真係唔睇由自可,睇到就把幾火...見到原來呢度已經有咁多負皮文,一係一早睇多D,唔使咁慘豬!話說前幾日同班fds周圍拍野,咁貪美都個景夠舊,又未食過,米打算去試食加影相。本身上到去都無咩嘎,因為無乜人,上左樓上坐窗口位,我地6人坐兩張枱。睇完一輪餐牌,我張枱叫左碟西炒飯,時菜炒牛肉同牛肉湯麵。因為無做任何research,所以唔知咩係“招牌菜”,純粹隨便叫。咁個牛肉麵基本上就極度普通啦,d牛肉無咩味,但又未至於難食。個時菜牛肉飯,同個牛肉麵基本上係同一樣野,係無左個湯同換左做飯。份量唔算大,適中。不過d菜我以為會係菜心,點知係椰菜。個汁傑撻撻又淡卯卯,d肉又唔係特別新鮮入味,所以都係...唔難食,不過一d都稱唔上好味。個西炒飯最好quality啦,起碼係西炒飯咁geh味道。不過呢個價錢,加埋個味道泥講,我就覺得唔值得啦。真係唔平囉碟頭飯泥講。好難激心事情泥啦。咁我地食完野,個景咁懷舊,當然會想拍下美好時刻啦。咁個地板咁懷舊,不如影下個地板啦。我個朋友企起身,一舉機,唔使5秒,個貌似太子爺geh物體就喝停我地:「呢度唔俾影相!果度已經寫左唔俾影相!」唔俾影米唔影囉,可以客氣少少geh,跟
真係唔睇由自可,睇到就把幾火...

見到原來呢度已經有咁多負皮文,
一係一早睇多D,唔使咁慘豬!
唔俾影米唔影囉,可以客氣少少geh,跟住我d fds好客氣咁問:「係咩?睇唔tim,我地影下自己隻腳炸woh。」
跟住個物體就大聲講:「總之呢度唔俾影相,影乜都唔得,樓上樓下貼曬野話唔俾影,睇唔到嘎?」
咁在我地進食途中有位講普通話geh女士其實係離開過個座位影過相geh,我同d fds已經好嬲唔想再理個物體,咁我地自己討論:「呢間野唔係俾香港人食geh,遊客可以影相,但講廣東話geh香港人就唔得,算吧啦」點知個物體又自己搭爹,仲勁串話:「人地旅發局geh,仲有我唔需要同你解釋,埋單落下面!」
哇真係激死人,完全無服務態度可言,無啦啦響度發惡,真係唔會再有下次同一定要話俾人聽佢地d惡行囉!癡Q線嘎!
2014-07-06