2014-10-14 6894 瀏覽
第一次嚟到Mo Bar high tea...suggest大家中一星期book枱,因為Mo bar都幾full架!入到Mo Bar, 環境比我想像中細一啲,但氣氛都幾好,最鐘意係,下午15:15已經有好多外國人喺度happy hour 之前見到有啲食評話crossover pink ribbon嘅tea set麻麻,但見到個tea咁靚,最終都決定膽粗粗同朋友去試下!個tea一到,真心覺得好靚,粉色系列嘅東東我都好鐘意 而且佢地會另外方個架喺張枱旁邊,專係for放個tea set嘅!先講講scones, 係我食過咁多次high tea,覺得最好食嘅一次!即使凍左(因為同友人影相影足大半個鐘 )都仲好鬆脆!有plain同raisin味,配埋個blueberry jam真係特別yummy!!到咸點,同樣出色!出面嘅tea set咸點通常唔會話感覺好咸,因為都係三文治,麵包多,但Mo Bar嘅咸點好特別,食落第一下就會話“真係咸點嚟架喎“ 5件咸點分別包括:紫椰菜tart,牛肉包,三文魚卷,印度雞粒杯同大蝦簿餅!咸點中最好味嘅就係紫椰菜tart!入面有好細好細粒嘅煙肉,好香,平時唔食

個tea一到,真心覺得好靚,粉色系列嘅東東我都好鐘意

5件咸點分別包括:紫椰菜tart,牛肉包,三文魚卷,印度雞粒杯同大蝦簿餅!咸點中最好味嘅就係紫椰菜tart!入面有好細好細粒嘅煙肉,好香,平時唔食煙肉嘅我都食哂全舊!!
而甜點,亦都無得輸!同樣有5件甜點,分別係: 藍莓tart,Violet macaroon, raspberry cake (tiny),芙蓉花jelly greek yogurt 杯同Rose puff!我覺得最好味係個yogurt,酸酸甜甜,好香!粒Macaroon除左甜,味道亦都好清新!藍莓tart個餅底係我至愛,真係好好味呢!而raspberry cake and rose puff我個人就覺得最麻麻!味道唔討好!
另外,waitress會手棒一tray大約有5款嘅little cakes and biscuits 問我地要唔要,我同友人每樣要左一件一齊share,我覺得塊cookie最好食
同埋除左每人有一杯無限refill 嘅tea之外,仲會送一杯凍嘅芙蓉黑加倫子茶比大家,so sweet
Overall, 我覺得Mo Bar好值得一試!味道同賣相都值5星!!如果下次再有其他crossover,我絕對會再去試
2014-10-13
  • High tea