2011-03-19 28 瀏覽
今次都係用OPENRICE團購COUPON黎食野...其實佢就真係唔太就腳..好少會去呢邊...係突登過去..本身同朋友係啱啱食飽野..坐低仲諗住...會唔會太飽食野冇咁好味..叫個得獎的美女與野獸同心太軟, 兩張COUPON有一百蚊..叫住兩款...到時飽得制就叫埋外賣啦美女與野獸先黎老闆叫我地先食個奶凍...雖然淡淡地唔太甜..但真係唔錯..幾好味..相反個CAKE可能太細舊...變左有少少乾...食左呢個...我地就知我地可以多叫兩個心太軟...如果下次我再揀我會再叫心太軟..因為佢個心太軟真係幾出色...流沙好多...唔會太乾..唔會太甜...朱古力漿又唔會好假..係一個好飽狀態下都覺佢係好味佢真係唔簡單..可惜佢地的位置唔太就腳..如果佢係開係旺角太子...我包佢會人山人海...我地都會成日黎幫襯同埋舖頭的人都好禮貌...

美女與野獸先黎

同埋舖頭的人都好禮貌...

2011-03-18
  • 心太軟
去到第三站啦, 今次的目的地是早前開飯團購的糖蓮子, 這兒都幾近尾站的韓式外賣店. 不過紅磡區我真係唔常去, 如果無地圖真係唔多識路呀!! 糖蓮子也是位於小街中, 店面不太大. 不過我地去到才三點多, 只係剛開門, 所以我們應該成為那日第一枱食客啦. 也當然是不用等位啦. 一早做定功課要點什麼. 我地一行三人就叫了心太軟, 美女與野獸, 還有一個芭菲杯 (好像叫紅粉佳人, 還是紅粉菲菲??? 唔記得左, 哈哈!!! 本來是點戀戀京都的, 不過同行者最後決定轉軚)這個芭菲杯真係好大杯呀, 仲有好多款不同口感的杯料, 有香脆的圈圈, 士多啤梨味雪糕, 水果粒, 仲有椰果...是很豐富的一杯甜品.跟住上的就是得獎甜品, 美女與野獸, 有一個彈性十足的奶凍, 因為是用雲呢拿籽做成的, 所以除了奶香, 還多了一陣很真實的雲呢拿味道, 香香滑滑的奶凍啊!!!!!!! 之後襯托的是一件朱古力蛋糕, 佢是脆口, 比較硬身的朱古力蛋糕, 兩個口感是互相配合, 互補不足, 是兩者不可以缺一的甜品, 果然是攞奬之作. (不過價錢就是最貴的啦...)最後是製作時間最長的心太軟, 除了心太軟, 還有一
美女與野獸
(不過價錢就是最貴的啦...)
心太軟
最後是製作時間最長的心太軟, 除了心太軟, 還有一球綠茶味的雪糕球, 綠茶味很足的雪糕. 而心太軟的朱古力味夠濃, 心亦夠軟. 是一款很好的甜品. 不過可能早前食過某甜品店的出品, 而那甜品店是有兩球雪糕球的. 雖然兩這兒都夠好味, 但輸左少了一個雪糕球, 哈哈!!!

幾個鐘就食咗咁多站的美食, 好切合我改今次的topic為怒食在紅磡, 哈哈.

2011-03-05
2011-03-05 6 瀏覽
在OPENRICE的團購買了優惠卷,所以便來試試她的得獎作品。上一次來這店已很久的事了,因地點不算很方便的關係很少會來到。今次點了三樣食品,沖繩黑糖薑茶三兄弟,薑汁梳乎厘和美女與野獸沖繩黑糖薑茶三兄弟:有蕃薯、豆花、湯圓3粒。加多了3粒湯圓。芝麻和花生湯圓都很味,皮不會過厚,煙煙韌韌芝麻饀很香,吃得出是自家製的。花生餡較甜。豆花很滑,但不會一攪便爛到很碎。薑茶不會過甜,薑的辛辣味恰到好處。薑汁梳乎厘:來到的時非常漲得很大,店員叫我們立即吃。很熱很鬆軟,但內裏比較濕,薑味個人覺得有點怪。個人認為普通,沒有想像中般好吃。美女與野獸:得獎作品,雲呢拿籽奶凍+朱古力蛋糕。先吃奶凍,很滑淡淡的雲呢拿味滲出來,之後吃到奶味也很重,不會過甜!好吃!朱古力蛋糕吃時是微熱的,表面微脆的,朱古力很濃,帶一點點苦澀味,是用濃度較高的朱古力吧!個人很喜歡吃黑朱古力,所以苦苦的很合我的口味呢!!!這間店的甜品水準很高!一定要再來吃!
在OPENRICE的團購買了優惠卷,

所以便來試試她的得獎作品。

上一次來這店已很久的事了,

因地點不算很方便的關係很少會來到。
沖繩黑糖薑茶三兄弟:
有蕃薯、豆花、湯圓3粒。加多了3粒湯圓。
芝麻和花生湯圓都很味,皮不會過厚,煙煙韌韌
芝麻饀很香,吃得出是自家製的。花生餡較甜。
豆花很滑,但不會一攪便爛到很碎。
薑茶不會過甜,薑的辛辣味恰到好處。
薑汁梳乎厘:
來到的時非常漲得很大,店員叫我們立即吃。
很熱很鬆軟,但內裏比較濕,薑味個人覺得有點怪。
個人認為普通,沒有想像中般好吃。
美女與野獸:
得獎作品,雲呢拿籽奶凍+朱古力蛋糕。
先吃奶凍,很滑淡淡的雲呢拿味滲出來,
之後吃到奶味也很重,不會過甜!好吃!
朱古力蛋糕吃時是微熱的,表面微脆的,
朱古力很濃,帶一點點苦澀味,是用濃度較高的朱古力吧!
個人很喜歡吃黑朱古力,所以苦苦的很合我的口味呢!!!

這間店的甜品水準很高!一定要再來吃!
2011-03-01
$25 (宵夜)
  • 沖繩黑糖薑茶三兄弟,美女與野獸
2011-02-28 1 瀏覽
晚上8:00 來到 只有我們這一台客. 見我用團購COUPON 都好好招呼. 叫了招牌 "心太軟" 佢見我仔仔甘細. 應唔LIKE "GREEN TEA" ICE-CREAM. 主動比我轉ICE-CREAM的味道. 亞仔擇了villian. 中式: 好香, CREAMY, 唔太升甜 西式: "心太軟" + ICE-CREAM villian. --- 朱古力好味,好濃, size 細細. 配合 villian ice cream, 一濃一淡. 好match
心太軟 (食左幾)

中式: 好香, CREAMY, 唔太升甜

2011-02-27
$28 (其他)
心太軟 (食左幾)
今天是甜魔的大日子亦是 2011 甜魔試食頭炮 一行十九人, 店主特意為我們提早開店兩個鐘 可供我們慢慢品嚐她們的重點甜品 細心看過Menu , 得知八款甜品中亦中亦西, 現在再回味一下 先進場是西方佳麗意式奶凍: 分別有三款 Vanilla Panna Cotta with Strawberries :初嚐一口, 感覺不到Vanilla 味, 要拎張貓紙出黎對對Menu方知食緊邊款….唔 …. 感覺有點平淡, 而且押點strawberry醬, 感覺較好 。Green Tea Panna with Red Beans : 上次的食評已寫過, 綠茶味夠濃夠實在 (最怕唔拖唔水得個色), 紅豆用上大大粒面鬆化的靚貨, 份量如我當日一樣 ….唔夠喉 , 何況今日仲要五人分一小口啊 。Almond Tofu Panna Cotta with fruits : 杏仁味幾出, 有碟邊的水果陪襯下, 感覺較充實 。三款也很滑溜, 但自己比較喜歡第二, 三款, 因為味道會香濃些 。 薑味梳乎里: 熱辣辣上枱而且焗起漲卜卜好高興下, 薑味很香食落唔辣, 感覺十分Light的甜品, 而甜度更
今天是甜魔的大日子

亦是 2011 甜魔試食頭炮
一行十九人, 店主特意為我們提早開店兩個鐘
可供我們慢慢品嚐她們的重點甜品

先進場是西方佳麗
意式奶凍: 分別有三款

薑味梳乎里: 熱辣辣上枱而且焗起漲卜卜好高興下, 薑味很香食落唔辣, 感覺十分Light的甜品, 而甜度更是不會過火, 應該不必擔心卡路里問題。

Valrhona 心太軟 : 只有呢款甜品係一枱兩碟 (其實都唔夠食架)
香噴噴朱古力味確係吸引, 面層不會太干固, 還有微微的濕度, 揮x而下 朱古力醬也徐徐流出, 不算太澎湃有睇頭個隻, 原來食落先知寶。
朱古力醬質感較為濃厚, Valrhona 也不容懷疑了, 啖啖朱古力味上晒心
忍不住破壞了旁邊的可愛小雪人雪糕呢 。

Valrhona 朱古力班尼斯: 又一重點:一如以上的朱古力香濃厚實又夠質感 。
Valrhona 三重奏 : 其實都咩特別, 因為三款朱古力感覺唔夠霸, 亦唔夠壓場感, 感覺遜色了。

朱古力是她們的強項, 今天更是一嘗心頭試過晒了, 其中頭號目標心太軟真係唔錯, 無奈還是份量太小的問題要唸唸。

轉到中國佳麗懷抱
養顏生磨腰果露加湯圓 : 習慣了食糊, 對”露”這種水旺旺的感覺不是太好的
但腰果又確係幾香; 隱約也有點點細緻的腰果抹在舌頭中, 緊合格吧。

生磨幼滑芝麻糊 : 老實講呢個完全唔合格, 感覺很黏很漿, 芝麻也欠缺香味的, 店主請再鑽硏一下吧 。

京都宇字抹茶紅豆冰冰: 這也很難討好小女子, 紅豆更是小之又小, 而只有單純的抹茶味不是很多人會接受; ,而個人認為混和3.1牛奶, 口感更幼滑滋味。

橫街甜品小店, 不想浪費子彈買廣告而今次借助甜魔之力量, 希望力爭點點的人氣。
無論如何我們是感覺到貴店的誠意和用心製作, 希望生意能蒸蒸日上 !
vanilla Panna Cotta with strawberries
Green tea Panna Cotta with Red beans
三重奏 - 一般咋
Brownies
腰果露, 會唔會太小呢 ?
一睇都知係咩
宇字抹茶冰 NOT Good
2011-01-08
$0 (其他)
Brownies
  • 心太軟;Green Tea Panna with Red Beans
2011-01-04 18 瀏覽
身為甜品迷的我,基本上已嚐盡紅磡區內的糖水甜品舖,可惜就是差這間甜品舖。平安夜,終於有機會一嚐它。果然,比我預期中更好,有驚喜!戀戀京都 ($29):上openrice睇相就睇得多,估不到戀戀京都其實有咁多種材料:綠茶雪糕+紅豆+小丸子+餅乾條+桃+椰果主角綠茶雪糕味道很濃郁,不是普通貨色紅豆蓉甜味適中,份量也令人滿意最驚喜的是那兩粒小丸子,以為只是普普通通的一粒小丸子,咬下去才知道原來咁有內涵!竟然有芝麻餡!是一粒湯圓啊!我相信如果有另一甜品舖照辦煮碗,只會以小丸子來代替...吃到落底,竟然還有幾粒椰果作結尾!我敢說戀戀京都是我10年度吃過的最佳甜品!心太軟($35):本是老掉牙的甜品因為一開始已品嚐到驚喜無限的戀戀京都所以對於心太軟不會很有期望。幸好這個心太軟也是滿有水準的!心太軟Size略少,內裹卻是充滿着朱古力漿!可可味道頗濃,不會太甜。荔枝味雪糕很有荔枝味與戀戀京都的綠茶雪糕一樣有水準!令我相這信裹的雪糕也是很優秀。眼見尖沙咀銅鑼灣的甜品舖不論好壞,門口總是充斥着人群如果大家是追求有質素的甜品糖水紅磡這裹的幾間是一個好選擇!福元湯圓、芝麻綠豆、甜心、好芝味也是有水準的甜品舖云
身為甜品迷的我,
基本上已嚐盡紅磡區內的糖水甜品舖,
可惜就是差這間甜品舖。
平安夜,終於有機會一嚐它。
果然,比我預期中更好,有驚喜!

特寫

戀戀京都 ($29):
上openrice睇相就睇得多,
估不到戀戀京都其實有咁多種材料:
綠茶雪糕+紅豆+小丸子+餅乾條+桃+椰果
主角綠茶雪糕味道很濃郁,不是普通貨色
紅豆蓉甜味適中,份量也令人滿意
最驚喜的是那兩粒小丸子,
以為只是普普通通的一粒小丸子,
咬下去才知道原來咁有內涵!
竟然有芝麻餡!是一粒湯圓啊!
我相信如果有另一甜品舖照辦煮碗,只會以小丸子來代替...
吃到落底,竟然還有幾粒椰果作結尾!
我敢說戀戀京都是我10年度吃過的最佳甜品

心太軟($35):
本是老掉牙的甜品
因為一開始已品嚐到驚喜無限的戀戀京都
所以對於心太軟不會很有期望。
幸好這個心太軟也是滿有水準的!
心太軟Size略少,內裹卻是充滿着朱古力漿!
可可味道頗濃,不會太甜。
荔枝味雪糕很有荔枝味
與戀戀京都的綠茶雪糕一樣有水準!
令我相這信裹的雪糕也是很優秀。
企鵝仔都流曬口水!

一番蹂躪過後!

眼見尖沙咀銅鑼灣的甜品
不論好壞,門口總是充斥着人群
如果大家是追求有質素的甜品糖水
紅磡這裹的幾間是一個好選擇!
福元湯圓、芝麻綠豆、甜心、好芝味也是有水準的甜品
云云之中,我推介這一間Sweet Tooth!
因為我看到甜品裹有心思,製作功夫也一絲不苟!
五代同糖的六粒普通雞蛋也要58蚊
何不俾多十零元吃到兩個有質素的甜品呢?
2010-12-24
平安夜
特寫
戀戀京都
企鵝仔都流曬口水!
一番蹂躪過後!
  • 心太軟
2011-01-01 6 瀏覽
突然好想食大西米,可惜此店沒有,經店員介紹下,為有退而求其次食普通細細粒果種西米。 西瓜涼粉加西米︰ 甜度適中,不過西瓜就未至於甜到『起沙』果種。 芒果涼粉加西米︰ 同上,甜度適中。芒果好好味,雖然有一兩舊係比較酸,但我個人就冇所謂,因為本身都唔介意食酸芒果。但西米就冇乜特別,只係同平時食開果啲唔同顏色而已。都會再去幫襯,因為店員親切有禮,而且我另外見到有幾款甜品都幾吸引。

2010-12-23
外賣自取
$23 (其他)
2010-12-26 6 瀏覽
聽日就要入醫院待產la,自從有左BB之後就有埋妊娠糖尿病,想食甜品簡直係難過登天呀所以我點都要係入醫院前食番次甜品先得,糖蓮子, 想試好耐,無奈黎過幾次都未開門,老闆話下次黎到見到開左門但又未開晒燈都可以入去,我下次識做GA LA, 叫左個心太軟,甜甜的暖心朱古力,食完之後真係連我個心都暖埋,好味...
聽日就要入醫院待產la,

自從有左BB之後就有埋妊娠糖尿病,

想食甜品簡直係難過登天呀

所以我點都要係入醫院前食番次甜品先得,

糖蓮子, 想試好耐,

無奈黎過幾次都未開門,

老闆話下次黎到見到開左門但又未開晒燈都可以入去,

我下次識做GA LA,

叫左個心太軟,

甜甜的暖心朱古力,

食完之後真係連我個心都暖埋,

好味...
心太軟, 暖在心頭
心太軟, 暖在心頭
2010-12-22 9 瀏覽
接上文,我那會無條件陪老公吃川菜? 吃完聯記川王後,再來糖蓮子甜品下場才是我的真正目的呢! 差館里不是一條主街,非紅磡街坊最好查一查地圖再來;還好糖蓮子大大隻字的鮮橙色門名頗觸目,比隔二晚的晚餐地點易找了。以淺白及橙色為主調的店內予人溫暖之感,加上先前的川菜,一來到已經雪糕癮起了! 翻閱了店內多張餐單,原來這裡供應的甜品都幾多,但大多以西式甜品為主,如老公想吃的傳統綠豆沙就沒得供應。正當他很失落時,我就很開心,不客氣替他作主,一口氣點了三個西式甜品! 最先上場是戀戀京都($28),也即是京都抹茶紅豆芭菲。吃完火辣的川菜,吃一口甘濃冰凍的綠茶雪糕應是無上享受,可惜這裡所用的雪糕水準很一般,綠茶味依稀不得了,奶味反而更重。而芭菲杯中,除了綠茶雪糕還加了芝麻湯圓、紅豆、水果及脆答等,陣容豐富;然而受雪糕影響,冷凍的湯圓 口感變得很韌,個人較喜歡是脆筒。同樣都是芭菲,其實我該選芝麻街(芝麻芭菲)又或濃情黑森林(朱古力芭菲)的!第二項甜品,是在美女與野獸(意式奶凍+朱古力ugly cake)在朱古力三重奏($35)中猶豫了很久,最終因為後者有朱古力雪糕而揀了三重奏。 其實朱古力雪糕也有不夠濃的問

其實朱古力雪糕也有不夠濃的問題,但拌上ugly cake就變得好吃多了;是的,三重奏中也有朱古力ugly cake,其口感較粗獷而且微脆,與brownie相約,因用上62%可可製作朱味頗濃,雖然淨吃有點太乾,但拌以雪糕就很夾了。

三重奏的最後一部為朱古力慕絲,因可可濃度最高達70%,店員提醒最好最後才進食;這慕絲最特別是燒有一層薄脆面層,底下朱味甘濃又柔滑,似是creme brulee加mousse的混合版,十分特別。

甜魔當然不會放過朱古力心太軟,最後一款毫無疑問是揀它。特別一提心太軟本來配以綠茶雪糕,經要求後改為我認為是最好配搭的雲尼拿雪糕。雪糕上檯,上面加了兩粒朱古力粒,變得好似雪人,很有趣!

這裡的心太軟據了解是使用Valrhona 65%朱古力製作,味道頗濃,效果也流心,以這價位是交足功課。不過也同意Herbert所講,如果雪糕再加以改進,效果一定更好!

而後來與食友講起,原來這次放棄的美女與野獸是款得獎甜品來的,雖然野獸(朱古力ugly cake)都算是試過了,可美女的芳澤我還未親啊! 還好不久後就有另一場甜品聚,到時再來掃更多甜品吧!
2010-12-12
$49 (宵夜)
  • 朱古力三重奏
  • 朱古力心太軟
2010-10-22 5 瀏覽
吃完粥, 當然要吃吃甜品才完滿, 想起附近有家未試過的甜品店, 就又來一試吧. 店子的甜品款式相當多, 又中式又西式, 不過我們當然是叫回去到那裡也要先試的心太軟. 見店方大力推介美女與野獸, 好, 就試這個吧.美女與野獸 $42: 9分, 此甜品是得獎甜品, 當然這個不是最重要, 不過也有一定參考價值. 要知道它為何得獎, 還是自己試試最實際. 美女與野獸, 其實就是兩款甜品二合為一, 美女是雲尼拿籽奶凍, 野獸就是朱古力蛋糕.先試淡味一點的雲尼拿籽奶凍, 奶凍是相當香滑, 入面帶點雲尼拿籽, 加強了那份香草味. 奶味足夠, 加上點點草莓醬, 單計這個美女已有相當水準. 至於朱古力蛋糕, 面頭焗過, 微脆, 朱古力味濃烈. 當美女與野獸同吃的時候, 是有個特別的化學作用, 又真係幾匹配. 大家吃的時候, 記得要把美女與野獸同時間吃先能感受到這個甜品的精彩.心太軟 $35: 8分, 這個心太軟只收$35一客, 不用加一, 是幾經濟的, 但水準就是幾高水平. 賣相不俗, 綠茶雪糕都幾大球, 再加上哈密瓜, 漂亮的構圖.一打開個心太軟, 是相當流心的, 單計流心度, 接近滿分了. 外層幾實

雲尼拿籽奶凍 + 朱古力蛋糕

心太軟

一打開個心太軟, 是相當流心的, 單計流心度, 接近滿分了. 外層幾實淨, 焗得帶點脆口, 朱古力味跟美女與野獸一樣是幾濃烈的. 不過綠茶雪糕就不夠綠茶的苦澀味, 跟朱古力是不太溝得埋, 如果雪糕的水準更好的話, 這客心太軟的分數為更高.
接近滿分的流心度

是有誠意的店子, 服務態度好, 食物水準高, 希望有更多人留意到這裡吧.
$39 (宵夜)
雲尼拿籽奶凍 + 朱古力蛋糕
接近滿分的流心度
2010-10-22 5 瀏覽
離開景逸軒, 途經差館里,於是亂打亂撞去了糖蓮子,我們是第一次食 , 試試此店的中西甜品環境: :-舖面很光猛地方清潔舒適食物:- 我們叫了:-戀戀京都 x 2 =抹茶芭菲My favourite -雪糕綠茶味非常之濃,豆腐奶凍 x 2 -好香滑雲呢拿奶凍 -高質素之作心太軟 -都好大個下原味梳乎里Chocolate Brownie焦糖朱古力慕斯整體而言,服務好親切,又好禮貌,甜點真係有心有誠意!I will be back! 一定會再來!
離開景逸軒, 途經差館里,
於是亂打亂撞去了糖蓮子,
我們是第一次食 , 試試此店的中西甜品
環境: :-舖面很光猛
地方清潔舒適

食物:-

我們叫了:-
戀戀京都 x 2 =抹茶芭菲My favourite

-雪糕綠茶味非常之濃,
豆腐奶凍 x 2 -好香滑
雲呢拿奶凍 -高質素之作
心太軟 -都好大個下
原味梳乎里
Chocolate Brownie
焦糖朱古力慕斯
整體而言,服務好親切,又好禮貌,甜點真係有心有誠意!

I will be back! 一定會再來!
2010-10-18
$32 (宵夜)
  • 戀戀京都
  • 豆腐奶凍
2010-10-21 14 瀏覽
上星期六同朋友和老婆打完羽毛球,途經這間甜品屋,被門口的明星相片攝住,原來呢間小店得了'明火食神'銀獎。當我們正猶疑之際,老闆熱情咁走出嚟介紹佢地嘅甜品,我哋就決定試吓。老婆和朋友想食D滋潤嘅糖水,老闆介紹腰果露和芝麻糊,她們先落單。我就想試D西式甜品,見到menu 上的featured product係朱古力souffle,一於試吓!首先上枱係腰果露,老婆未食我地已經閒到很香腰果味。老婆話食得出是真材實料,唔係開粉,而且甜度適中,正! 我試了一啖,都覺得唔錯。朋友話佢order嘅芝麻糊都好得,芝麻香濃,不會太甜,而且都幾大碗好抵!老闆話souffle 係即焗嘅,要等15分鐘左右。當老婆同友人差唔多食完,我嘅souffle就到嘞!souffle size 比想像中大,蛋白焗得高高的,賣相都幾好。吃一口,蛋白打得鬆軟。再吃一口,蛋白混合chocolate chip,正!下次再嚟,一定要試Valrhona 心太軟和他們的得獎作品。
我試了一啖,都覺得唔錯。

顧紀君和Ricky Cheung相片
  • 芝麻糊
  • 腰果露
  • souffle
2010-10-11 1 瀏覽
好快又再去多次糖蓮子,今次同兩個表妹仔一齊去食order左3樣野,上次無試過ge:戀戀京都 朱古力三重奏 同埋心太軟戀戀京都 :綠茶的雪糕,味道唔錯,唔會太甜,幾好朱古力三重奏 :真系有三個層次,不過最好果個層次麻麻,我同表妹都唔多中意心太軟 都ok,同出面ge差唔多今次等左唔系太耐,可能因為多左人做野,快手好多,上次得一個,慢到死=.=
好快又再去多次糖蓮子,今次同兩個表妹仔一齊去食

order左3樣野,上次無試過ge:戀戀京都
朱古力三重奏 同埋心太軟
戀戀京都 :綠茶的雪糕,味道唔錯,唔會太甜,幾好

心太軟 都ok,同出面ge差唔多

三重奏
戀戀京都
食左先記得影相^^ 所以賣相就...
2010-10-08
$50 (宵夜)
三重奏
2010-10-09 13 瀏覽
尋日過去紅磡同fd一齊食lunch,行左一陣,就去左表妹推薦ge 糖蓮子 食甜品進到鋪頭,四眼哥哥好禮貌甘問我地系唔系第一次食 然後好熱情甘推薦邊只好味我地結果order左3樣野:豆腐奶凍,朱古力班尼同梳乎里豆腐奶凍:味道唔錯 奶味都幾重,唔會太甜,o岩曬我朱古力班尼:一上碟果時就聞到好濃厚的朱古力味,食落都ok梳乎里:本人決定一般 無咩特別等待時間實在太耐,如果趕時間就唔好來食整體來講都唔錯,服務態度好好,值得一贊,不過有個嬸嬸唔記得幫我地落order,害得我地等左好耐,距地好似系一家人自己做,所以好慢,如果快點就好好多=.=
我地結果order左3樣野:豆腐奶凍,朱古力班尼同梳乎里

豆腐奶凍:味道唔錯 奶味都幾重,唔會太甜,o岩曬我

朱古力班尼:一上碟果時就聞到好濃厚的朱古力味,食落都ok

梳乎里:本人決定一般 無咩特別
等待時間實在太耐,如果趕時間就唔好來食

果凍
班尼
2010-10-08
果凍
班尼
2010-09-28 4 瀏覽
聽說這間新開甜品店幾出名,放左學食完晚飯冇節目就同三五知己來食糖水,不難找,門面幾好feel,夜晚十點幾冇乜人,個場吾算大都骨止,坐落都幾舒服吾會迫。看了一會老友就試招牌貨心太軟,另一個朋友同我就食番中式糖水,芝麻糊同腰果露,健康d。點知出事,我個芝麻糊吾夠香,食食下仲由糊變水,差左小小,而朋友個腰果露就一開始已經稀吾夠味同甜左d,見佢食左大半就停口,話吾系好得。我地食到停口先來個心太軟,望落幾吸引,吉開就見到朱古力漿流出來,不澎湃都ok,而且夠朱古力味,個皮都幾薄下算有樣野合格。中西式甜品差別好遠,下次知訂,比多次機會會來試下d撈,因為佢d西式甜品都吾平,又吾系我杯茶,濕下口過下口隱睇下食吾食得過先算啦﹗睇下可吾可以成為我們的落腳點。

2010-09-24