2018-10-08 965 瀏覽
同朋友一行幾人,講開話pizza hut有早餐食,大家好有興趣之下,決定要試一試早餐都有唔同既選擇,仲可另加細碗通粉,意粉又有all day breakfast都幾吸引個窩夫!出前一丁係pizza hut食既味道夠竟係點呢?魚柳蛋同多士,魚柳好多肉,一砌開魚肉都好滿,食落好香口同一般餐廳既魚肉唔同,多士都好脆,加小小牛油落去,好似食緊炸麵包既感覺,但蛋就係普通既一隻蛋!如果食依個餐份量都唔夠食,下次要加埋個小通粉或意粉先!
如果食依個餐份量都唔夠食,下次要加埋個小通粉或意粉先!
2018-05-29 374 瀏覽
大概有十年無食過pizza hut既pizza 🤣青衣呢間係自助形式 自己去落order 自己拎水拎餐具🤫遲一步既話連茄汁Tabasco 都無哂😯😋熱辣辣芝心批覺得好好食😋食左2舊要跑番4日步😏肉醬意粉呀菠菜長通粉呀薯格呀都淺嚐😂全部都唔好食🤭
肉醬意粉呀菠菜長通粉呀薯格呀都淺嚐😂全部都唔好食🤭
2017-05-16 761 瀏覽
經常在家叫下外賣 通常都叫一人餐 叫3個餐 2個人食 有2個意粉 一個批 再加9隻雞翼都係$179 實在好抵又好味 值得一讚 次次叫親都好快送到 熱辣辣 辣味雞翼同埋海鮮寛條麵我最愛 真係水準好高 仲要成日儲積分 可以換其他野食 今次叫夠$150仲送埋豬古力cake 要認真讚一讚
經常在家叫下外賣
今次叫夠$150仲送埋豬古力cake
要認真讚一讚

外賣送餐
2017-02-06 541 瀏覽
食pizza, 最正絕對係芝士,越多芝士越好食,可以話係定律。芝心批絕對滿足人類呢個慾望。今次將意式風情加左芝心,由於要加30 蚊既關係,難以負擔連至尊批都加埋。今次既意式風情比起以前, 更加多芝士在批上,令到食落十分濃味。另外叫左珍珠帶子海鮮飯同肉醬意粉。珍珠帶子海鮮飯可以話係4個附送飯麵中,最好食既一個。蕃茄醬比較多、蝦有8隻、帶子超過20粒。食落啖啖肉,好味。肉醬意粉本身唔錯,但肉醬份量偏少,實在美中不足。

肉醬意粉本身唔錯,但肉醬份量偏少,實在美中不足。
2017-02-05
40 分鐘 (外賣自取)
這是我的第一編文章,就寫編簡短一點的,當是熱身罷。從來都很喜歡意大利薄餅,無論是正宗意式薄餅店,或是像Pizza Hut一樣,富有美國特色的連鎖餐廳,甚至在美加城市生活時經常碰到的街邊小店內那些分件出售的,一律可以吃得津津有味。香港的Pizza Hut,雖然自少年時開始已是常客,而我人生的第一口Pizza, 更是香港Pizza Hut的出品,所以"感情分"是一定的。 但是一直以來都覺得不及美加地區分店的合我口味。 可能是不同國家的客人口味差異的原因罷。 同時,很多為了迎合本地市場而推出的特式薄餅,我又不太接受,所以近年去幫襯的機會也少了很多。直到數星期前,偶然看到網上的一個Pizza Hut推廣宣傳,說什麼$79可以外賣自取大至尊厚批一個。碰巧當晚沒有約會,就試了一次。先不說$79一個大薄餅是如何超值,就只是品質和口味而論,那一次的至尊批就完全可以給予我絕對的滿足感。由於是外賣的關係,到舒服地坐在家中享用時,已經是取後的十五分鐘了,但是薄餅還是熱的,批底口感優良,鬆而不油,六款饀料的配搭是個人認為Pizza Hut的代表作。牛肉粒,五香肉粒,青椒,磨菇,辣肉腸和洋蔥,是數十年來不變的經
這是我的第一編文章,就寫編簡短一點的,當是熱身罷。

直到數星期前,偶然看到網上的一個Pizza Hut推廣宣傳,說什麼$79可以外賣自取大至尊厚批一個。碰巧當晚沒有約會,就試了一次。先不說$79一個大薄餅是如何超值,就只是品質和口味而論,那一次的至尊批就完全可以給予我絕對的滿足感。由於是外賣的關係,到舒服地坐在家中享用時,已經是取後的十五分鐘了,但是薄餅還是熱的,批底口感優良,鬆而不油,六款饀料的配搭是個人認為Pizza Hut的代表作。牛肉粒,五香肉粒,青椒,磨菇,辣肉腸和洋蔥,是數十年來不變的經典。那次的經驗意外地令我完全重溫到以前在加國定居時的Pizza Hut口味。

昨天,又在網上看到Pizza Hut再次推出相同優惠, 不用多想立即決定再來一次。這次由於工作的關係,晚上要到青衣區和朋友見面,於是就上網找到位於翠怡商場內的外賣店,沒有預訂,現場購買,只等了十分鐘便取,十分方便。立即到朋友家和他分享。
大至尊厚批
沒看過這Pizza的人應該不多,所以照片只拍一張做記錄使算了。

相同的優惠,一樣的價錢,不同的分店,品質一點也沒變,還是一樣的令我回味無窮。一個月吃一次,絕無投訴。

題外話/補充資料: Pizza Hut "WOW Wed!"期限優惠
2016-02-24
10 分鐘 (外賣自取)
大至尊厚批
  • 至尊厚批
2015-11-30 402 瀏覽
細細個就食Pizza Hut既蒜蓉包,過左好耐都冇食過囉!收工經過就買黎回味下☺️☺️☺️不論外型定味道都冇變到,仲係熱辣辣,外脆內軟,滿滿蒜蓉牛油香味😍唯獨愈黎愈貴🙈

2014-02-09 422 瀏覽
作為芝士迷,當然不會錯過Pizza Hut 一年一度推出的芝士7重奏。今年的芝士7重奏不但做成「花開富貴」的造型,在花形批邊裡面釀滿雙色芝士,並灑上巴馬臣芝士脆脆,還配搭小龍蝦帶子或菠蘿煙­燻肉腸的口味,看起來的確非常吸引,於是趁著假期的這一天,跟E先生特意叫了外賣速遞來跟家人分享。小龍蝦帶子花開富貴7重奏(大批) $189鮮甜小龍蝦肉、珍珠帶子、日本小青瓜、蜜桃、黑橄欖、龍蝦汁打開薄餅盒,花邊造型一點都不明顯,另外不知是否外賣速遞的關係,吃的時候批邊並不香脆,小龍蝦肉&珍珠帶子少得可以,芝士味道亦不夠香濃,絕對比以往的芝士7重奏出品遜色得多,失望透!

小龍蝦帶子花開富貴7重奏(大批) $189
鮮甜小龍蝦肉、珍珠帶子、日本小青瓜、蜜桃、黑橄欖、龍蝦汁

外賣送餐
2013-06-22 201 瀏覽
還記得一年前之這個時候,我們整家人都是Pizza Hut的午間常客,那個時候一個一人套餐只需大約四十元左右。自踏入2013年,一人套餐大幅價格後,縱使它的食物在任何時間都能保持一定水準,但是我們也再沒有太大誘因光顧,因價錢實在貴得不大合理。友人送了我們$200 Pizza Hut現金劵及Pizza Card,為免日後忘記使用現金劵而導致過期,在這一個颱風的前夕便點了Pizza Hut外送服務。1. 千層肉醬闊麵+忌廉磨菇雞湯($52-)縱使價錢昂貴,這一道千層肉醬闊麵卻是在任何時候都是我們的至愛。千層肉醬闊麵層次分明,不但有軟綿綿的薯蓉,更有具質感之千層肉醬闊麵,再加次鮮甜的蕃茄醬,使這道菜極具個人風格,同時也給滿足了人在同一時候吃兩種不同食物之願望。忌廉磨菇雞湯配料十足,有不少雞粒及磨菇在湯裡頭,而且湯不大多油。雖忌廉湯只屬一般貨色,但由於配料多且仍帶有它們之味道,所以整個感覺也很不俗。2. 豬仔骨拼盤($68-)這一道拼盤則與上述之菜式差天共地,每款小食只有3件,看下去非常寒酸。衛生方面也做得一般,拼盤有不少油漏到紙盒上,若小心運送則相信能更保持衛生。說回食物,辣味雞翼沒有燒焦,而

1. 千層肉醬闊麵+忌廉磨菇雞湯($52-)
千層肉醬闊麵
忌廉磨菇雞湯

2. 豬仔骨拼盤($68-)
豬仔骨拼盤
這一道拼盤則與上述之菜式差天共地,每款小食只有3件,看下去非常寒酸。衛生方面也做得一般,拼盤有不少油漏到紙盒上,若小心運送則相信能更保持衛生。說回食物,辣味雞翼沒有燒焦,而且有不少蜜糖味,不過不失。至於薯格則可能吸收太多水份,吃下去有點軟,感覺只屬一般。

服務方面,銷售服務未如理想,網上下單系統竟然以信用卡付款作一般設定,使本人要重新下單,實屬不便。外送員態度仍可,雖沒有說謝謝,但仍有與顧客進行一般溝通,例如指示顧客先取餐。在考慮工資水平後,這種服務態度算是可以接受。

總的來看,這餐廳有部分菜式頗吸引,但昂貴的價格使本人沒有太大誘因光顧。
20 分鐘 (外賣送餐)
$68- (晚餐)
用餐優惠
其他
千層肉醬闊麵
忌廉磨菇雞湯
見tv 成日賣廣告, 好似好吸引試試。一個套餐:芝士7重奏必勝批(普通批) - 前面一片白忌簾芝士, 偏少少酸, 怪怪哋! 另一邊內有芝士, 但好硬, 小朋友唔多鐘意食, 其他同普通批一樣, 叫普通批應該還好, 新批食完怠覺是可能自己唔係太鐘意食芝士, 唔識欣賞!雞皇飯-- 飯腍汁好多, 雞少, 無大興趣, 每人只吃了幾口, 平平 ..茄汁肉醬 意粉- 好美味, 肉碎多, 意粉夠熱, 好快清晒, 原因是什較濃, 醒胃 ! 秘制雞槌- 少少膿, 無特別, 雪味多過雞味, 填肚可以 。 百事罐裝 X 2, 唔凍 ..另加蒜茸飽, 唔知點解同上次一樣, 好濕、涷、唔脆, 隔一段時間無食都係咁,唔通煮法唔同左 ? 但對我來說真係無興趣 。
見tv 成日賣廣告, 好似好吸引試試。

一個套餐:

百事罐裝 X 2, 唔凍 ..

2012-02-10
45 分鐘 (外賣送餐)
2011-11-25 67 瀏覽
晚餐近來少煮飯, 係時間試試多類型食物。點了一個 $138 夏威夷pizza套餐, 配以肉絲意粉及2罐汽水, 附加蒜茸包及小食併盤, 突然變了一個好豐富的三人餐 。先講講 8吋pizza, 8吋未縮水的厚批, 配以火腿及菠蘿, 小朋友至愛, 簡簡單單食得好開心 。至於肉絲意粉, 份量比之前好似少左d, 但整體味道保留, 材料都多。兩罐百事, 遲多30分鐘送來, 因為送漏了, 來到食物已食完 。蝴蝶蝦 + 鷄鎚併盤: 包裝盒相對好大, 但裡面d料縮細, 雞鎚三隻, 但是兩大一小, 蝴蝶蝦平均, 兩者味道都可以, 但個盒真係可以轉細好多 。蒜茸包 :失策, 外熱內冷, 有濕好似焗唔乾, 好難形容, 食下過左24小時都無事, 唔知點解咁差, 用積分換都唔好咁大整蠱 。
晚餐近來少煮飯, 係時間試試多類型食物。

2011-11-24
30 分鐘 (外賣送餐)
Pizza Hut---大蝦沙律星芝批(Prawn Salad StarzBites Pizza)日期:2009-11-06 今晚上網訂Pizza Hut外賣,買了新推出的"大蝦沙律星芝批套餐"($219)大蝦沙律星芝批---扭扭批邊包著香腸片、Mozzarella芝士和Cheddar芝士,表面沾上黑白芝麻。配料有大蝦、火腿、菠蘿、蜜桃、紅甜椒和Mozzarella芝士,醬料是沙律醬。薄餅外微脆內鬆軟,批邊的Mozzarella和Cheddar芝士份量足夠,芝味濃郁。大蝦共有十二隻,肉質爽口彈牙。蜜桃和菠蘿香甜,火腿和香腸鹹香惹味。沙律醬主要由蛋黃醬(Mayonnaise)製成,酸甜醒胃。整體質素不俗。

日期:2009-11-06

2009-11-06
2009-10-06 35 瀏覽
因有下午茶餐coupon叫第二個餐有半價,還可以揀選叫下午茶自選套餐,真好啊於是叫了兩個自選套餐:有迷你肉醬意粉和迷你葡汁雞皇飯,但感覺不太迷你,內盒有6吋半x 4吋,又熱份量都ok,剛剛好跟餐有:忌廉雞湯微暖薯角/墨魚塊/法式包條,凍的又唔脆,很差,要自己加熱這幾款小食才可以吃另外叫(升級優惠)有:辣味小食拼盤ok啦,必勝卡會員額外$2折扣優惠在9月中時,曾經幫襯過其他分店堂食的下午茶餐,但份量相比起今次速遞少些以前堂食下午茶餐只得汽水,熱飲/ 凍飲料要加$8,現在有番凍飲揀選呀不用加錢,真好

於是叫了兩個自選套餐:
有迷你肉醬意粉和迷你葡汁雞皇飯,但感覺不太迷你,
內盒有6吋半x 4吋,又熱份量都ok,剛剛好

跟餐有:忌廉雞湯微暖

薯角/墨魚塊/法式包條,凍的又唔脆,很差
要自己加熱這幾款小食才可以吃

另外叫(升級優惠)有:辣味小食拼盤ok啦
,必勝卡會員額外$2折扣優惠

以前堂食下午茶餐只得汽水,
熱飲/ 凍飲料要加$8,現在有番凍飲揀選呀

不用加錢,真好

2009-10-06
  • 迷你肉醬意粉/ 迷你葡汁雞皇飯/ 辣味小食拼盤
Pizza Hut---香熱早餐C~香焗雞扒火腿清湯螺絲粉+多士+熱奶茶日期:2009-09-04 上網在"Pizza Hut"買了新推出的三款香熱早餐,這款是"香熱早餐C~香焗雞扒火腿清湯螺絲粉+多士+熱奶茶"$24。螺絲粉和清雞湯是分開盛載的。在家用焗爐翻熱多士。1.香焗雞扒火腿清湯螺絲粉------內有螺絲粉、香焗雞扒、火腿、雜豆和清雞湯。湯頭鮮甜,鹹味恰到好處。螺絲粉尚算彈牙。雞扒肉質軟腍,鹹味適中帶微甜。整體水準不俗,螺絲粉份量多,十分飽肚。2.多士---多士十分香脆,帶點牛油香。3.熱奶茶---內有"Lipton~黃牌茶包"和"車仔~烏龍茶包",下了一小瓶奶。有兩個茶包,茶味夠濃。
日期:2009-09-04
上網在"Pizza Hut"買了新推出的三款香熱早餐,這款是"香熱早餐C~香焗雞扒火腿清湯螺絲粉+多士+熱奶茶"$24。螺絲粉和清雞湯是分開盛載的。在家用焗爐翻熱多士[以200C焗1分鐘]。

2.多士---多士十分香脆,帶點牛油香。

2009-09-04
Pizza Hut---香熱早餐F~炒滑蛋、焗蕃茄、薯蓉+熱焦糖咖啡日期:2009-09-04 上網在"Pizza Hut"買了新推出的三款香熱早餐,這款是"香熱早餐F~炒滑蛋、焗蕃茄、薯蓉+熱焦糖咖啡"$29。在家用微波爐翻熱20秒。1.炒滑蛋---炒蛋表面略乾,中央仍有蛋汁,尚算軟滑,不過蛋味較淡。2.焗蕃茄---蕃茄內有粟米粒、蘑菇和Mozzarella(馬蘇里拉芝士)。蕃茄清甜多汁,整體感覺清新。3.薯蓉---薯蓉表面加上粟米粒、蘑菇和Gravy醬汁。薯蓉軟滑,薯味較淡,Gravy鹹香惹味,蕃茄味突出。4.熱焦糖咖啡---咖啡味偏淡,奶味較多,帶少許焦糖味,甜味適中。

2009-09-04
Pizza Hut---香熱早餐A~朱古力紅豆飛碟+熱朱古力日期:2009-09-04 上網在"Pizza Hut"買了新推出的三款香熱早餐,這款是"香熱早餐A~朱古力紅豆飛碟+熱朱古力"$17。在家用焗爐翻熱飛碟。1.朱古力紅豆飛碟---內餡是朱古力和紅豆。飛碟外脆內鬆軟,餡料份量不算多,朱古力味較淡,紅豆味足夠,甜味適中。2.熱朱古力---口感濃稠,朱古力味十足,甜味頗重。
日期:2009-09-04
上網在"Pizza Hut"買了新推出的三款香熱早餐,這款是"香熱早餐A~朱古力紅豆飛碟+熱朱古力"$17。在家用焗爐翻熱飛碟[以200C焗1分鐘]。

2.熱朱古力---口感濃稠,朱古力味十足,甜味頗重。