travis_cat

travis_cat

我是 travis_cat
訊息
正顯示第 1120 篇(共 42 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
OCT 23

上個星期去完旺角行街,就約咗屋企人上去小漁村食晚飯。book咗六點,上到去都坐滿左八成,好熱鬧😀晚市烤魚放題包咗好多嘢食,有Bbq海鮮盤,仼食烤魚,仲有任食火鍋。 BBQ海鮮盤會隨時令而改變款式,當晚有生蠔鮑魚扇貝等等。鮑魚好出色!鮮甜又彈牙,而且大大盤真係好壯觀。 跟住就可以食烤魚,烤魚有幾款口味可以選擇,我哋就食咗酸菜魚😉條魚好嫩好大條。之後就可以出去自助區攞火鍋配料打邊爐,擺放整齊,乾淨。拎咗涼拌木耳試下,全枱人都話好好食😍 我哋大概食到九點幾,好開心係冇限時,鍾意食幾耐都得。一定再...
SEP 23

旺角一帶好多日式放題店競爭都幾大,成日一堆姐姐喺樓下派傳單,有一次諗食乜時經過收到傳單見到幾吸引咗上去試吓,明明傳單寫有龍蝦但其實係冇得食,都算啦,諗住食刺身回番本,但完全係諗多咗 落第一輪單嘅時候都等咗好一段時間先來,之後加單諗住都係等返咁上下時間,點知冇咗影😞 好多放題店都用緊網上落單,但佢仲係tick紙仔,超多客人,收咗啲紙仔入去石沉大海,查詢落單又冇人理😅😅 最後2個鐘放題都等都等咗一半時間😅
美國安格斯牛小排
膠原蛋白養顏美容鍋
軟骨爽肉丸
AUG 23

放工同朋友聚一聚 揀咗呢間任食火鍋 叫咗膠原蛋白養顏美顏鍋 湯底好足料濃郁飲落唔錯 我哋各自飲咗兩碗補一補😂 安格斯牛小排好好食 好重牛味 油脂豐富 賣相亦都好吸引 小羔羊唔會好騷 珊瑚蚌都不錯好爽口鮮甜 五花豚肉都幾肥美幾好食🤭 食物款式都幾多 120分鐘絕對係大加分位!
AUG 23

招牌阿金無骨海南雞配油飯不錯 包湯 似屋企煲嘅老火湯👍🏻油飯幾香 無骨海南雞好滑 醬汁有埋甜豉油會更加好 海鮮喇沙亦不錯😻有蝦、魚片、魷魚圈等 湯底不錯 好香椰香味 豆卜吸唒啲湯好好食!海鮮亦都幾新鮮👍🏻值得一試
AUG 23

真係好鍾意呢度嘅奶蓋 佢嘅奶蓋係用堅果製作 飲落冇咁滑身但係好Rich好香!可以直接用匙羹食 超級好食👍🏻👍🏻堅果味重奶味亦都好香 四季春茶底茶味好重 建議叫微甜已經好夠 朋友叫咗半甜都覺得好甜 茶底如果多幾款選擇就更加好了
黑金流沙包
原隻蝦燒賣
蜜汁叉燒腸
AUG 23

佐敦呢間點心都唔錯 流沙奶皇包熱辣辣真係好流心 黑色嘅好特別 食落好香奶黃味👍🏻 燒賣可以叫兩粒唔使驚食唔唒 幾爽口彈牙 蝦味幾重 真材實料 腸粉蒸得好滑 皮薄 餡料多 食完仲叫多個楊枝甘露 幾甜唔酸 但芒果肉不是很多
Latte
Cappuccino
法式焦糖卡士達梳乎厘班戟
AUG 23

呢度裝修得真係超級靚 打卡一流 裏面個大千秋勁靚 焦糖疏乎里班戟超好食 空氣感好重🤭好重蛋香味🥚焦糖燒得好靚!脆卜卜好甜!中間仲有吉士嘅香味~食完成個唔會覺得好膩 佢嘅咖啡都唔錯 應該用咗比較靚嘅咖啡豆👍🏻拿鐵咖啡不錯 幾香滑濃郁
AUG 23

自家製芫荽鮮肉餃味道不錯 一碗六粒 份量有啲少 餡料方面芫荽比肉更多 不過個皮好薄幾滑 都幾好食 蒸粵式尖椒餃比較特別 幾香唔會好辣 可以一試 鳳爪排骨飯好乾身😅唔夠汁 不過鳳爪幾入味 但就唔推介食了
AUG 23

呢度選擇真係好多! 叫咗個四重滋味丼 吞拿魚腩超級香 油脂超豐富 入口即溶👍🏻三文魚好肥美 連埋三文魚籽一齊食超高級嘅享受! 另外叫咗個炙燒三色丼 三文魚腩同埋油甘魚燒得好靚好香 食落冇咁油膩 佢嘅赤海蝦超級鮮甜新鮮👍🏻不錯
AUG 23

好耐冇食鰹烏冬! 叫咗個夏一冷烏冬 青瓜、海苔、檸檬令到成個湯底好清新 凍冰冰好啱夏天食👍🏻酸酸甜甜更加開胃 如果有埋肉就更加好🥹烏冬係讚岐烏冬超彈牙好好食 超推介佢嘅天婦羅流心蛋 蛋黃汁簡直係醬爆 外皮好鬆脆 內裏好軟熟 不過小心熱😂
1 推介
sopigso