雅苑座

The Greenery
2014-09-17 12294 瀏覽
9月份新開始, 一早BOOK左同幾個FD去食GREENERY DINNER BUFFET上次做世界杯PROMOTION時唔得閒黎試,點知原來由9月開始就有新THEME,用海鮮做主題, 無諗過會咁正!!正到忍唔住到出番篇OPENRICE凍海鮮樣樣都齊,最鍾意就係佢個煙三文魚同青口好新鮮 拎左2次!! 但要留肚食其他,,如果唔係都繼續食..之後食左SASHIMI, 試左TUNA同立魚, 即叫即切想食少少又得, 想食多幾舊又得沙律方面食左泰式蝦柚子同日式8爪魚8爪魚超大隻!!但食落又唔會話軟林林!! 其他餐廳個D無得比仲有一人限定一隻既冰鎮鮑魚!拎個時仲諗緊如果隻鮑魚太UN會好難咬好難切,點知原來廚師會原隻切好一塊塊比你食落又好爽口好甜, 我覺得1隻太少啦HAHA好想再食多幾隻聽過朋友講呢到個中湯好足料,所以拎黎飲,一人份量用水隔住KEEP溫度, 會有專人拎出黎比你好好服務終於食熱盤啦!!平時比較少食肝臟, 但今日見到廚師即煎鴨肝再配黑松露,就破例食一次啦食噴噴再加多士一齊食好好食仲食左串燒,蒸魚,豬耳,炸子雞ETCETC, 唔錯唔錯不過以下幾樣有影到相既就重點講下啦本身見到個烚海鮮檔都無諗
上次做世界杯PROMOTION時唔得閒黎試,
點知原來由9月開始就有新THEME,
用海鮮做主題, 無諗過會咁正!!
正到忍唔住到出番篇OPENRICE

凍海鮮樣樣都齊,最鍾意就係佢個煙三文魚同青口

之後食左SASHIMI, 試左TUNA同立魚, 即叫即切
想食少少又得, 想食多幾舊又得
沙律方面食左泰式蝦柚子同日式8爪魚

仲有一人限定一隻既冰鎮鮑魚!
拎個時仲諗緊如果隻鮑魚太UN會好難咬好難切,
點知原來廚師會原隻切好一塊塊比你
食落又好爽口好甜, 我覺得1隻太少啦HAHA
好想再食多幾隻

聽過朋友講呢到個中湯好足料,所以拎黎飲,
一人份量用水隔住KEEP溫度, 會有專人拎出黎比你好好服務

終於食熱盤啦!!
食噴噴再加多士一齊食好好食

仲食左串燒,蒸魚,豬耳,炸子雞ETCETC, 唔錯唔錯
不過以下幾樣有影到相既就重點講下啦
本身見到個烚海鮮檔都無諗住食,但見到有牛骨湯底就試少少啦,
簡左扇貝同東風螺, 連湯一齊食比我想像中好食!! 好彩無SKIP到!!!!
連北京填鴨都有! 廚師切左3種比你簡好細心
有淨皮, 淨肉 同皮加肉, 自己包想食咩口味自己調較,
真係好好食! 又唔會話好濟!!
我鍾意可以自己包
如果無記錯呢個係炸廣島蠔! 同8爪魚1樣都係超級大隻!!
廚師岩岩拎出黎我影左1張相就比人拎左1/3

食埋甜品好滿足, 今晚竟然有SABATINI最出名個甜品聖安娜真係好感動
好似唔係晚晚都有
仲有FINE FOODS出品既CUT CAKES都好好味
好驚喜既就係個水蜜桃JELLY好正,食左2杯!!

題外話/補充資料: 食左好多野好飽, 傾計傾左好耐好開心, 仲有人唱歌有LIVE聽!
2014-09-01