2014-07-08 5891 瀏覽
經友人推介,終於試左想去好耐既呢度!地點距離地鐵站都算遠,慢慢行都要20分鐘!餐廳位於二樓,上到去鋪面都幾大。同一般西餐廳一樣,裝潢都甚有情調因為友人每次去都有訂位,而今次因為時間難就,所以就膽粗粗walk in去。去到岩岩7點,其實人都吳算多,都有好多吉位。不過因為冇訂位,所以侍應就比左門口隔離既2人枱我地。其實都冇所謂既,最緊要食得開心不過其實距座位種類都幾多,有梳化,有類似吧枱咁既高枱(餐廳都有提供各式各樣既alcohol drinks) 同埋普通多人枱。free WiFi provided. 岩哂好忙碌既hongkonger.因為系同表弟慶祝生日,所以2個人仔都點左3個main dishes - egg Benedict with smoked salmon, angus burger and carbonara. 到上菜既時候發現原來份量都算大!飲品點左iced lemonade and同iced banana chocolate smoothie.egg Benedict with smoked salmon. 呢個egg benedict系我系香港食過都算好食既一間!有水

經友人推介,終於試左想去好耐既呢度!
地點距離地鐵站都算遠,慢慢行都要20分鐘!
餐廳位於二樓,上到去鋪面都幾大。
同一般西餐廳一樣,裝潢都甚有情調

egg Benedict with smoked salmon. 呢個egg benedict系我系香港食過都算好食既一間!有水準!蛋漿加三文魚加塊煙煙韌韌既麵包!讚呀
(當然我仲會去發掘其他好味既egg Benedict!)表弟都讚好!!!

安格斯牛加煙肉加芝士加蛋加外脆內軟既麵包,薯條再配上黃綠色既醬,酸酸甜甜好開胃!

medium既安格斯不太生又不太熟剛剛好,咬落亦十分有咬口同juicy!!!!!!!好味道!!!!表弟又讚好

最後出場!!!!!其實食左前2樣都已經好飽,上埋呢個個陣真系睇到眼到突!@@不過試左啖又系好食,creamy得黎吳太膩,好食既carbonara莫過於此!!所以2個人又夾手夾腳食唒距!!!表弟再讚好!!哈哈哈!真系食到攬住個肚走

iced lemonade就不過不失吧,而我杯iced banana chocolate smoothie就吳太甜不錯!不過我本人愛好飲品,如果大杯少少會好啲!!!!!!有機會都想試下店內既alcohol!!!!!嘿!

溫馨提示:由於份量都算大,每人一個main dish都已經好夠…多人既話亦不妨share食,可以點多啲款

今次真系一試就愛上
2014-06-11