2014-08-14 2375 瀏覽
有次經過見到裝修好似韓國D餐廳,所以好有興趣試下。星期日晚6點9去到,好在早O左少少去,我見遲我地幾分鐘D人已經要等位。呢間唔似我地去開D韓燒店O甘迫,通風已經較好,我地坐近門口空氣流通就再好少少,所以食完唔會超大陣味。侍應都唔少,但可能真係太多客,所以較難搵佢地幫手,但服務態度都OK。一入座已經會俾一大壺水我地自己加,已經減少O左好多叫佢地加水O既機會,值得一讚。一坐底俾O左D泡菜同醬我地,泡菜好食但好細碟,所以REFILL O左一次同埋唔駛錢。有一碟生菜用黎包肉食,其實得4,5塊菜。但碟菜如果REFILL 要50蚊,簡值係天價,加錢買正常,但呢個價就唔太合理。我地2個人叫O左3碟肉同一個水冷麵。五花腩 – 要燒耐少少先熟,睇落好肥,但食落唔會有好油O既感覺,同埋燒耐O左都唔會好難口。肉腍同好脆,味道較濃,唔點醬都夠味。但食落有少少軟骨,我無理照吞都吞到。蒜香護心肉 – 好快熟,但都幾易燶,所以要留意住。口感好爽口又滑,推介。牛肋肉 – 多肉汁同好滑,都易燶,要小心。食完肉難免覺得HEAVY,水冷麵以菜同蛋為主,所以食個肉食個水冷麵可以清一清個口同有好涼快O既感覺。爐邊O既蛋同芝士栗
我地2個人叫O左3碟肉同一個水冷麵。

牛肋肉 – 多肉汁同好滑,都易燶,要小心。
爐邊O既蛋同芝士栗米無限REFILL,2樣都好食,尤其個蛋惹味得黎唔會好濃。
餐廳食物質素高,2個人食到勁飽都係一人$260。仲有好多唔同O既肉未食,相信好快會忍唔住再去。

五花腩
牛肋肉