平時喺餐廳食一餐海鮮閒閒地都要幾百,仲要撞手神,因為價錢同份量味道唔一定成正比,每人銀包唔厚都埋唔到單,如果喺自助餐有得任食就太好喇😝上網見到『君怡酒店咖啡屋』推出CP值極高嘅自助晚餐及半自助晚餐,除咗有駐場歌手演唱,仲可以任食長腳蟹、 刺身、海鮮,仲有Movenpick 雪糕添😯今次我哋食呢一款係全自助晚餐 (逢星期五及星期六供應) 價錢係$518再7折,計番數都只不過係300幾蚊,長者及兒童更有六折優惠,咁抵嘅價錢睇睇質素如何👀一入到嚟君怡酒店咖啡屋,見到燈光昏暗有種古典味道,環境偏向有格調,配合現場樂隊演奏都幾有氣氛✨喺現場即刻行個圈先,食物種類方面都幾多下,一時之間唔知道由邊度落手介紹😂有海鮮、沙律、涼菜、壽司、刺身、燒肉、甜品、各式小炒、中湯西湯、果汁、茶飲、新鮮水果...首先係涼菜小食及各式沙律,我見到有中華沙律、涼拌雲耳、涼薯拌仔絲、麻醬秋葵、水牛芝士蕃茄串、巴馬火腿拼蜜瓜、煙三文魚等等... 款款精緻惹味又開胃,淨係要試齊呢啲都已經唔簡單😆另外各種刺身應有盡有,例如魷魚、吞拿魚、八爪魚、希靈魚、三文魚等,呢度嘅刺身係拉開小趟門自己夾嘅,自由度高又唔使排隊💁再嚟緊係唔少得

一入到嚟君怡酒店咖啡屋,見到燈光昏暗有種古典味道,環境偏向有格調,配合現場樂隊演奏都幾有氣氛✨喺現場即刻行個圈先,食物種類方面都幾多下,一時之間唔知道由邊度落手介紹😂有海鮮、沙律、涼菜、壽司刺身、燒肉、甜品、各式小炒、中湯西湯、果汁、茶飲、新鮮水果...

再嚟緊係唔少得佢哋嘅海鮮啦💞有蟹、蟹腳、蜆、青口、蝦等,呢個價錢有咁多海鮮選擇係喜出望外嘅🎉另外熱葷種類都幾豐富,例如清蒸原條魚、蒜蓉蝦、揚州炒飯、芝士焗田螺、西班牙烤乳豬、炆豬手、雞肉pizza、口水雞、粉絲蒸扇貝都有添🤩食到咁上下又不時會有新食物推出 (其中行咗兩轉都發現有新食物上架) 好有驚喜呢😎最吸引我嘅緊係即叫即燒食嘅烤肉啦!廚師將肉類放喺岩鹽板上烤製,岩鹽板嘅高溫瞬間鎖住肉汁,誘人香氣撲鼻而來,推介推介👍

另一驚喜係湯品,中式有粟米蟹肉湯,西式有忌廉蘑菇湯兩款都好好飲🙋甜品方面有泡芙塔、芒果椰子餅、香濃朱古力撻、意大利奶凍、忌廉筒、迷你蛋白檸檬撻、豆腐花等等,更有MOVENPICK雪糕嘅加持,夠哂滿足😏

總括嚟講,呢個價錢真係好抵食,淨係有歌聽呢一個賣點已經吸引到我😙因為現場樂隊表演係非常落力,知道現場有食客生日,更即場演奏生日歌配合,又有提供一張紙仔俾你點唱,好有新鮮感🎶當日我哋聽咗Beyond及貓王等多首耳熟能詳嘅作品,仲有人鬼情未了嘅主題曲添呀🤭眼見現場食客都聽得好陶醉‼『君怡酒店』同尖沙咀地鐵站相距約4分鐘嘅步行距離,交通超方便,而且服務員熱情親切,整體嚟講係一個好好嘅體驗💖下次有長輩或親友生日,我都會想帶佢哋嚟呢度慶祝👌
這個地方可妙呢~在尖沙咀鬧市的酒店自助餐,一進去竟然有live band!是老歌之夜呢,好多好好聽的英文歌,大家都好積極點歌好high😂環境有種古色古香的感覺,懷舊風講返食物,自助餐區域不算大,但種類卻不少,特別是沙拉區域,菜非常新鮮,仲有唔少coldcut同冷盤,沙律部分很滿足😊壽司同魚生也有不少款式!熟食我發覺有好多海鮮,無論是凍海鮮還是蒸魚、焗青口等等,種類蠻多的,但特別喜歡肉的人也不用擔心?鹽燒高質肉類,完全不用調味,不斷吃哈哈哈😆甜點部分都比想像中出色,有唔小蛋糕,芝士蛋糕好吃!仲有中式糖水同movenpick雪糕任食,夠啦,抵哂~😋

環境有種古色古香的感覺,懷舊風

魚生

壽司同魚生也有不少款式!

鹽燒高質肉類,完全不用調味,不斷吃哈哈哈😆
甜點區

甜點部分都比想像中出色,有唔小蛋糕,芝士蛋糕好吃!

仲有中式糖水同movenpick雪糕任食,夠啦,抵哂~😋
魚生
甜點區
餐廳古典風設計,空間闊落適逢復活節,擺左可愛兔仔擺設每星期五六晚會有Live Band表演仲可以點歌,朋友仔瘋狂點歌超興奮現在黎食自助餐仲有折扣優惠,十分抵食而且店員服務態度好好,親切友善✾ 海鮮刺身每張枱上放有剪刀同濕紙巾,十分貼心有多款不同海鮮,蟹腳、海蝦、青口等等肥妹就鐘意海蝦,鮮甜爽彈,最重要係有膏刺身方面都有成六款三文魚肥美,油脂滿滿;鯛魚緊緻細膩✾ 冷盤沙律吧有紅菜頭、粟米粒、車厘茄等等日式中華沙律同味付螺肉;中式川味雲耳泰式酸辣鳳爪;意大利Cold Cut 等等十分多元化肥妹最愛巴馬火腿伴蜜瓜❤️❤️✾ 熟食估唔到有原條蒸魚,好Surprise!!魚肉好鮮嫩,魚骨都唔多仲有蒜蓉粉絲蒸蝦同帶子蒜香十足;粉絲索曬精華薄脆Pizza、惹味咖喱牛腩、香辣口水雞等等✾ 肉類扒類扒類有即切燒豬柳同澳洲西冷仲有岩鹽板烤肉,即叫即烤肥妹Encore 左好多次🤭🤭最推薦牛舌,軟腍;牛味香濃✾ 甜品水果甜品種類選擇好多,而且味道唔會過甜鮮果白酒啫喱酒味好濃郁,推薦比愛酒人士香蘭雪芳蛋糕十分鬆軟帶淡淡斑蘭香原黑森林蛋糕、Tiramisu同芒果蛋糕自己想食幾多就切幾多✾ 飲品無限量供應果
餐廳古典風設計,空間闊落
適逢復活節,擺左可愛兔仔擺設
每星期五六晚會有Live Band表演
仲可以點歌,朋友仔瘋狂點歌超興奮
現在黎食自助餐仲有折扣優惠,十分抵食
而且店員服務態度好好,親切友善

✾ 海鮮刺身
每張枱上放有剪刀同濕紙巾,十分貼心
有多款不同海鮮,蟹腳、海蝦、青口等等
肥妹就鐘意海蝦,鮮甜爽彈,最重要係有膏
刺身方面都有成六款
三文魚肥美,油脂滿滿;鯛魚緊緻細膩

✾ 冷盤
沙律吧有紅菜頭、粟米粒、車厘茄等等
日式中華沙律同味付螺肉;中式川味雲耳
泰式酸辣鳳爪;意大利Cold Cut 等等
十分多元化
肥妹最愛巴馬火腿伴蜜瓜❤️❤️

✾ 熟食
估唔到有原條蒸魚,好Surprise!!
魚肉好鮮嫩,魚骨都唔多
仲有蒜蓉粉絲蒸蝦同帶子
蒜香十足;粉絲索曬精華
薄脆Pizza、惹味咖喱牛腩、香辣口水雞等等

✾ 肉類扒類
扒類有即切燒豬柳同澳洲西冷
仲有岩鹽板烤肉,即叫即烤
肥妹Encore 左好多次🤭🤭
最推薦牛舌,軟腍;牛味香濃

甜品水果
甜品種類選擇好多,而且味道唔會過甜
鮮果白酒啫喱酒味好濃郁,推薦比愛酒人士
香蘭雪芳蛋糕十分鬆軟帶淡淡斑蘭香
原黑森林蛋糕、Tiramisu同芒果蛋糕
自己想食幾多就切幾多

✾ 飲品
無限量供應果汁、咖啡和茶
2023-04-21 4212 瀏覽
隨著香港正式復常 好多酒店嘅餐廳都陸續重開呢間都係其中一間 今次帶咗媽媽去撐下枱腳食buffet 估唔到原來呢間餐廳星期五同六晚都有live 聽媽媽仲點到佢鐘意嘅歌 氹到佢開心咁就得喇🥰******************************食物s:因為咁啱唔食得太多生冷野🥹所以我哋主力都係食熱盤 淺嘗冷盤💖熱盤最吸引人嘅係即叫即燒嘅特式大棑檔岩鹽板烤肉有牛脷/牛片/豬腩片/豬爽肉片可以揀廚師會將肉肉放喺岩鹽板上慢烤我就揀咗豬頸肉 大約5️⃣分鐘左右就食得鹽嘅香味入晒豬肉裡面 香口得嚟又唔會好乾💕另有多款熱食新鮮熱辣辣上盤 包括:🐟鮮甜厚肉嘅清蒸原條大紅班火喉啱啱好 淋上蒸魚豉油同蔥花真係好好味🦐蒜蓉開邊蒸蝦 蝦肉鮮美彈牙 蒜香味濃底下仲有啲粉絲索晒蒜蓉同蝦汁 好滋味😋✨青口配大蒜白酒同樣吸引煎焗過嘅青口特別香口 大蒜白酒調味亦好正另外仲有啲白菜仔啦 好搶手㗎好多人同我爭草食🤣仲有揚州炒飯、蘑菇忌廉湯、芝士焗田螺、羊架等等鐘意食熟食嘅媽媽食到咁多熟食真係好滿意呀🥰💖冷盤多款冰鎮海鮮放咗喺自助區嘅正中央區域呢度雪花蟹腳大大隻 好新鮮見到個個都食完又拎 拎完再食就知正喇😜其他冷盤選擇仲有凍
隨著香港正式復常 好多酒店嘅餐廳都陸續重開

底下仲有啲粉絲索晒蒜蓉同蝦汁 好滋味😋

✨青口配大蒜白酒同樣吸引
煎焗過嘅青口特別香口 大蒜白酒調味亦好正

另外仲有啲白菜仔啦 好搶手㗎好多人同我爭草食🤣
仲有揚州炒飯、蘑菇忌廉湯、芝士焗田螺、羊架等等
鐘意食熟食嘅媽媽食到咁多熟食真係好滿意呀🥰

💖冷盤
多款冰鎮海鮮放咗喺自助區嘅正中央區域
呢度雪花蟹腳大大隻 好新鮮
見到個個都食完又拎 拎完再食就知正喇😜
其他冷盤選擇仲有凍海蝦、藍青口、翡翠螺同白蛤等等

💖沙律及頭盤吧
沙律吧嘅薯仔火腿沙律同中華沙律都好惹味
頭盤吧有我愛嘅水牛芝士蕃茄串🥰
仲有煙三文魚、巴馬火腿拼蜜瓜、川味雲耳、麻醬秋葵同煙燻雞等等

💖壽司
有多款刺身選擇同雜錦壽司選擇🍣
包括八爪魚、魷魚、吞拿魚、希靈魚、鯛魚同三文魚

💖甜品
就算食到幾飽都好 女人總係有第2個胃!
見到咁多款甜品 即刻胃口大開夾咗滿滿一盤😅
最得我哋心嘅係芒果椰子餅 好出色 💕
椰香味突出且同芒果味好夾 口感幼滑
菠蘿香酥香脆 而Tiramisu同藍莓芝士餅味道都唔錯
仲有MOVENPICK雪糕可以任食呢

💖水果及飲品
食返新鮮嘅水果平衡下 有火龍果、西瓜同蜜瓜
飲品方面有蘋果汁、橙汁同咖啡茶水等
我最愛嘅係自己鮮製嘅熱檸檬紅茶多檸檬😂

小結:

餐廳佔地都幾大 環境寬闊舒適
裝修有種古典嘅典雅風格 喺度聽住live 幾寫意
去完差啲唔記得咗第2日仲要返工🥹
而家openrice訂位特價咗每位只係$415蚊!
以呢個價錢幾到咁多種食物 仲要有歌聽🎼
覺得性價比頗高 媽媽對呢餐亦感到滿意
推薦大家帶埋鐘意聽歌嘅長輩一齊嚟呀❣️

• 各式甜品
本來想趁星期日好好吃一餐 ,並且休息一下 ,~怎料由於今日是公眾假期 ,收費不但貴了, 而且因為有幾台旅遊人士,,酒店方面 把食物的種類 大大減少, 與平日相比, 很多平時有供應的食品 都不見了, 平日每天都供應的翡翠螺?不見了, 甜品嗎 ?不要寄予厚望,很多出色的甜品都比酒店收起來了 ,例如 Tieamisu、 黑森林蛋糕和豆腐花 等等全都失蹤了 。所以 今天的 自助午餐一點也不值得推介, 建議各位 訂位的時候,, 先聞聞當天有沒有旅行團,因為食物質素和種類會大大下降, 失望的一天。
2023-04-12 3560 瀏覽
🌟海鮮🦞雪糕🍧都有齊的酒店半自助晚餐復活節過後屋企人想食豪華d,又唔想過分破費🤯對食物要求多多又唔想火鍋,好難滿足wor🥱...於是比我搵到呢間🈹️$200幾❗️埋❗️單❗️既酒店semi-dinner buffet試左有驚喜🥰😛 ➡️半自助晚餐 主菜+豪華沙律吧🦐唔洗book檯直接$328 7折(加埋加一先$262.2起) 長者小童更有6折😝⬅️ * ──沙律吧──*見到食物種類覺得真係性價比高得不敢相信...🤯!有齊海鮮🦞,餐湯🥣,豪華沙律吧🥗,蛋糕甜品🍰🧁,同3款Movenpick雪糕🍨既半自助晚餐😝 ✨️冷盤區✨️海鮮有長腳蟹🦞,蝦🦐,青口,螺和蜆🐚等等,夠新鮮屋企人食左好多😌有廚師refill左幾次✨️ 沙律選擇有驚喜😍🥗 #kurin沙律地圖除了7款自選沙律菜同煙三文魚🍴,我推介日本秋葵,帕馬火腿拌密瓜,日式牛蒡,同紅菜頭好開胃🤤✨️🥒🍅個燈籠椒長通粉都好值得一試🌟食主菜都飽左一大半😛✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼✨️甜品區✨️不愧係酒店出品 甜品整體有質量🍴就算半自助餐都選擇好多,而且有好多選擇,例如Tiramisu,日式芝士蛋糕,濃朱古力撻,法式燉蛋等吸引選擇😍💓起碼有9款甜品,3款M
🌟海鮮🦞雪糕🍧都有齊的酒店半自助晚餐

個燈籠椒長通粉都好值得一試🌟食主菜都飽左一大半😛
✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼
✨️甜品區✨️
Movenpick雪糕

起碼有9款甜品,3款Movenpick雪糕🍓🍫,木瓜雪耳糖水同3款水果🍈(密瓜好甜!)我推介⬇️

🍰香橙蛋白餅:
香橙蛋白餅

Q彈蛋白蛋糕食落去好似雲朵☁️,入口即化💖淡淡香橙味🍊大家都encore左幾次🤤!

🍰Tiramisu:
Tiramisu

甜品最怕死甜😪呢款好濃咖啡味,配合綿滑帶輕盈cream唔膩💓

🍨日式芝麻奶凍:
日式芝麻奶凍

精緻既細細奶凍杯充滿芝麻香味🤤唔會太甜~需試٩(ˊωˋ*)و✧
甜品

* ──半自助餐主菜──*
🔸️炭燒美國頂級肉眼扒+$120
🔸️香煎三文魚柳伴带子 +$40 🌟
香煎三文魚柳伴带子

重點推介三文魚🤤‼️出面食三文魚通常偏貴🐟🥺酒店既三文魚柳質素好高夠嫩滑👍🏻,無overcook🍳仲有粒大大既帶子同開胃配菜,同個醬好夾🤤

肉眼扒大大份,適合大食既人~🥩建議生熟度可以點生d比較juicy😙
炭燒美國頂級肉眼扒

真係食完個主菜都回晒本🤣🉑️

* ──環境──*
作為傳統4星酒店🍽暗系格調有窗口座位😚檯夠大,而且座位數好多,空間感足夠 唔會有逼的感覺(重要)🤭
可以慢慢食無人催👍

• 炭燒美國頂級肉眼扒
  • Tiramisu
  • 長腳蟹
2023-04-03 1120 瀏覽
酒店做紧七折优惠,半自助午餐只需要百多元,食品选择多,計有翡翠螺丶烧牛肉片及沙律等等。不过我最欣赏是他的甜品区,黑森林蛋糕及提拉米苏布甸,不但非常美味,而且更勾起我一連串童年的回忆。虽然新鲜水果只有西瓜蜜瓜及菠萝供应,但是,三者都非常新鲜甜美,我足足吃了三大碟。总括而言,酒店的自助午餐十分值得推介。
假日約親朋戚友聚餐, 周圍的全自助餐都滿座了🫠難得能預約到尖沙咀君怡酒店的西式半自助餐👍🏻 正值初三,人流不算太多🐶 可以享用悠閒午餐👍🏻半自助餐提供放題沙律吧、冷盤、 中西式 甜品、 西湯麵包、飲品放題✨雖然不算很多款式但都夠食飽飽✨除此以外還有main course 如 紐西蘭肉眼扒、烤羊架、意大利飯,卡邦尼意粉等等✨部分賀年甜品👉🏻蛋花大菜糕👉🏻班蘭戚風蛋糕👉🏻香芒慕絲蛋糕👉🏻英式焦糖燉蛋雪糕有movenpick 的 朱古力 、雲呢拿、士多啤梨 三個口味選擇, 忍唔住食左三碗🤣✨肉眼扒 醬汁都好好味✨, 肉質味濃✨✨👍🏻 雖然同行朋友推介嘅係 烤羊架 聽說有意大利大廚師的水準, 但我覺得牛扒都不錯👍🏻

部分賀年甜品
👉🏻蛋花大菜糕
👉🏻班蘭戚風蛋糕
👉🏻香芒慕絲蛋糕
👉🏻英式焦糖燉蛋

2022-10-29 3602 瀏覽
早前知道君怡咖啡屋午餐有semi-buffet,仲可只食沙律吧(重點有凍海鮮同movenpick),睇過youtuber stephen leung介紹都唔錯,所以今日同成班同事去試下。食後覺得好壞參半,先講好的方面:1. $125+(原價加一),即係大約$143,呢個價唔包main course ,看似有D貴,但沙律吧有的食物真係多,比海景嘉福semi-buffet多好多,有凍海鮮,有即磨咖啡,cold cut 又有四五款,同埋有movenpick 雪糕,性價比算高,當然食物水準一定要OK先得啦,跟住就講食物方面;2. 凍海鮮今日四款,青口仔、凍蜆、凍蝦、翡翠螺,當中青口仔真係無味,如果沾咯嗲汁可能好D,凍蜆就咁食都有魚味,係幾好,凍蝦係旫好既凍海鮮,冇死冇臭,爽口彈牙有鮮味,點泰式酸辣汁仲正,唔點就咁食都得,翡翠螺就唔會死實同臭,算中等偏高少少既,所以整體凍海鮮都係水準之上,而且refill快,未見過底,就算我撈到剩三成,轉頭又fill滿,值得一讚;3. 湯得一種係蘑菇湯,飲得出係手打,可惜師傅野加多左,唔夠滑口同有味精,但一定比罐頭湯好;4. 其他cold cut同沙律都可以,呢
食後覺得好壞參半,先講好的方面:

4. 其他cold cut同沙律都可以,呢D好難有大驚喜;
5. 甜品方面最好係朱古力布朗尼,有nuts响中間口感好,又不太甜,其次cheese cake都幾香;

6. 經理服務唔錯,我哋同公司一定分批到,佢不厭其煩分開問要乜main course ,又多次表示可以不要只食沙律吧,唔會挾你叫。

好既講完就到壞既野,真係間間餐廳都有新奇刺激好玩野

一、先進式落單😂阿經理係好有禮貌同熱心,可惜蠢,我同事開口叫左個牛肉眼,但諗住睇一睇其他人轉頭先落,即叫經理hold(15秒內經理未離開企的位置,而且係手抄單唔係手機入單),居然答我同事話已經煎左,大佬呀,你講大話咪咁誇張,行都未行開就落左仲煎埋,跟住要比我同事串“乜咁先進架,語音定張紙同廚房有感應”,如果你行開入左機都算,唔好一步未郁又唔係手機入就吹到咁大先得架;
二、萬聖節特別甜品?😏呢鑊成也cheese cake ,敗也cheese cake ,明明優點上話佢好食,點解敗呢?因為其中一舊由cheese cake 變左“蜘蛛’s cake”🤮,你估真係萬聖節就出蜘蛛咩;
蜘蛛's cake 🤮

三、再嫌既就係醃漬前菜味道不足,當然無可能樣樣都咁好,所以輕輕一提就算。

主菜唔差,但無驚喜,响咁多種類既沙律吧,除非中午必須食熱葷,否則可以慳返果七十蚊;

其實除左上面呢三點問題,真係其他都唔差,所以尖沙咀區酒店呢個價,我真心覺得值得推薦,平時食晏都七八十蚊,間中食下呢個貴少少當慰勞自己係OK👍
2022-10-28
  • 凍海鮮
君怡酒店,好多年前同爸媽一起來吃晚餐自助餐慶祝中秋節。今日放假同老公來吃午餐自助餐,價錢真的化算。有公司咭片就可以平一點。佢地個餐係咁既1)只食沙律自助餐$125(有咭片) 再加一(原價$178)2)主茶加沙律自助餐$188(有咭片) 再加一(原價$268)主菜有好多款揀餐廳是舊式裝修,但人不多,好乾淨,食得舒服。我想地兩個只叫沙律自助餐都好飽,因為野食食都唔少。有凍蝦,青口,蜆,螺,沙律都多款,又有豆腐,冷面,中華沙律,螺,甜品都多,基本芝士蛋糕,朱古力蛋糕
君怡酒店,好多年前同爸媽一起來吃晚餐自助餐慶祝中秋節。

佢地個餐係咁既
主菜有好多款揀

餐廳是舊式裝修,但人不多,好乾淨,食得舒服。

今日係街超熱,行到人都忟,想揾冷盤食吓。 最後揀咗呢間,有半自助午餐,有沙律吧午餐。 呢到有沙律有甜品即克order咗沙律吧午餐解吓暑,嘢食高出期望,今日只享用咗沙律吧午餐。臨走見到人哋份豬柳大蝦好似好Ok,聞到好香,但要趕開會唯有下次再試。價錢ok,待應服務態度良好有禮貌,抵讚,地方乾淨。坐得舒服。 會再來。*揾到撻地方靜靜地開部notebook覆吓mail,正! *呢到openrice寫咗 只開五,六,日。 而家問咗 星期一到五12:30 至 14:30。
*揾到撻地方靜靜地開部notebook覆吓mail,正!
2022-08-01
  • 沙律吧
2022-06-23 2246 瀏覽
見到尖沙咀有間二百多元的午市自助餐仲要有泰國做主題堅特別就平曰2人來試試,入去到係比較舊式,君怡自助午餐 講真沒有咩期望,點知去到有驚喜,刺身都新鮮,壽司普通。冷盤都有4款但蝦唔得,其他如沙律火腿都有齊。即切泰式豬柳好食惹味,仲有串燒,都係普通。熱食冬陰公的粉麵唔得,熱食都有約10款味道正常。甜品約6-7款都幾好食,雪糕有牌子係movenpick…整體都可以,以這價錢又可以坐2小時的確沒有中伏,味道整體可以,待應服務可以而且都幾乾淨。

2022-06-04 2173 瀏覽
很久沒有到君怡酒店吃自助餐,今天星期六光顧了泰式午市自助餐,收費原本是$313加一,在HKTVmall預先購票,價錢是$243再加一。餐廳是傳統懷舊裝修的,雖然不是很華麗但勝在寬躺和舒服。最值得一讚的是酒店的服務員,由接電話到現場的侍應均是友善而有禮貌的,服務態度非常好。泰式為題的自助餐,供應了咖喱蟹、泰式春卷,鳳爪和冬陰功湯粉等等。咖喱蟹醬汁不算太辣,蟹的味道普通。鳳爪醃得不錯,春卷炸得非常脆口,冬陰功湯粉可自選配料,我選了青口、蝦、蜆肉等海鮮,配以酸酸美味的冬陰功湯,非常美味!👍🏻👍🏻生菜包也是有驚喜, 少辣肉醉配清新生菜,十分醒胃!其他海鮮、🐷腿、甜品、魚生也味道不錯🎉🎉以假日這個價錢,算是不錯!

咖喱蟹醬汁不算太辣,蟹的味道普通。

其他海鮮、🐷腿、甜品、魚生也味道不錯🎉🎉

以假日這個價錢,算是不錯!
2022-06-04
2022-01-04 1931 瀏覽
12月27日最後一日聖誕節假期發覺君怡自助餐都只係cafe價250蚊左右一個人,便帶同家中長者齊齊遊尖沙咀加入下酒店感受節日氣氛。雖然君怡酒店只是三星左右,但話晒座落尖沙咀大街,裝修又不錯總算有點當次家人都很滿意其實去吃平價自助餐都沒有帶上任何期望,覺得吃飽就收貨。食物的類型和質素絕對比不起一般四五星酒店,但都算應該有的都有,如凍海鮮,火腿,麵包,熱的小菜飯麵,白菜中湯和甜品,還有自助飲品角落,一定會讓人吃得飽。推介: 自助movenpick雪糕bar,食到4球經已為晒皮

2021-12-27
聖誕節
用餐優惠
團購
  • 自助午餐
Thank you Mr. Andy for all your help the event was successful and food are great 🙏  Great location, Very friendly and efficient staff. All the staff were very helpful and went out of their way to help me with getting my Wi Fi.  My friends loved the crab legs and fresh sashimi. Desert station has a variety of cakes. Also you could enjoy the freshly brewed coffee from the beverage bar.
beverage bar.

題外話/補充資料: We were welcomed by the Manager Mr. Andy who organized a private dinner. Thank you for everything. Keep up the good work. :)
2021-08-21
紀念日