招聘中
月薪 (面議)
$17,500-$20,000
月薪 (面議)
2006-11-19 10 瀏覽
我每間譚仔既分店都食過, 但係講味道, 真係得呢間總店同深水埗近黃金o個間最好味, 而黑柏葉更加係呢間先有得食!我自己比較鐘意食辣, 所以次次都係食麻辣既中辣, 但試過朋友叫既酸辣, 都ok架, 幾開胃架, 怕辣既朋友可以試下!至於餸方面, 雞肉同豬潤係我必食既, 另外黑柏葉、竹笙、腩肉同腐皮都好好味架!(但有朋友話d雞肉太滑有d怪, 所以唔鍾意食)我地有時會叫土匪雞翼, 其實食完碗米線都已經幾飽, 但佢d土匪雞翼又真係幾香幾好味, 唔捨得唔叫^^至於服務態度同環境......大家真係唔好有咩期望喇!lunch time真係勁多人架, 位唔多, 又多人等位, 而且呢間係無伙記幫人登記等位, 要自己黎架(深水埗近黃金o個間就有), 而且經常失單, 小心小心.....

至於服務態度同環境......大家真係唔好有咩期望喇!

2006-11-11 7 瀏覽
行過呢度都好多次,次次見都好多人排隊,今日見唔使排隊所以入o左去試下.以前試過其他分店都ok,今次叫酸菜豬米線.米線都幾大碗同幾滑;酸菜好多好入味;豬比較細塊同有點碎,味道ok爽口.下次會試下酸辣湯底
下次會試下酸辣湯底
2006-10-26 6 瀏覽
最初到這間小店吃米線,看到衛生不是太好,但端出來的一碗中辣米線,顏色沒有血紅,喝下去百感交集,味道真的一流!那些雞翼系列也值得一讚!我始終唔信邪,心想一定有一間米線要比它好吃一點,吃了那麼多間,沒一間的水準可以及得上譚仔!最成功之處,可能就是它那個無敵湯底,鮮甜麻辣,米線及材料都成了配角!我強烈推介呢款賺人熱淚的米線,因為好味之外仲要夠辣!唯一唔好既係,竟然無黃鱔做配料!
2006-10-12 10 瀏覽
lee排又開始食返辣o野la...話左唔好食o甘多,但真係忍唔住ar~前日去左元洲街間譚仔食麻辣米線,正ar~食米線之外仲點左蒜泥白肉!d蒜泥多到呢...足以口臭一個禮拜ar~!加埋d辣椒油簡直係絕配ar~d肉一層肥一層廋,切到薄一薄,好味到頂點ar~不過唔係好辣jar~唔好睇佢細細碟~3-4人食都夠ar!另外,加$3就可有凍/熱飲一杯,仲免費加麻辣同酸辣tim ar~p.s.食過TST果間,又貴又無o甘好食wor!

p.s.食過TST果間,又貴又無o甘好食wor!

2006-08-31 8 瀏覽
與朋友們到來試試,有朋友食"套餐": $33 有晒所有"送" + 米線,朋友們說不錯~其他人都係各自叫,似乎有肉的較好吃,魚蛋也ok但唔覺人地話咩麵滑肉香law.....而且太多野都係辣,好似無咩choice 咁~有點言過於實
與朋友們到來試試,
有朋友食"套餐": $33 有晒所有"送" + 米線,
朋友們說不錯~

其他人都係各自叫,
似乎有肉的較好吃,
魚蛋也ok

但唔覺人地話咩麵滑肉香law.....
而且太多野都係辣,
好似無咩choice 咁~

有點言過於實
2006-07-29 12 瀏覽
Tasting this restaurant in Summer need to do some special arrangment. You better wait for those seat have directly "Wind Blow"and "air condintion blow", if not, you will be all wet after your meal. When compare with the Cheung Fat Street one, I think that one still have better taste and reasonable price, except the chicken wing.
2006-07-08 8 瀏覽
無心插柳咁黎左呢到食晚飯. 呢間可能係工業區, 所以夜市唔多人, 一入到去就有位坐, 叫左兩碗米線同雞翼share食.過橋米線: 唔記得全名係乜, 但係就乜料都有啲, 一個係5小辣, 一個係8小辣, 但係原來都唔係好辣, 只係有好好好輕微既麻既感覺. 最好味係腐皮,生菜同生. 啲肉就麻麻地, 好”孩”!!!!!土匪雞翼: 個面有啲燶左既黑芝蔴, 食落無乜特別, 反而我覺得好似食緊隻燶左既雞翼咁, 但係啲肉就好好味, 好有肉汁, 下次可以試埋個麻辣雞翼.

2006-06-11 7 瀏覽
我住係長沙灣既..所以對譚仔完全唔會陌生佢既服務,真係好差.由我第一日開始食食到而家,都仲係咁..真係頂佢唔順如果佢唔係咁好食=.=我先唔會去受氣其實..長沙灣呢間.有時都會無柏葉架^^!!我覺得譚仔除左辣好食之外..佢清湯都好甜,而佢既辣招油都好讚-.-佢唔係好辣..但係更加帶得出清湯既甜味^^我開頭好鐘意食炸醫竹笙中辣..食左年幾之後,就食雞肉柏葉清湯,,其實佢D野真係好好味但係衛生真係一般=.=成日見到有D小小強PS:-.-我食晒咁多間,其實最好味都係長沙灣果間,我覺得,,無優惠係正常,由第一日幫襯開始已經無優惠我覺得唔係長沙灣果間既問題-.-係其他分店既問題
我住係長沙灣既..
所以對譚仔完全唔會陌生
佢既服務,真係好差.由我第一日開始食
食到而家,都仲係咁..真係頂佢唔順
如果佢唔係咁好食=.=我先唔會去受氣
其實..長沙灣呢間.有時都會無柏葉架^^!!
我覺得譚仔除左辣好食之外..佢清湯都好甜,
而佢既辣招油都好讚-.-佢唔係好辣..
但係更加帶得出清湯既甜味^^
我開頭好鐘意食炸醫竹笙中辣..
食左年幾之後,就食雞肉柏葉清湯,,
其實佢D野真係好好味
但係衛生真係一般=.=成日見到有D小小強

PS:-.-我食晒咁多間,其實最好味都係長沙灣果間,
我覺得,,無優惠係正常,由第一日幫襯開始已經無優惠
我覺得唔係長沙灣果間既問題-.-係其他分店既問題
2006-06-06 5 瀏覽
10多日前去過深水步食過譚仔..睇完食評系岩岩過去左既禮拜六同我個fd去試下系長沙灣既總店..果日發出紅色暴雨警告..所以中午時份d位刀吾算full曬..入面去睇睇先記得佢地話6月1日起一個面+送上調一蚊到$17..原來總店野飲冇得+$..所以要$8囉我杯凍檸茶..刀幾快手..吾辣既湯..炸醬+豬潤+酸菜...炸醬好好味..有少少辣但吾過份..仲好香口tim!豬潤好爽口..同家母烹調既豬潤一樣好食..系出面黎講真系好少可嫁!酸菜真系不得不提...酸度夠而且有少少辣..黎譚仔食第2次吾多吾少刀系為左佢既酸菜..強烈推介!仲要左碟土匪雞翼share..食完之後覺得無食評講到咁好食囉..香料系多..但系味道只屬一般..$20五隻...下次應該吾會再喊嫁喇..期間有幾個初中細路女黎食..入面既牙姐同佢地傾計...其實service刀吾系想像中咁差丫!

2006-05-30 12 瀏覽
呢間野係我既街坊男友介紹我來的, 初時以為自己食得辣, 叫左個小小小辣, 可能講少左幾個辣字(最小係5小辣), 結果第一次並不愉快~~=D雖然大部份既人都係為佢既麻辣湯而來, 不過我覺得佢既清湯亦有一番風味, 配埋好爽既米線同埋索晒汁的竹笙, 真係very good ga! 我覺得呢度d米線林得黎唔會一pat pat係我食過最正的! 我知其他分店有優惠, 不過總店食竹笙唔駛加錢wo, 而且柏葉長期供應~~我試過去其他分店有時會冇貨, 點得架? 所以我都係繼續撐總店! yeah

2006-05-19 22 瀏覽
嘩...我鐘意左譚仔記冇十年都八載啦~係由一見鐘情開始既~一次唔小心經過佢門口,好香,一試難忘呀!!!唔知點解我食過呢度果仲辣之後,硬係覺得出面D野"更"好食,都係爭緊D,我最鐘意食都成身汗,感覺好正~成日比男朋友話...咁熱氣,食少D啦,但係一個星期,總都會偷偷地出去食一次(呢D咪就係偷食囉)~食到聯邦下面分店個收銀姐姐同正舖D人(連埋老細)都認得...HAAA~ 總之就係好正~仲有我一有少少感冒,就一定去食返碗,出身汗,食完之後,個人都開心D, 精神都好D呀!通常我都係叫>>> 竹笙柏葉雞肉少辣多D走腐皮有時加多個>>> 麻辣雞翼一句到尾... *** 正***
嘩...我鐘意左譚仔記冇十年都八載啦~
係由一見鐘情開始既~
一次唔小心經過佢門口,好香,一試難忘呀!!!
唔知點解我食過呢度果仲辣之後,
硬係覺得出面D野"更"好食,都係爭緊D,
我最鐘意食都成身汗,感覺好正~
成日比男朋友話...咁熱氣,
HAAA~ 總之就係好正~
仲有我一有少少感冒,就一定去食返碗,出身汗,
食完之後,個人都開心D, 精神都好D呀!

通常我都係叫>>> 竹笙柏葉雞肉少辣多D走腐皮
有時加多個>>> 麻辣雞翼

一句到尾... *** 正***

2006-04-27 18 瀏覽
我愛上譚仔幾年了...起初男朋友帶我去的..但不太喜歡..覺得無乜色水..又唔食得辣..不過男朋友鍾意..無辦法啦..!!食左兩次之後..開始接受了..現在簡直是愛譚仔多過愛男友了..hehe..!!不過份量太多..我們比較細食..都是叫一碗倆份食..但叫好多餸..柏葉,竹笙,雞肉,酸菜必食..最近愛埋豬膶,牛肉..加碟香草雞翼..由小小辣食開始..愈食愈辣..依家食中辣..我好想試吓大辣..不過佢頂唔順..好欣賞佢辣得黎又好好味..又唔多油..你知啦..好難搵到真係辣的又唔多油..有些人覺得粉麵黎講貴了一點..如果你同d魚旦粉比較是貴..但份量及味道是無得比的..試過其他分店..始終不及這間水準咁高咁穩定..柏葉更加是只此一間有供應..不過我放工夜..食唔到..如果可以遲少少收舗就好了..我差不多一放假就要去了..上晒癮..
我愛上譚仔幾年了...
不過我放工夜..食唔到..如果可以遲少少收舗就好了..
我差不多一放假就要去了..上晒癮..
2006-04-05 19 瀏覽
~由長沙彎買外賣返青衣~首先要讚阿姐們的態度都幾好會主動教你米線的佩搭方法(雖然我是懂的^^~但也只好受教)一路也不少人客進出,我和細佬在門外等候外賣時,也叫我們入去坐低等~此時細佬就飲了一杯(堂飲4蚊外賣貴1蚊的)又會將分開兩個盒裝,輕過一輪車程,回到家,湯仍是熱的~雞肉同炸醬的份量屬多,但就認為酸辣湯偏酸..5隻都幾大隻,好香好滑,夠味~份量十足亦好香好夠味,不過肉質偏鞋..好彩夠薄,所以都ok啦~第一次買譚仔的外賣~大致上味道差不多..但當然堂食會好味d~同埋會抵d,外賣要加錢~$80
~由長沙彎買外賣返青衣~

首先要讚阿姐們的態度都幾好
會主動教你米線的佩搭方法(雖然我是懂的^^~但也只好受教)一路也不少人客進出,我和細佬在門外等候外賣時,也叫我們入去坐低等~此時細佬就飲了一杯[豆漿](堂飲4蚊外賣貴1蚊的)又會將[雞肉+酸辣湯同炸醬+米線]分開兩個盒裝,輕過一輪車程,回到家,湯仍是熱的~雞肉同炸醬的份量屬多,但就認為酸辣湯偏酸..
[香草雞翼]5隻都幾大隻,好香好滑,夠味~
[蒜泥白肉]份量十足亦好香好夠味,不過肉質偏鞋..好彩夠薄,所以都ok啦~

我今日去左永隆街果間食,覺得呢間最有風味,好過其它分店,其它果d分店,味道真係差左d,以我所知永隆街呢間真係無分店般優惠,分店較底食,不過d米線真係好味,好有特色,雞翼也很不錯.
2006-04-01 5 瀏覽
有一天,我和爸爸去食宵夜,我看過時間了,當我叫食物(米線套餐加低)時,是11:15pm,等下等下,到了11:35時,旁邊那個比我還來得遲的人,=.=已經有得食了,之後,我爸爸很憤怒\_/,回家時,家人都話是因為旁邊叫的食物成六十幾蚊的關係,而我只叫了36元。~_~