2014-10-04 1910 瀏覽
relaxing weekend,忽然想同屋企人食下中菜,就即刻同佢地黎左呢度食,不過排隊排左勁耐囉!真係傻豬豬先會walk in架中國人吃飯點可以無湯水呢?杏仁燉豬肺湯 $48以形補形,咁豬肺應該係對個肺好既,最近岩岩病完所以決定要補補佢呢個湯好好飲呀,佢d豬肺唔會好大陣味同埋我本來唔鐘意杏仁茶既味,點知呢個既杏仁味唔會好濃,都算ok入面仲有花膠粒,好真才是料啊!咁足料先係$48,會唔會太抵orzzz素菜包 $22 入面有菜同菇類,感覺唔會好漧身,有返包點既香味,素食者可以試下不過我個人對包點就冇太大的興趣,係屋企人好鐘意食先會叫XD籠仔桑拿蒸雞 $58 呢個感覺就唔太抵喇,因為分量唔算多,得八九塊雞但雞味好濃,雞都好滑,用籠仔蒸比較有風味啦龍蝦濃湯烏冬 $39 見到網評講到好好,所以我都忍唔住試下點知好失望,d湯無龍蝦味,得個鹹字,d烏冬無咬口,最失望就係呢個整體黎講,作為平價利苑既佢,整體冇令我失望既,同埋都好好坐,d waiters唔會好差態度,一定會再幫襯的~

中國人吃飯點可以無湯水呢?
杏仁燉豬肺湯 $48
呢個湯好好飲呀,佢d豬肺唔會好大陣味
入面仲有花膠粒,好真才是料啊!
咁足料先係$48,會唔會太抵orzzz
素菜包 $22
不過我個人對包點就冇太大的興趣,係屋企人好鐘意食先會叫XD
籠仔桑拿蒸雞 $58
呢個感覺就唔太抵喇,因為分量唔算多,得八九塊雞
但雞味好濃,雞都好滑,用籠仔蒸比較有風味啦
龍蝦濃湯烏冬 $39
見到網評講到好好,所以我都忍唔住試下