2014-08-05 5337 瀏覽
近來山林道最HIT之一既就係MINI CLUB,其實係附近上班族放工既熱點.朋友放工後請我一起入去飲杯野食下野,RELAX一下.開頭以為間CLUB好MINI,但係原來都唔細,仲勁多人添場內個個都叫$368黃金組合,包紅/白酒一支和拼盤一個,拼盤有5款簡,雖然生蠔好吸引,但係近呢個月食左超多生蠔,所以放棄了這是服務員推介既Torres Vina Esmeralda$488(單售),都幾fruity,清清酸酸幾O岩我口味既拼盤叫左德國腸,無計,飲完酒就想食肉.總共有5款腸3種醬,亦有PICKLE和少少菜.腸既質素非常不錯,富肉汁,皮脆.白色的豬肉腸既肉味最香濃,但我最愛既係中間紅色那款,具辛辣口味,辣椒味好重,配呢支白酒其實幾MATCH那隻腸真係無得頂再散叫個海鮮拼盤$??,有齊大蜆,龍蝦,麵包蟹,蝦和螺,份量十足.價錢不貴,有齊咁多款都算好抵食.其中最好味既係麵包蟹勁多膏,唔係硬到喊既膏,膏香滿溢,膽固醇極高.另外大蜆十分鮮甜,不用沾任何醬就已品嚐到其天然既甜味,可恨既係只得一隻.其他就無咩特別,但係啖啖肉,食得何其爽快$?? 雞泡魚干,燒得夠熱,味道帶甜,有點似食豬肉干,但帶魚香,肉質
腸腸拼盤
那隻腸真係無得頂
$?? 雞泡魚干,燒得夠熱,味道帶甜,有點似食豬肉干,但帶魚香,肉質無咁實.沙律醬其實作用不大,就咁食魚平已經好夠味.
$71 煙三文魚沙律,菜很爽,煙三文魚咸香味美,但沙律醬不夠多,不夠重口味喔,亦好難把醬撈得均衡.
$55 最後一道菜是蝦多士,呢度個做法當然唔係酒樓那種,感覺上更健康,蝦肉爽口,調味不重,配上芝士醬再去焗,食時沾些沙律醬同食,香脆而不油膩,更能食到蝦肉既味道

整體上價錢都幾公道,味道不錯,多謝朋友請客,我估埋單8百蚊左右掛

2014-07-11
腸腸拼盤