(非會員)
2011-09-26 9 瀏覽
嬲爆!整件事令我對日本放題的好感大減!!從此之後打死、請我去都唔.會.再.去!!本身有訂位,不過因為係兆萬樓下要排隊搭lift,上到去就係遲個5分鐘佢就要我地即場再等位。好,佢都係揸正黎做,但一等就要等成八個字40min,又要食貴10幾蚊,呢下先再嬲。入到去個位又污漕,個帶位都係用紙巾掃落地下就算,衛生真係唔係好得囉!去到食野先最嬲,d天婦羅樣樣都係「梅」嫁!蝦又梅、蟹柳又梅!講明要兩set就次次都淨係俾一set,叫左個北海道牛乳鍋,入面d牛肉dun過擦子膠!搞到我地最後食晒d 菜都食唔晒d 肉!熟食就咸到死!雞軟骨、豬軟骨、雜菌、椰菜食到想死!間野淨係識到叫人last order,落左last order又唔肯上菜!d waiter成日係你隔離打爛野!一地玻璃啊!一句講晒,呢間咁既日本放題請都唔好浪費自己時間同虐待自己個胃啊朋友!!
嬲爆!整件事令我對日本放題的好感大減!!
從此之後打死、請我去都唔.會.再.去!!

講明要兩set就次次都淨係俾一set,
熟食就咸到死!雞軟骨、豬軟骨、雜菌、椰菜食到想死!

2011-09-24
2011-08-15 13 瀏覽
今日同一班朋友到來, 5:30 p.m.入座有折, 而朋友極力推介,不妨一試 。這個時間不是太多人, 但點了的食物郤是上得越來越慢, 每枱都追單, 到時間來臨完結前的半個鐘先至再快一點落單, 放題... 就是這樣... 但水準郤不遜色, 牛肉很冧及入味, 刺身無論叫多少片都好, 都是每樣 3-5片, 有心人不妨keep 住來追, 味道真的不錯; 海膽三文魚手卷, 三文魚飯, 真的料多好味; 刺身很新鮮, 金瓜天婦羅好甜好好味, 有益及可多吃。牛乳牛肉煲, 不是太多味精, 正 , 雞軟骨都接受, 無乜投訴。唯特色飲品頗甜, 要溶冰溝淡比較好 。7:00 後出面人山人海, 故不介意早吃, 真的抵 !下次都係這些時間來會好一點; 食完行下街, 夫復何求 !
2011-08-14
  • 刺身
2011-08-07 2 瀏覽
起初是由觀塘分店開始光顧,後來就多了去旺角分店都算是光顧了不少次,但個人覺得,食品無錯係非常之好食,但不知是工作流程上出錯還是其它原因落單的食品每每都來不齊。以往飲品落單不久便到,但有時要等足三個字刺身,壽司等,寫了幾次單都無來,去到last order追單,都可以話無落過一些食品賣完也不告知顧客,成餐有5張單miss左服務員對環境不熟,食品常常送錯隔離檯,隔離檯可能因為記唔起落了什麼所以照食吧,但就算減埋這些去錯檯的情況,漏單情況依然嚴重。但另一方面,青葉的食品比其它同類食店款式多,而且水準更是比一般食店更佳,特別係刺身類食品會用有冰的容器盛載,希望真的要在正作流程上改善,否則,食唔夠的任飲任食,會令人非常失望。
起初是由觀塘分店開始光顧,後來就多了去旺角分店

落單的食品每每都來不齊。
以往飲品落單不久便到,但有時要等足三個字
刺身壽司等,寫了幾次單都無來,去到last order追單,都可以話無落過
一些食品賣完也不告知顧客,成餐有5張單miss左

2011-08-06 2 瀏覽
星期四晚約左班朋友食放題,七點半就有位,唔係等左好耐...$168要加一..一般ge價錢,果然係一般ge食物....d刺身真係上得勁慢...又少...每次都係得個10塊..我地明明寫30塊..三文魚,甜蝦,八爪魚個d刺身真係好一般,同超級市場ge差唔多....有鍋物ge,,叫左蕃茄牛肉鍋...烏冬得個兩三條....不過蕃茄鍋味道ok ge...小食方面,雞翼最好食...天婦羅,炸蠔個d都好好味,,好脆,唔太油...手卷壽司都ok,,飯唔會太多...紫菜係脆ge...都ok啦!特別係饅魚手卷

星期四晚約左班朋友食放題,七點半就有位,唔係等左好耐...
$168要加一..一般ge價錢,果然係一般ge食物....

有鍋物ge,,叫左蕃茄牛肉鍋...烏冬得個兩三條....
不過蕃茄鍋味道ok ge...

2011-08-04
生日
啲態度差到不得了!佢個到寫明任飲任食兩小時,咁一去到肚餓梗係叫勁多嚟食架啦!加上又有啲食得之人係到!點知次次叫 嘅份量同嚟到個d係差好遠囉!仲要比我聽到個經理同d師傅講話唔好再比咁多我地!頂!你唔整嚟我地 咪又係會再嗌,到其時你咪又係要整!個經理真係超級過份!以後都唔會再去呢到食嘢!表面上係放題任食,實情其實係d壽司師傅話事,想整幾多你就食幾多
2011-07-24
2011-07-12 1 瀏覽
環境衛生都不錯..首先一入到去..等左15分鐘位..都算快..之後叫野食啦..等左半個鍾..叫左十樣有九樣都未黎..吹單3,4次都無黎到..都算啦..再落單..都係無黎wo..最後等左成粒鍾..終於到左大部分食物..刺生..得個"凍"字..完全無味..燒物..什麼雞軟骨..鹽都無落啦..食骨咩..呢d算啦..百幾蚊任食都係咁..到11點啦..已經不停問呢D野要唔要..收野啦..明明寫住12點先收鋪..最後都唔知特登定乜野..收野果時成杯野落左個朋友生上..果個仲要係經理..都算啦..唔小心都唔怪得佢..最弊連道歉都無句..拎左D紙巾黎..就走埋一邊..理都無理過..真係諗起都火..大家千奇唔好去呢間野..失望!
環境衛生都不錯..

首先一入到去..等左15分鐘位..都算快..

之後叫野食啦..等左半個鍾..叫左十樣有九樣都未黎..

最後等左成粒鍾..終於到左大部分食物..

呢d算啦..百幾蚊任食都係咁..

最後都唔知特登定乜野..收野果時成杯野落左個朋友生上..

果個仲要係經理..都算啦..唔小心都唔怪得佢..

真係諗起都火..大家千奇唔好去呢間野..失望!
2011-07-11
2011-07-01 1 瀏覽
朋友約食飯先講下D野食...刺身.壽司.款式都幾多,三文魚/立魚..都ok.卷物.. 刺身幾抵死, 好大件炸物就好好多,可能係星期日啦,可以話即炸即上食物味度還可以,天婦羅都係熱騰騰的端上食物亦來得有效率,服務都ok。頭幾輪點的食物,都來到足,大家都很滿意。汽水任飲,有 Coke, Cream Soda, Sprite...甜品得四款,係大路o野,亦不是日式的,好失望$158 加一算係咁啦
朋友約食飯

刺身幾抵死, 好大件

炸物就好好多,可能係星期日啦,可以話即炸即上
食物味度還可以,天婦羅都係熱騰騰的端上

甜品得四款,係大路o野,亦不是日式的,好失望

$158 加一算係咁啦

2011-06-26
  • 蝦天婦羅
  • 三文魚刺身
一行六人九點幾旺角搵食。去左兆萬食放題,見青葉未試過一於去試下。點知. . . . . .九點零鐘開始有人走,好快就有位。reception姐姐仲問有冇人響前後一星期生日,好似有discount。一坐低即填紙仔入轉刺身、飲品先啦~ 好快就到啦,雖然份量唔太多,但係都唔錯~ 食完一轉再入單,關東煮、牛油栗米、甚至燒物,天婦羅都食左一轉。但都未見刺身既出現。問左樓面職員但冇咩反應,話黎緊。於是再入多張單,又等左十分鐘,連碟都收晒咩到未到. . .應該係第五張單啦~ 忍唔住叫個女經理過黎問,佢走去去check單,竟然話我地果枱只係入左一張單!!!! 咪玩啦!! 跟住叫我地入過單佢親自去跟。果然有反應,出單快左好多,但都過左個幾鐘lu....Overall: 我覺得燒雞中翼最好食, 雞軟骨都可以。刺身就麻麻地,唔係好新鮮。值得一提既就係走單情況真係好好好嚴重!!!

2011-06-22
$152 (宵夜)
依間野真係走單王,我張枱只係黎左一轉食物,之後乜都未黎過,我依家就坐喺度等緊食物黎悶到寫食評,後面枱客剛剛鬧完話唔比錢,我地依家同經理投訴緊,我朋友重見到啲侍應接左客人啲單後掉左無入過廚房。大家千期唔好黎食呀,勞氣!
2011-06-21
2011-06-17 2 瀏覽
係旺角揀左好耐都唔知食咩好,最後就揀左呢間,第一次食...4個人食,等位等左9個字左右啦甜品得好少...而且唔好食雪糕就得一杯仔
2011-06-03
各款刺身,都算新鮮既~
八爪魚&螺肉,八爪魚叫一次得一隻= =
唔錯唔錯
2011-06-11 1 瀏覽
不記得是否一早約定了今個是我第2間食放題的店題種類不少,不過不失連栗米都有得叫比較特別,都十分甜魚生不算太差,但也不算太新鮮,不過不失啦唯魚生飯既配搭 正合我這個愛飯之人所好可以自己叫飯再加散叫既魚生,一舊魚生一啖飯,人生之樂而最正係可以任叫飲品!呢個我覺得值得讚賞。
不記得是否一早約定了

今個是我第2間食放題的店題

種類不少,不過不失

連栗米都有得叫比較特別,都十分甜

魚生不算太差,但也不算太新鮮,不過不失啦

唯魚生飯既配搭 正合我這個愛飯之人所好

可以自己叫飯再加散叫既魚生,一舊魚生一啖飯,人生之樂

而最正係可以任叫飲品!呢個我覺得值得讚賞。
  • 魚生飯!
2011-05-12 2 瀏覽
其實這裏的食物算是不過不失,最大問題在於走單問題非常嚴重。壽司只記得吃了帶子壽司,還挺好吃的。刺身則有時不太夠凍,但整體來說還算是挺新鮮的,尤其喜歡魷魚、馬刀貝、甜蝦、八爪魚等等,但吞拿魚背還是麻麻地。燒雞串、雞軟骨都很好吃。雞軟骨真的燒得很好,脆得來不是很油。有一碟是炒雜菌甚麼的,實在很難吃是苦的,接受不了。天婦羅那些的確很好吃,蝦自然值得推介、而茄子也很大件,外脆內多汁,好吃!但問題在於走單那邊,刺身在我們叫了兩三輪時還未送到,催了很多次還未來,終於只上了一碟,而且不是按我們寫單的份量來,但其後再叫也是來不了,天婦羅也一樣,三催四請才來,最後侍應還問我們last order要叫,便索性半發脾氣地向他們投訴,最後才來了兩三碟,但也是不依份量。其實嚴格來說,最後也算是來齊沒走單,但要我們催成這樣,吃也不吃得開心,尤其本身已經限時,再走單的話便真的吃不了甚麼,且叫人勞氣,我覺得要吃的話吃其他分店好了,旺角真的是繁忙得過份,所以免得過不會再去這間。
其實這裏的食物算是不過不失,最大問題在於走單問題非常嚴重。
壽司只記得吃了帶子壽司,還挺好吃的。
有一碟是炒雜菌甚麼的,實在很難吃
是苦的,接受不了。

2011-04-23
  • 蝦天婦羅
  • 雞軟骨
2011-05-11 5 瀏覽
離哂譜我係特登申請個acc黎寫呢個食評~!!!!!尋日同5位朋友去食青葉~d staffs 都ok, 態度都正常但係d野食除左第1round之外, 之後寫極都唔黎,係唔黎, 並唔係黎得慢(週邊有3~4張枱ge情況同我地一樣)最終都係要叫經理黎理論, 個經理真係好唔得閒, 因為枱枱都搵佢, 佢地不斷話d食物整緊出緊, 但係就不斷係咁等~唉, 呢d放題又要限人地食野既時間, 但係order左又唔黎, 咁同錕錢有咩分別?根本無左食放題既真正義意~算啦, 我同朋友都諗住下次食日本野唔食放題啦~對青葉太失望了~

離哂譜
我係特登申請個acc黎寫呢個食評~!!!!!
尋日同5位朋友去食青葉~
d staffs 都ok, 態度都正常
根本無左食放題既真正義意~
算啦, 我同朋友都諗住下次食日本野唔食放題啦~

對青葉太失望了~
2011-05-10
今日同朋友食飯去咗青葉!開始ge時候食物好快上啦!咁食到加洲卷ge時候,發覺青瓜係苦!同侍應講,侍應黑面收起,之後有位着西外套ge女人就黑口黑面話唔可以話d嘢苦就唔要!之後食物過咗成45分鐘都未黎就叫侍應跟!發覺係連張單都沒埋,叫我地再落過,落完之後又等咗30分鐘再叫侍應跟先黎以後都唔會再去(帶子係乾到好似帶子乾)
今日同朋友食飯去咗青葉!開始ge時候食物好快上啦!

以後都唔會再去(帶子係乾到好似帶子乾)
2011-04-16
前兩日行旺角~男友話想食日本野~咁o岩見到街上派傳單~所以就上去睇下啦@@~其實之前有fd都話想黎呢間ge~不過最後都冇去到~依家終於有機會試下啦~入到去可能因為我地得2個人~所以唔洗等就有位坐了@@~不過D位都好逼下...同隔離台幾乎0距離...因為我地坐在盡頭~o係正收野個位隔離~所以遞單係即時有人收~而且等左一陣就已經上左個刺身盤比我地@@~雖然我地寫左好多份量但係佢都係計翻人頭咁出單~(寫單一定要寫埋人數...唔係會比人話= =...)不過佢出單出得非常快~所以就算份量不多~但寫多幾轉都補翻晒啦^^~刺身質素就一般放題店ge水準啦~不過有件象拔蚌就好多沙點左一個牛奶鍋物~好大個鍋都唔差~不過我地掛住傾計冇開到個蓋~(其實係咪應該送黎ge時候開?因為係金屬蓋...自己用手開應該都幾熱...)最後滾左出黎...好彩我地個位長期都有人在旁...所以服務員小姐即時幫我地開左個蓋同幫我地抹翻張台味道都ok~不過冇吉壽咁好@@嗯~反而最大驚喜係串燒呢~點左雞軟骨同牛肉串~雞軟骨我覺得就好普通~尤其我唔太鐘意咁"瘦弱"ge不過我男友就好鐘意~之後佢再叫左幾串但個牛肉串就好好味係我暫時食過咁多
前兩日行旺角~
男友話想食日本野~
咁o岩見到街上派傳單~
所以就上去睇下啦@@~
其實之前有fd都話想黎呢間ge~
不過最後都冇去到~
依家終於有機會試下啦~

入到去可能因為我地得2個人~
所以唔洗等就有位坐了@@~

不過D位都好逼下...
同隔離台幾乎0距離...
因為我地坐在盡頭~o係正收野個位隔離~
所以遞單係即時有人收~

而且等左一陣就已經上左個刺身盤比我地@@~
雖然我地寫左好多份量但係佢都係計翻人頭咁出單~
(寫單一定要寫埋人數...唔係會比人話= =...)
不過佢出單出得非常快~
所以就算份量不多~
但寫多幾轉都補翻晒啦^^~

刺身質素就一般放題店ge水準啦~
不過有件象拔蚌就好多沙

點左一個牛奶鍋物~
好大個鍋

都唔差~不過我地掛住傾計冇開到個蓋~
最後滾左出黎...
好彩我地個位長期都有人在旁...
所以服務員小姐即時幫我地開左個蓋同幫我地抹翻張台

味道都ok~不過冇吉壽咁好@@

嗯~
反而最大驚喜係串燒呢~
點左雞軟骨同牛肉串~
雞軟骨我覺得就好普通~
尤其我唔太鐘意咁"瘦弱"ge

不過我男友就好鐘意~之後佢再叫左幾串

但個牛肉串就好好味

係我暫時食過咁多間放題最好味ge~
肉質好嫩~d醬汁都好好~
食落好juicy~
唔似其他店咁...
感覺好"鞋",好老...
所以真係好推薦牛肉串>v<~

其他串燒冇試到~

飲品方面都係汽水或者特飲咁@@~
我點左個柑桔蜜~
但好似麻麻地...似開粉沖...
連渣渣都冇的@@...
所以熱飲竟然都冇茶匙...
凍飯反而好D~
呢度仲有得叫酒~
有SAKE同BEER~
試左個SAKE~
嗯...我都係唔鐘意酒...
雖然個味都幾甜GE...
不過我見都幾多人點BEER~好似係生力...?

甜品唔記得左叫>"<~~
有雪糕~
我見到係雀巢GE雪糕杯~
(真係一杯杯上~唔係一球球果D~)

總括而言~
呢間都幾抵食~(可以淨食刺身飽都得
不過要遵守限時規則~2個鐘一到就一定趕人的@@~

同場加影:
我地隔離台D野好多未食都要走~
不過個waitess話如果未食完~你可以拎走都得...
個鍋都可以拎走架
2011-04-13