2014-09-30 1547 瀏覽
去上麵包班,因為要等一小時焗麵包,趁住呢個空檔,就去附近APM醫肚!因為好多餐廳麵滿座,我見呢間唔使等,雖然上次覺得唔好味!都比多次機會佢喇!座位較迫,兩旁食客都好接近!基本上講乜都會聽到!叫了兩款拉麵同肥髀分享,白武骨沾汁麵:餐牌用好多篇幅介紹個特製麵條,因為中間有條坑可以掛汁,粗麵有咬口,好彈牙,有好多青蔥花,一塊叉燒淋身唔嚡!沾上熱麵汁食(麵汁同普通拉麵湯無乜分別!!食法幾特別!白武骨豚肉片拉麵:肥髀食,走蔥(因為上次食,啲大白蔥絲好韌)今次食,麵條彈牙,湯底濃厚偏油,豚肉片肥美多汁!好味!蕃茄果凍:餐牌相片係用個杯盛住個蕃茄,上菜發現用盤上,呢個唔係大問題,係個汁好古怪,只有酸味,亦唔似果凍,水汪汪的,似以前食完白灼蝦洗手嘅檸檬水嘅味!再加上蕃茄本身嘅酸味,好酸,十級難食!雖然蕃茄肉質爽口也無補於事!忍不住向經理表達,經理好緊張(因為附近食客都望住)佢首先向我解釋改用杯上,因為好多食客表示用杯好難夾起食!但味道古怪佢話幫我取消呢款食物!除了經理之外,其他店員唔算勤快,愛理不理咁,幫我落單位肥哥哥仲打斷我說話,只因為我落單次序唔跟佢喜好!真係⋯⋯無言!地方日式裝修,燈光暗!配深色

座位較迫,兩旁食客都好接近!基本上講乜都會聽到!

叫了兩款拉麵同肥髀分享,

地方日式裝修,燈光暗!配深色傢俬!好沉色!不過乾淨企理!希望服務及特色小食可以改善下!
白武骨沾汁麵
白武骨豚肉片拉麵
蕃茄果凍餐牌
上菜發現用盤上,呢個唔係大問題,係個汁好古怪,只有酸味,似以前食完白灼蝦洗手嘅檸檬水嘅味!
餐牌
餐牌