2008-09-20 42 瀏覽
真係唔好意思丫~隔咗咁耐先寫~呢日我同BB一齊行上山頂賞月, 亦決定食呢間嘢做我吔的晚攴之前想食好耐架~ 但一直都未食過 (今日一償心願呀)做定REARCH 叫咗個華堡攴加雞扒包反而BB 鍾意我既雞扒包 (佢話特別D喎)不過唔緊要啦~ 佢既華堡都好好味~ 起碼質素好過M記丫嘛~我都有五六年無食過M記LU..... 現在只係食呢D大型BURGER REST.喳...可能我心理問題啦叫咗個華堡攴薯條轉咗洋葱圈(FREE 架) 真抵 加$2轉咗大SIZE仲叫咗個半價APPLE PIE (但好難食呀...)
真係唔好意思丫~
隔咗咁耐先寫~

呢日我同BB一齊行上山頂賞月, 亦決定食呢間嘢做我吔的晚攴
之前想食好耐架~ 但一直都未食過 (今日一償心願呀
做定REARCH 叫咗個華堡攴加雞扒包

反而BB 鍾意我既雞扒包
(佢話特別D喎)
不過唔緊要啦~ 佢既華堡都好好味~ 起碼質素好過M記丫嘛~
我都有五六年無食過M記LU.....

仲叫咗個半價APPLE PIE (但好難食呀...
華堡
雞扒包加上PEPPER! GOOD AR
雞扒包加上PEPPER! GOOD AR
  • 華堡
  • 洋葱圈
  • 雞扒包
2008-08-29 26 瀏覽
雙層華堡餐$55 + 雙層芝士漢堡$27 + 加大$2雙層華堡: 超大 生菜蕃茄洋蔥 恰度剛剛好 生菜生鮮 洋蔥食落爽口 蕃茄因沾上包上的醬料更好味 配埋的漢堡牛肉 一流雙層芝士漢堡: 對比之下失色不少 因為size少了一半 但總括都不過不失著條: 比mcdoanlds厚 食落有口感 而且不會因為凍左而變硬
雙層華堡餐$55 + 雙層芝士漢堡$27 + 加大$2

雙層華堡餐+雙層芝士漢堡
雙層華堡餐+雙層芝士漢堡
2008-08-06 32 瀏覽
六月廿二曰(日)Burger King 其實係好耐之前已經係香港出現,好細個己經食過佢既包同薯條,不過太細過已經唔記得係咩味,咁岩近年又回歸香港,聽講山頂同機場比尖沙咀好食,於是就黎左一試~雙層磨菇芝士漢堡餐+洋蒽圈雙層磨菇芝士漢堡比想像中細個,但芝士味道幾好,溶化左係飽裡面,磨菇配合埋漢堡扒都幾好食,不過漢堡扒肉質比唔上MOS~薯條之前睇網話係厚薯條,但原來只係同麥記差唔多粗既薯條,但佢又炸得好過麥記,條條都幾香脆幾好味~洋蒽圈粉皮比較厚,似食粉團多過洋蒽圈,麻麻地~餐廳外有企位可以一路睇夜境一路食,都幾好~見人地食好大個既原來係華堡,下次要試下佢先得~有夜景食物又唔錯係山頂地方黎講算非常抵~
六月廿二曰(日)

雙層磨菇芝士漢堡餐+洋蒽圈

薯條

洋蒽圈
粉皮比較厚,似食粉團多過洋蒽圈,麻麻地~

餐廳外有企位可以一路睇夜境一路食,都幾好~
見人地食好大個既原來係華堡,下次要試下佢先得~
有夜景食物又唔錯係山頂地方黎講算非常抵~
雙層磨菇芝士漢堡餐
薯條+洋蒽圈
溶化芝士
雙層磨菇芝士漢堡餐
薯條+洋蒽圈
溶化芝士
2008-07-22 20 瀏覽
The vegetables are very fresh and tasty, the size of the burgers are standar. ^__^Customer services are one of the best, rarely found when touring in Hong Kong. Qucik serving, did not have to wait too long.Clean enviroment.
Clean enviroment.
2008-07-22 40 瀏覽
最後一站--> Burger KingBurger King o既burger沒有貴價o既Triple O咁好食, 咁有份量, 但我與男友都覺比McDonDon好味~價錢亦都係佢地兩者中間, 合理所以山頂雖有McDonDon, 我地都係選擇Burger King外賣左兩個餐(華寶+BK Double) 到山頂一邊睇夜境一邊食不是很昂貴的浪漫~~hahaa 兩個包都好好味, 華寶-->d汁好味, 有菜, 缺點就係d菜鋪得不平均(因上次尖沙咀的華寶, 每口也有蔬菜呢~)BK Double--> 冇汁, 但唔覺干, 缺點就係沒有蔬菜onion ring --> 好味, 脆脆的, 唔似有d餐廳只食到炸粉飲品--> 一個餐唔要汽水, 要雀檸, 要+$3, 貴左d
最後一站--> Burger King

但我與男友都覺比McDonDon好味~
價錢亦都係佢地兩者中間, 合理

不是很昂貴的浪漫~~hahaa

兩個包都好好味,
飲品--> 一個餐唔要汽水, 要雀檸, 要+$3, 貴左d

不是很昂貴的浪漫
2008-07-06 18 瀏覽
7月1日,同男朋友好開心咁去山頂蠟像館同埋食Burger Kingo個度o既嫰雞堡堡塊雞真係好嫰好好味噯﹗但如果d材料同配料可以放正d個間會更加好。但講度薯條,還是麥當勞的好食。洋蔥圈比我預期的差。

o個度o既嫰雞堡堡塊雞真係好嫰好好味噯﹗
但如果d材料同配料可以放正d個間會更加好。

但講度薯條,還是麥當勞的好食。

洋蔥圈比我預期的差。
2008-06-05 25 瀏覽
25/5/2008 星期日同男友上山頂睇蠟像館臨走時我地試左呢間Burger King果然係值得再試!個雞扒包好好味!同M記/KFC o既包冇得比!食完好想再食可惜分店都好偏遠
25/5/2008 星期日
同男友上山頂睇蠟像館
臨走時我地試左呢間Burger King
果然係值得再試!
個雞扒包好好味!

同M記/KFC o既包冇得比!
食完好想再食

可惜分店都好偏遠
2008-04-09 31 瀏覽
和男友到山頂看蠟像, 便吃我想吃很久的burger king!!看見這間是沒有mushroom burger的, 不開心了很久...忘記點了甚麼餐, 但跟M記的雙層芝士十分相似.吃下去連味道也是十分相似, 牛肉很乾身, 還有點焦......男友說薯條是靚貨, 因為他曾在M記工作, 說分別很大.但由於我不喜歡吃脆身的薯條, 所以只覺普通.至於最好吃的, 反而覺得是洋蔥圈, 本身不喜歡吃洋蔥也覺得好吃.不過沒有mushroom burger吃真的不開心......下一間將會吃尖沙咀的burger king, 連mushroom burger也不行的話, 沒有下次.最後還是覺得跟M記差不多......
忘記點了甚麼餐, 但跟M記的雙層芝士十分相似.
男友說薯條是靚貨, 因為他曾在M記工作, 說分別很大.
但由於我不喜歡吃脆身的薯條, 所以只覺普通.

最後還是覺得跟M記差不多......
2008-03-15 23 瀏覽
尋晚又同男友上左黎山頂食啦~~今次叫左個華堡餐$40 加大.+$2加芝士煙肉+$7.5同埋雙層華堡餐$55 加大+$2個雙層華堡真係超大個..好多汁..不斷流落我隻手..仲加左個雞柳捧同朱古力新地..雞柳捧好一般...m記好似好味dd..不過2個包都真係好唔錯^^今次見到個地下好多污積...
尋晚又同男友上左黎山頂食啦~~
今次叫左個華堡餐$40 加大.+$2加芝士煙肉+$7.5
同埋雙層華堡餐$55 加大+$2
個雙層華堡真係超大個..好多汁..不斷流落我隻手..
仲加左個雞柳捧同朱古力新地..
雞柳捧好一般...m記好似好味dd..
不過2個包都真係好唔錯^^
今次見到個地下好多污積...
2008-02-27 25 瀏覽
見到個個都話Burger King 好好味..我都專登同左男朋友上黎山頂試下.抱住好高期望既心態上黎食..又真係幾正wo..我地叫左好多野..叫左華堡餐同Double Whopper餐..加大x2(哈)再加左洋蔥圈同埋朱古力新地..買餐可配半價小食..我本身唔太好洋蔥的..佢整得都幾好味..d薯條唔係空心架..真材實料架.個包內面塊牛肉我感覺到佢係有汁既..華堡好大個..唯一唔鍾意係佢好多生洋蔥係入面..個地方都唔係d人講得咁污糟姐..都ok丫..有個服務員見我未拎個雪糕..佢好主動咁幫我地..仲成日望住我地..整體黎講真係好正..諗起又想去食啦...
見到個個都話Burger King 好好味..
我都專登同左男朋友上黎山頂試下.
抱住好高期望既心態上黎食..
又真係幾正wo..
我地叫左好多野..
再加左洋蔥圈同埋朱古力新地..
買餐可配半價小食..
我本身唔太好洋蔥的..
佢整得都幾好味..
d薯條唔係空心架..真材實料架.
個包內面塊牛肉我感覺到佢係有汁既..
華堡好大個..唯一唔鍾意係佢好多生洋蔥係入面..
個地方都唔係d人講得咁污糟姐..
都ok丫..
有個服務員見我未拎個雪糕..
佢好主動咁幫我地..
仲成日望住我地..

整體黎講真係好正..

諗起又想去食啦...
2008-02-11 23 瀏覽
自少吃過不同類型的快餐店,但對西式的漢堡包始終情有獨鐘,喜歡西式的不油不膩,喜歡漢堡包上出爐麵包的香味,喜歡西式醬料等等這天到了山頂吃我最愛的西式快餐店,在香港來說,正宗西式快餐店少之又少,這一間burger king就只有機場及山頂才有分店!一坐下就聽到旁座小朋友,不停說"好食過N記好多呀!"香港西式快餐店,的確讓人少了很多選擇,最大型那間東西又不好吃…令很多人都對西式快餐又不太好的印象!連小孩子都會說burger king好吃得多!我們叫了炸雞漢堡餐,+$2 加大,再用$4.5 加洋蔥圈,這裡可以到外面企桌吃,可看到維港景色!但整店地下都髒得可怕,地下全是黑鞋印,包中的菜,蕃茄都在地下,完全沒有人去抹地!店中的地下跟廁所地下完全沒分別!我剛找到位,桌上還有上一位客人的盤子,就打算叫旁近的清潔生去清理,首先我說了兩三句"唔該",清潔生沒反應,再叫"excuse me" ,依然沒反應,繼續在附近用毛巾抹木台,最後我們就自行將上一位的盤子放去垃圾筒上的板子!實在沒有服務可言,地下髒都不在話下,連盤子都不收拾,確是嚇壞人!雖然服務,環境衛生之可怕,未吃這一餐都嚇壞了!但沒有影響我們對食物的

雖然服務,環境衛生之可怕,未吃這一餐都嚇壞了!但沒有影響我們對食物的質素的意見!

炸雞漢堡,炸雞不油膩,菜確是新鮮,實在很美味!洋蔥圈的鬆化及鮮甜,拿在手中也不會弄油雙手!
薯條令人驚喜,難得吃到薯條有薯味,雖然是炸,也不會感到吃一口粉!

希望下一次再來這間店,服務及衛生都會有改善..
擁有美味的食物,但服務及環境都這樣…實在可惜!
炸雞漢堡
洋蔥圈
炸薯條
(非會員)
2007-12-03 41 瀏覽
Knowing that HK burger king statndard is under average compare with Aussie one...still decided to give it another try:-Veggie burger (way too much sauce)-Chips (it's soggy)-Whooper....my hubby said it's no good either

-Chips (it's soggy)
2007-12-02 18 瀏覽
師傅都忍左好耐, 終於忍唔住喇, 所以今次係專程黎呢度食野! 今次去到人唔算多, 好易搵到位, 其實師傅今次最想食就係天椒小華堡, 所以就叫左一個套餐, 再加華鱈魚套餐!先講下個天椒小華堡, 天椒小華堡個size唔算好大, 其實應該同小華堡咁上下份量, 不過就係辣, 佢地將天椒整成辣汁, 所以食唔到有天椒但就食到辣, 而且辣得好過癮, 如果鍾意食辣一定會鍾意, 師傅誠意推介; 華鱈魚既鱈魚唔油好鬆軟, 脆脆地加埋沙律醬, 正呀; 薯條都幾大條, 即刻炸起, 熱辣辣夠脆又唔會太硬, 冇得頂; 汽水都係廿二安士, 好大杯!其實師傅前前後後都去左好多次, 但係都仲未試晒咁多款包, 鬼咩? 淨係華堡差唔多次次去都要食, 食一個華堡又邊有可能食到其他呢? 總括黎講佢地包真係幾有水準, 係就係貴少少, 不過師傅覺得都值架, 如果佢地市區都有就仲正! 四個字可以形容師傅感覺, 就係"回味無窮", 食之前就回味上一次感覺, 食飽後就無窮回味剛剛味道, 所以下次一定會再黎!

2007-11-21 20 瀏覽
上星期日同男友出街, 係唔知想去邊之下, 就諗左上山頂, 特登上黎梗係要試下burger king啦! 唔知係咪星期日入面0的位坐滿哂, 以為好彩我地霸到露天兩人位啦, 點知越坐越凍好似得15度咁凍到震, 但係都可以望到山下風景, 都幾好feel0既之後男友買左個55蚊套餐, 係一個兩塊牛肉0個個, 個包有成隻手掌mark開咁大架, 同triple o差不多, 我地兩個都夠食!! 但呢度漢堡排雖然有炭燒味但就乾0的, triple o就多肉汁0的.....薯條就香脆過麥記多多聲, 真係叫外脆內軟架! 入埋仲有一大片似新鮮蕃茄, 大堆生菜+一條脆煙肉, 都幾驚喜! 不過男友就覺得triple o 係好食0的

2007-10-11 20 瀏覽
再補一補飛先, 呢度跟餐杯汽水係有22安士, 都幾大杯架! 師傅之前淨係掛住寫, 唔記得比分添, 拿拿聲比番分同埋笑臉就梗架啦!而家而已又心思思想試下個辣華堡喇!

而家而已又心思思想試下個辣華堡喇!