2014-10-03 425 瀏覽
今日即興衝上公公家,想同佢食餐晚飯,上到去,佢話有間新米線店,想我地陪佢去試下,話三十幾度想食啲濕濕地既野,咁就一於試下啦!因為我每星期都要來廣源有其他野做,但係真係得好少好少選擇,連我比較鍾意食既泰華都嚮半年前唔做晚市了。。。落到去,佢係位於麥醫生同電器鋪的右邊,鋪子小小但光猛.佢有得選擇套餐⇨一份粉,一個餸同一個小食同一杯飲品,飲品只可選凍柚子蜜或凍冬菊,熱飲要加六蚊。我地都無選擇套餐。我的係麻辣湯底米線加腐皮同墨丸(中辣)。腐皮比較細塊,墨丸有點實肉同粉,無彈性。辣度剛剛好,但就無麻味。配料仲有韭菜同少許肉碎,加添左碗麵既味感,米線煮既時間剛好,有DD煙韌。在叫完自己碗麵後先見到牆上的“追加”料,我就叫左午餐肉,黎左的係兩片煎好左的香香午餐肉,仲要係有啲燶邊的!見到得一個人一腳踢,由落單,送食物(food runner)到收銀到一個人的,見到佢好辛苦,我猜那就是老板仔!就算今次食物不太好,但佢態度算幾好,都會俾多幾次機會再去,作為支持,到真係太差先選擇唔去。希望佢有改進la~加油!
落到去,佢係位於麥醫生同電器鋪的右邊,鋪子小小但光猛.
2014-10-02