2022-10-22 174 瀏覽
🚩 牛大人台灣火鍋吃到飽 牛大人真係每個月都要食一餐😍今次就同哥哥黎食下佢個晚市,再睇吓沙田分店質素如何~不過由於沙田只有一個自助區,所以都幾多人㗎,要拎嘢食或者調醬汁嘅時候都要有啲耐性等下〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈 澳洲極上和牛吃到飽 $298晚市食物種類的確多過午市種類好多,而且呢個套餐一坐低就每人送你兩粒和牛牛丸🤤平時我就好鍾意食潮州嗰隻牛丸,多汁得來肉味又重~依款和牛牛丸口感就比較紮實,油脂味較重,唔使點汁都好好食😆M5和牛同樣都係出色嘅發揮,完全冇筋,輕鬆一啖接一啖!不過好似有一個新嘅期間限定 — 美國黑牛後腿肉,佢嘅油脂雖然冇和牛咁多,但同樣都係肉味香濃~今次嘅MVP我反而唔覺得係牛小排,真係超級淋,接近入口即溶🤤晚市亦都多咗好多海鮮俾你揀,沙白粒粒都好飽滿而且冇沙,脆肉鯇都好好食,唔會有好多幼骨!菜類有我最中意食嘅皇帝菜,好嫩冇渣🥹當然唔少得仲有水蓮🫠除咗一般肉類同埋菜,仲有好多手工餃‼️熟食方便哥哥好喜歡吃豆腐皮蛋,所以就叫咗一碗俾佢試吓,佢都話超級好,瘋狂encore甜品我同哥哥都分別叫咗唔同款,椰果仙草同埋Häagen-Dazs雪糕~
🚩 牛大人台灣火鍋吃到飽

🌈 澳洲極上和牛吃到飽 $298

牛大人台灣火鍋吃到飽👻秋天過咗咁耐終於有返啲凍凍地既feel出街都要帶返件褸依個天氣去打邊爐就啱哂牛大人當然滿哂坐滿人啦好彩都唔係等好耐😋.🔅極上和牛吃到飽 HKD 328✨阿嫲養生濃湯鍋食過幾款湯底 最愛既始終都係阿嫲養生鍋個湯夠濃食菜吸啲汁一流啲娃娃菜同依個湯真係好夾✨安格斯牛小排 手切封門柳雖然澳洲和牛都好正不過牛小排真係更勝一籌啲油花分佈得啱啱好封門柳手切亦有另一種風味唔好睇佢厚切一樣好快熟好快就食得🥰✨干貝鮮魚漿 蟹籽墨汁漿食牛大人一定要試佢啲漿鮮魚漿同墨汁漿係top1墨汁真係好足料啖啖都係鮮魚就feel到佢好多魚肉✨私房鴨血 甘梅地瓜台灣邊爐點可以唔食鴨血佢地啲鴨血限量供應可想而知幾咁受歡迎小食黎講最鍾意個地瓜配埋甘梅粉當然加單再加單😛🔅撥雲霧見蓬萊仙島 HKD 68想飲酒既可以試試佢個得獎啤酒味道唔似一般既啤油口感有層次啲而且都幾襯打邊爐😆.整體黎講:台式邊爐 滿足感max😚.🎈 牛大人台灣火鍋吃到飽 (偉華中心) (沙田)沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓9A-9B號舖
牛大人台灣火鍋吃到飽👻

口感有層次啲
而且都幾襯打邊爐😆
整體黎講:
台式邊爐 滿足感max😚
🎈 牛大人台灣火鍋吃到飽 (偉華中心) (沙田)
沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓9A-9B號舖
2022-10-19 239 瀏覽
天氣涼返,最適合就係去打邊爐,我地當然去左牛大人,牛大人人氣依然高企,4:30到達,門口有長長的人龍等待入座。我地簡了澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐,可以任食澳洲和牛M5牛肩卷,餐廳每位贈送澳洲M9和牛牛丸。自助吧有醬料區、飲品區、火鍋配料區。全部都擺得乾淨企理。醬料區都有十多款醬料、而火鍋配料更多達三十幾款,飲品區除左有罐裝和紙包飲品外,亦有自家製的茶類可以選擇。除左自助吧,肉類、海鮮、台式直送漿類、台式手工餃類、台式小食都係QR落單,方便快捷,每次落單都好快送上,從不漏單,好有效率。牛大人有十款湯底選擇,我地簡左阿嬤養生濃湯鍋,阿嬤養生濃湯鍋有杞子、娃娃菜、芹菜、人蔘等等,湯底都非常足料,而且飲落鮮甜。牛魔王既我地點了澳洲和牛M5牛肩卷和安格斯牛小排,油花平均,肉質軟腍,牛味濃郁,肉質每次都保持到質素,所以我地encore 左好多次。另外士林鹽酥雞、真豬小香腸、炸魚皮、炸油條、台式蝦餃、福建燕餃、台灣海鮮漿、都保持到水準,而且味道出色打完邊爐,最後餐廳每人送上一款甜品,為邊爐夜畫上完美句號。

1910 瀏覽

打完邊爐,最後餐廳每人送上一款甜品,為邊爐夜畫上完美句號。
2022-10-16 177 瀏覽
今日同屋企人一家四口再嚟沙田牛大人嘆兩個鐘安格斯牛海鮮放題,經openrice訂位方便又快捷。我一家4.55分到門口,準時5點就有位入場。四人卡位夠大,冷氣夠凉,坐得都好舒服。鍋底種類有成十幾款,多到唔知揀邊款好。最後揀左菠蘿雞湯,好清淡,啱晒我一家。食物真係好新鮮,安格斯牛肉好味,海蝦,沙白,脆鯇,各款漿類,水蓮都好好味。蔬菜類夠多夠新鮮,麵食類都足夠。飲品多元化,有甜有唔甜,滷肉飯質量高。如果可以有啲生果同好快要訂下一次
鍋底種類有成十幾款,多到唔知揀邊款好
2022-10-15
  • 鴨血,脆鯇
  • 安格斯牛小排
2022-10-16 143 瀏覽
📍牛大人📍💡沙田「牛大人台灣火鍋吃到飽」🐮🍲🤰🏻🈵風評好好既一間任食火鍋店今次去左試試沙田分店位置方便就腳有3款吃到飽價錢相約當然要試試佢個「澳洲極上和牛」套餐只需$328就可以係 120分鐘內食到飽食肉獸點可以錯過 每人仲會送2粒M9和牛丸🤓咬落彈牙多汁,牛肉濃厚千祈唔好錯過😆澳洲🦘和牛M5牛肩卷🐮SRF美國黑牛後腿肉美國Prime極級肩里肌北海道十勝豚🐖款款肉都高質鮮美回本位 輕鬆達到作為bb級麻辣迷,點都要試試「牛大人秘方麻辣鍋」🌶🌶當然係小辣啦😆鴛鴦鍋併「台灣鳳梨雞鍋」🍍🐓必食火鍋配料:私房鴨血。酥炸午餐肉。梅甘脆薯等另外自助區嘅款式繁多 都不可錯過有蔬菜,丸類等唔少得台灣王子麵。新竹米粉佢地自家製嘅花茶系列力推既有洛神花茶仲有教主代言0糖梳打汽水飲多左都唔怕肥😆𝗨𝗚𝗟𝗬 𝗛𝗔𝗟𝗙 $68啤酒撥雲霧見逢萊仙島
📍牛大人📍
💡沙田

「牛大人台灣火鍋吃到飽」
🐮🍲🤰🏻🈵

美國Prime極級肩里肌
北海道十勝豚🐖

款款肉都高質鮮美
回本位 輕鬆達到

作為bb級麻辣迷,點都要試試「牛大人秘方麻辣鍋」🌶🌶
當然係小辣啦😆
鴛鴦鍋併「台灣鳳梨雞鍋」🍍🐓

必食火鍋配料:
私房鴨血。酥炸午餐肉。梅甘脆薯等

另外自助區嘅款式繁多 都不可錯過
有蔬菜,丸類等
唔少得台灣王子麵。新竹米粉

佢地自家製嘅花茶系列
力推既有洛神花茶
仲有教主代言0糖梳打汽水
飲多左都唔怕肥😆

𝗨𝗚𝗟𝗬 𝗛𝗔𝗟𝗙 $68啤酒
撥雲霧見逢萊仙島
2022-10-12 151 瀏覽
次次都咁多人等位,好味又唔貴,食材又好多都係台灣直送,性價比,等下位都係值得!!❤️期間限定 SRF美國黑牛後腿肉,肉質結實脂肪夠少,肉味濃郁~ 北海道十勝豚 肥瘦岩岩好既既豚肉片,有油脂香嫩滑得黎又唔太肥🧡蟹籽墨汁漿x真味牛肉漿 蟹籽粒粒+彈牙墨汁漿口感豐富~牛肉漿 係碎肉打成漿,口感有少少似牛肉餅既質地💛花雕酒雞件 嫩滑雞件帶微微酒香,啖啖肉~💚台式小食 士林鹽酥雞 又香又酥脆既鹽酥雞,真係食唔停口~魚香皮蛋豆腐 肉鬆+滑滑豆腐+醬汁,調味出色好好味~ 梅甘酥脆薯 最中意脆薯粒加大量梅甘粉,酸酸甜甜又香脆

💛花雕酒雞件 嫩滑雞件帶微微酒香,啖啖肉~

牛大人愈黎愈多分店😆😆今次第一次黎到沙田分店😎餐廳裝潢以車站為主題🚏🐽 澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐🐮 ($328/1)鴛鴦鍋✌🏻 (+$50)🍲 牛大人紅燒牛骨鍋🐮Encore過牛大人唔少次😈😈第一次試依個牛骨鍋🤩以優質牛腿骨慢燉細熬 牛味好濃厚🤤另外就係必揀嘅🍲 牛夫人秘方麻辣鍋🌶超足料嘅麻辣湯😋辣乾 大紅袍花椒 同三十幾種中藥材熬成豐富多變的層次 辣得過癮😎😎多款肉類任食😈😈🐮 安格斯特選牛板腱🐮 澳洲和牛M5 牛肩卷🐮 SRF美國黑牛後腿肉🐮 手切封門柳🐖 北海道十勝豚豚肉都好高質 唔會好鞋👍🏻🦐 新鮮沙白🦐 鮮甜海蝦海鮮好新鮮😎😎放落牛骨湯定麻辣湯都好match😋仲有各款漿類 好足料 彈牙🤩🦑 澎湖花枝漿🐙 章魚珍珠漿🦑 蟹籽墨汁漿另外當然一定要食台灣風味美食🤪🦆 私房鴨血🐓 士林鹽酥雞🍠 梅甘酥脆薯🐽 撥雲霧見蓬萊仙島啤酒🍻 ($68)個名夠曬仙😆🤣幾易入口😎✌🏻可一戰😼

牛大人愈黎愈多分店😆😆
今次第一次黎到沙田分店😎
餐廳裝潢以車站為主題🚏

🐽 澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐🐮 ($328/1)
鴛鴦鍋✌🏻 (+$50)

🍲 牛大人紅燒牛骨鍋🐮

另外當然一定要食台灣風味美食🤪
🦆 私房鴨血
🐓 士林鹽酥雞
🍠 梅甘酥脆薯

🐽 撥雲霧見蓬萊仙島啤酒🍻 ($68)
個名夠曬仙😆🤣
幾易入口😎✌🏻可一戰😼
2022-10-03 2838 瀏覽
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:「牛大人台灣火鍋吃到飽」終於開到去沙田作為屯門友真係好期待幾時可以係屯門插旗😂今次就試下沙田分店會吾會各方面都水準保持如一先.☀︎ 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀:識揀一定揀「澳洲極上和牛」套餐$²⁸⁸/人 (假日+$¹⁰) 的 ¹²⁰分鐘食到飽放題如果你牛肉迷/食肉獸呢個套餐套有嘅安格斯牛小排,封門柳安格斯一口牛肉粒,澳洲𝗠⁵牛肩卷食幾轉絕對好快回本.◈ 湯底作為麻辣迷,每次必點「牛大人秘方麻辣鍋」由於以多種藥材熬制湯底味道濃厚,麻中帶辣煮耐左味道毫不變淡,依舊保持惹味香辣.◈ 食肉獸必食:牛肉 | 豚肉 | 雞肉 | 羊肉牛肉黎講,真係樣樣都好高質值得一讚嘅係無論叫幾𝗥𝗢𝗛𝗡𝗗,質素都依然咁好另外,每位送²粒𝗠⁹和牛牛丸咬落彈牙多汁,牛肉濃厚除左牛肉,仲有西班牙豬梅肉片紐西蘭羊卷肉,花雕酒雞件仲有最新推出的𝗦𝗥𝗙美國黑牛後腿肉脂肪含量低,既有牛肉嘅清香,又不失口感北海道十勝豚係期間限定的抓緊時間食佢幾轉.推薦:➜ 安格斯牛小排:油脂均勻,牛香滿滿➜ 安格斯牛板腱:口感鮮嫩➜ 封門柳:牛味最濃厚.◈ 至鮮海鮮海鮮類雖比牛肉少但有齊海蝦,沙白,鯇魚肉等,都好夠食仲有台灣直送嘅海鮮漿有

☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:
☀︎ 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀:
識揀一定揀「澳洲極上和牛」套餐
$²⁸⁸/人 (假日+$¹⁰) 的 ¹²⁰分鐘食到飽放題
如果你牛肉迷/食肉獸
呢個套餐套有嘅安格斯牛小排,封門柳
安格斯一口牛肉粒,澳洲𝗠⁵牛肩卷
食幾轉絕對好快回本

◈ 湯底
作為麻辣迷,每次必點「牛大人秘方麻辣鍋」
由於以多種藥材熬制
湯底味道濃厚,麻中帶辣
煮耐左味道毫不變淡,依舊保持惹味香辣

◈ 食肉獸必食:牛肉 | 豚肉 | 雞肉 | 羊肉
牛肉黎講,真係樣樣都好高質
值得一讚嘅係
無論叫幾𝗥𝗢𝗛𝗡𝗗,質素都依然咁好
另外,每位送²粒𝗠⁹和牛牛丸
咬落彈牙多汁,牛肉濃厚
除左牛肉,仲有西班牙豬梅肉片
紐西蘭羊卷肉,花雕酒雞件
仲有最新推出的𝗦𝗥𝗙美國黑牛後腿肉
脂肪含量低,既有牛肉嘅清香,又不失口感
北海道十勝豚係期間限定的
抓緊時間食佢幾轉
推薦:
➜ 安格斯牛小排:油脂均勻,牛香滿滿
➜ 安格斯牛板腱:口感鮮嫩
➜ 封門柳:牛味最濃厚

◈ 至鮮海鮮
海鮮類雖比牛肉少
但有齊海蝦,沙白,鯇魚肉等,都好夠食
仲有台灣直送嘅海鮮漿
有干貝鮮魚漿,章魚珍珠漿等
各有千秋,口感彈牙

◈ 邪惡熟食 | 數十款火鍋配料
必食私房鴨血,酥炸午餐肉,梅甘脆薯等
而餃子方面,有韭菜餃,燕餃,蛋餃等
但最愛的都是瓜仔雞水餃
口感軟腍又帶醃青瓜嘅爽脆
而自助區嘅款式都好多
有蔬菜,芝士腸,淮山,蕃茄,香菇,木耳等
麵類必食台灣品牌王子麵
係湯底中煮約五分鐘
口感輕脆又Q彈

◈ 飯後甜品 | 飲品
想打邊爐都減𝗗罪惡感
推薦佢地自家製嘅花茶系列
有桂花烏龍,洛神花茶等
仲有⁰糖梳打汽水
⁰糖又能滿足味蕾
想食得更𝗖𝗛𝗜𝗟𝗟
可以配埋最新推出的
𝗨𝗚𝗟𝗬 𝗛𝗔𝗟𝗙 $⁶⁸ 啤酒
清清地彈帶陣陣嘅清花香
問到尾聲,每人揀埋雪糕/自家製仙草凍
大滿足咁離開

2022-09-29 183 瀏覽
由佢第一間店係旺角食到佢開到而家越黎越多分店就算開咗咁多間都一樣要排隊食早d 5點開始就少d人 可以唔駛等湯底揀咗鳳梨雞湯因為今日食最高級嘅和牛餐揀個清d嘅湯底揀完第一輪嘢食見佢有新款啤酒 撥雲霧見蓬萊仙島口感幾清新先送上跟呢個餐送嘅和牛牛丸食落好juicy! 好味道!然後去咗一堆台灣小食最鍾意佢個話梅番薯,熱辣辣食咗幾轉和牛,質素都差唔多,脂肪分布都平均,入口軟滑有牛味另外嘅牛小排牛板鍵色水都唔差D蝦今日都幾新鮮,口感爽彈鍾意佢呢個黑色嘅墨魚滑,帶少少甜味另外仲叫咗講明話係台灣運到嘅大黑輪,豬血糕同埋水蓮任食竟然有皇帝菜,開心最後當然要食埋佢個仙草甜品鍾意佢有啲花生增加口感
由佢第一間店係旺角

揀完第一輪嘢食
見佢有新款啤酒 撥雲霧見蓬萊仙島
口感幾清新

先送上跟呢個餐送嘅和牛牛丸
食落好juicy! 好味道!

然後去咗一堆台灣小食
最鍾意佢個話梅番薯,熱辣辣

食咗幾轉和牛,質素都差唔多,脂肪分布都平均,入口軟滑有牛味

另外嘅牛小排牛板鍵色水都唔差

D蝦今日都幾新鮮,口感爽彈

鍾意佢呢個黑色嘅墨魚滑,帶少少甜味

另外仲叫咗講明話係台灣運到嘅大黑輪,豬血糕同埋水蓮

任食竟然有皇帝菜,開心

最後當然要食埋佢個仙草甜品
鍾意佢有啲花生增加口感

💛牛大人嘅火鍋真係百吃不厭,今個𝐰𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝同咗屋企人去咗沙田分店食佢哋嘅任食❤️‍🔥澳洲極上和牛~去到見到好多人等位😲,記得要𝐛𝐨𝐨𝐤定位先去💗✨湯底,食材,飲品都有好多選擇,而且食物質素好唔錯👍🏻抵食💗極上和牛吃到飽 (19:30前離座) ($298/ 1位)⏳套餐任食限時120分鐘,食依個餐就必食𝐒𝐑𝐅美國黑牛後腿肉🐄+北海道十勝豚 🐖+ 澳洲和牛𝐌5牛肩卷💕💕💕😍三款肉類都好高質,油脂分佈得幾均勻,每片厚薄都啱啱好,牛肉淥一淥就食得🤤,一啖一片,入口即溶嘅感覺~正(っ◕‿◕)っ另外推介食佢哋嘅🤟🏻手打滑漿:🦑花枝漿,海鮮漿,🖤蟹籽墨汁漿,🐟干貝鮮魚漿,🐙章魚珍珠漿⋯⋯每款都幾爽口彈牙😆,又有咬口,鮮味十足,幾鍾意食,仲有佢哋嘅💓💓鴨血都好好食🤤🤩然後跟餐每人會各有2粒免費澳州和牛牛丸,好驚喜好好食,牛丸彈牙又𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲🧡,而且牛味香濃(=´ω`=)仲有多款滋味🌊新鮮海鮮,有沙白,🦐大蝦,🐠鯇魚⋯⋯ 沙白同大蝦 爽口鮮甜💖~更有台灣小食可以食,有🍗士林鹽酥雞,真豬小香腸🌭,🍠梅甘酥脆薯⋯⋯脆炸蕃薯🍠超好食😋+鴛鴦鍋 (+$50)揀咗牛大人紅燒牛骨鍋 🐄 +台灣濃香番茄鍋🍅紅燒牛骨

✨湯底,食材,飲品都有好多選擇,而且食物質素好唔錯👍🏻抵食

+鴛鴦鍋 (+$50)

揀咗牛大人紅燒牛骨鍋 🐄 +台灣濃香番茄鍋🍅

紅燒牛骨鍋湯底材料豐富,用牛骨、紅棗、八角、肉桂枝、香葉、陳皮⋯⋯材料熬成,🤎牛骨同八角味好濃郁,淥熟嘢食之後幾乎唔使點醬汁都得❣️,食物吸索湯底嘅味道✨,調味啱啱好,好惹味\(●´ϖ`●)/

番茄鍋味道同樣十分濃郁,🍅番茄味道鮮甜開胃,正♥︎

🍺撥雲霧見蓬萊仙島- 400ml ($68)

仲有2022 AIBA 「澳洲國際啤洒大賽」獲獎🏆嘅台灣手工啤酒飲🍻,味道甘香醇厚,容易入口,可以試吓

自助區仲有拎佢哋嘅🍵自家茶,汽水🥤⋯⋯飲,超多選擇~

最後仲有每人一份甜品,有🍨𝐦𝐨𝐯𝐞𝐧𝐩𝐢𝐜𝐤雪糕同芋圓仙草揀🍧~

📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (沙田)
🐰: 4.5/5

#eatwithkeikei #牛大人台灣火鍋吃到飽
#sweetiedaily_shatin
2022-09-21 2402 瀏覽
成日都聽到身邊既人講起呢間店,分店亦越開越多,果然係排晒隊,今日終於有機會食到啦!《澳洲極上和牛吃到飽》120分鐘任食,送左M9和牛牛丸2粒/位,好想講食完返唔到轉頭,勁爆汁,juicy,牛味好重,好彈牙!🍲有10款湯底選擇,人氣鍋底有牛夫人秘方麻辣鍋同紅燒牛骨鍋,唔想食太辣,揀左紅燒牛骨湯,湯底入面有牛骨、紅棗、八角、肉桂枝、香葉、陳皮、薑片等材料熬製而成,五香味和牛骨味好濃郁,岩晒食牛肉做湯底~🐂黎到牛大人,當然主角就係牛肉!質素唔錯,亦食到好多款唔同款式嘅牛肉~個人鍾意食薄切牛,所以我係狂點澳洲和牛M5牛肩卷,反而安格斯就會韌D,睇個人口感啦!不過總括黎講都係好重牛味,雪花紋都係好靚,性價比高既!🦑亦有特色野,例如蟹籽墨汁漿、干貝鮮魚漿、章魚珍珠漿等等,濃味亦都彈牙,唔錯!鍾意食羊的朋友,呢間D鈕西蘭羊卷肉又係必點之選,重羊味,口感一流~見佢做左呢個新出台灣手工啤《酉鬼啤酒》🍺撥雲霧見蓬萊仙島Hazy IPA🏖️於《2022 AIBA 澳洲國際啤酒大賽》獲獎,咁就要試下,好清新,match左打邊爐~🧃自助Bar提供醬料、飲品、丸類、菜類~ 比較欣賞係有自家製的飲品:洛神花茶、桂花茶

見佢做左呢個新出台灣手工啤《酉鬼啤酒》🍺
好清新,match左打邊爐~

🧃自助Bar提供醬料、飲品、丸類、菜類~
比較欣賞係有自家製的飲品:洛神花茶、桂花茶等,清香解渴,唔錯~
亦可以留意餐廳有D堂食專享,like/follow佢個PAGE可以免費飲一杯 (今期係黑糖珍珠鮮奶)~

🍨甜品有movenpick雪糕、芋圓仙草 (surprisingly一D都唔馬虎,好味!)
2022-09-18
2022-09-21 200 瀏覽
作為前沙田友🤓 發現原來沙田牛大人分店,點可以唔嚟💟以後約friend唔使出旺角,沙田呢間又闊又舒服。我地叫咗個極上和牛吃到飽嘅套餐💁‍♀️120分鐘$328/位(正價時段)呢個餐送和牛牛丸💁‍♀️,如果follow咗ig/fb, 仲送黑糖珍珠鮮奶💕珍珠都幾好咬,綿綿有咬口😚就咁嗌都係$25,飲住台式飲品打邊爐勁爽。台灣鳳梨雞鍋🍍鳳梨雞鍋鳳梨同蔬菜好入味,以鹹為主調但帶點香香😋幾好味。 🥓呢度嘅肉類切片非常薄,肉質都幾鮮😚仲有多款豬牛海鮮揀💕仲有手工啤酒可以加🤓🤓 酒味香而唔苦澀,有微微嘅氣泡感覺🍻推介:芋頭貢丸😈肉香超香,中間綿綿嘅芋蓉係非常入味,同豬肉好夾,必試。

我地叫咗個極上和牛吃到飽嘅套餐💁‍♀️120分鐘
$328/位(正價時段)

台灣鳳梨雞鍋🍍
鳳梨雞鍋鳳梨同蔬菜好入味,以鹹為主調但帶點香香😋幾好味。

🥓呢度嘅肉類切片非常薄,肉質都幾鮮😚仲有多款豬牛海鮮揀💕

仲有手工啤酒可以加🤓🤓 酒味香而唔苦澀,有微微嘅氣泡感覺🍻

推介:
2022-09-20 1147 瀏覽
已經入秋!香港人無論春夏秋冬也喜愛打邊爐!而我亦再度到訪沙田「牛大人」與友人共享豐盛邊爐晚餐❗餐廳人員工殷勤有禮,食客自助掃描點餐,既方便又快捷!餐廳寬敞,座位舒適,以木系素材為主調!⭐️120分鐘極上和牛吃到飽套餐 $298🍅台灣濃香蕃茄鍋湯底以新鮮開胃都的蕃茄經長時間熬製而成,味道相當開胃。🥩肉食套餐向每位客人贈送彈牙澳洲M9和牛牛丸2粒,套餐有多款肉類,當中包括安格斯特選牛板腱、澳洲和牛M5牛肩卷、封門柳及新鮮魚片!種類選擇繁多!🥟其他配料及小食還有多款滋味高質火鍋配料如生猛海鮮、沙白、大蝦、酥炸響鈴、蛋餃、蜂巢豆腐等。更有其他熟食如鹽酥雞和酸甜梅香酥。🍺台灣直送飲返杯⭐️撥雲霧見蓬萊仙島這是一款台灣直送的啤酒,味道甘香,入口容易,味道甘香醇厚。🥤飲品及雪糕有不同種類的解膩飲品,更可選擇自選甜度及冰量的手搖飲品如冬瓜茶,更不少得火鍋店都的自茶飲,甜品我們選了我最喜愛的朱古力Movenpick 雪糕,為豐盛火鍋劃上完美的句號。

⭐️120分鐘極上和牛吃到飽套餐 $298

🍅台灣濃香蕃茄鍋
湯底以新鮮開胃都的蕃茄經長時間熬製而成,味道相當開胃。

🥩肉食

🥟其他配料及小食

🍺台灣直送飲返杯
⭐️撥雲霧見蓬萊仙島
這是一款台灣直送的啤酒,味道甘香,入口容易,味道甘香醇厚。

🥤飲品及雪糕
2022-09-17
  • 極上和牛吃到飽套餐
  • 安格斯牛小排
2022-09-14 171 瀏覽
朋友之前起台灣年幾 返嚟無耐 好有興趣香港台式火鍋係點 當然要搵間香港最人氣既牛大人同佢食返餐🥴我既朋友間中小小養生 所以今日我哋叫咗個養生湯底 更容易食到食材既原味 又打得健康啲 呢個湯底碌蜆真係好鮮甜 次次嚟到蜆size都唔錯 所以通常都會叫幾底🥰 呢個湯底配花膠南瓜芋頭百葉豆腐既配料都好正 索到湯底好清甜🥹而碌羊定牛都又可以清楚啲食到肉香 間唔中唔係食濃烈味道既肥邪惡湯底都可以好正咁打邊爐既😇同埋對於好鐘意飲茶而又胃寒既我 次次嚟到都會飲返盒 麥仔茶 因為飲麥茶就唔會飲完個胃唔舒服 同埋佢無咖啡因 晚個餐飲咗都返唔洗驚返到屋企眼亮亮望天亮朋友覺得個手工啤都唔錯 輕鬆全杯清 澳洲和牛M5牛肩肉 可以品嘗到和牛脂香得嚟 牛肩肉又唔會係太可以平衡到唔會太邪惡又唔會太dry之間 所以嚟親都通常會食最top呢個餐 因為佢既M5和牛經常都表示出色😋

• 澳洲和牛M5牛肩卷
-🔸極上和牛吃到飽 $318@-今日收工同媽咪去左沙田一田掃貨,掃完佢話想打邊爐,所以去左食依間牛大人,好彩早去好快就有位~一坐低見到有手工啤就叫左杯試下,佢叫撥雲霧見蓬萊仙島,飲落偏甜易入口岩晒女士飲🥰由於我地都鍾意食牛,所以揀左極上和牛吃到飽既套餐。我地諗住清清地就叫左個台灣鳳梨雞鍋,湯底好足料!眼見似有一隻春雞、有瓜有菜、仲有d沙白。媽咪鍾意食豚肉,特別喜歡十勝豚,話豚肉味好香;我就鍾意食牛,M5 和牛肩卷就岩晒我,食落都有牛脂既味道👍🏻而新鮮沙白果然同個名一樣夠晒新鮮又大隻,叫左幾轉😋飲品都超多選擇,除左汽水之外仲有4款手沖茶飲,我地試左洛神花茶、桂花烏龍同白桃烏龍,3隻茶味都好濃,消滯解渴一流!
🔸極上和牛吃到飽 $318@

由於我地都鍾意食牛,所以揀左極上和牛吃到飽既套餐。