Three on Canton

餐廳: Three on Canton
資訊:

2014-11-05 21035 瀏覽
一行12人,有老有嫩,早半個月前訂座。由於人數多,餐廳要求落訂$1000。電郵戶口資料,過數後有職員致電確認,並且回覆會留間房給我們,真好! 要準時6:30pm方可入座。入到去見到間房,好正  急不及待開動啦~~首先攻冷盤!海鮮有開邊龍蝦、龍蝦箝、蟹腳、兩款青口、中蝦、生蠔。見之前的食評有麵包蟹,但依家已經無左,好失望 其他仲有cold cut、魚生、芝士盤等 當然大家的目標都是龍蝦啦,每次出一兜仔,開邊龍蝦、龍蝦箝各佔一半,開邊龍蝦好快比人拎晒,剩下龍蝦箝,當晚所見經常是無晒開邊龍蝦,剩下龍蝦箝。不過,開邊龍蝦其實麻麻,肉實得來無乜味。反而龍蝦箝比較嫩滑及鮮甜。大家食左一兩輪龍蝦之後已經放棄,因實在唔太好食。如果係為左龍蝦而來,恐怕會失望了。生蠔是即開,要排隊,每次3隻,阿哥仔密密開,所以唔洗排好耐,味道唔錯,雖然唔大隻但算鮮甜。蟹腳都OK。魚生方面有三文魚、吞拿魚、鯛魚、希靈魚、彷鮑片。吞拿魚及鯛魚唔掂,其他OK。其他仲有沙律區、日式冷麵、粥麵檔湯有3款,1老火湯、1西湯、1燉湯 (無影)有幾款泰式熱盤如泰式酸甜炸蛋、葉包雞、咖哩鴨等 (無影)中式熱盤唔多,得幾味如生炒骨、蒸

要準時6:30pm方可入座。入到去見到間房,好正

急不及待開動啦~~

見之前的食評有麵包蟹,但依家已經無左,好失望

其他仲有cold cut、魚生、芝士盤等

其他仲有沙律區、日式冷麵、粥麵檔
湯有3款,1老火湯、1西湯、1燉湯 (無影)

有幾款泰式熱盤如泰式酸甜炸蛋、葉包雞、咖哩鴨等 (無影)

中式熱盤唔多,得幾味如生炒骨、蒸滑雞、魚香茄子、片皮鴨等
西式盤就好多選擇
咖哩有薄餅、脆餅、幾款醬、咖哩雞、魚、菜,仲有個爐即燒燒魚
另外仲有煎鵝肝,好大方,係咁煎出黎,任拎,鵝肝幾好味
炸物有炸軟殼蟹
燒牛肉、羊扒,配菜都相當多
仲有幾款西式熱盤不過無影,只食左紅酒燴牛利,好好味
飯意粉都有幾款,如西班牙海鮮飯、墨汁飯、黑松露意粉等
甜品都係果d,我自己唔太好甜品所以無乜點食
Movenpick雪糕有8款,可以配心太軟食
可惜心太軟凍左無流心
總括黎講,海鮮好似無以前咁吸引,龍蝦質素亦有待改善。
中式盤選擇少;西式盤則非常吸引,選擇多而且好味。
甜品一般,好彩有Movenpick雪糕加分。

價錢方面,星期五六日價$568/位,正價就唔會黎食啦

指定信用卡有85折,呢個價位配呢個質素我會比OK
但由於有VIP卡有75折,加上可以用coupon扣4位免費,埋單平均每人三百幾,呢個價位我會比笑
2014-10-25
用餐優惠