2020-05-08 414 瀏覽
1.明明有排隊,職員卻收我後面d 人既錢先2.我問左個米線點解無盒湯,職員無check肯定地答我有3.等左30分鐘打電話俾餐廳,先發現廳餐送錯地方4.又再等15分鐘,打俾餐廳,職員話大家有聽錯,叫我再等等。呈清兩點第一,地址我講得好清楚,係你自己聽錯。第二,你無留低我電話,要我打俾你先知送錯地址,如果我唔打呢世我係咪都食唔到個餐?5.送黎個湯係蕃茄湯,我叫既係酸辣湯,但費事再電話入貴廳餐,我連話你都覺得曬緊我時間同精力。呢個餐廳無下次!
1.明明有排隊,職員卻收我後面d 人既錢先

2.我問左個米線點解無盒湯,職員無check肯定地答我有

3.等左30分鐘打電話俾餐廳,先發現廳餐送錯地方

第一,地址我講得好清楚,係你自己聽錯。

呢個餐廳無下次!
酸辣豬扒米線
外賣自取
2020-04-09 186 瀏覽
今日去買外賣 下午茶 速度都可以 等左5分鐘左右 回到家一打開 只有1/3碗面 有點少有點失望 湯倒是很多 味道有點鹹不夠酸 但食食下發現有蟲的物體 請告訴這是肉碎不是蟲 😭 完全沒有胃口了 請貴公司注重一下廚房的衛生情況
有點失望 湯倒是很多 味道有點鹹不夠酸
2020-04-09
5 分鐘 (外賣自取)
2019-11-03 457 瀏覽
早前與男朋友差不多九點才去吃,只剩下少許菜式,我叫了炒烏冬和集採粉絲煲,炒烏冬不錯,可是我男朋友的飯有點凍。我們跟侍應說,可是侍應不理我們,最後跟了負責人說,負責人立即跟我們換。
2019-09-19 322 瀏覽
街坊餐廳百份百收工返歸,同男朋友落樓下商場街坊餐廳食百份百,時間尚早,冇乜人,吾洗等位。有新MEAL~叫左2個餐,美味煎牛扒拼司華力腸,跟紅豆冰,至尊海南雞,跟凍奶茶。美味煎牛扒拼司華力腸,跟紅豆冰紅豆冰FREE UPGRADE既,都叫抵飲。大大條司華力腸,不過味道一般,皮不脆。牛扒都叫可接受,仲跟雞扒,都ok。底跟小小菜同薯角。至尊海南雞,跟凍奶茶個雞都OK,冇骨既,幾嫩,份量多點就更好!有3個汁點,同跟個雞油香雞,係幾開胃既。
街坊餐廳百份百

有新MEAL~

美味煎牛扒拼司華力腸,跟紅豆冰
紅豆冰FREE UPGRADE既,都叫抵飲。
大大條司華力腸,不過味道一般,皮不脆。
牛扒都叫可接受,仲跟雞扒,都ok。
底跟小小菜同薯角。

至尊海南雞,跟凍奶茶
個雞都OK,冇骨既,幾嫩,份量多點就更好!
有3個汁點,同跟個雞油香雞,係幾開胃既。
2019-08-11 304 瀏覽
今日同媽咪食lunch, 見好耐都冇食過百分百, 門口又咁多人應該都唔會差, 點知真係衰過普通茶餐廳.我地2個人落完單等10分鐘先有野飲, 之後再等10分鐘先有野食, 黎到仲要唔係熱辣辣, 好似係微波爐叮完再灘左一陣先上台咁。 媽咪叫個雙魚麻辣米線, 湯係熱但米線係淋得滯, 一夾就散, 麻辣味亦唔足。我叫左豬扒餐似焗流心蛋飯, 無論係蛋, 餐肉同埋豬扒都係微暖, 就連個飯都唔係熱, 一路食都冇咩胃口因為好似食緊叮叮飯咁, 最後食剩一半真係頂唔順就走了。黎緊應該幾年都唔再食佢。

2019-07-23 194 瀏覽
外賣漏單,等左大半個鐘,吹左店員好多次,次次都話整緊,只見佢大聲吆喝有未,但就沒有去廚房了解,到底整左未,最後等左35分鐘還是我再吹先確實是漏單,根本就未整,浪費我時間等候,十分差勁👎
2019-07-23
45 分鐘 (外賣自取)
紀念日
用餐優惠
現金券
2019-06-15 408 瀏覽
簡單晚餐呢一晚同男朋友去咗百分百食夜晚,因為中午食完都飽,所以只係叫咗兩樣野,鐵板海陸空餐即係雜扒同油鹽水煮蜆。鐵板海陸空餐有雞扒、豬扒同魚柳,配意粉,連餐湯羅宋湯及野飲熱檸水。呢個餐嘅份量都大,啲扒同魚樓size可以接受,一大注意粉,底下仲有配菜,半個蕃茄,大食嘅人都夠飽。野食質素可接受,魚柳幾好食,其他扒都ok,不難食。油鹽水煮蜆有連同粉絲,小小菇,蜆肉份量少,肉質量麻麻哋,感覺唔算太新鮮。不過有連粉絲都飽到小小,湯味都ok。鐵板海陸空餐$72,油鹽水煮蜆$32,無加一,埋單$104。
簡單晚餐

野食質素可接受,魚柳幾好食,其他扒都ok,不難食。

2018-12-26 542 瀏覽
聖誕節中午和家人到附近的百分百用午餐,今天點了四川麻辣牛肉抄飯,至尊海南雞,蘿蔔牛腩湯米線,米線過軟了,味道不成,海南雞雞太少,肉沒有味,油飯也不夠味,海南雞的配汁也不夠味。最後四川麻辣牛肉抄飯,辣味是可以的,但飯身太乾,除了辣味以外沒什麼其他味道,牛肉過多肥肉。感覺整體質數一般。送餐的時間也算快,服務也不錯,環境衛生及氣氛也可以,價格就一般般了,感覺可以便宜一點,如果食品的品質提升一下應該可以更吸引人來。
2018-12-26
2018-08-04 664 瀏覽
寶達冇乜嘢食,住係呢到既朋友話百份百都ok,於是就試下~朋友力推呢個鐵板牛柳粒,得夜晚有得叫,lunch個d時間係冇得食架~鐵板上到黎仲滋滋聲,聞到好香黑椒味,牛柳粒份量都ok多,配料(椒同菇)都好入味,好食又好送飯~~咖喱牛腩飯係佢menu推介既~的確唔錯,好香咖喱味,牛腩幾大舊,都好林~d咖喱汁送白飯好正,d汁好多,食曬d飯仲剩返好多汁。仲叫左個乾炒牛河試下,呢個就冇上面個2個咁好食,覺得差d 鑊氣,味道都唔夠外面正宗~
寶達冇乜嘢食,住係呢到既朋友話百份百都ok,於是就試下~

2018-07-14 390 瀏覽
哩排好想食茶記滑蛋,奈何出名既茶記都離我好遠,近近地揾間頂住癮先。本身係見到餐廳外面既menu有蔥花蝦仁炒蛋飯先入去既,但坐低睇清啲個menu係蝦仁炒蛋唔係我想食既滑蛋,就轉左肽,order左鮮茄滑蛋牛肉飯配熱檸水。點知樓面姐姐幫我落錯單,出餐個呀姐淨係係到嗌邊個亂錯單,完全冇想幫我處理落錯單既事。我明可能每個人都有自己既分工,但起碼都要同負責既同事講返聲吧?就因為落錯單,等左15分鐘都有,隔離台遲入過我好多都有野食了~服務態度有待改善不過,要等咁耐先出到黎,應該係即叫即整既。個飯放落黎果陣,我真係有啲嚇親,估唔到份量咁大。賣相都幾吸引(可能我餓啦)有蕃茄既紅、蛋既黃同面頭蔥花既綠,幾靚嫁胃口大開。飯既材料方面,有牛肉、蕃茄、滑蛋、洋蔥同蔥花牛肉有七塊,唔係薄切嫁,都幾大方。有幾塊食落嫩啲、其他就overcooked左,有些少鞋。味道都唔差,唔會有太多yip肉粉既感覺,牛肉應該都幾新鮮;蕃茄有五大舊,應該有一個蕃茄係到嫁啦!蕃茄唔係肉茄,冇咩起沙既感覺,正常味道。滑蛋有成圈,圍繞住碟邊,如果整得冇咁散,就可以試真啲蛋既質感同味道,但因為有大量蕃茄醬蓋過蛋味,所以我唔可以講出滑蛋有冇蛋香
本身係見到餐廳外面既menu有蔥花蝦仁炒蛋飯先入去既,

服務態度有待改善

不過,要等咁耐先出到黎,應該係即叫即整既。
鮮茄滑蛋牛肉飯

個飯放落黎果陣,我真係有啲嚇親,估唔到份量咁大。
賣相都幾吸引(可能我餓啦
)有蕃茄既紅、蛋既黃同面頭蔥花既綠,幾靚嫁
胃口大開。
飯既材料方面,有牛肉、蕃茄、滑蛋、洋蔥同蔥花
滑蛋有成圈,圍繞住碟邊,如果整得冇咁散,就可以試真啲蛋既質感同味道,但因為有大量蕃茄醬蓋過蛋味,所以我唔可以講出滑蛋有冇蛋香,不過尚算嫩滑;
洋蔥絲都有唔少,仲保留到爽脆,增加左口感;
蔥花令賣相更吸引,起裝飾作用。

鮮茄加蕃茄醬整成既醬汁撈飯一流
酸酸甜甜咁,一啖一啖好快就清碟。調味適中,唔會偏酸或偏甜,冇咩味精既感覺,食完唔會好口渴。
唔知係咪因為牛肉、蕃茄同蛋都幾多,所以飯好快就冇。不過平心而論,飯既份量同其他茶記比應該係少啲既,不過都夠食。最估唔到既係,飯入面有藜麥,當然藜麥份量唔係好多,但都幾少有

整體而言,鮮茄滑蛋牛肉飯味道唔差,份量都足,同埋哩個飯唔會好油,啱曬我!
係冇咩期望下,絕對有驚喜

午餐一個飯包野飲,$48。正常茶記既價錢,唔平都唔算貴,同大部份連鎖快餐店價錢差唔多,但味道絕對比大x樂好好多,即叫即整有絕對既誠意。
係頹食之選,會再encore
2018-07-13
鮮茄滑蛋牛肉飯
2017-12-15 613 瀏覽
叫左個腿蛋治, 是厚麵包+厚蛋, 麵包鬆軟, 蛋算係半熟, 滑DU DU 好味。另叫左個滑蛋蝦仁飯, 但漏單, 好耐先黎, 不過好大碟, 蝦仁都預左係雪藏野無味, 蛋都算滑GE。

2017-10-12 573 瀏覽
今日去左探好朋友 , 佢帶我嚟呢間百分百餐廳食下午茶。 佢係呢間餐廳嘅忠實擁躉 , 朋友仔一向嘴刁 , 佢唔好食嘅一定唔會食 。我哋叫咗沙爹牛肉蛋公仔麵 , 沙嗲牛肉醃得好好味 , 公仔麵硬度適中 ,唔會煮到過曬火。 公司三文治值得一試!值得一讚 !首先麵包係烘底,裏面有芝士,火腿,雞蛋,午餐肉同菜! 十分豐富, 仲有茄汁 同千島。 係我食過最有誠意嘅公司三文治! 仲要只係37蚊咋 !另外就叫咗個蕃茄焗豬扒飯 ,好朋友覺得個飯底有啲太濕,我個人嚟講就覺得還可以 , 但係唔係最出色嘅焗豬扒飯 。最後我哋再叫咗個奶醬多 ,煉奶醬同花生醬 都唔會吝嗇感搽上 😍咬落去全部都係 煉奶汁既感覺好滿足!你都最重要嘅凍咖啡,亦都係好朋友最推薦嘅! 好朋友話平時係咖啡面頭仲會再放一啲咖啡粉作裝飾 , 可能廚房今日太忙,忘記了放上。 咖啡味道十分之濃香, 但又唔會苦澀, 非常之好飲 ,我見到好多客人都叫凍咖啡嚟飲 ,下次再探好友嘅時候一定會再嚟呢食嘢呀

公司三文治值得一試!值得一讚 !

2017-10-07
  • 凍咖啡
  • 公司三文治
2017-08-07 622 瀏覽
夜晚去附近餐廳食飯,其實日日食飯真係可以打好多食評,初來openrice報到,所以好俾心機相機食先,好用心打評語 暫。。。時🙈連好簡單既茶記都要打一餐🙄身旁的那位話睇您捱得幾耐(因為我打一個食評係好慢好慢, 又話我3分鐘熱度)😅先黎啲餐牌俾大家睇下先今日晚上8點黎到,門口都算多人,但等位只系等左2分鐘都無。叫左個海陸空扒餐魚柳薄身無魚味,個皮唔多脆。(大家樂魚柳早餐好食好多。)雞肉幾香幾淋身叫左個菜足足等左40分鐘,之前食都冇等甘耐,今日連左邊同右邊啲枱都吹過單。可能今日廚房真係做唔切,我地唔趕時間,所以都接受到「等」。西蘭花爽口,但唔夠入味,如果切細少少, 同埋煮淋d會好d😂

先黎啲餐牌俾大家睇下先

今日晚上8點黎到,門口都算多人,但等位只系等左2分鐘都無。

叫左個海陸空扒餐
魚柳薄身無魚味,個皮唔多脆。
(大家樂魚柳早餐好食好多。)

雞肉幾香幾淋身
海陸空扒餐

拍蒜炒田園菜

西蘭花爽口,但唔夠入味,如果切細少少, 同埋煮淋d會好d😂

2017-08-06
海陸空扒餐
2017-08-03 344 瀏覽
今天去買晚餐 吃了兩份干炒牛河 然後等了一會 看見2份外賣放在台上 我就在收銀員旁邊 他沒叫食物名字 我給他看發票他叫我等會 結果時間也等了 食物也放在那等很久了 收銀員工作發呆 回到家食物己經淋了 變得不好吃
2017-08-03
35 分鐘 (外賣自取)
今天來到寶達村,跟朋友打馬吊。茶餐廳,應該是大件夾抵食,先享用豐富的早餐,然後才大戰連場。 就座後,與朋友各點一份早餐。   香煎雞扒餐  有多士,腸仔,蛋,雞扒,焗豆,很豐富呢!        蒜蓉多士 蒜蓉味不太濃郁,食過多士不會口臭。 但蒜蓉多士表面黃色的油份,不算太香,未必是真正的牛油。  腸仔 粉紅的腸仔配公仔麵一流,所以送給朋友。 香煎雞扒  這是茶餐廳,不會要求是靚靚雞扒。只是看到雞表面很多油,這種黃色的油流到碟子上。雪藏雞肉還會有什麼味道呢!幸好有啡色醬汁提味。   半焗流心蛋  餐牌這樣寫<以高溫先煎後焗,少油健康,不但金黃香口脆邊,流心的蛋黃被水嫩熟蛋白輕輕包裹>。如果自己是廚房職員,就會一次過多件雞蛋輕輕煎好成形,再放入暖爐內保溫,順便把蛋白焗熟。有客人落單,就會上碟,跟其他食材拼湊成套餐。只要控制在指定溫度,就可以令蛋白凝固,而蛋黃依然流心。可是不知道是哪個的溫度,不懂如何煮出流心蛋。真的是流心蛋黃呀!我喜歡!這個早餐,最健康最美味,可能就是<半焗流心蛋>。 來到餐飲了!  奶茶(植脂淡奶調制)   奶茶初呈上時,鼻子是感到微微茶香。可是看到餐牌以大字說明使用了
今天來到寶達村,跟朋友打馬吊。
就座後,與朋友各點一份早餐。

香煎雞扒餐
有多士,腸仔,蛋,雞扒,焗豆,很豐富呢!
蒜蓉多士
腸仔
粉紅的腸仔配公仔麵一流,所以送給朋友。

香煎雞扒
這是茶餐廳,不會要求是靚靚雞扒。
半焗流心蛋
可是不知道是哪個的溫度,不懂如何煮出流心蛋。
真的是流心蛋黃呀!我喜歡!
這個早餐,最健康最美味,可能就是<半焗流心蛋>。
來到餐飲了!
奶茶
奶茶(植脂淡奶調制)
奶茶初呈上時,鼻子是感到微微茶香。
可是看到餐牌以大字說明使用了<植脂淡奶>,心中馬上涼一涼!
植脂淡奶是人工制成,外表白色的液體,而這種人工合成的白色液體,很容易在網絡上了解其真面目。
早知就點<茶酒>啦!
早餐