呢間曲奇專門店真係由細食到大!小學時,默書成績好媽媽會買呢間嘅曲奇或者鬆餅俾我放學下午茶,當做小獎勵。放工行過Mrs. Field’s,諗返起以前嗰種味道,加上見到「曲奇買三送三」同埋「鬆餅買二送二」嘅優惠,抵擋唔住誘惑,買返屋企做宵夜 🙌🏻雖然已經晚上八點,玻璃櫃內曲奇同鬆餅嘅品種選擇仍然唔少。折扣之後,每塊曲奇$7.5,鬆餅$8.5一件,價錢相宜!記憶中曲奇十分甜,決定只買相對冇咁甜嘅鬆餅 🤔========================【雙料朱古力鬆餅】$17/ 2件面頭同內層有好多朱古力粒粒,表面偏乾身,內層都濕潤嘅;鬆餅質地蓬鬆,輕輕攞起已經散開 😮 味道好甜,可能甜度太高嘅關係,蓋過朱古力味,只食到甜味 😔 鬆餅大小適中,一個就已經足夠飽肚~========================菲爾斯曲奇專賣店 (尖沙咀)📍尖沙咀港鐵尖東站26號舖

========================
【雙料朱古力鬆餅】$17/ 2件
雙料朱古力鬆餅
雙料朱古力鬆餅
鬆餅大小適中,一個就已經足夠飽肚~
========================
菲爾斯曲奇專賣店 (尖沙咀)
📍尖沙咀港鐵尖東站26號舖
2020-12-27 187 瀏覽
-🦄MRSFIELDSCOOKIES @mrsfieldscookieshk-朱古力特韌 Hkd15Rating🌕🌕🌕🌑🌑三料朱古力 Hkd15Rating🌕🌕🌕🌑🌑-呵呵呵🥰呢排曲奇熱潮依然未減退呀🤤今次就食返香港🇭🇰有好多分店嘅MrsField曲奇🍪真係好易買到🙈基本上好多港鐵站都有分店👍🏻但我就對佢哋一啲比較細塊嘅曲奇無咩興趣🙊純粹按大細去簡😆簡咗最大嘅兩塊朱古力曲奇🍪MrsField曲奇全部都好平🤤有時仲會做優惠🥰-朱古力特韌同三料朱古力兩塊曲奇其實都比較薄🤔但朱古力特韌係口感上又真係會煙韌啲😆如果做得厚身啲又夠曬CHEWY咁會正好多🥺可惜佢就太過薄😭咁就有啲美中不足🤥而兩塊曲奇係朱古力味上面其實差唔多🤔又無話三料個隻會濃郁啲👉🏻👈🏻不過就略嫌太甜了三料朱古力曲奇有少少似拖肥味😲可能會有啲膩不過如果要二選其一🙈可能朱古力特韌會好啲😉因為佢係口感方面係略勝一籌👍🏻味道就大同小異😗不過菲爾斯曲奇真係太抵買🙊一塊都只係15$😛啱曬大家有時候突然間想過吓口癮想食曲奇呀😆
朱古力特韌 Hkd15

啱曬大家有時候突然間想過吓口癮想食曲奇呀😆
2020-12-14
生日
2019-06-22 453 瀏覽
今日夜晚喺尖沙咀食晚飯落到地鐵站記得一間曲奇餅店9:30後買一送一,不過要買三件先送三件$45.6件曲奇餅這個價錢還可以接受啲曲奇餅又真係幾好味雖然甜左少少,揀咗三隻味道一個係純朱古力一個係純朱古力果仁一個係牛奶朱古力,自己最鍾意食都係送朱古力果仁有咬口一些
$45.6件曲奇餅這個價錢還可以接受
2019-05-21 223 瀏覽
呢間Mrs. Field’s 越賣越貴,間中經過都見到買佢哋又加咗價,就快無錢買 ·_·今朝經過好想食個muffin 做早餐,揀來揀去,最終揀咗咖啡朱古力鬆餅($17)。拎到返公司沖杯熱咖啡慢慢食,一打開個紙袋,見到個muffin 面得好少朱古力,有少少失望。唔緊要啦,買咗都要食嘅,食咗幾啖都係覺得少朱古力,不過都食到咖啡味嘅,但略嫌無以前咁好食................唔通人大咗,口味轉咗,抑或係轉咗啲材料呢......

2019-04-11 206 瀏覽
做左會員有每月優惠,所以每個月都必定用優惠買黎食,如果吳係差一半價錢😬尖沙咀差不多日日都經過,今日心血來潮又想食,又走左去買,每次我都㨂曬朱古力配各款味道,例如雙料朱古,朱古力果仁,總之就係有朱古力味既我都好鐘意食😂😂呢間曲奇好獨特,吳同果D一罐罐既曲奇只得甜味,呢度D曲奇🍪食落有口感,各有各味道,好似咖啡特刃又係我好鐘意食既味道,又有草莓🍓味,各色各樣味道,特別的味道給特別口味的人,任君選擇,仲有鬆餅又係好昧,不過我鐘意食曲奇🍪餅多D😋😋

2019-04-02 143 瀏覽
今晚同閨蜜食完晚飯10:00pm坐mtr走,一落到尖沙咀地鐵站就見到我最愛既📍Mr.s Fields Cookies shop帶住興奮既狀態沖過去買咁啱撞正夜晚優惠時段曲奇買三送三(大size)曲奇BB Size買六送六鬆餅買二送二買左六件大曲奇,十二件BB曲奇比閨蜜因為我地係超甜朱古力控所以全部揀哂👇🏻三料朱古力味曲奇係用左分別三種朱古力mix成的曲奇🍪底是普通朱古力,而內餡係牛奶朱古力粒x白朱古力粒曲奇餅底係軟身口感好香朱古力而且3種朱古力層次好夾鍾意食朱古力既人一定要揀呢個味不過食完記得飲水🤣
今晚同閨蜜食完晚飯
10:00pm坐mtr走,一落到尖沙咀地鐵站
帶住興奮既狀態沖過去買
咁啱撞正夜晚優惠時段

曲奇買三送三(大size)
曲奇BB Size買六送六
鬆餅買二送二

買左六件大曲奇,十二件BB曲奇比閨蜜
因為我地係超甜朱古力控
所以全部揀哂👇🏻

三料朱古力味曲奇
係用左分別三種朱古力mix成的曲奇🍪
底是普通朱古力,而內餡係牛奶朱古力粒x白朱古力粒

曲奇餅底係軟身口感
好香朱古力而且3種朱古力層次好夾

鍾意食朱古力既人一定要揀呢個味
不過食完記得飲水🤣

• 三料朱古力曲奇
2019-02-09 68 瀏覽
朋友知道我鐘意食昵間曲奇,就買左昵間蛋糕🎂送比我,我以為佢會買曲奇🍪做果隻蛋糕,點知佢買左芝士,可能佢見我平日好鐘意食芝士🍰蛋糕😆————————————————————但一食係估吳到👏👏👏👏👏原來入面係曲奇🍪餡係中間,😍😍😍😍😍好好味呀👍👍👍👍👍唸住呢間既曲奇🍪餅出色,原來芝士都做得好好食,仲將最出色既曲奇整左係芝士蛋糕入面,平日食開昵度既蛋糕都係全個曲奇做,今日呢個係芝士曲奇,吳食過吳知原來係甘好食✌️✌️✌️✌️✌️又多一個好選擇👍
————————————————————
但一食係估吳到👏👏👏👏👏
原來入面係曲奇🍪餡係中間,😍😍😍😍😍
好好味呀👍👍👍👍👍
又多一個好選擇👍

卡邦尼芝士蛋糕
菲爾斯曲奇專賣店,每次經過地鐵站都會聞到香噴噴的曲奇味道,偶爾會忍不住買來品嚐。她的曲奇不是最好吃,就像雀巢雪糕一樣,有比它更好吃的雪糕,但有時又會想吃一口,因為已習慣了它的味道。自從同事提醒,原來每晚0930便會買一送一,平常經過時便會忍手不買。是夜0930,經過曲奇餅店門外,正好是優惠時段。曲奇買3送3,原價$14/塊,$42/6塊即$7/塊。鬆餅買2送2,原價$16/件,$32/4件即$8/件。這裡的鬆餅,讓我想起平時喜歡吃的嘉頓蛋糕孖寶,所以決定以優惠價錢一試這裡的鬆餅。與友人平分,1人2件,我選了 香蕉合桃鬆餅 和 櫻桃朱古力鬆餅。鬆餅如拳頭般大細,用料實在,沉澱澱的。香蕉合桃鬆餅 牛油香氣撲鼻,香蕉味相對較淡,鬆餅入口鬆軟,質感較濕潤,合桃份量不算太多,整體味道而言不錯。櫻桃朱古力鬆餅 鬆餅上散了少許砂糖帶出甜味,櫻桃果肉及朱古力粒豐富了鬆餅的口感和味道,果肉味比香蕉鬆餅突出,質感較乾爽。兩款鬆餅都不錯,個人較喜愛櫻桃朱古力鬆餅。友人選擇了 藍莓鬆餅 和 櫻桃朱古力鬆餅 ,友人也是較喜歡 櫻桃朱古力鬆餅。一個Mrs. Fields 鬆餅約有400卡路里,偶爾淺嚐便够了。這裡

是夜0930,經過曲奇餅店門外,正好是優惠時段。

曲奇買3送3,原價$14/塊,$42/6塊即$7/塊。

鬆餅買2送2,原價$16/件,$32/4件即$8/件。

鬆餅如拳頭般大細,用料實在,沉澱澱的。
香蕉合桃鬆餅
櫻桃朱古力鬆餅

兩款鬆餅都不錯,個人較喜愛櫻桃朱古力鬆餅。

這裡的鬆餅可列為「偶爾想起便想食」的類別。

2015-07-10
外賣自取
$16 (宵夜)
  • 香蕉合桃鬆餅,櫻桃朱古力鬆餅
2014-12-29 454 瀏覽
今年聖誕節收到其中一份既可愛又甜美的禮物, 就是Mrs. Fields Cookies的小麋曲奇瓶,。小麋外型趣緻, 樣子老實, 泥黃色的肌膚配上大大的金耳朵, 還穿上金光閃閃的衣服和頸巾, 搶眼耀目, 充滿着聖誕氣氛。它的 “肚子”放了六塊不同款式的美式軟心曲奇, 每塊曲奇均有一個紅色紙袋獨立包着, 方便進食。美味的食物當然要與人分享, 一些給好友, 一些與家人共享, 他們都吃得津津有味。美式軟心曲奇 的特點是軟身, 口感稍稍煙韌, 且有嚼勁, 其以較多的牛油 和糖 製成, 故能製成軟身, 而甜度較高, 愛甜者多數會很喜歡。三料朱古力(Triple Chocolate), 濃黑色的朱古力餅身, 朱古力味極之濃郁, 內存粒粒的白朱古力 和黑朱古力, 香濃吸引, 一定是朱古力愛好者的首選, 但個人認為甜度頗高。甜心朱古力(Sweet Chocolate Lover), 原味的餅身混入了黑朱古力粒 和白朱古力粒, 極之甜美, 難怪取名為甜心。麥片提子合桃(Oatmeal Raisin Walnut)是我最喜愛的一款, 其用料十足, 口感豐富, 令人吃得滿足。內裏混入了脆口的合桃粒、微酸的提
小麋曲奇瓶
內有六塊美式軟心曲奇
美味的食物當然要與人分享, 一些給好友, 一些與家人共享, 他們都吃得津津有味。美式軟心曲奇 的特點是軟身, 口感稍稍煙韌, 且有嚼勁, 其以較多的牛油 糖 製成, 故能製成軟身, 而甜度較高, 愛甜者多數會很喜歡。
三料朱古力
三料朱古力(Triple Chocolate), 濃黑色的朱古力餅身, 朱古力味極之濃郁, 內存粒粒的白朱古力 黑朱古力, 香濃吸引, 一定是朱古力愛好者的首選, 但個人認為甜度頗高。
甜心朱古力
甜心朱古力(Sweet Chocolate Lover), 原味的餅身混入了黑朱古力粒 白朱古力粒, 極之甜美, 難怪取名為甜心。
麥片提子合桃
麥片提子合桃(Oatmeal Raisin Walnut)是我最喜愛的一款, 其用料十足, 口感豐富, 令人吃得滿足。內裏混入了脆口的合桃粒、微酸的提子乾, 及富咬口的麥片, 眾配料中和了曲奇的甜度, 故不算太甜, 而且用料感覺較健康。
純朱古力
純朱古力(Semi-Sweet Chocolate Chip)的面層配料並不多, 但一反向背後, 嘩! 原來內存的朱古力粒 多至差點舖滿全塊曲奇, 故滿有朱古力的香甜。

真的感謝友人送上那款又食得又睇得的聖誕禮物, 不單止我一人吃得心甜, 連家人和友人同樣高興, 一同甜蜜過聖誕。

外賣送餐
麥片提子合桃