2014-09-17 2339 瀏覽
閒日中午12點約左朋友黎唱K,一去到counter唔洗等即刻入得.我地得3個人,入到去佢地俾左間容納到10個人既房我地,好闊落好舒服。唱到肚餓就叫野食:我叫左個日式咖喱吉列魚柳飯。係張圖都可以見到,魚柳件數都算多而且都大件。夾起魚柳已經感覺到一股暖流上升,熱辣辣既魚柳食落口外脆內軟,皮脆得黎唔硬,唔似人地番炸過果d;肉質軟得黎又唔會碎,不失口感。而咖喱汁亦似純正日本咖喱既風味:唔係好辣得黎有少少鹹味,少少鹹得黎又帶d甘香。仲有汁既濃度亦控制得好,唔會太稀或者太杰,岩岩好可以溝哂d飯。如果有多少少配菜或者多少少飯更佳,男仔黎講唔係好夠食。兩個frd同時叫左個石鍋豚肉溫泉蛋飯,但我都係咁倚試左兩啖。豚肉質感爽口,食材既選取亦都好好,有一層薄薄地既肥膏,唔會太多,令舊肉更加惹味得黎唔會反客為主。香辣既調味粉另佢更上一層。溫泉蛋得一隻就費時食;p但據d 朋友所講係好食既。最尾仲有面豉湯同啫哩。啫哩都幾爽口彈牙,甜度亦都岩岩好,如果佢俾埋煉奶就更好。唱左3個鍾仲每一包一個set lunch同野飲都只係60-80蚊一個人,係幾抵
唱到肚餓就叫野食:
如果有多少少配菜或者多少少飯更佳,男仔黎講唔係好夠食。

題外話/補充資料: red mr.比較多英文/外國歌,鍾意外國歌手既朋友不妨去一去
2014-09-10