2023-05-10 72 瀏覽
睇到網上有人介紹老廚房四川菜,於是同老公阿仔膽粗粗去試午餐。其實要揾一間好味又唔貴既川菜唔容易,仲要近屋企附近當然要試。試菜敢死隊試左梅菜扣肉飯,望落有啲嚇人,但食落口不得了,入口即化冇得輸,梅花甜甜哋~唔食肥肉既我都話正👍金湯酸菜魚飯暫時係食過最好味既酸菜魚,用新鮮加州鱸魚,湯底弓酸酸辣辣好開胃湛江雞飯有濃濃沙薑味,雞皮又滑又脆乾鍋肥腸新鮮肥腸,滿口油香仲有冇味精例湯及前菜另外有送汽水真心好好味,而且價錢親民,不收加一又多一個飯堂選擇✌️

湛江雞飯有濃濃沙薑味,雞皮又滑又脆
乾鍋肥腸新鮮肥腸,滿口油香
仲有冇味精例湯及前菜
另外有送汽水
真心好好味,而且價錢親民,不收加一

又多一個飯堂選擇✌️
2023-05-10
  • 金湯酸菜魚
  • 湛江雞
2023-05-04 57 瀏覽
呢間新開既辣野真系好好食!!好正宗。酸菜魚用新鮮鱸魚整,非常好食!牛肉都好新鮮,用泡椒炒非常惹味。酸辣雞腎非常開胃可口爆漿糍粑非常特別,紅糖漿在裡面爆出來,不像其他店的淋在上面。
呢間新開既辣野真系好好食!!好正宗。
酸菜魚用新鮮鱸魚整,非常好食!
牛肉都好新鮮,用泡椒炒非常惹味。
酸辣雞腎非常開胃可口
野山椒牛肉
酸辣雞腎
野山椒牛肉
酸辣雞腎
2023-04-30 90 瀏覽
•屯門美樂|老廚房經過見到間試業緊餐廳有我中意食嘅酸菜魚緊係要試吓(´▽`)-口水雞雞肉好嫩滑 問咗老闆娘 口水雞嘅辣油係自己炒㗎🤩金湯酸菜魚今次就叫咗小辣配紅薯粉黎到俾個份量嚇親 滿滿都大碗🤣薯粉煮得岩岩好 唔會太淋/太硬湯底好香魚味 酸味唔會太搶魚用咗魚片好滑 唔洗驚有骨🫶🏻金銀饅頭炸饅頭炸得超脆但入面都仲係好軟熟唔乾亦唔會太過油配埋煉奶真係冇得輸啊😆午市有送例湯同汽水木瓜花生雞腳湯 飲得出係冇落味精平時出街唔會飲例湯嘅我都飲晒成碗老闆好好人 好驚客人食得唔夠飽係咪問我哋洗唔洗添飯問咗好多次🤣下次有時間一定會再幫襯

屯門美樂|老廚房

經過見到間試業緊餐廳
有我中意食嘅酸菜魚緊係要試吓(´▽`)

-口水雞

係咪問我哋洗唔洗添飯問咗好多次🤣
下次有時間一定會再幫襯
2023-04-29
2023-04-29 54 瀏覽
值得推介!有驚喜。路過一試,估唔到幾好食,所以無影相。滇江雞好好味!炒萵筍都好食!孜然牛肉有風味!老火湯一點都不味精!仲送我地甜點!可惜店舖位置唔當眼。大家不仿留意下,值得支持!
值得推介!有驚喜。
路過一試,估唔到幾好食,所以無影相。
可惜店舖位置唔當眼。
大家不仿留意下,值得支持!
2023-04-29 42 瀏覽
咕嚕肉值得推介。客家燜豬肉都好入味👍🏻👍🏻酸菜魚米線都唔錯 大中小辣同老闆講 佢地會就及提醒 10分正宗老闆係正宗嘅🤲🏻服務十分友善對客有禮愛👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻會再食🤪
咕嚕肉值得推介。客家燜豬肉都好入味👍🏻👍🏻
酸菜魚米線都唔錯 大中小辣同老闆講 佢地會就及提醒
10分正宗老闆係正宗嘅🤲🏻
今日去打完保齡球出来,就在保齡球館的樓下對面,感覺有些肚餓,剛好看見這家新開的湘菜小館老廚房,打算嘗嘗鮮,結果大有驚喜!對於喜歡吃辣的,口味重的,十分推介,味道很正宗,完全就像湖南的味道,今次我叫了麻辣小龍蝦和酸辣雞腎,又足料又夠辣,色香味具全!另外,餐廳環境乾淨衛生整潔。而且老闆娘很熱情好客,推介地道美食,十分健談!很久沒有在香港吃到這麼地道又具有人情味的小店了!我決定下次叫上三五好友一起,再嘗其他美食!

係真的好好味同埋每份都幾大份🤣🤣就算唔食得太辣都唔緊,可以同個店員講整個岩你食既辣度,同埋老細都好好,送咗我地涼菜食👍🤣🤣不過,數夜晚都比較多人要等位,同埋宜家只能用現金俾錢,話部機仲整梗,呢度我扣小小分🙊🙊但總體係推薦的,一間有人情味的餐廳

但總體係推薦的,一間有人情味的餐廳
剁椒蒸魚頭
2023-04-25
剁椒蒸魚頭
  • 酸辣雞腎
今日晚飯諗住試下新嘢,就去咗屋企附近新開嘅一間湘菜餐廳,估唔到都幾有驚喜!位置就唔算起眼,係美樂花園正門入去內街轉右先見到一入去,店面好乾淨 因為同行有朋友唔係好食得辣,好彩呢到都有別於一般嘅湘菜鋪,有好多唔辣嘅嘢食,辣嘢方面,餐廳都應我地要求酌量減咗辣,不過味道仲keep到好正宗!我覺得必食係佢個辣子雞,真心驚佢哋蝕本😂勁足料,多肉 🤤 另一樣係佢個小龍蝦,隻隻都好大隻,又索哂啲麻辣味,好送酒!!

位置就唔算起眼,係美樂花園正門入去內街轉右先見到
一入去,店面好乾淨

!!