今日去左食呢間,啲小菜幾好食! 要讚嘅就係啲飲品! 真係高水準啵! 好飲過茶餐廳! 特別係個 蘆薈飲品同咖啡 。 都幾正啵! 不過呢間野最唔好嘅一樣就係 服務態度!! 服務差態度差! 好似唔識應機 咁囉! 又唔係好想啋你咁!真係要認真考慮仲有無下一次啊!
2011-08-02
  • 蘆薈飲品
元朗唯一一間位於「元朗廣場」的美心MX,變成了「美心香港地」。餐飲服務由「快餐店」變成了「茶餐廳」的模式。舖位裝修過後,座位多了,食客亦坐得舒服了。食品價錢亦「大躍進」了很多。 「變身」前,最便宜26元可以吃到一個「碟頭飯」; 現在,最少要32元才吃到一個碟頭飯吧。增幅竟達至23%。當然,隨著「美心MX」的消失、變裝,20元樓下的早餐隨之亦不復再於餐牌上。今天點了一個「沙牛麵」配「腸、蛋、厚多士」,跟熱奶茶。味道跟服務,可算跟一般茶餐廳差不多,但侍應有時顯得應接不暇、手忙腳亂。奶茶,很好喝。吃完,盛惠25元。

舖位裝修過後,座位多了,食客亦坐得舒服了。

今天點了一個「沙牛麵」配「腸、蛋、厚多士」,跟熱奶茶。

奶茶,很好喝。

吃完,盛惠25元。

2011-07-07
$25 (早餐)
表姐要入元朗睇村屋.順便一齊坐低傾吓計,吹吓水.由於志在見吓面.上到商場見到呢間----美心香港地?入去坐低先!睇吓錶,都差唔多3:00幾.我揀咗個豬扒炒公仔麵配熱奶茶$30表姐叫咗個公司三文治配凍好立克$29炒麵到啦2.5分:份量唔多,下午茶OK. 不過就唔係幾熱.表姐個三文治就幾足料,燒牛肉.番茄.生菜絲.唔錯.嚟埋杯奶茶同好立克3分:幾有茶香.黑白奶撞茶撞得幾細膩. 不過凍好立克杯底D粉未溶晒,一般.服務方面一貫美心本色.有禮貌同勤快..不過D STAFF好似唔係幾熟手.整體嚟講,美心呢個品牌其實想行同翠華.銀龍呢D中檔茶餐廳既路線.但如果要突圍而出.睇嚟各方面都需要加把勁啦!
表姐要入元朗睇村屋.
順便一齊坐低傾吓計,吹吓水.
由於志在見吓面.
上到商場見到呢間----美心香港地?
入去坐低先!
睇吓錶,都差唔多3:00幾.
我揀咗個豬扒炒公仔麵配熱奶茶$30
表姐叫咗個公司三文治配凍好立克$29
炒麵到啦
有D唔熱, 一般
2.5分:份量唔多,下午茶OK.
不過就唔係幾熱.
表姐個三文治就幾足料,燒牛肉.番茄.生菜絲.唔錯.
嚟埋杯奶茶同好立克
黑白奶茶
3分:幾有茶香.黑白奶撞茶撞得幾細膩.
不過凍好立克杯底D粉未溶晒,一般.
服務方面一貫美心本色.
有禮貌同勤快..
不過D STAFF好似唔係幾熟手.

整體嚟講,美心呢個品牌
其實想行同翠華.銀龍呢D中檔茶餐廳既路線.
但如果要突圍而出.
睇嚟各方面都需要加把勁啦!
2011-07-08
  • 黑白奶茶
2011-07-09 1 瀏覽
美心集團.的確好進取.美心香港地.已是第6間分店,以茶餐廳形式經營的..我呢個人凡事後知後覺,所謂香港地口味,我覺得有點似旺角民華集合百家長處,凡事2面看,雖則人無自己風格,係缺點..但我亦佩服食店對飲食的觸覺..今次食晚飯..點了大坑出名的食物,肉餅山....大坑正版的.我都無食過,哈哈......記得...大X活..都出過...其他食家.食到喊...我在臉書.亦有一位相識的人.圖文並茂講有幾恐怖...!在大X活.就難食.在美心會點......蒸豬肉49元價錢有點貴.因為份量好少.不包括飲品,白飯...味道的確唔錯.至少肉的比例多於粉,肉質鮮甜.唯一豉油係甜的.有點錯配.該種甜..有點過份.呢個係豬肉又不是蒸魚,為何落超甜豉油?
張相唔錯
合格啦