2017-12-14 129 瀏覽
賽車,對女生來說,是陪男生的節目。當然,即使不是自己的興趣,也會樂意願意為對方花時間。不過, 有否想過,同是能滿足雙方不同的興趣? 以賽車做題的餐廳,男生聽起來都興奮起來。而有得吃美食,女生心情也會好起來! 在天水圍附近,位於坑尾村 輕鐵站旁, 就正正有一間特式賽車cafe。店前已經有一部賽車做裝飾,十分奪目吸引。而內裡的椅子都是賽車椅,成為女賽車手絕對不是夢。不過原來這裡約3:45pm廚房休息,我們只能很快速地下單,未能仔細看 menu.我們點了兩個 set lunch 和兩款小食。set lunch 有餐湯和面包,今天的餐湯是蘑菇湯,十分香濃。而香草的味更令整個湯的水準升華,真的十分香。面包是牛角包,而我十分喜歡它不是酥皮,因為我不喜歡吃酥皮。味道很重雞蛋和牛油味。燒春雞 (半隻) $88 連餐湯和面包。半隻雞也十分大份,而雞的皮燒得很香脆,有淡淡的蜜糖味。而雞肉不會烤得太過乾身,一切開,可見 juicy的雞汁流出,很吸引。味道上,不會太鹹,而它的醬料亦不是很結。燒豬鞍扒配蘋果蓉蜜糖汁 $108 連餐湯和面包。豬扒很厚身,很抵吃。味道上,蘋果蓉的source帶甜,令豬肉的鮮甜味也一

不過, 有否想過,同是能滿足雙方不同的興趣?

燒春雞 (半隻) $88 連餐湯和面包。
味道上,不會太鹹,而它的醬料亦不是很結。

燒豬鞍扒配蘋果蓉蜜糖汁 $108 連餐湯和面包。
豬扒很厚身,很抵吃。味道上,蘋果蓉的source帶甜,令豬肉的鮮甜味也一併發揮出來。
口感上,豬肉的肉質嫩滑,不會過份地鞋或起渣。脂肪與瘦肉的比例剛剛好,不會太過油膩,同時亦不會太過烚。

芝士肉醬薯條 $68
邪惡的芝士,是我的喜愛!一拿起薯條,芝士拉絲的效果馬上呈現。肉醬亦有很多粒。
味道上,肉粒帶鹹和乾身。而芝士若果多些,就會更加好吃,能更突出芝士的味道。
薯條很新鮮,咬落脆口,不是放了很久而冧pat pat的。Size 亦十分粗長,內裡充滿薯仔蓉,新鮮又好吃!讚!

焗蟹肉大蘑菇 $68
它的賣相很美呢!蘑菇上亦鋪滿了芝士,超邪惡的好吃。 這個芝士十分多,很重芝士香濃的味,超正。而蟹肉的份量亦不小,味道沒有腥味。
而蘑菇口感軟淋淋的,帶點小彈牙的煙韌,配上芝士和蟹肉,簡直一流。

整體而言這間餐廳的主題十分吸引,又有賣點,以食物的質素也不差。店員服務上有進步的空間。當然,我絕對會再帶朋友來享餐。
2017-12-02 114 瀏覽
話說好耐之前去屏山食華嫂已經俾呢間餐廳吸引左😮好有隱世feel 今晚老公提議不如去試下好啦,就的起心肝去try try 佢啦!唔想諗就個set dinner 啦🤔橫掂有佢招牌菜燒牛肋骨成條骨上都幾誇張下岩哂牛魔王🐮配菜一d都唔hea 薯條係正嘅👍🏻個pizza size 都幾大下,我開頭以為個細細個皮薄多芝士,I like it 😋餐湯都好多料完全唔吝嗇🤗沙律菜都好新鮮另加雞翼三重奏有3種唔同味嘅雞翼:蜜糖,柚子,BBQ3隻都好正,我自己就最鍾意蜜糖味🤤跟餐仲要有雪糕🍦呢個時候已經飽到一個點其實雞翼係貪心嘅唔加都已經好夠😬
話說好耐之前去屏山食華嫂已經俾呢間餐廳吸引左😮
好有隱世feel
今晚老公提議不如去試下
好啦,就的起心肝去try try 佢啦!
唔想諗就個set dinner 啦🤔
橫掂有佢招牌菜燒牛肋骨

成條骨上都幾誇張下
岩哂牛魔王🐮
配菜一d都唔hea
薯條係正嘅👍🏻

個pizza size 都幾大下,我開頭以為個細細個
皮薄多芝士,I like it 😋

餐湯都好多料

跟餐仲要有雪糕🍦
呢個時候已經飽到一個點
其實雞翼係貪心嘅
唔加都已經好夠😬

今日收咗工特登嚟到屏山呢間f1 cafe 佢話就話係屏山 但係其實好近天水圍西鐵站 大約行十幾分鐘就到 如果晏晝黎 仲可以順便去買附近嘅屏山文物徑 做過親子一日遊㖭 離遠已經認得出呢間cafe 因為門口嗰度有大大個汽車裝飾物喺招牌上面 入到去原來所有座位都係用咗仿賽車櫈去做 十分之舒服好想瞓覺 餐枱下面用咗車輪去做裝飾 餐枱上面嘅燈 更係賽車特有嘅紅黃綠燈 好有趣 叫咗個賽車手pizza 汁料比平時嗰啲淡味 但係上面嘅餡料就好濃味 比較特別嘅就有鹹牛肉煙火腿等等 芝士勁勁勁多 餅底係做到好似餅乾咁薄脆 第二啲地方食唔到三重雞翼 雞翼有三隻唔同嘅味道 有蜜糖柚子蜜 當中有柚子蜜最為特色 最後就係厚切豬骨扒配菠蘿蘋果蓉 個豬扒又成一寸厚 食落冇其他餐廳嘅鬆肉粉醃肉味 但係都做到勁冧勁多汁 再配上新鮮整好嘅蘋果蓉汁 同埋原塊燒菠蘿 個味道好夾好食推介 埋單都係四百蚊

入到去原來所有座位都係用咗仿賽車櫈去做 十分之舒服好想瞓覺

叫咗個賽車手pizza

三重雞翼

雞翼有三隻唔同嘅味道 有蜜糖柚子蜜 當中有柚子蜜最為特色
最後就係厚切豬骨扒配菠蘿蘋果蓉

埋單都係四百蚊
2017-11-26 76 瀏覽
同男朋友放假就想去元朗較偏遠的地方遊下車河,就openrice找了附近F1Cafe 做下午茶。賽車做主題,而椅子是賽車專用的,可調整座位,太有趣了,也掛了不同車的裝飾品,非常用心。我同男朋友點了溏心蛋牛油梨汁大蝦沙律、焗蟹肉大磨菇和BBQ醬燒豬仔骨餐。餐湯是蕃茄薯仔湯,小小酸甜,非常開胃。牛角包,新鮮出爐,好鬆脆,男朋友大愛。溏心蛋牛油梨汁大蝦沙律,好特別,牛油同梨好夾,而大蝦好新鮮,但有點多青椒,因為我不愛吃青椒。焗蟹肉大磨菇好足料,蟹肉塞滿大蘑菇面加上芝士,認真好吃。Bbq醬燒豬仔骨,豬仔骨肉好淋,加上bbq醬,好惹味,伴有薯條,薯仔不油膩而好脆,好好吃。

餐湯是蕃茄薯仔湯,小小酸甜,非常開胃。
牛角包,新鮮出爐,好鬆脆,男朋友大愛。
焗蟹肉大磨菇好足料,蟹肉塞滿大蘑菇面加上芝士,認真好吃。
2017-11-25 3391 瀏覽
放假朋友相約去行屏山文物徑。以為見到既會係文物,草同牛,但原來元朗依家唔係想像中甘荒蕪,文物徑都整到好靚好乾淨。好多餐廳都好有名氣,行過文物書室見對面有家以賽車為主題既餐廳,朋友睇完lunch menu 之後立即狗沖入去招牌直程就係一部車,甘搶眼行過路過一定唔會錯過間鋪外面,書室出面泊左老闆部鎮店之寶,人人行過都同部車影相非常吸睛!老闆亦都好大方任影唔嬲,架車真係名副其實既車店長入到裏面更見店主係車痴,成間cafe 以賽車為主題,座椅係賽車座椅,坐得好舒服,仲真係可以較高較低!玻璃枱下有車軚,其他裝飾都以賽車為主。 好少見到男仔黎到都不停甘selfie 囉因為行到好攰又餓,坐低立即order 野!我地叫左2個lunch set +一份ribs首先黎既係餐湯+餐包餐包黎既竟然係牛角包!好驚喜,要知道lunch set 好多時只係有一個圓形餐包,食到牛角包真係好驚喜!牛角包外面少少脆,入面軟林林,我覺得點埋湯食會正d!餐湯:薯仔海鮮白湯我想講個餐湯好足料,完全超出lumch set 既水準! 食得出用好多薯仔打出黎,好足料,而且入面好多蜆,估唔到一個餐湯都做到甘有水準!主菜:燒豬鞍扒上到台

招牌直程就係一部車,甘搶眼行過路過一定唔會錯過

因為行到好攰又餓,坐低立即order 野!

我地叫左2個lunch set +一份ribs

首先黎既係餐湯+餐包
餐湯:薯仔海鮮白湯

主菜:燒豬鞍扒

上到台已經好香。黎到好驚因為份量好多!塊扒都幾大份!燒豬鞍扒配以蘋果蓉汁,味道偏甜,再加上有塊燒菠蘿,無諗過原來又幾夾wor! 豬鞍扒燒到好香,我最鐘意食邊位因為燒到d 肥肉位好脆,d 肉汁噴晒出黎。 成塊扒都好juicy, 一d 都唔乾,好香!

入面仲係粉粉地色,絕對熟但又無overcook, 抵讚!

配菜薯條都係新鮮炸起,厚切!我全部清晒!

燒雞半隻

黎到又嚇左一跳,嘩,半隻都甘大隻,份量又甘多!燒雞本身無咩調味,只有d迷迭香,鹽巴,雖然有少少雪藏味,但整體雞肉都非常滑,好juicy, 唔會乾真真,師傅燒得好!

一直好驚既原因係因為我地好肚餓怕唔夠食,所以叫多份ribs. 所以d lunch set 黎到時我地已經好驚。。。。
ribs黎到時我地都好驚因為貫徹之前作風都係好大份
而份ribs燒得好林,好易咬開,燒汁味道岩岩好唔會太咸!最後,雖然大份既關係,我地竟然可以全部食物清晒!代價就係晚餐都唔使食!

加10 蚊要左野飲,消下滯都要。。 但估唔到係檸檬茶都有個壺另上,好感覺到店主既用心想做到最好

估唔到屏山有間甘出色既cafe, 無論係裝修,環境,食物質數都好出色!真係不禁講句
店主識食識啖!行完山黎食一流!因為d 野食真係好大份呀!!!!!
  • 燒豬鞍扒
2017-11-21 60 瀏覽
難得放早,決定離開市區,去行下屏山,行行下,就俾身處古蹟旁邊既畫面吸引到。餐廳出面咁大架跑車模型,易認之餘仲好吸引眼球,好多係附近參觀既學生同外國遊客都忍唔住停低望下,影返張相。餐廳入面既裝潢都好配合跑車既主題,牆上掛滿有關跑車既相,電視亦播住有關車既節目,仲有一盞好sharp既賽車燈,幾有FEEL咼!是日餐湯係南瓜湯,口感夠埋軟綿綿,南瓜味又香濃,十個讚餐包既熱度同鬆化度都好好,絕無馬虎。跟住小食叫左雞翼三重奏熱辣辣,香噴噴,層皮脆卜卜,仲要一次過有三種口味!蜜糖雞翼固然係至愛,但最有驚喜既係柚子雞翼,酸甜味適中,十分開胃再黎就係海鮮PIZZA ,淨係睇相都知足料啦~有青口、蝦、魷魚等等既材料,而餅底薄薄地,餅邊卜卜脆~ 蟹肉露筍RISOTTO,係今日嘅亮點!一啖食落口,飯既軟硬程度岩岩好~至愛~露筍同蟹肉既味道都好出,好夾,加埋個白汁同埋上面既碎芝士,成件事係一流,如果個胃有無限Quota既話一定會食完再叫,叫完再食呀~ 好想再試下其他食物,不過已經好飽,惟有下次放假再入黎食。

是日餐湯係南瓜湯,口感夠埋軟綿綿,南瓜味又香濃,十個讚

餐包既熱度同鬆化度都好好,絕無馬虎。

跟住小食叫左雞翼三重奏

蟹肉露筍RISOTTO,係今日嘅亮點!
一啖食落口,飯既軟硬程度岩岩好~
至愛~
好想再試下其他食物,不過已經好飽,惟有下次放假再入黎食。
2017-11-13
下午茶
  • 蟹肉露筍意大利飯
2017-11-15 606 瀏覽
今日同朋友去屏山一天遊, 到屏山文物徑走走, 去聚星樓看看和參觀鄧氏宗祠等等。行了不久, 我被一間賽車主題餐廳吸引住, 名叫「F1 Cafe」, 外型很酷, 最適合汽車發燒友,晚上就在那裡共享晚餐吧!餐廳裝修特別, 大部份傢俬都同賽車有關嘅, 所以個餐廳名都叫「F1 Cafe 」!賽車座位:車軚吊燈:我哋叫了一set 兩人晚餐, 有餐包、餐湯、頭盤、兩道主菜、餐飲及甜品。 香噴噴嘅牛角餐麭送到了, 上枱時還是暖嘅,口感鬆軟,味道不錯。 餐湯係南瓜忌廉湯, 南瓜湯熱辣辣, 香味四散,飲落有香濃嘅南瓜香味, 好creamy,口感香滑, 真的不錯。頭盤係《糖心蛋牛油梨汁大蝦沙律》, 糖心蛋整得時間啱啱好, 半生熟糖心被香軟滑蛋白包住, 好味。用了牛油果、 梨汁和菠蘿配上大蝦, 味道獨特, 牛油果清香, 加上酸酸甜甜醬汁, 好開胃! 《和風鰻魚薄餅》帶着和風味嘅鰻魚薄餅, 加上大量嘅鰻魚、芝士及紫菜, 味道相當豐富, 加上烤得剛剛好嘅薄餅, 十分香口, 味道好夾 。 《露絲瑪莉燒春雞》 首先滿足吓相機食先嘅朋友, 以原隻春雞上抬, 之後店員再切成四件給客人享用! 燒雞香滑,皮脆肉嫩,加上香料,

賽車座位:

車軚吊燈:

糖心蛋牛油梨汁大蝦沙律

《和風鰻魚薄餅》
和風鰻魚薄餅

《露絲瑪莉燒春雞》

燒雞香滑,皮脆肉嫩,加上香料, 特別惹味, 肉質都好 juicy !
露絲瑪莉燒春雞

餐飲係《法拉利草莓乳酸》同 《保時捷特飲》。

粉紅色嘅法拉利, 有香甜草莓加上乳酸 , 味道香滑, 甜中帶酸, 亦有草莓嘅果香。

保時捷特飲有好香濃嘅咖啡味,加上 Oreo 好夾!

仲有朱古力雪糕做甜品,其實已經好飽, 真係超值二人餐。
糖心蛋牛油梨汁大蝦沙律
和風鰻魚薄餅
露絲瑪莉燒春雞
無諗過係鄉村入面,會搵到間咁好食既咖啡室!咖啡室以車房做主題,門前有個大大既私家車🚘招牌,非常有特色!店內既座位係車手座位,相當有心思!除左坐得舒服外,你亦會覺得好似置身係賽車🏎️入面!簡直係港女打卡既熱點呀😍頭頂既吊燈都係用車胎黎做設計,實在好欣賞呢度成個格局!1. 黑松露流心蛋意粉好香松露味,成個意粉既配搭都超級好食!必食!2. 芝士蟹肉大蘑菇超好食!好香既腳肉味!又係必食3.賽車手pizza香脆薄餅底,上面又係好足料,有芝士火腿蘑菇咸牛肉,都係超好食!推介呀4. 三色雞翼好香既蜜糖同韓式醬汁,食到你好開胃!仲要即叫即製!好鬼好食!推介5. 前菜香湯個湯入面超級足料,薯仔呀 蜆肉呀 絕對唔會少呀!驚喜!總括黎講:每道菜都100分,食得出廚師既心機!會再黎食呀
頭頂既吊燈都係用車胎黎做設計,實在好欣賞呢度成個格局!
1. 黑松露流心蛋意粉
好香松露味,成個意粉既配搭都超級好食!必食!

2. 芝士蟹肉大蘑菇
超好食!好香既腳肉味!又係必食

3.賽車手pizza
4. 三色雞翼

5. 前菜香湯
個湯入面超級足料,薯仔呀 蜆肉呀 絕對唔會少呀!驚喜!
總括黎講:每道菜都100分,食得出廚師既心機!會再黎食呀

2017-11-03 65 瀏覽
今日收工約左朋友係坑尾村一間餐廳食飯,當時第一印象,唔係呀嘛,使唔使特登入去食飯呀。點知一去到原來係一個以賽車做主題既餐廳,佢里面既裝修全部都同賽車有關,而且餐廳出面仲有一啲車俾大家影相,一開頭都唔知食咩好,跟住叫左個set黎食,佢地既牛角包好值得推介,好香同埋酥化,而且個番茄湯好足料味道都好好,重點黎啦,佢地有個焗大磨菇芝士味好濃而且介好香,食落去真係唔會停到口,主菜就揀左個牛肋骨,我地揀左medium,味道好香火喉都控制得好好,因為兩個人一個set唔夠,我地再叫多左個黑松露天使面,一啲都唔姑寒,黑松露既味道好香濃成個天使面都好好食。而最後甜品有個雀巢雪糕。如果叫我再食我係會返兜呢間餐廳。👍🏻👍🏻👍🏻

而且個番茄湯好足料味道都好好,

2017-10-24 69 瀏覽
今日入嚟慳坑尾村探朋友,然之後晚餐揀咗呢間cafe黎食。呢度嘅主題係賽車,冷氣十分之強勁如果入嚟食嘅話記得帶外套!我地叫咗個二人套餐,本身因為我同我朋友都好肚餓, 我哋覺得二人套餐可能唔夠食,不過驚眼闊肚窄所以都係叫住先,個侍應都同我地講二人套餐嘅份量都算大!首先個牛油餐包超級好食我自己平時都好鍾意食餐包,佢呢間餐廳嘅餐包好重牛油味,食完之後更加開咗個胃呀!隨之上埋個雜菜湯,不過我自己本身就唔多鍾意飲蕃茄味嘅雜菜湯,所以俾埋俾朋友飲左!頭盤方面我哋叫咗個蘑菇蟹肉,蘑菇係幾香,蟹肉幾鮮味,賣相唔錯,10分嘅話有6分!然之後個牛肋骨幾大份,個樣睇落似好好食, 但係食落就冇想像中咁好食啦, 因為佢啲牛比較難咬,唔軟熟,味道尚可,佢嘅配菜有薯條同蔬菜,薯條就幾好食!意粉方面我哋叫咗個黑松露糖心蛋意粉,呢個意粉我覺得係咁多野食入邊最好食嘅一個,芝士味好濃郁!我覺得呢個意粉係值得叫嘅!之後仲有送埋甜品,係朱古力雪糕,不過呢個時候已經好鬼飽啦!已經唔係好食得落! 叫左二人套餐,真係唔使再其他嘢食架啦!

意粉方面我哋叫咗個黑松露糖心蛋意粉,

叫左二人套餐,真係唔使再其他嘢食架啦!
2017-10-23 65 瀏覽
放假去邊好?唔嫌位置偏遠既話,我推介呢間主題餐廳俾你地同三五知己,幾個人食一個四人套餐,好豐富,好抵食!以跑車做餐廳,無輪食物定裝橫,都好有特色店員服務態度都唔錯,好細心,反應又快,抵讚今次食左四人餐,有原隻燒雞、羊架、薯條雞翼拼盤……如果怕肥膩既,仲有沙律添!我地五位吃貨去,已經不斷食食食,最後都食唔哂好彩可以打包反屋企餐廳裝修得唔錯,好有跑車既氣氛,連張餐椅,都用跑車既椅,真係無得輸,無得頂啊!
放假去邊好?唔嫌位置偏遠既話,我推介呢間主題餐廳俾你地

同三五知己,幾個人食一個四人套餐,好豐富,好抵食!

以跑車做餐廳,無輪食物定裝橫,都好有特色

店員服務態度都唔錯,好細心,反應又快,抵讚

我地五位吃貨去,已經不斷食食食,最後都食唔哂
好彩可以打包反屋企

2017-10-22
生日
  • 燒雞
  • 羊架
2017-10-20 88 瀏覽
朋友住天水圍西鐵站附近,佢話成日經過見到間賽車主題餐廳,叫我陪佢去試吓。聽到個名都已經好吸引,所以我哋就決定試吓呢間。首先我係俾呢架古董車吸引住,車牌同鋪名一樣🏎🏎🏎我哋決定叫二人餐,當然就係叫反呢間推介既F1牛肋骨同埋賽車手pizza🍕🍕蜜糖雞翼拼芝士薯條,雖然唔係咩特色食物,但食得出師傅精心炮製,雞翼外脆內juicy,加埋少少蜜糖汁,好夾。連沙律菜都好新鮮全部食晒😋重頭戲黎啦,賽車手薄餅😍餅底好薄好脆,餡料極厚,落足料。一咬落去好多火腿,啲芝士汁流晒出嚟,真係唔係咁好意思講我哋食晒囉😆牛肋骨,多汁鮮嫩,好重牛肉味。火候掌握得啱啱好,軟熟適中好正呀我諗好多人都叫呢兩個主食😆因為隔離台同我地既食物一模一樣,真心推介,我一定會再嚟。

首先我係俾呢架古董車吸引住,車牌同鋪名一樣🏎🏎🏎

2017-10-17
2017-10-19 59 瀏覽
由朋友介紹,所以我同老公捐窿捐那搵到呢間F1 Cafe. 如果搭西鐵向坑尾村方向行10分鐘左右,但可以轉輕鐵係坑尾村落,就行兩分鐘左右。當散下步,所以我地落左西鐵就慢慢行,唔難搵。一入鋪其實已經睇出老闆係極度車迷,台櫈擺設全部都係車車車👍🏻👍🏻👍🏻我地叫左個兩人餐,牛角麵熱辣辣好香脆👍🏻蜜汁雞翼拼芝士薯條,雞翼落左少少密糖汁,正👍🏻F1光牛肋骨,肉質鮮嫩,好淋無筋,仲好juicy.淡淡既牛肉香味,唔點汁都已經好好食😋👍🏻推介,賽車手薄餅,內有咸牛肉、蘑菇、多火腿😋、重芝士😍,餅底好薄好脆。呢個真係迎合曬我地口味,極力推介。好少係同一間食府食到道道菜色都好味,真係值得一試。我老公食完出門口已經話搵日帶阿爸阿媽黎食😆

我地叫左個兩人餐,牛角麵熱辣辣好香脆👍🏻

蜜汁雞翼拼芝士薯條,雞翼落左少少密糖汁,正👍🏻

2017-10-17
2017-10-17 2330 瀏覽
入到黎元朗做野,緊係約下住元朗既朋友食下飯,朋友話上次見到間賽車做主題既餐廳好攪笑,於是今次一於帶埋我殺過去試一試佢餐廳既椅子竟然係賽車既座位,超級攪笑,我咁大個女都係第一次坐,原來都幾舒服😂😂餐牌選擇都算齊全,仲有d特飲係用車既牌子命名,果然切合主題餐湯係羅宋湯,餐包竟然係牛角包,牛角包仲熱辣辣超鬆脆,睇到都開心煙三文魚凱撒沙律煙三文魚勁香煙熏味,沙律菜都好新鮮,凱撒沙律醬酸酸鹹鹹,夾埋啲芝士,真係好好食蜜糖雞翼拼薯條平時食嘅蜜糖雞翼都係燒嘅雞翼為多,呢度嘅蜜糖雞翼係先炸過再查蜜糖,配上芝士薯條,一鹹一甜,雖然十級邪惡,但點可能抗拒到佢嘅魔力。燒羊鞍扒羊鞍扒煎得啱啱好,完全冇過老,仲帶有少少粉紅色,而且羊肉難得地唔騷,咬落超級juicy香口,配上佢嘅醬汁,更加凸顯出羊肉嘅鮮味。賽車手薄餅有芝士,火腿,肉醬同磨菇,最簡單嘅配搭,但係完全係童年回憶,超級開心。仲叫咗兩杯嘢飲添

餐牌選擇都算齊全,仲有d特飲係用車既牌子命名,果然切合主題

煙三文魚凱撒沙律

蜜糖雞翼拼薯條

燒羊鞍扒

賽車手薄餅

仲叫咗兩杯嘢飲添

2017-10-17 78 瀏覽
今日同朋友叫咗個二人套餐份量超級大,我覺得好夠食呀!佢有牛油餐包、牛肋骨、甜品、蘑菇蟹肉,黑松露野菌意粉,睇落好似好少但係食落都好大份架!呢度環境唔算大,主題係賽車主題,幾特下,我就覺得呢度啲嘢食啲碗真係好大,但係啲枱就好細!冷氣方面十分之凍!其實我覺得唔需要咁凍,因為佢凍到啲水珠係啲窗外都見到啦!佢廚房係開放式!你會見到廚師喺度煮嘢食!侍應服務都好好!十分之有禮貌!至於嘢食方面,我覺得唔算太貴,份量有好大,食到飽一飽返屋企!我最鍾意食嘅係牛油餐包同埋意粉!因為啲意粉超濃芝士味呀我最鍾意食架啦!牛肋骨個樣就好好睇食落就爭緊啲,比較"un"!