2018-06-11 664 瀏覽
我知宮崎呢間野同日本宮崎呢個地方無關係;我知好多日本餐廳會用日本地方名做自己餐廳名,但呢間野真係好垃圾,食物差,態度差,比錢買難受首先,佢地聲稱00:30閂門,我地11點入座,落完第一輪order,野食啱啱到就話我地知last order,閂舖前1小時15分鐘L/O唔緊要,缺貨嘅嘢食又唔講,等左一輪,問個侍應先知冇。我明白星期日好多客,野食會賣哂,但至少講聲啊,仲要已經過咗L/O咁我哋唯有食僅有嘅嘢食,包括雞翼、豬頸肉、腸仔等等,黎到已經覺得完全冇醃過,仲係街市買返嚟冇分別,食落當然無味啦,不過冇肚痛都當賺左星期日二百幾蚊放題係算平,不過如果喺入左前同我地講仲有15分鐘就L/O會好d囉⋯仲要狡辯話係公司唔俾講總之一句,呢間野真係不可一不可再
我知宮崎呢間野同日本宮崎呢個地方無關係;
我知好多日本餐廳會用日本地方名做自己餐廳名,
但呢間野真係好垃圾,食物差,態度差,比錢買難受

總之一句,呢間野真係不可一不可再

2018-06-10
2018-06-08 818 瀏覽
俾左400幾蚊食左成肚火!本身對宮崎好大期望。啲肉基本上係冇味 真係純粹靠燒肉汁成日漏單,第一張落既野可以食到接近last order 先黎。火炙三文魚壽司:個面輕輕夾一夾就成舊散曬刺身又唔新鮮 食到有陣味!所以野都好馬虎,以後亦吾會再幫襯,請我都唔食!
俾左400幾蚊食左成肚火!
本身對宮崎好大期望。
啲肉基本上係冇味 真係純粹靠燒肉汁
火炙三文魚壽司:個面輕輕夾一夾就成舊散曬
刺身又唔新鮮 食到有陣味!
所以野都好馬虎,以後亦吾會再幫襯,
請我都唔食!
諗住畀多一次機會佢點知質素每況愈下, 勁漏單,點咗燒牛外腹橫肌四次,一次都冇來,羊架垃圾不如, 又肥又騷, 完全冇醃過啲肉淡而無味, 公平啲淨係得蝦係新鮮 , 雞翼可以接受牛脷可以接受
2018-05-28 505 瀏覽
啲人話好,我先來,九點半入座,點野食,點左好多野,但最後係有好多都冇來到既,最後先有人話冇,乜都冇既店,食來一肚氣,食物啖而無味,睇來唄工想間店汁左佢,做到冇心情咁,吾好話一到夜晚乜都冇係正常,保證冇下次
2018-05-28
2018-05-12 667 瀏覽
早幾日,晚上同朋友慶祝生日朋友想食燒肉,由於有小朋友關係所以選擇坐得比較寬敞既旺角宮崎燒肉8:30-10:30 兩小時放題三個大人,一個六歲小朋友,一個手抱bb8:25 到達,入座大人$278,小童$148 加一服務費8:35 先入單,小朋友肚餓入左炸物同壽司先8:45 入燒肉單,9:00 燒肉到,開始燒,開口追左一次壽司炸物9:15 見壽司同炸物未到,再追⋯壽司炸物9:20 話廚房無單係我地,再入單9:30 小朋友開始唔耐煩,再追9:45 再問服務員,佢入廚房又追左一次9:50 服務員話都係無單,叫我寫多一次,佢親自拎入去,我同服務員講小朋友入左來80分鐘,都未食到想食既壽司同餃子,我跟手入多張烏冬,因為真係餓死個小朋友10:00 烏冬到,都未見壽司10:10 服務員拎張單來,話last order,我問服務員我8:30 第一張order都未食,你可否幫我追追,到最後10:15 終於出到壽司🤦🏽‍♂️🤦🏽‍♂️🤦🏽‍♂️10:30 我地叫服務員攞蛋糕食,先見到8:35 個堆炸物我只係想講,我唔祈求放題質素好高但好多連鎖日式放題收同樣價錢,食物好過你,上菜快過你,人地十幾張menu,你幾張都
早幾日,晚上同朋友慶祝生日
朋友想食燒肉,由於有小朋友關係
所以選擇坐得比較寬敞既旺角宮崎燒肉
8:30-10:30 兩小時放題
三個大人,一個六歲小朋友,一個手抱bb
8:25 到達,入座
9:30 小朋友開始唔耐煩,再追
9:45 再問服務員,佢入廚房又追左一次
10:00 烏冬到,都未見壽司
10:30 我地叫服務員攞蛋糕食,先見到8:35 個堆炸物

我只係想講,我唔祈求放題質素好高
但好多連鎖日式放題收同樣價錢,食物好過你,上菜快過你,人地十幾張menu,你幾張都咁既服務⋯
仲有星期四8:30 其實個場係唔爆

請我都唔再來,到最後小朋友係食左好少野
埋單$1080 左右,一肚氣💣
等足全程,等多過食
2018-05-10
生日
  • 等寂莫到夜深
2018-05-06 917 瀏覽
一班食肉獸,當然要放題仼食先滿足到我地,係openrice都搵左一輪食邊間好,發現有d食過既都執左笠,考慮到地點,價錢,質素之後,近近地就決定試下宮崎。book左7:30pm,$288加一 價錢唔算平,但勝在位置方便!有壽司刺身炸物,出面仲有自助小食區刺身麻麻地,三文魚無紋,有d懷疑佢係咪真正既三文魚,帶子又薄切,一片仲要開二塊,好唔掂炸蠔,好腥,唔新鮮,尤魚鬚又凍既重點既二人同行三選一食材,咩仙境豚,憤怒牛,大頭蝦豚同牛既賣相。。完全同menu差好遠,尤其個憤怒牛,滴住汁定唔知血水咁上台,見到已經唔想食,仲話三選一!豚肉好少少,但無味。比較正常係大頭蝦,真係成個爐咁大隻。放埋一碟,唔知邊隻打邊隻,左上角果隻比較好小小,牛胸腹肉?得佢比較淋,其他都好有𡁻頭豬全部都係豬,見到件件都有層咁厚既肥膏,已經飽晒比較正常既都係海鮮,唯一唔伏兩個鐘就趕你走,食到中段,餐廳仲邀請左兩個朋友仔係牆邊出黎同大家見面🦗🦗,真係好有驚。。。喜😪😖

壽司刺身炸物,出面仲有自助小食區
刺身

炸物

炸蠔,好腥,唔新鮮,尤魚鬚又凍既

三選一牛(憤怒火牛仔??)
三選一豚(仙景純情豚??)
三選一大蝦

重點既二人同行三選一食材,咩仙境豚,憤怒牛,大頭蝦

豬全部都係豬,見到件件都有層咁厚既肥膏,已經飽晒
扇貝,海蝦

比較正常既都係海鮮,唯一唔伏

2018-05-05 498 瀏覽
跟朋友慶祝,選了這間聞名既燒肉放題店。店內裝修非常有格調,這次還有送非常大隻既虎蝦,不同肉類既肉質都好新鮮,刺身也非常新鮮!每次落單都好快送到,不會拖單,比較欣賞牛肉類既食物!性價比高,可以一試!
  • 八色燒肉
  • 刺身
  • 壽司
  • 海鮮
2018-04-24 522 瀏覽
燒肉放題來講,宮崎算多樣化,刺身同天婦羅都唔錯,好新鮮唔會凍,不過燒肉味道就一般,可能自己唔識燒,覺得比較乾,口感麻麻地!另外放題唔包野飲有小小意外,而且我覺得好大煙啊,有小小焗!
2018-04-21 631 瀏覽
放題癮起,又想食魚生、但又想食燒肉,揀宮崎就滿足晒兩種慾望。我地一行5人好準時,book左5點半時段,但一早就已經喺門口排隊等開門。排左一陣,之後就有員工安排入座。每枱逢2個人,就有一客豚肉/牛肉/大蝦贈送。想不到我地5人,竟然有3碟喎於是我地揀左2碟大蝦和一客牛。食物仲未上枱,我地就去拎住野飲先喇!大概有可樂、七喜、忌廉、烏龍茶、冬瓜茶、cclemon、有氣利賓納、翡翠檸檬綠茶、獅威、日本啤。生果就有西瓜、菠蘿、哈蜜瓜、香蕉...我地仲可以用來燒菠蘿大蝦好厚肉,讚!憤怒火牛仔,賣相同圖有出入,食落有啲辣辣地。第一時間梗係食刺身吧...壽司都只是點了鰻魚壽司和軟殼蟹手卷,因為唔想食咁多飯。海鮮類,扇貝、青口、多春魚都還可以。龍脷魚用錫紙包住來燒,係就唔會痴底,但就少了脆口的感覺。海蝦係比贈送細隻,但都幾值得食,我地仲encore左多半打添牛魔當然就要狂叫牛食喇.....但全部擺埋晒,都分唔到邊樣打邊樣😅憑記憶喇...牛仔骨燒起來較un、一口牛粒都快熟、一片片的牛(不知道是牛胸腹,還是牛小排)都味道較淡,但都好好食、牛舌好腍......我地order左3轉牛肉都幾瘋狂。其實第一轉都已經叫

於是我地揀左2碟大蝦和一客牛。

生果就有西瓜、菠蘿、哈蜜瓜、香蕉...我地仲可以用來燒菠蘿

大蝦好厚肉,讚!

憤怒火牛仔,賣相同圖有出入,食落有啲辣辣地。

我地order左3轉牛肉
都幾瘋狂。其實第一轉都已經叫了羊架,但就漏左單,但之後補叫番都係都係麻麻地。

雞泡魚乾都係必叫之選(我地都叫了3次

炸物方面,只是叫了南瓜、番薯、海老、金菇。但金菇超級淡,好似冇任何味道,食左半件就放棄。

雞肉類
,各款雞翼都好好食,唯獨蒜香就過分鹹。七味雞翼串就較為辣,怕辣嘅就千祈唔好叫。

豚肉就一般般,沒有什麼特別。

最後半小時,last order嘅時候,雖然成枱都係野食,但都怕食唔切雪糕🤣所以就急不及待就食左兩杯紅豆,和一杯朱古力(其實都係得3款味,選擇比較少)

食到last minute先走,早知就食少杯雪糕,原來之後出左藍莓芝士蛋糕,真可惜!
2018-04-21
2018-04-09 645 瀏覽
雖然加里都奔咗三一段時間,呢個食評都未寫好😂😂主人公生日想食燒肉,琪琪就搵咗呢間燒肉店啦入口相當詭秘,行曬成個商場先發現係外圍😂一嚟先食刺身先,種類唔少,寫完紙都幾快有,幾好肉類大大份,厚燒牛舌唔錯,牛柳粒都大小適中,所以燒出嚟唔會好硬,鎖住肉汁羊鞍好大件,燒完出嚟都好好味,大量肉汁第二輪叫咗好多牛仔骨同牛小排,肉質較嫩滑,油花分佈都唔錯呢個有汁薄肉都幾好,不過可惜唔份任食因為加里生日,所以增送呢個魚剌身🎉🎉🎉🎉🎂加里生快
雖然加里都奔咗三一段時間,呢個食評都未寫好😂😂
主人公生日想食燒肉,琪琪就搵咗呢間燒肉店啦
入口相當詭秘,行曬成個商場先發現係外圍😂

一嚟先食刺身先,種類唔少,寫完紙都幾快有,幾好
羊鞍好大件,燒完出嚟都好好味,大量肉汁

第二輪叫咗好多牛仔骨同牛小排,肉質較嫩滑,油花分佈都唔錯

呢個有汁薄肉都幾好,不過可惜唔份任食

因為加里生日,所以增送呢個魚剌身

🎉🎉🎉🎉🎂加里生快
一行五個人都係舊客,真心燥左。以前既水準無保持不突止,我認為佢係旺角呢個位置立足都唔可以!! 太失望啦,淨係得菠蘿好味。叫四次牛得一次黎左。叫一次豬,佢就黎左一大大大盤。 咩事。待應勁少,禮貌好差。星期五九點半我地last order果時見到已經無客咁濟,我諗大家都係好似我地咁諗吧! 作為一個food blogger, 真心唔係想寫到咁,但我食左幾年,呢排搞乜?過黎食菠蘿好啦!
過黎食菠蘿好啦!
2018-04-04 706 瀏覽
超級失望!😤星期三9點半入座,入座起計兩小時任食燒肉刺身放題。首先食物等好耐先到,浪費左d時間。爐頭開到最大個火都不夠猛!野食變相燒好耐先熟,仲會令到燒肉無咁好味!厚切牛舌一點都不厚切!入座會有3選1既肉送,我地揀左牛,牛一黎到,肥牛咁款既....d醬汁令到賣相已經唔美觀,燒完入口一d都唔好食!刺身點左4次!先黎得4塊帶子刺身!到左Last order ,我地同佢講點左4次d刺身都無,佢幫我地落第5次,仲要隔左幾個字先拎到食物黎,食物黎到仲要話有d無貨!太離譜!價錢不是特別平!質素十分差!$208一位另收加一服務費,兩人合共$457.6
超級失望!😤
星期三9點半入座,入座起計兩小時任食燒肉刺身放題

首先食物等好耐先到,浪費左d時間。

厚切牛舌一點都不厚切!

刺身點左4次!先黎得4塊帶子刺身

價錢不是特別平!質素十分差!
$208一位另收加一服務費,兩人合共$457.6
2018-03-28
$228 (宵夜)
2018-03-26 576 瀏覽
第一次黎就覺得無下次,中晒伏囉。。。問個侍應點落單邊度攞野飲,佢好唔耐煩咁超快講就走左😑第一樣黎既係送既牛肉,流晒血水好似放左好耐咁,不過唔埋啦照燒,一點個汁勁咸。之後再黎其他燒既牛肉都幾好,同雞泡魚都無咩野。但係啲刺身就。。。有圖有真相啦, 又小又係咁唔出,漏單既情況都嚴重,落4張單出2張咁多啦,甜品得一樣出去攞既好難食無影,好彩有2樣生果同雪糕雪條,諗住求其食埋雪糕就走既時候,個洗碗阿姐帶住濕手套手指指話啲人未走,無碗洗。。。十點幾炸喎,啲手套水都彈過黎啦,唯有快啦走啦, 無下次。
第一次黎就覺得無下次,
中晒伏囉。。。
問個侍應點落單邊度攞野飲,
佢好唔耐煩咁超快講就走左😑

第一樣黎既係送既牛肉,
流晒血水好似放左好耐咁,
不過唔埋啦照燒,
一點個汁勁咸。

之後再黎其他燒既牛肉都幾好,
同雞泡魚都無咩野。

但係啲刺身就。。。

有圖有真相啦, 又小又係咁唔出,
漏單既情況都嚴重,落4張單出2張咁多啦,
甜品得一樣出去攞既好難食無影,
好彩有2樣生果同雪糕雪條,
諗住求其食埋雪糕就走既時候,
個洗碗阿姐帶住濕手套手指指話啲人未走,
無碗洗。。。十點幾炸喎,
啲手套水都彈過黎啦,
唯有快啦走啦, 無下次。
2018-03-25
2018-03-13 475 瀏覽
星期一晚唔洗等位, 第一次嚟, 點野食張紙個單位係”件”, 以為點一件會係一碟, 原來點一件牛, 只係嚟一塊牛, 要留意番食物質素麻麻地, 同其他任食燒烤差唔多, 不過二百幾蚊就算係咁, 一分錢一分貨, 選擇都算多, 豬/牛/羊/雞/飯/麵/壽司/刺身/炸物, 最好食就係最尾杯維x芝麻味雪糕同牛奶樂P.S.星期一冇人等位, 但限時兩個鐘都好嚴格, 最後其實食緊雪糕都被催咗兩次, 如果人多, 最好等齊人先入座, 費事遲到嘅朋友冇得食啦
2018-03-03 427 瀏覽
What should I say? Food was good enough as expected and it’s good for families and friends for sure. However, the service was the issue that brought it down to an average restaurant.It seems like the younger waiters and waitresses are there for the chats and tea breaks. They don’t give a damn about the customers and letting the much older staff serve.What an evening...If you care about the service, don’t go.
What should I say?

What an evening...

2018-03-03