(非會員)
2009-07-13 7 瀏覽
自己比較中意食台灣菜,,所以經朋友介紹之後去了這間餐廳一試環境幾好..位置不多..幾岩同朋友一齊邊食邊傾食物都好衛生d食物好好味..其中愛玉凍係我好中意既甜品之一係一個健康食品..極知同意大家去試.味道酸酸甜甜..幾好不過中午好多人..要排隊最好下午先去..
自己比較中意食台灣菜,,
所以經朋友介紹之後
去了這間餐廳一試
環境幾好..位置不多..幾岩同朋友一齊邊食邊傾
食物都好衛生
d食物好好味..
其中愛玉凍係我好中意既甜品之一
係一個健康食品..極知同意大家去試.
味道酸酸甜甜..幾好

不過中午好多人..要排隊
最好下午先去..
2009-07-07
  • 愛玉凍
2009-06-23 6 瀏覽
去睇''林峯''演唱會之前,,睇下國際都會有咩食,自己本身都幾鐘意食台灣野, 御麵坊又去過,行行下....比我見到E間台灣野即刻入去試^^叫咗好多野因為好肚餓 :有鹽酥雞,蜜味腸,煎餃子,椒鹽魷魚,仲比我見到有金絲麵(之前去台灣見過) 特別推介蜜味腸~好香飲品K 好飲(蜂蜜綠茶)至於其他野,,我要求唔高,,好味就得:環境:一般般la,,ok既服務:waitrer 幾kind ,不過可能因為太多人,所以冇乜點理我衛生:唔算污遭,,算好抵食:比起其他餐聽都算抵食既E間餐聽,,我下次會再去原來冇落味精架`
御麵坊又去過,行行下....
比我見到E間台灣野
即刻入去試^^

特別推介蜜味腸~好香

飲品
K 好飲(蜂蜜綠茶)

至於其他野,,我要求唔高,,好味就得:
環境:一般般la,,ok既
衛生:唔算污遭,,算好
抵食:比起其他餐聽都算抵食既

E間餐聽,,我下次會再去
原來冇落味精架`
2009-06-18
  • 台式金絲麵
  • 蜜味腸
2009-05-05 2 瀏覽
小比今日考試, 考之前我哋約好咗同佢食個tea/晚餐先我叫咗個紅燒豬軟骨肉燥飯+芒果綠茶小比就叫咗水餃紫金絲麵+茱香奶綠講下我個飯先, 整體都算唔錯肉燥份量都幾多, 而且唔太咸, 好食, 送飯一流 不過豬軟骨就得好少芒果綠茶都幾正, 幾香芒果味又唔太甜到小比個金絲麵啦唔知呢個紫金絲麵係咩做ge 呢都幾爽口彈牙個人嚟講我就鐘意呢隻金絲麵多過新竹米粉水餃d 皮好薄, 唔會食到成口粉茱香奶綠就淡咗d, 因為我哋叫咗少糖少奶, 不過d 糖就真係太少下次我會試埋佢個鹽酥雞人
小比今日考試, 考之前我哋約好咗同佢食個tea/晚餐先

我叫咗個紅燒豬軟骨肉燥飯+芒果綠茶
小比就叫咗水餃紫金絲麵+茱香奶綠

講下我個飯先, 整體都算唔錯
肉燥份量都幾多, 而且唔太咸, 好食, 送飯一流

不過豬軟骨就得好少
芒果綠茶都幾正, 幾香芒果味又唔太甜

到小比個金絲麵啦
唔知呢個紫金絲麵係咩做ge 呢
都幾爽口彈牙
個人嚟講我就鐘意呢隻金絲麵多過新竹米粉
水餃d 皮好薄, 唔會食到成口粉

下次我會試埋佢個鹽酥雞人
2009-05-04
  • 推介個紫金絲麵!
晏晝要上深圳開會, 於是同同事去國際都會食個午餐...最多好評既 Cafe Le Must 同 御麵坊 都去過, 小魚滋味又唔係呢度獨有, 於是決定試一試呢間比較生面口既食店。食店以 金絲麵 掛帥, 並主打 鹽酥雞 及 台式飲品, 二話不說 (實情係個餐牌好朦), 便決定叫 鹽酥雞金絲麵 跟 珍珠奶茶 (少冰), 同事就叫左 豬頸肉飯 跟 胚芽珍珠奶茶: 鹽酥雞 - 完全唔合格, 有油溢味, 更無任何雞味或肉質可言, 明顯煮得過熟, 及煮好一大段時間 金絲麵 - 除了麵本身的種類比較特別外, 味道只是一般, 同晌屋企求其煮個蝦子麵無乜分別 豬頸肉飯 - 同事話味道可接受, 唯嫌醬汁偏淡 飲品 - 普普通通, 僅僅合格總結以上既評語, 呢間食店絕對無下次!! 平日國際都會既人流已經少得可憐, 加上紅館大修, 睇怕只有長期保持最好食物質素同好評既餐廳先可以撐得住, 其他的, 恐怕會成為"先頭部隊"呢...
晏晝要上深圳開會, 於是同同事去國際都會食個午餐...

豬頸肉飯 - 同事話味道可接受, 唯嫌醬汁偏淡
飲品 - 普普通通, 僅僅合格

總結以上既評語, 呢間食店絕對無下次!!

好朦既餐牌 (用左半透明膠)
金絲麵
鹽酥雞
豬頸肉飯
2008-03-31 6 瀏覽
距離男友上堂還有半小時,雖然他不想吃東西,但我想喝東西,於是就去了國際都會找喝的。看中了這間的tea set,用poly學生證可以免費加大飲品,就點一個tea set吧﹗我倆點了椒鹽魷魚+金桔綠茶($26)。椒鹽魷魚的味道一般,炸粉太多了,很熱氣。不過主角是金桔綠茶,加大後份量都足夠兩人share的,而且味道酸酸的,不會太甜,最得我心。坐下不久就來了不少poly學生。坐到六點半,是時候要上堂了。

2008-01-04 6 瀏覽
去睇劉得華演唱會, 之前去隔離都會軒食野, 原來入面有好多野食揀左間食台灣野.估唔到0甘好味,二人餐有兩碗面,一個小食,同兩杯野飲!揀左鹵肉麵線,五香牛肉飯,鹽酥雞,同杯芽珍珠,珍珠奶茶.有演唱會飛仲有碟鹵蛋豆腐送104蚊激抵!!鹵肉好諗, D肥膏仲好好味1000個卡路里多都唔理得甘多,食左兩舊麵線味道都ok.
估唔到0甘好味,
二人餐有兩碗面,一個小食,同兩杯野飲!
揀左鹵肉麵線,五香牛肉飯,鹽酥雞,同杯芽珍珠,珍珠奶茶.
有演唱會飛仲有碟鹵蛋豆腐送
104蚊激抵!!
鹵肉好諗, D肥膏仲好好味
1000個卡路里多都唔理得甘多,食左兩舊
麵線味道都ok.
2006-07-20 3 瀏覽
第二次造訪- 由孖公變單拖。上趟子「檯腳」叫過鰻魚竹筒飯套餐的,據聞不錯;看鄰桌的金絲麵,賣相也不錯,味道就不知怎了。和上趟子一樣的,是在晚飯時間又吃不是晚飯的物事。燒仙草,涼粉也。台式燒仙草有兩種吃法:如一般台式茶座- 熱食(仙草汁)和凍食(仙草凍),但加的是粉圓、紅豆、綠豆、花生...這個燒仙草,是仙草凍;沒有想要的花生,但有的是荔枝蒟蒻...泰式荔枝汁蒟蒻粒,無論怎樣配,味道仍是怪怪的。哪可能有「正宗」的台式茶座?
第二次造訪- 由孖公變單拖。

和上趟子一樣的,是在晚飯時間又吃不是晚飯的物事。

哪可能有「正宗」的台式茶座?
2005-04-02 5 瀏覽
幾個fd一齊去試下lee間rest, 一試發覺都唔錯wow, esp d service唔錯, 個waitress姐姐好好人, 好詳細同我地解釋menu上o既野食我試左個"鹽酥雞金絲麵"d雞有kfc feel, 又夠多, d麵好得意, 有d似好thin o既米粉因為跟餐所以有野飲, 不過我盲好唔抵咁加左$12飲左杯choco紅豆冰鑽, 唔係太好飲n唔特別, 浪費左我$12!!!