2014-09-30 863 瀏覽
朋友ss約飲野, 但唔想去劈場,有人介紹去左呢間, 可以輕輕鬆鬆飲酒, 尤其是紅白酒. 打完風, 塞車在所難免, 觀塘道大塞車, 平時唔洗20分但我係成個鐘先去到, 其他朋友都去到成半個鐘, 佢地開左枝紅酒嘆住先.Grant Burge - Baroosa Cabernet Merlot 2011 色澤~深紫 , Aroma~微香, 果味不重, 酸度算微,餘韻算長.黑毛豬火腿伴黑松露脆多士因為我唔食豬的,所以無食,但外表拼得好靚,好吸引巴馬火腿芝士拼盤火腿有少許油份,不太乾身.味道甘香及肥膏部份不多, 食完個口仲充滿甘香味Burg Layer Schlosskapelle Nahe 2012 紅白酒來自法國,意大利,波爾多,澳洲,紐西蘭, 希臘等國家的都品嚐過,日本來的葡萄酒真係第一次飲。色澤淺黃,很香,味道好平均,不刺喉唔酸唔甜,好清脆,飲完好舒服Fish and Chips呢隻薯條最頭覺得好特別有別於食開既薯條, 有朋友就問waiter, 原來佢老板得登搵的,唔想咁普通. 呢d係通心薯條, 顯得特別脆感覺酥酥咁.Seafood Platter多膏麵包蟹同龍蝦, 膏好香濃, 肉厚車

Grant Burge - Baroosa

Cabernet Merlot 2011
黑毛豬火腿伴黑松露脆多士
因為我唔食豬的,所以無食,但外表拼得好靚,好吸引
巴馬火腿芝士拼盤

Fish and Chips

Seafood Platter
多膏麵包蟹同龍蝦, 膏好香濃, 肉厚
車厘蜆

非常鮮甜, 很爽口
Look for Star

裡面有Vodka, Gin, Rum, Tequila, Triple Sec, Sour Mix, 7 up

因為怕甜,問店員改用soda water代替7 up, 但店員說如果改左就唔係Look for Star la~咁又係...但真係怕甜,所以改左用半7 up半 soda water

杯上有幾件 Lime, 很香很清新,連埋d Sour Mix, 酸咪咪 飲完已經舒服.加上一點酒精,感覺更爽.

雖然有很多spirit的種類,但都唔嗆喉

~今晚暢飲得好開心, 飲的好,食的好, 但都唔夠同班啱Key既朋友放工飲返幾杯放低壓力~

呢度D待應除服務好之外, 好鍾意他們貼心,和幫客人諗,不時會幫我們諗d 酒啱唔啱我們口味 (e.g. Wine 同朋友的cocktail選擇), 上菜時問等等等等, 適合一D唔鍾意諗既人.

2014-09-17