我是 halie22
訊息
正顯示第 110 篇(共 21 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
這篇是 [非食評]
DEC 23

本身見間餐廳冇人都好猶豫入唔入去好 點知真係。。。無下次 服務態度好差 個廚師仲要無戴口罩 一路煮一路咳 咳得好勁 食物就不過不失啦 但一定無下次 俾錢買難受 飲品完全係沖粉 無味dislike
AUG 21

平日既康城真係好少人,岩哂食西餐慢慢chill! 要讚一讚藍蝦意粉,蝦煎得好香好彈牙。 Pizza就正常發揮,而甜品tiramisu 都好正宗,唔會太酒。 環境一流,天氣涼仲可以出outdoor嘆。
AUG 21

好少食西班牙菜,突然好想食西班牙飯 今日就去灣仔試吓🥳 衝住西班牙飯黎既我,當然有嗌啦,再嗌多幾個小食,包括燒乳豬,燒八爪魚同燒牛脷等。 小食當中最欣賞乳豬,燒得好脆好嫩,唔似中菜食開既乳豬。不過牛脷就無味。 主角西班牙飯最令人失望,完全唔正宗,食左幾啖已經唔想食,甜到係茄膏撈飯咁。 食到一半仲見到廚師無戴口罩煮野食,真係唔開胃,明知客人會見到都咁。
OCT 20

上環出名人潔地靈 係靜靜地嘆杯野既地方😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 可惜我對咖啡敏感 見到隔離枱個杯好正咁🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺 更可惜既係個日麵包賣晒 所以試左另一個都出名既chocolate ball👹👹👹 Chocolate ball 🍫 $25 外面用椰絲包住 入面係濃濃既朱古力加焦糖😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 另外叫咗一杯chocolate 一杯Berry smoothie 出奇地唔甜😍😍
JUL 20

今日去北角覓食٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 鋪頭位置好好 旺中帶靜 係丹拿山 有種高級既感覺哈哈哈😍😍😍😍😍😍😍😍 入到去裝修一樣高級 唔似其他火鍋店有痴立立既地下😫😫😫 身為牛魔王一定要叫牛魔王拼盤🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮 正阿 有齊哂各個部位 唔洗有選擇困難症! 仲有叫左脆魚鯇 鮮味十足🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟 整體感覺良好 下次想食火鍋一定會再嚟🥳🥳🥳
MAY 20

無得去旅行都可以食到真韓國人整既野🤤 🇰🇷特級牛肋骨(200g)-$250 🇰🇷Dry-aged ribeye steak(300g)-$580 兩款都入口即融😭 韓國店員會全程幫你燒 確保鎖住肉汁😍 服務💯咁厚自己燒既話一定哂左🤣 新鮮肉真係一食就知!
APR 20

平時食日式鬆餅至少排一個鐘 而呢間可以話係快靚正mad 叫咗招牌既炎燒布丁梳乎厘,好厚又好香蛋味🐣🐣🐣kingkingkingkingking 另外黑朱古力流心,係用左日本朱古力 好甘 絕對唔甜heartheartheartlikelikelikelikelikelikelikelikeking 絕對係旺角甜品首選!
NOV 19

係中環都搵到性價比高既餐廳!而且環境仲坐得舒服😌 叫左兩杯野飲 紫心地瓜珍奶同玫瑰洛神花茶 珍奶味道濃郁 夠哂彈牙! 花茶唔會太甜 解渴一流 到主角三杯雞啦!廚房會出到黎先撈勻d汁 聽到個鍋炸炸聲真係流哂口水😭😭😭 肉質好淋好入味 仲加入九層塔 好有台灣味😭 另外 食台灣野一定要試下個牛肉麵啦!!有齊牛筋同牛展 一樣好淋 而且個湯飲完都唔會口渴 真才實料😻😻😻😻😻😻😻😻😻😻😻😻😻😻😻😻😻😻
JUL 19

係上環多數都係得貴野食 居然俾我發現親民車仔麵 下午茶只係28蚊! 今次係夜晚去食 叫左水煮魚 醉雞翼 同車仔麵 水煮魚有大中小辣揀 魚好滑而且都幾多 而車仔麵既餸我最鐘意黑松露水餃!第一次食heart本身仲驚會怪 點知味道唔會太搶仲幾夾 另外豬軟骨 同牛腩都好冧 正!
2015-08-04
是次消費
每人約$450
AUG 15

今日呢個飯局約左兩個星期, 終於等到老闆請食飯! 今次揀左係盛八食火鍋放題! 之前都去過盛八既燒肉店,感覺唔錯,所以對今次之行都好期待! 一入到去我地一行6人揀左2個火鍋湯底, 一個係清湯而另一個就係我揀既黑蒜豬骨湯底yummy 老實講,湯底真係一般,兩個分別不大,即食唔出係豬骨味! 我地被安排到6人卡位, 空間都足夠,唔會太逼! 正式開始左我地喪食之夜啦bowl一坐低我地即刻order 日本直送既飛驒牛肉!balloon等左接近10mins先黎一碟ghost 不過呢碟份量真係好少,每人得2塊..  其實野食黎既速度可以改善一下! 不過盛八呢間火鍋...
1 推介
Top