 阿囡-見到玩具反斗城就即刻帶咗我入去,行一行, 玩一玩, 不知不覺就-個鐘, 出嚟見時間差唔多夜晚, 就食埋晚餐先返屋企.新都城好多選擇擇, 近排出親街通常都係食中菜/ 西餐, 所以今次尊登揀咗間韓國餐廳.-坐低囡囡已經話要叫兒童餐,d 個餐都幾抵,$68 有薯條,雞翼, 餃子,飯卷同飲品, 仲要用埋個飛機餐盤, -上枱見到有齊佢鍾意既野食, 超開心🥳我見新出左個爆醬黑豚豬仔骨煲$138,就叫黎試吓, 另加海軍部隊配料$68和-碟粉絲$12,個煲比我預期好味, 黑豚豬仔骨好入味好淋, 份量都唔少, 食完再用個湯底煮埋d 海鮮同粉絲👍👍😃

2023-10-19
2023-10-25 67 瀏覽
🌟將軍澳「韓閣」開咗3年,第一次嚟食,成個裝修都好韓國feel, 感覺幾好。***** ***** ***** ***** ***** 🐓人蔘雞湯配合原條韓國人蔘,味道香甜,雞肉入面有Q彈糯米。🥘爆漿黑豚豬仔骨鍋🥘好令人想起寒冷的韓國,有一個熱鍋情景,熱辣辣食好正,豬仔骨好入味,另外有紅蘿蔔🥕白蘿蔔,我哋另外揀咗粉絲作配菜。🍧可口可樂菠蘿沙冰🍍食熱辣辣吾小得整番杯沙冰🍧,「很爽」!!餐廳服務員態度都ok禮貌,價錢合理,一定會再回訪。

***** ***** ***** ***** *****

🐓人蔘雞湯
配合原條韓國人蔘,味道香甜,雞肉入面有Q彈糯米。

🥘爆漿黑豚豬仔骨鍋🥘

🍧可口可樂菠蘿沙冰🍍
食熱辣辣吾小得整番杯沙冰🍧,「很爽」!!

餐廳服務員態度都ok禮貌,價錢合理,一定會再回訪。
2023-10-23 55 瀏覽
想不到吃什么的时候就会来韩阁,这次是抵食套餐F02,65hkd拿下🌟番茄辣+乌冬把泡菜也一起放进去,酸酸甜甜辣辣的汤汁浸着乌冬,谁家好人能忍住不哧溜哧溜啊!两个流心煎蛋可别太爱了🌟鸭胸肉沙拉上次点评过了🌟泡菜粉丝猪肉饺子?+炸猪排爱碳水爱香香的炸物,享受美食的时候就忘掉罪恶🌟红豆奶茶这个套餐的败笔,因为太甜,家人们别选,会很影响整个套餐的味觉bgm依旧是kpop人在心里跳舞的导火索印花+1

🌟番茄辣+乌冬

🌟鸭胸肉沙拉
上次点评过了

🌟泡菜粉丝猪肉饺子?+炸猪排
爱碳水爱香香的炸物,享受美食的时候就忘掉罪恶

🌟红豆奶茶

bgm依旧是kpop人在心里跳舞的导火索

印花+1
2023-10-23
2023-10-23 41 瀏覽
琴日起新都城行街經過呢間餐廳見到張poster ‘爆醬黑豚豬仔骨鍋’ 好吸引,就入去試下我地點左個兒童餐比阿女 ,有阿女最鍾意既薯條、雞翼、餃子、橙汁,阿女食得津津有味。另外我地仲叫左水冷面,水冷面非常煙韌, 湯底酸酸尾尾,非常開胃。最後當然唔小得吸引我地入黎豬骨鍋,我地加配海鮮配料同埋粉絲,飲一啖湯底,甜甜地果種味道非常韓式,重點係個ribs ,鬆化到入口即溶,好好味,海鮮亦好新鮮,非常滿足!呢間bookmark 了,下次要再黎😋😍😍

呢間bookmark 了,下次要再黎😋😍😍
2023-10-21 40 瀏覽
🇭🇰✨將軍澳新都城免加一韓式餐廳喺樓上247做完gym,同媽咪喺附近食飯。呢間韓式餐廳有啲懷舊感覺,有唔少韓國電影同藝人嘅海報。一坐低嘅時候,店員會先送上兩碟小菜,分別係泡菜同中華沙律。我哋嗌咗爆醬黑豚豬仔骨配原味蒜爆醬 ($138),湯甜甜地,豬仔骨好容易就骨肉分離、面頭撒咗炸蒜增添口感,白菜、蘿蔔燘得好軟腍入味。我哋仲嗌咗傳統豆腐海鮮湯($68),可以揀大辣/正常/走辣,因為媽咪唔食得辣,就嗌咗走辣。海鮮方面有蜆、蝦仁、青口,豆腐好嫩滑,有唔少白菜,我哋仲加咗肥牛($20)。另外仲嗌咗甜辣年糕泡菜跟餃子($72),飽腹感十足。📍韓閣 (新都城中心二期) 將軍澳寶林欣景路8號新都城中心二期1樓1015號舖#韓閣 #將軍澳 #韓國菜 #炸雞 #海陸空套餐 #韓牛 #海鮮 #芝士拉絲 #冬日限定 #邪惡芝士 #豆腐湯 #平民價 #暖笠笠 #部隊鍋 #新都城中心
🇭🇰
✨將軍澳新都城免加一韓式餐廳

一坐低嘅時候,店員會先送上兩碟小菜,分別係泡菜同中華沙律。

我哋嗌咗爆醬黑豚豬仔骨配原味蒜爆醬 ($138),

另外仲嗌咗甜辣年糕泡菜跟餃子($72),飽腹感十足。

📍韓閣 (新都城中心二期)
將軍澳寶林欣景路8號新都城中心二期1樓1015號舖

2023-10-16 45 瀏覽
星期日下午來到店不用等位便可入內,店內用了一些韓劇的海報作佈置,燈光是我喜歡的溫色系,用餐更有食慾。食物方面整體味道不錯,食物的熱度很足夠,上台時熱氣上升,不會怕吃到一半菜冷了,這方面很讚。鐡板靖魚配芝士年糕:大大件靖魚下面有很多蔬菜,不過過辣(本人吃譚仔10小。辣度請自行估計)黑糖雞翼: 大大隻雞翼加上甜甜的黑糖,很特別也很好味,雞翼不會生,中間的雞骨一拉便可抽出來。紫菜肉鬆蛋卷:這三種食物不用說,配合起來就是如此match ,不過韓性店也有這食物有點驚喜400次coffee:味道正常,不會過濃或過淡如果想有偽韓國氣氛地飽吃一餐這裡可以滿足你。食飯4/5環境4/5服務3.5/5性價比 4/5

400次coffee:味道正常,不會過濃或過淡
400次coffee

黑糖雞翼

如果想有偽韓國氣氛地飽吃一餐這裡可以滿足你。
食飯4/5
環境4/5
服務3.5/5
性價比 4/5
400次coffee
黑糖雞翼
2023-10-09 56 瀏覽
家人们,宝琳学生的食堂——韩阁,respect11:00-5:30的这俩全日茶餐真的很不错,都是62hkd【无加一】还要啥自行车!下面是F01🌟烟鸭胸沙律开心吃草,生菜青瓜丝番茄丁+柠檬片很清新,就是最后酱汁略咸🌟免治牛肉石锅饭流心蛋香迷糊了,搅拌开静候一会儿即可得到香香脆脆的锅巴🌟鸳鸯炸鸡2块,应该是蛋黄酱和甜辣酱?🌟红豆奶茶一般,冰化开后很淡,下次试试牛骨汤好了环境很韩,bgm从呆胶布到whistle,爱听,多听服务态度很好,上菜很快,一整个爱住
家人们,宝琳学生的食堂——韩阁,respect

还要啥自行车!

下面是F01
🌟烟鸭胸沙律
开心吃草,生菜青瓜丝番茄丁+柠檬片很清新,就是最后酱汁略咸

🌟免治牛肉石锅饭
流心蛋香迷糊了,搅拌开静候一会儿即可得到香香脆脆的锅巴

🌟鸳鸯炸鸡
2块,应该是蛋黄酱和甜辣酱?

🌟红豆奶茶
一般,冰化开后很淡,下次试试牛骨汤好了

环境很韩,bgm从呆胶布到whistle,爱听,多听
服务态度很好,上菜很快,一整个爱住
2023-10-09
  • 牛肉石鍋飯
2023-10-08 53 瀏覽
去左新都城 韓閣 食野🧡好抵食❤️叫左成枱野都係幾百蚊💛有野食野飲甜品🥰叫左以下野食鐵板甜雞 🍗一人份都幾大份😋我地叫左好多野,所以呢個叫左1人份,但都夠食😘好有味甜甜的易入口💛有雞同蔬菜🤩會免費送海帶湯一碗,我再叫多一碗飲🧡爆汁雞皮餃子🥟呢個必試,咬落去爆汁 好juicy🍗個皮口感好好咬🥟推介大家食下五花腩泡菜炒飯拼太陽蛋🥰 熱辣辣炒飯好好食,充滿泡菜味,辣辣地好開胃,又有五花腩同太陽蛋同紫菜,加埋一起食好豐富雜錦飯卷🍙餡料夠豐富💯入面分別有肉鬆、青瓜 、蛋同腸仔呢啲簡單配料,只需一個好平嘅價錢就可以食到多重口感☺️韓式炒粉絲次次去都會叫😋韓國特色食物之一牛肉肉質鮮嫩🥩而且有好多菜配搭,令到唔會有種好油膩嘅感覺凍碟豆花特飲,熱紫薯奶有多款特飲簡🍹 跟餐加少少錢就可飲清甜解渴📍將軍澳寶琳新都城2期1015號舖
去左新都城 韓閣 食野🧡好抵食❤️
叫左成枱野都係幾百蚊💛
有野食野飲甜品🥰叫左以下野食

鐵板甜雞 🍗

爆汁雞皮餃子🥟
呢個必試,咬落去爆汁 好juicy🍗
個皮口感好好咬🥟推介大家食下

五花腩泡菜炒飯拼太陽蛋🥰

雜錦飯卷🍙

韓式炒粉絲
次次去都會叫😋韓國特色食物之一
牛肉肉質鮮嫩🥩而且有好多菜配搭,令到唔會有種好油膩嘅感覺

凍碟豆花特飲,熱紫薯奶
有多款特飲簡🍹 跟餐加少少錢就可飲
清甜解渴

📍將軍澳寶琳新都城2期1015號舖

这家韩餐不错,有人均百元左右的客饭套餐,一个菜➕送海带清汤和米饭🍚,非常适合附近的打工人,也有一些大菜,晚上一家人小聚一下也很不错!装修风格围绕韩剧的元素,店内放的也是韩语歌,氛围不错😌🥢甜辣芝士年糕年糕软糯又不失韧劲,上面铺了满满一层芝士,拉丝年糕yyds!!除了年糕还有鸡蛋和鱼糕好好吃😋🥢黑豚猪仔骨锅配海Jun部队配料+泡面🍜猪仔骨锅份量好大!😍除了猪仔骨外还配有娃娃菜和白萝卜胡萝卜,煮的很入味!还加了65配了海jun部队配料,有虾、花甲、青口、墨鱼仔、金针菇、生菜,吃完猪仔骨再加汤下火锅,简直美滋滋!🥰所有食物都是现点现做的,芝士年糕上菜很快,猪仔骨煮的久一点但用料都很地道

🥢甜辣芝士年糕

🥢黑豚猪仔骨锅配海Jun部队配料+泡面🍜

2023-10-06 65 瀏覽
新都城2期呢邊好方便,無論係購物還是街市買嘢都可以一次過搞掂~☺️我倆行下行下搵到呢間韓國美食,決定入去撐枱腳😋啱啱呢2個月開學前後都非常忙碌⋯⋯去到宜家終於有時間同爸爸拍拖2人世界🥰想食d特別d的 唔想再食茶記😌韓國美食例牌會有個前菜開胃望下個餐牌其實都好多嘢食!值得留意的是這裡有2個優惠是限將軍澳分店😎1 消費可儲分後再換小食2 有三款食品,只限將軍澳分店有得食睇見個Menu就忍不住口水流🤤我哋叫咗嘢食後,在等待食物的時間,環顧店舖嘅裝修非常之懷舊復古,感覺係舒適、想慢活細嚼人生的感覺😆眨吓眼食物全上枱🫣 上菜速度值得欣賞我家小孩超級愛這個😋 最喜歡有肉有蔬菜,加埋紫菜食得健康,而且牛肉真係好鮮味去親韓國舖頭就好想試呢個牛肉撈飯加埋飯焦真係好香口😍配料好足!喺呢一間個飯焦好出色👍呢度係半份 $118最開心係佢可以揀全部都係雞翼😍芝士一啲都冇偷工減料 雞翼非常之脆口入味Cheese控千祈唔好錯過🤗認真!當我食完甘飽肚嘅嘢食之後飲返啖呢個湯真係令我好舒暢🤭 辣辣地又開胃喎😋
我倆行下行下搵到呢間韓國美食,決定入去撐枱腳😋
啱啱呢2個月開學前後都非常忙碌⋯⋯
去到宜家終於有時間同爸爸拍拖2人世界🥰
想食d特別d的 唔想再食茶記😌

韓國美食例牌會有個前菜開胃

望下個餐牌其實都好多嘢食!
值得留意的是這裡有2個優惠是限將軍澳分店😎

傳統豆腐海鮮湯

牛肉石頭鍋飯
炸雞 - 半份 雪花三重芝士
2023-10-05 20 瀏覽
成日去將軍澳食飯🤣咁啱見到間價錢好親民嘅韓式餐廳走入去試下~水梨雞絲水冷麵雞勁大嚿🤣根本就唔係肚絲咁簡單雞肉好嫩滑水冷麵偏酸,消暑解膩人蔘雞湯食韓國嘢,每次都好想叫人蔘雞湯冬天最啱補一補☺️☺️雞湯入邊有粒粒分明又綿嘅粥湯係清清地咁,不錯😋😋唔記得咗叫咩名嘅蛋捲🤣有泡菜、蟹子、芝士等加埋甜甜地嘅醬,味道好特別而且超大份😂😂起碼要3-4個人食櫻花海鹽(?好靚,成杯嘢粉紅色,打卡一流去飲落去係乳酸味😋我中意超級多韓國嘅poster 煲開開韓劇嘅話,應該好熟🤣同埋入邊都係播韓國歌,好多SNSD嘅歌🤣
成日去將軍澳食飯🤣
咁啱見到間價錢好親民嘅韓式餐廳走入去試下~

水梨雞絲水冷麵
雞勁大嚿🤣根本就唔係肚絲咁簡單
雞肉好嫩滑
水冷麵偏酸,消暑解膩

人蔘雞湯
食韓國嘢,每次都好想叫人蔘雞湯
冬天最啱補一補☺️☺️
雞湯入邊有粒粒分明又綿嘅粥
湯係清清地咁,不錯😋😋

唔記得咗叫咩名嘅蛋捲🤣
有泡菜、蟹子、芝士等
加埋甜甜地嘅醬,味道好特別
而且超大份😂😂起碼要3-4個人食

櫻花海鹽(?
好靚,成杯嘢粉紅色,打卡一流
去飲落去係乳酸味😋我中意

超級多韓國嘅poster
煲開開韓劇嘅話,應該好熟🤣
同埋入邊都係播韓國歌,好多SNSD嘅歌🤣
2023-09-26 58 瀏覽
宜家餐廳做緊學生優惠超抵,一款只係$88 ,兩款只係$168,仲要有好多款韓國嘢食選擇,份量又多。店員仲話餐廳有生日優惠,全單有八五折,仲送甜品同特飲添!〈韓閣味飯〉🍚 〈海帶清湯〉🥣客飯套餐會包一碗飯,一碗湯同一杯嘢飲,海帶清湯感覺好清新,唔會太重味精。〈鍋仔辣醬炒魷魚配香烤豬腩〉🦑🐷醬料超香濃,唔算太辣。魷魚同豬腩肉份量都好多,魷魚唔韌,豬腩肉肥瘦適中。而且仲有好多配料包括豆腐同蘿蔔。〈鐵板靖魚配芝士魚糕〉🐟🧀🍥鯖魚好大條,而且冇魚骨食得超方便。魚糕彈牙,入面仲要有爆餡芝士。而且仲有蛋同好多泡菜,非常適合送飯。〈香桃乳酪米酒〉🧉桃味好香,酒味唔算太濃,適合淺嘗酒精人士。〈紫菜肉鬆蛋卷〉🍳蛋卷好滑,紫菜肉鬆份量好多,面頭亦有好多沙律醬。〈炸芝麻湯丸〉🍡炸衣好薄,芝麻餡料多到會流出黎。

〈韓閣味飯〉🍚 〈海帶清湯〉🥣

〈鍋仔辣醬炒魷魚配香烤豬腩〉🦑🐷

〈鐵板靖魚配芝士魚糕〉🐟🧀🍥

〈香桃乳酪米酒〉🧉
桃味好香,酒味唔算太濃,適合淺嘗酒精人士。

〈紫菜肉鬆蛋卷〉🍳
蛋卷好滑,紫菜肉鬆份量好多,面頭亦有好多沙律醬。

〈炸芝麻湯丸〉🍡
炸衣好薄,芝麻餡料多到會流出黎。
2023-09-25 56 瀏覽
今日同埋屋企人去新都城韓閣食飯職員安排左坐梳化位置 坐得舒服同比較大啲有小朋友就坐梳化位置比較方便👍🏻牛肉紫菜包飯牛肉份量比較少 菜比例較多但醬汁調得幾好 都可以一試炸雞即炸炸雞真係好好酥脆 雞肉好juicy好嫩滑焗青口有芝士係面 焗得好好食 配埋蔥花更加有風味牛肉水煮麵好有韓式風味 嫩滑嘅牛肉配上水煮麵真係一流凍麵夏天食覺得好爽 麵有層次口感肉鬆芝士蛋捲好厚蛋好好食 好多沙律醬 肉鬆 好正😍每一啖都好有層次 蛋捲好嫩滑雜菇炒菜年糕年糕炒得好入味 好煙韌 配埋雜菇食又有另一層次4大人1細路嘅份量 好豐富🤤

今日同埋屋企人去新都城韓閣食飯
職員安排左坐梳化位置 坐得舒服同比較大啲